ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΑ

Προγνωστικά Τένις: Ο Τσιτσιπάς "βλέπει" τους "8" του Roland Garros στο 2.07

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς πανηγυρίζει στον 3ο γύρο του Roland Garros
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς πανηγυρίζει στον 3ο γύρο του Roland Garros © 2023 JEAN-FRANCOIS BADIAS / AP IMAGES

Προγνωστικά και στοιχηματική ανάλυση για την αναμέτρηση του Στέφανου Τσιτσιπά με τον Ζεμπάστιαν Οφνερ για τον τέταρτο γύρο του Roland Garros.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς θα τεθεί αντιμέτωπος στον τέταρτο γύρο του Roland Garros με τον Ζεμπάστιαν Οφνερ (μετά τις 19:00, Eurosport 1 και LIVE από το SPORT24) και έχει ασφαλώς ως στόχο την πρόκριση στους "8", εκεί όπου πιθανότατα θα συναντήσει τον Κάρλος Αλκαράθ (παίζει με τον Λορέντσο Μουζέτι στους "16"), σε έναν προημιτελικό blockbuster!

Ο Έλληνας πρωταθλητής κέρδισε με συνοπτικές διαδικασίες (6-2, 6-2, 6-3) την Παρασκευή τον Ντιέγκο Σβάρτσμαν και προκρίθηκε για πέμπτη φορά στην καριέρα του, στους "16" του γαλλικού Open. Το θετικό για τον Στέφανο είναι πως παιχνίδι με το παιχνίδι δείχνει όλο και πιο δυνατός στα παρισινά κορτ. Μετά την πρεμιέρα με τον Γίρι Βέσελι, όπου παρουσίασε διακυμάνσεις στην απόδοσή του κι έχασε μάλιστα ένα σετ, εν συνεχεία καθάρισε τόσο τον Καρμπάγες Μπαένα, όσο και τον Σβάρτσμαν με 3-0.

Ειδικά κόντρα στον Αργεντινό, ο Τσιτσιπάς ήταν κυρίαρχος από την αρχή μέχρι το τέλος. Κέρδισε το 76% των πόντων από το πρώτο του σερβίς, έβγαλε 34 winners, έσωσε τα τέσσερα από τα πέντε break points του αντιπάλου και ολοκλήρωσε 6 breaks στις συνολικά 18 ευκαιρίες που είχε!

Το Νο. 5 του κόσμου έχει φέτος ρεκόρ 16-4 στο χώμα και βελτίωσε το συνολικό ρεκόρ του στο γαλλικό major σε 20-6. Υπενθυμίζεται, ότι πέρυσι είχε χάσει στους "16" του Roland Garros από τον Χόλγκερ Ρούνε ωστόσο τις δύο προηγούμενες χρονιές έφτασε μέχρι τον τελικό (2021) και τον ημιτελικό (2020).

Στον αντίποδα, ο Σεμπάστιαν Οφνερ πραγματοποιεί στο φετινό Roland Garros την καλύτερη πορεία της καριέρας του σε Grand Slam, αφού για πρώτη φορά θα παίξει σε τέταρτο γύρο. Το 2017 είχε προχωρήσει μέχρι τον τρίτο γύρο του Wimbledon.

Το εντυπωσιακό είναι πως ο 27χρονος Αυστριακός έφτασε μέχρι εδώ, έχοντας ξεκινήσει από τα προκριματικά, όπου χρειάστηκε να κάνει τρεις νίκες για να μπει στο κυρίως ταμπλό. Εν συνεχεία κέρδισε με 3-0 σετ τους Αμερικανούς Μαξίμ Κρέσι (Νο. 44) και Σεμπάστιαν Κόρντα (Νο. 30) και την Παρασκευή απέκλεισε τον Φάμπιο Φονίνι (Νο. 130), σε ένα ματς που κρίθηκε στα πέντε σετ και άγγιξε σε διάρκεια τις τέσσερις ώρες. Το Νο. 118 του κόσμου έσπασε 12 φορές (!) το σερβίς του Ιταλού, στις 28 ευκαιρίες που είχε, έκανε 48 winners, αλλά είχε και 74 αβίαστα λάθη.

Προγνωστικά Στοιχήματος

Φυσικά για τον Οφνερ το σημερινό ματς με τον Τσιτσιπά είναι η μεγαλύτερη πρόκληση της καριέρας του. Είναι χαρακτηριστικό, πως πριν το Roland Garros, ο Αυστριακός φέτος είχε παίξει μόνο ένα ματς με παίκτη από το Top 100 και τώρα θα αντιμετωπίσει το τέταρτο φαβορί για την κατάκτηση του τουρνουά.

Ο Τσιτσιπάς είναι προφανώς τενίστας ανώτερης κλάσης και ειδικά στο χώμα δεν είναι πολλοί οι παίκτες στο τουρ που μπορούν να ξεκινήσουν ένα παιχνίδι εναντίον του, έχοντας τον πρώτο λόγο. Ας μην ξεχνάμε άλλωστε, ότι ο Οφνερ είναι σαφώς πιο επιβαρυμένος από τον Έλληνα πρωταθλητή, αφού έχει δώσει τρία ματς περισσότερα στο Παρίσι.

Βέβαια, συγκριτικά με τον Σβαρτσμαν, ο πεισματάρης Οφνερ μπορεί να αποδειχθεί πιο υψηλό εμπόδιο, δεδομένου ότι σερβίρει πολύ καλύτερα από τον Αργεντινό και έχει φέτος ρεκόρ 30-9 στο χώμα μαζί με τα τουρνουά Challenger. Στο 2.07 η νίκη του Στέφανου με Over 30,5 Games, ένα combo που μπορεί να επαληθευτεί, ακόμη κι αν επικρατήσει με 3-0 σετ.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • Οφνερ – Τσιτσιπάς: Νίκη Τσιτσιπάς & Over 30,5 Games (απόδοση 2.07), όχι πριν τις 19:00
TAGS ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΤΕΝΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ