ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΤΕΝΙΣ

Προγνωστικά Wimbledon: Αγριεμένος ο Κύργιος, "βλέπει" προημιτελικό στο 2.07

Ο Κύργιος πανηγυρίζει τη νίκη του απέναντι στον Στέφανο Τσιτσιπά
Ο Κύργιος πανηγυρίζει τη νίκη του απέναντι στον Στέφανο Τσιτσιπά 2022 AP PHOTO/KIRSTY WIGGLESWORTH

Προγνωστικά και στοιχηματική ανάλυση για τον αγώνα του Νικ Κύργιου με τον Μπράντον Νακασίμα για τον τέταρτο γύρο του Wimbledon.

Την πρώτη του πρόκριση σε προημιτελικό του Wimbledon μετά το 2014, όταν είχε αποκλειστεί από τον Μίλος Ράονιτς, ψάχνει απόψε ο Νικ Κύργιος (Νο. 40), ο οποίος κοντράρεται με τον Μπράντον Νακασίμα (Νο. 56) στον τέταρτο γύρο του βρετανικού Grand Slam.

Κύργιος - Νακασίμα: Προγνωστικά και Ανάλυση

Ο Κύργιος ήταν εντυπωσιακός στον τρίτο γύρο κόντρα στον Στέφανο Τσιτσιπά και επικράτησε δίκαια με 3-1 σετ. Θα μπορούσε να είχε κερδίσει και με 3-0, ωστόσο στο πρώτο σετ, ο Τσιτσιπάς κατάφερε να σώσει πέντε break points, πριν τελικά κάνει το 1-0 στο tiebreak. Στη συνέχεια όμως, αποτυπώθηκε η ανωτερότητα του Ελληνοαυστραλού, ο οποίος βρίσκεται σε εξαιρετική φόρμα.

Το ρεκόρ του Κύργιου φέτος στο γρασίδι είναι 10-2. Έχει φτάσει μέχρι τα ημιτελικά στο Χάλε και στη Στουτγάρδη και έχει πετύχει νίκες απέναντι σε αξιόλογους αντιπάλους. Κέρδισε δύο φορές τον Τσιτσιπά σε διάστημα δύο εβδομάδων και μεταξύ άλλων τους Κραΐνοβιτς, Καρένιο-Μπούστα, Φούσκοβιτς και Μπασιλασβίλι.

Πλέον, οι μπουκ προσφέρουν τρίτο φαβορί για την κατάκτηση του Wimbledon τον 27χρονο Ελληνοαυστραλό, ο οποίος έχει την ευκαιρία φέτος να φτάσει για πρώτη φορά στην καριέρα του σε έναν ημιτελικό σε Grand Slam (αν περάσει στους "8" θα αντιμετωπίσει τον νικητή του αγώνα Γκάριν – Ντε Μινόρ).

Το ρεκόρ του Νακασίμα στο γρασίδι φέτος είναι 10-3, ωστόσο έχει παίξει με σαφώς πιο εύκολους αντιπάλους συγκριτικά με τον Κύργιο. Ο 20χρονος Αμερικανός είναι ένας παίκτης με σημαντική προοπτική και στο φετινό Wimbledon πραγματοποιεί την κορυφαία του πορεία σε Grand Slam.

Ο Νακασίμα στους πρώτους τρεις γύρους είχε σχετικά βατό έργο, αφού έπαιξε με δύο παίκτες, όπως ο Κουν και ο Γκαλάν Ριβέρος, που προτιμούν το χώμα και τον ντεφορμέ Σαποβάλοφ, ο οποίος μετράει επτά ήττες στα τελευταία οκτώ παιχνίδια του. Ειδικά στο παιχνίδι με τον Γκαλάν Ριβέρος, ο νεαρός Αμερικανός έχασε μόνο εννιά games!

Τώρα όμως (15:30 NOVASPORTS PRIME, LIVE από το SPORT24) οι απαιτήσεις και το επίπεδο ανεβαίνουν κατακόρυφα. Ο Κύργιος διανύει περίοδο εξαιρετικής φόρμας, στους πρώτους τρεις γύρους έχει βγάλει συνολικά 68 άσους και δείχνει ικανός να προχωρήσει όσο ποτέ άλλοτε σε Grand Slam.

Χαμηλά η νίκη του Κύργιου, κάτω από το 1.30, μπορεί όμως να ανέβει πάνω από το 2.00 αν ζητήσουμε παράλληλα και Over 33,5 Games, στη λογική ότι ο μαχητικός Νακασίμα μπορεί να διεκδικήσει τουλάχιστον ένα σετ.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • Κύργιος – Νακασίμα: Νικητής Κύργιος & Over 33,5 Games (απόδοση 2.07), 15:30
TAGS ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΤΕΝΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ