ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΤΕΝΙΣ

Προγνωστικά Wimbledon: Επιστρέφει στο γρασίδι ο Ναδάλ μετά από τρία χρόνια

Ο Ραφαέλ Ναδάλ σε αγώνα του στο Roland Garros
Ο Ραφαέλ Ναδάλ σε αγώνα του στο Roland Garros AP PHOTO/MICHEL EULER

Προγνωστικά και στοιχηματική ανάλυση για την αναμέτρηση του Ράφα Ναδάλ με τον Φρανσίσκο Τσερούντολο για τον πρώτο γύρο του Wimbledon.

Μετά από τρία ολόκληρα χρόνια, ο Ράφα Ναδάλ (Νο. 4) επιστρέφει στο Wimbledon για το πρώτο του επίσημο παιχνίδι στο γρασίδι μετά τον ημιτελικό του 2019, όταν είχε χάσει με 3-1 σετ από τον Ρότζερ Φέντερερ στο All England Lawn Tennis Club. Αντίπαλος του Ισπανού τενίστα στον πρώτο γύρο της διοργάνωσης (17:00 Live από το SPORT24) θα είναι ο Φρανσίσκο Τσερούντολο (Νο. 41).

Τσερούντολο - Ναδάλ: Προγνωστικά και Ανάλυση

Ο 36χρονος Ναδάλ, παρά τα προβλήματα τραυματισμών που αντιμετωπίζει, είναι ο κορυφαίος παίκτης του 2022 αφού έχει κερδίσει ήδη δύο Γκραν Σλαμ και ένα Masters. Μετά την επικράτησή του στο Αυστραλιανό Οπεν και στο Masters του Ιντιαν Γουέλς, επιβεβαίωσε για ακόμη μία φορά πως είναι ο βασιλιάς του χώματος, κατακτώντας για 14η φορά το Roland Garros, παρότι αγωνίστηκε με ενέσεις.

Η συμμετοχή του στο Wimbledon ήταν αμφίβολη, ωστόσο η θεραπεία που έκανε στο πόδι του, φαίνεται πως απέδωσε καρπούς και ο Ναδάλ θα προσπαθήσει φέτος να κερδίσει το συγκεκριμένο Γκραν Σλαμ για πρώτη φορά μετά το 2010.

Προφανώς, η αποστολή του μόνο εύκολη δεν είναι, καθώς οι νόμοι στο γρασίδι είναι πολύ διαφορετικοί. Ο Ναδάλ μπορεί να είναι ανίκητος στο χώμα, όμως στις γρήγορες επιφάνειες του Wimbledon δεν είναι το ίδιο ισοπεδωτικός. Παραμένει βέβαια σαφώς ανώτερος παίκτης από τον Τσερούντολο, ο οποίος στην καριέρα του έχει μόλις έξι επίσημα ματς στο γρασίδι (3-3), εκ των οποίων τα τρία φέτος.

Ο Αργεντινός τενίστας μέσα στον Ιούνιο κέρδισε τον Πέδρο Μαρτίνεθ στον πρώτο γύρο του Queen's Club, αλλά έχασε στον δεύτερο γύρο από τον Ράιαν Πένιστον. Επίσης, ηττήθηκε στον πρώτο γύρο, στο ATP 250 του Ιστμπουρν, από τον Τόμι Πολ.

Ο Ναδάλ προφανώς δεν έδωσε κανένα επίσημο παιχνίδι στο γρασίδι πριν το Wimbledon, ωστόσο στην καριέρα του έχει ρεκόρ 71-20 στη συγκεκριμένη επιφάνεια. Ο άπειρος στο γρασίδι Τσερούντολο μοιάζει ιδανικός αντίπαλος προκειμένου ο Ναδάλ να φτάσει χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα στην πρόκριση.

Βέβαια, δεν αποκλείεται ο Ναδάλ να χρειαστεί έναν χρόνο προσαρμογής στο court του Wimbledon καθώς έχει να παίξει εκεί από το 2019. Ακόμη κι ένα break να βγάλει σε κάθε σετ, λογικά θα είναι αρκετό για να κάνει τη δουλειά. Πάμε λοιπόν με τη νίκη του Ναδάλ σε combo με το Over 29,5 games, σε απόδοση άνω του 2.10, στη λογική ότι μπορεί να επαληθευτεί ακόμη κι αν ο Ισπανός κερδίσει με 3-0.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • Τσερούντολο – Ναδάλ: Ναδάλ Νικητής & Over 29,5 Games (απόδοση 2.12), μετά τις 17:00
TAGS ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΤΕΝΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ