ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΑ

Προγνωστικά Τένις: Πήρε φόρα ο Τσιτσιπάς και "βλέπει" ξανά ημιτελικά στο 2.00

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς απέναντι στον Κάρλος Αλκαράθ
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς απέναντι στον Κάρλος Αλκαράθ EUROKINISSI SPORTS

Προγνωστικά και στοιχηματική ανάλυση για το σπουδαίο ματς του Στέφανου Τσιτσιπά με τον Κάρεν Χατσάνοφ για τα προημιτελικά στο 1000αρι τουρνουά του Παρισιού.

Η όρεξη του Στέφανου Τσιτσιπά έχει ανοίξει για τα καλά και μετά τις μεγάλες νίκες απέναντι στον Φελίξ Οζέ-Αλιασίμ (Νο. 19) και τον Αλεξάντερ Ζβέρεφ (Νο. 9), θα αντιμετωπίσει σήμερα τον Κάρεν Χατσάνοφ (Νο. 15) με στόχο την πρόκρισή του στα ημιτελικά του Paris Masters (16:30 Cosmote Sport 6HD, Live από το SPORT24).

Ο Τσιτσιπάς έχει ανεβάσει αισθητά την απόδοσή του στο τελευταίο κομμάτι της σεζόν και δείχνει σε εξαιρετική κατάσταση στα indoor hard τουρνουά. Μετά λοιπόν την παρουσία του στα ημιτελικά της Αμβέρσας (ATP 250) και της Βιέννης (ATP 500) δείχνει απόλυτα έτοιμος να προκριθεί στην τετράδα σε τρίτο σερί τουρνουά.

Ο Έλληνας πρωταθλητής ήταν εξαιρετικός την Πέμπτη κόντρα στον Ζβέρεφ κι έφτασε στην πρόκριση με 7-6, 6-4, έχοντας 37 winners (!) και 10 άσους. Συμπλήρωσε έτσι 50 νίκες στο φετινό τουρ και παράλληλα κλείδωσε την παρουσία του στα ATP Finals του Τορίνο.

Απαλλαγμένος λοιπόν από το άγχος κι έχοντας κερδίσει back to back δύο αθλητές από το Top 20, πάει τώρα για το μεγάλο κόλπο στο Παρίσι. Ο δρόμος για τον τελικό είναι θεωρητικά ανοιχτός, αφού αν περάσει το εμπόδιο του Χατσάνοφ, στους "4" θα διασταυρωθεί με τον νικητή από το ζευγάρι Ντριμιτρόφ – Χουρκάτς.

Ο Χατσάνοφ έχει φέτος ρεκόρ 33-16 και τον περασμένο Σεπτέμβριο κέρδισε τον πρώτο του τίτλο μέσα στο 2023, στη Ζουχάι (ATP 250) της Κίνας. Στα χαϊλάιτ του 27χρονου Ρώσου, την τρέχουσα σεζόν, είναι ο ημιτελικός στο Australian Open, όπου έχασε από τον Τσιτσιπά με 3-1 και ο ημιτελικός στο Masters του Μαϊάμι. Επίσης, έφτασε ως τα προημιτελικά στο Roland Garros και στο Masters της Μαδρίτης.

Ο Τσιτσιπάς έχει σχεδόν άπταιστη προϊστορία απέναντι στον Χατσάνοφ σε επίπεδο ATP, αφού σε επτά προηγούμενες αναμετρήσεις τους μετράει έξι νίκες. Βέβαια, στην πιο πρόσφατη, στο Μαϊάμι τον περασμένο Μάρτιο, είχε επικρατήσει ο Ρώσος με 2-0 σετ.

Προγνωστικά Στοιχήματος

Πρέπει πάντως να σημειωθεί, ότι ο Χατσάνοφ έχει φέτος ρεκόρ 2-9 κόντρα σε παίκτες από το Top 20 και για να φτάσει ως στα ημιτελικά στο Paris Masters απέκλεισε διαδοχικά τους Πάρσελ (Νο. 43), Τζέρε (Νο. 34) και Σαφιούλιν (Νο. 45). Μάλιστα, στους "16" χρειάστηκε να κάνει ανατροπή κόντρα στο συμπατριώτη του, αφού έχασε το πρώτο σετ με 6-4. Στα επόμενα δύο όμως απώλεσε μόλις έξι games.

Ο Τσιτσιπάς είναι ασφαλώς παίκτης υψηλότερου επιπέδου και μπορεί να βάλει πολύ μεγαλύτερη επιθετικότητα στο παιχνίδι του, συγκριτικά με τον Χατσάνοφ. Ο Ρώσος είναι κλασικός baseliner και περισσότερο βασίζει την τακτική του στα λάθη του αντιπάλου, παρά στο να κυνηγήσει ο ίδιος winners με χτυπήματα στο όριο.

Το ματς θα χρειαστεί υπομονή, ωστόσο αν ο Στέφανος πιάσει ξανά απόδοση όπως η χθεσινή θα έχει ασφαλώς τον πρώτο λόγο για τη νίκη. Στο 2.00 η επικράτηση του Τσιτσιπά με Over 19,5 games, ένα κόμπο που μπορεί να έρθει και με 2-0 σετ.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • Στέφανος Τσιτσιπάς – Κάρεν Χατσάνοφ: Νίκη Τσιτσιπάς & Over 19,5 Games (απόδοση 2.00), 16:30
TAGS ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΤΕΝΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ