ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΤΕΝΙΣ

Προγνωστικά τένις: Κεφάτος ο Κύργιος, σταθερός ο Χούρκατς, δεδομένα για 2.15

Ο Νικ Κύργιος στο τουρνουά του Μαϊάμι
Ο Νικ Κύργιος στο τουρνουά του Μαϊάμι © 2022 MARTA LAVANDIER/ASSOCIATED PRESS

Προγνωστικά και στοιχηματική ανάλυση για τον ημιτελικό στο τουρνουά του Χάλε ανάμεσα στον Χούρκατς και τον Κύργιο.

Στον δεύτερο ημιτελικό του Χάλε, ο Νικ Κύργιος (Νο. 65) παίζει με τον Χούμπερτ Χούρκατς (Νο. 12) σε μία αναμέτρηση που ο Ελληνοαυστραλός τενίστας είναι φαβορί στο 1.60 παρότι βρίσκεται 53 θέσεις πιο χαμηλά από τον Πολωνό στο παγκόσμιο ranking.

Χούρκατς - Κύργιος: Προγνωστικά και Ανάλυση

Πάνε σχεδόν 4,5 χρόνια από τότε που ο Κύργιος ήταν παίκτης της πρώτης 15αδας, ωστόσο οι εμφανίσεις του στο ATP 500 του Χάλε θυμίζουν κάτι από τον παλιό καλό εαυτό του.

Ο Κύργιος ήταν εντυπωσιακός στον προημιτελικό με τον Πάμπλο Καρένιο Μπούστα (Νο. 19), κερδίζοντας με 6-4, 6-2. Είχε 39 winners και μόλις τέσσερα αβίαστα λάθη. Έβγαλε επίσης 13 άσους, δεν είχε κανένα double-fault κι έχασε μόνο επτά πόντους από το σερβίς του. Φυσικά, αυτό που προξένησε μεγαλύτερη εντύπωση ήταν ότι δεν είχε το παραμικρό ξέσπασμα, όπως για παράδειγμα στους "16" με τον Στέφανο Τσιτσιπά, όπου την πλήρωσε η ρακέτα του, παρά το γεγονός ότι στο τέλος επικράτησε με 2-1 σετ.

Για τον Κύργιο ο αποψινός είναι ο τρίτος διαδοχικός ημιτελικός μετά από αυτούς στο Χιούστον και στη Στουτγάρδη. Υπενθυμίζεται βέβαια, πως ο ιδιόρρυθμος 27χρονος τενίστας δεν αγωνίστηκε καθόλου φέτος στα χωμάτινα τουρνουά. Σήμερα πάντως, αν καταφέρει να κερδίσει τον Χούρκατς θα προκριθεί για πρώτη φορά στην καριέρα του σε τελικό διοργάνωσης, που διεξάγεται στο γρασίδι και για πρώτη φορά σε οποιοδήποτε τουρνουά από το 2019. Για τον Κύργιο είναι πολύ σημαντικό να τα καταφέρει, διότι θα κερδίσει έτσι seeding position για το Γουίμπλεντον, άρα θα έχει πιο βατή κλήρωση.

Ο Χούρκατς φυσικά δεν είναι απλός αντίπαλος και το απέδειξε στα προημιτελικά, κερδίζοντας με 2-0 σετ (7-6, 7-6) τον φορμαρισμένο Φέλιξ-Οζέρ Αλιασίμ. Ο Πολωνός κατάφερε να επικρατήσει παρότι είχε 15 λιγότερους άσους και 15 λιγότερα winners σε σύγκριση με τον Καναδό. Σε όλο το ματς ωστόσο, έδωσε μόνο ένα break point, το οποίο κατάφερε να σώσει.

Όπως για τον Κύργιο, έτσι και για τον Χούρκατς το αποψινό παιχνίδι έχει ιδιαίτερη σημασία, καθώς ψάχνει την πρώτη του φετινή πρόκριση σε τελικό. Στους τρεις προηγούμενους ημιτελικούς που έδωσε την τρέχουσα σεζόν, έχασε από τον Μπαουτίστα-Αγκούτ στο Σίδνεϊ, από τον Ρούμπλεφ στο Ντουμπάι και από τον Αλκαράθ στο Μαϊάμι.

Ο Κύργιος βρίσκεται σε εξαιρετική φόρμα, ο Χούρκατς έδειξε με τον Αλιασίμ ότι μπορεί να προστατεύσει το σερβίς του, άρα αναμένεται ανταγωνιστικός και αμφίρροπος ημιτελικός. Πιθανό ασφαλώς το σενάριο να παιχθούν τρία σετ, στο 2.15 η συγκεκριμένη επιλογή.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • Χούρκατς – Κύργιος: Τρία σετ (απόδοση 2.15), 17:00
TAGS ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΤΕΝΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ