ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΤΕΝΙΣ

Προγνωστικά τένις: Σκληρό καρύδι ο Χούρκατς, μπορεί να οδηγήσει στο 1.93

Ο Χούμπερτ Χούρκαρτς στον ημιτελικό του Masters του Μαϊάμι κόντρα στον Αλκαράθ
Ο Χούμπερτ Χούρκαρτς στο Masters του Μαϊάμι κόντρα στον Αλκαράθ © 2022 MARTA LAVANDIER/ASSOCIATED PRESS

Προγνωστικά και στοιχηματική ανάλυση για τον τελικό του Χάλε ανάμεσα στον Ντανίλ Μεντβέντεφ και τον Χούμπερτ Χούρκατς.

Ντανίλ Μεντβέντεφ (Νο. 1) και Χούμπερτ Χούρκατς (Νο. 12) διεκδικούν απόψε τον τίτλο στο ATP 500 του Χάλε (16:00 Cosmote Sport 6HD). Σύμφωνα με τις στοιχηματικές εταιρίες, ο Μεντβέντεφ είναι το καθαρό φαβορί για τη νίκη σε τιμές στο 1.40 κατά μέσο όρο.

Μεντβέντεφ - Χούρκατς: Προγνωστικά και Ανάλυση

Το Νο. 1 της παγκόσμιας κατάταξης έφτασε πειστικά μέχρι τον τελικό του Χάλε, αφού στους τέσσερις προηγούμενους γύρους δεν έχασε ούτε ένα σετ. Αντίθετα, ο Χούρκατς χρειάστηκε σε δύο ματς τα τρία σετ και συνολικά στο τουρνουά έπαιξε πέντε tiebreaks.

Ο Μεντβέντεφ έχει ρεκόρ φέτος στο γρασίδι 7-1, έχοντας φτάσει μέχρι τον τελικό και στο Libema Open της Ολλανδίας, όπου ηττήθηκε από τον Τιμ Φαν Ραϊτχόβεν. Στον ημιτελικό, στο ATP 500 του Χάλε, απέκλεισε τον Οσκαρ Ότε (Νο. 51) με 7-6, 6-3, σώνοντας σετ πόιντ στο πρώτο σετ.

Στα τελευταία 16 παιχνίδια του στο γρασίδι, ο Ρώσος τενίστας έχει ρεκόρ 14-2 και συνολικά στην καριέρα του, το ποσοστό νικών του είναι στο 68%, στη συγκεκριμένη επιφάνεια.

Από την άλλη, Χούρκατς φτάνει για πρώτη φορά φέτος σε τελικό κάποιου τουρνουά. Στο Χάλε έχει αποδειχθεί ειδικός των tiebreaks, αφού έχει ήδη κερδίσει πέντε στην πορεία του μέχρι στιγμής. Στον ημιτελικό, ισοφάρισε το ατομικό του ρεκόρ με 27 άσους (!) και επικράτησε του Νικ Κύργιου 2-1 με ανατροπή, κερδίζοντας το δεύτερο και το τρίτο σετ με 7-6. Υπενθυμίζεται, ότι στον προημιτελικό με τον Φέλιξ-Οζέρ Αλιασίμ είχε επικρατήσει με 2-0, επίσης με 7-6, 7-6!

Οι δύο παίκτες έχουν συναντηθεί τέσσερις φορές στο παρελθόν κι έχουν μοιραστεί από δύο νίκες. Στην πιο πρόσφατη αναμέτρησή τους, στο Masters του Μαϊάμι, είχε κερδίσει ο Χούρκατς με 2-0 σετ (7-6, 3-6). Επίσης, στη μοναδική τους κόντρα σε γρασίδι, στο περσινό Γουίμπλεντον, νικητής είχε αναδειχθεί ξανά ο Πολωνός με 3-2 σετ, ανατρέποντας το σκορ από το 2-1.

Λογικά, πάμε για έναν γεμάτο τελικό, αφού και οι δύο παίκτες αυτή την εβδομάδα στο Χάλε έχουν ποσοστό κερδισμένων πόντων από το πρώτο σερβίς, πάνω από 75%. Άλλωστε, ο Χούρκατς βασίζεται σχεδόν αποκλειστικά στα games που σερβίρει. Είναι χαρακτηριστικό πως ο 25χρονος Πολωνός, στον ημιτελικό με τον Κύργιο, έχασε και τα 17 games που σέρβιρε ο αντίπαλός του. Για την ακρίβεια, μετράει 29 σερί χαμένα return games. Από την άλλη, ο Μεντβέντεφ, στο Χάλε, έχει σώσει τα 22 από τα 23 break points που παραχώρησε στους αντιπάλους του!

Προγνωστικά Στοιχήματος

Ο Χούρκατς, ο οποίος παρεμπιπτόντως είναι άχαστος σε τελικούς (4/4 νίκες στο παρελθόν), θα προσπαθήσει να τραβήξει όσο πιο μακριά γίνεται τα σετ, όπως έκανε και στα δύο προηγούμενα παιχνίδια του, συνεπώς πρώτη σκέψη είναι το Over 23,5 games στο αξιοπρεπές 1.93.

Από εκεί και πέρα, παίζεται και το Over 65,5 για το ποσοστό του πετυχημένου πρώτου σερβίς του Μεντβέντεφ. Ο 26χρονος Ρώσος σερβίρει πολύ καλά στο Χάλε και είχε 70% στον πρώτο γύρο με τον Γκοφέν, 73% στον δεύτερο με τον Ιβάσκα και από 68% στον τρίτο και στον τέταρτο με Μπαουτίστα-Αγκούτ και Ότε αντίστοιχα. Στο 1.87 η συγκεκριμένη επιλογή.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • Μεντβέντεφ - Χούρκατς: Over 23,5 games (απόδοση 1.93), 16:00
  • Μεντβέντεφ - Χούρκατς: Ποσοστό πετυχημένου πρώτου σερβίς, Μεντβέντεφ Over 65,5 (απόδοση 1.87), 16:00
TAGS ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΤΕΝΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ