TIPS ΤΣΑΡΛΥ

Τσάρλυ Προγνωστικά: Τα τρία στοιχηματικά σενάρια του μεγάλου τελικού

Ο Κιλιάν Εμπαπέ στο παιχνίδι της Γαλλίας με την Αγγλία για τα προημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022
Ο Κιλιάν Εμπαπέ στο παιχνίδι της Γαλλίας με την Αγγλία για τα προημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022 © 2022 FRANCISCO SECO/ASSOCIATED PRESS

Ο Τσάρλυ αναλύει τα στοιχηματικά δεδομένα και όλα τα σενάρια στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Το φετινό Παγκόσμιο Κύπελλο ήταν συναρπαστικό κι αν έσβησε λίγο στα ημιτελικά, αυτό έγινε για να μας χαρίσει έναν μεγάλο τελικό (17:00 ANT1, Live από το SPORT24).

Ιστορικός τελικός

Πολλοί θα ήθελαν να δουν έναν τελικό ανάμεσα σε Αργεντινή και Βραζιλία. Ή μία τελευταία μάχη ανάμεσα σε Ρονάλντο και Μέσι. Όμως, στην πραγματικότητα η μάχη ανάμεσα σε Αργεντινή και Γαλλία, είναι το μεγαλύτερο παιχνίδι που θα μπορούσε να μας χαρίσει αυτή η διοργάνωση.

Το ραντεβού με την ιστορία του Μέσι. Η τελευταία ευκαιρία του ποδοσφαιριστή, που λάτρεψε όσο κανέναν άλλον τα τελευταία 20 χρόνια ο πλανήτης του ποδοσφαίρου, στην έσχατη προσπάθειά του να κατακτήσει το Μουντιάλ, απέναντι στην ιστορική προσπάθεια που κάνουν οι Γάλλοι, να γίνουν η πρώτη ομάδα μετά από 60 χρόνια, που κατακτά δύο συνεχόμενες φορές τη διοργάνωση. Η ομάδα του Ντεσάμπ προσπαθεί να πετύχει κάτι που το έχουν καταφέρει μόνο δύο ομάδες, προπολεμικά οι Ιταλοί και το 1962 οι Βραζιλιάνοι.

Δεν υπάρχει φαβορί

Σίγουρα είναι ένας τελικός απόλυτα ισορροπημένος, που δεν υπάρχουν βεβαιότητες και μπορούν να συμβούν τα πάντα. Βλέπουμε και τις εταιρίες να είναι σε αυτήν την κατεύθυνση και να αποφεύγουν να δώσουν έστω και οριακά τον τίτλο του φαβορί σε μία ομάδα.

Τα όπλα των προπονητών

Ο Σκαλόνι έχει τον Μέσι, την υποστήριξη των οπαδών στο γήπεδο, αλλά και την θετική αύρα που παίρνει η αποστολή της Αργεντινής από την πλειοψηφία του κόσμου του ποδοσφαίρου, σε όλον τον πλανήτη. Έχει δημιουργήσει ένα δεμένο γκρουπ, που παίζει με ψυχή και υποστηρίζουν τέλεια ο ένας τον άλλον. Επίσης, στην επίθεση έχει σαν όπλο την ταχύτητα του Αλβάρες.

Ο Ντεσάμπ, ασφαλώς και έχει δημιουργήσει το σχέδιο του, στην αξιοποίηση της ταχύτητας του Εμπαπέ, αλλά και συνολικά των ικανοτήτων του. Φαντάζει ως δεδομένο πως με το που βρεθεί στο ένας με ένας με αντίπαλο ποδοσφαιριστή, το πιθανότερο είναι να κάνει σμπαράλια την αντίπαλη άμυνα.

Για αυτόν τον λόγο ο Ντεσάμπ, προσπαθεί αφήνοντας την μπάλα στον αντίπαλο, να δημιουργεί χώρους για τον Εμπαπέ.

Δεν μιλάμε όμως για έναν απλά γρήγορο εξτρέμ, που χρειάζεται χώρο για να αξιοποιεί την ταχύτητα του. Έχει απίστευτη ικανότητα να δημιουργεί καταστάσεις και σε μικρό χώρο, χρειάζεται απλά να έχει πρόσωπο τον αντίπαλο μπακ και κοντά του έναν συμπαίκτη του, για να του δώσει την μπάλα και να φτιάξει μαζί του συνεργασία.

Το πλεονέκτημα της Γαλλίας.

Ο λόγος, που έστω και οριακά δίνω προβάδισμα στους Γάλλους, είναι πως κατάφεραν να κερδίσουν την Αγγλία, παρά το γεγονός ότι οι Άγγλοι κατάφεραν να εξουδετερώσουν το παιχνίδι του Εμπαπέ, που είναι και η κύρια πηγή απειλής της Γαλλίας. Ο Σαουθγκέιτ βρήκε δύο όπλα στα δεξιά. Τον Σάκα, που κράτησε χαμηλά τον Τεό Ερναντές και στο πρόσωπο του Γουόκερ τον πιο γρήγορο στα αμυντικά τρεξίματα μπακ, που κυκλοφορεί στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Παρότι όμως ο Εμπαπέ εξουδετερώθηκε, οι Γάλλοι βρήκαν τον τρόπο από δύο τελικές πάσες του Γκριεζμάν, να πετύχουν δύο τέρματα και να προκριθούν.

Ο Σκαλόνι έχει αποδειχτεί καλός στη διαχείριση των αγώνων, δεν έχει όμως τα όπλα για να κρατήσει τον Εμπαπέ. Στα δεξιά εξτρέμ καθαρός υπάρχει μόνο ο Ντι Μαρία, που προέρχεται από τραυματισμό και ο Μολίνα δεν είναι Γουόκερ. Οι εταιρείες βλέπουν μία απόλυτα ισορροπημένη μάχη και καλά κάνουν. Η πλειοψηφία των ποδοσφαιρόφιλων θέλει την Αργεντινή, αλλά αν πρέπει κάπου να δώσουμε πλεονέκτημα είναι στους Γάλλους.

Τρεις επιλογές

Σε ένα παιχνίδι που μπορεί να φθάσει μακριά, καλό είναι να ψάξουμε για μεγάλες τιμές. Αν επιβεβαιωθεί πως οι Γάλλοι είναι ανώτεροι και θα βρουν την άκρη να κερδίσουν, λογικά θα το κάνουν με τέρμα του Εμπαπέ. Δεν θα μείνει για τρίτο συνεχόμενο παιχνίδι χωρίς γκολ ο Εμπαπέ. Άλλωστε, η Γαλλία έχει ένα εντυπωσιακό ρεκόρ. Κατέκτησε το Μουντιάλ το 2018, κερδίζοντας όλα τα νοκ άουτ παιχνίδια στο 90λεπτό. Φέτος, έφθασε στον τελικό, κερδίζοντας επίσης όλα τα νοκ άουτ παιχνίδια στο 90λεπτό. Να κερδίσει στην κανονική διάρκεια του αγώνα η Γαλλία, με γκολ του Εμπαπέ, προσφέρεται σε απόδοση 5.00.

Από την άλλη, πρέπει να λάβουμε υπόψιν μας ότι δεν έχει κριθεί κανένα παιχνίδι του Μουντιάλ στην παράταση. Πάντα, έστω ένας αγώνας στις μεγάλες διοργανώσεις, κρίνεται στον έξτρα χρόνο, πριν πάμε δηλαδή στα πέναλτι, Το να συμβεί αυτό στον τελικό δίνει απόδοση 6.00.

Πιστεύω τέλος, πως αν ο τελικός πάει στα πέναλτι, εκεί ο Μαρτίνεθ δίνει ξεκάθαρο πλεονέκτημα στην Αργεντινή. Σε απόδοση 10.00 βρίσκεται να κατακτήσει η Αργεντινή το τρόπαιο στα πέναλτι. Ο καθένας διαλέγει ανάλογα με αυτό που πιστεύει ή θέλει να γίνει.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

Αργεντινή - Γαλλία

  • Γαλλία νίκη στο 90λεπτό και γκολ Εμπαπέ 5.00-5.50
  • Να κριθεί στην παράταση 6.00
  • Να κερδίσει η Αργεντινή στα πέναλτι 9.00-10.00

SPORT24 LIVE MUNDIAL SHOWS

Συντονιστείτε στις 4 καθημερινές εκπομπές του SPORT24 για το Μουντιάλ: Mundial Morning Show (10:00 - 10:30), Pame Stoixima Pre Game Show (11:30 - 12:00), The Show Must Go On (13:00 - 15:00), Game Night (22:45 - 00:15).

TAGS TIPS ΤΣΑΡΛΥ ΤΣΑΡΛΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΜΟΥΝΤΙΑΛ 2022 ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ ΜΟΥΝΤΙΑΛ 2022 ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΝΙΚΗΤΗ ΜΟΥΝΤΙΑΛ 2022 ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΜΟΥΝΤΙΑΛ 2022 ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ