BIG GAMES BET

Προγνωστικά Τένις: Με το 2.02 στον blockbuster ημιτελικό του Αλκαράθ με τον Τζόκοβιτς

Ο Κάρλος Αλκαράθ
Ο Κάρλος Αλκαράθ © 2023 ANTONIETTA BALDASSARRE / AP IMAGES

Προγνωστικά και στοιχηματική ανάλυση για τον μεγάλο ημιτελικό του Roland Garros ανάμεσα στον Κάρλος Αλκαράθ και τον Νόβακ Τζόκοβιτς.

Ο ημιτελικός του Roland Garros ανάμεσα στον Κάρλος Αλκαράθ και τον Νόβακ Τζόκοβιτς είναι αναμφίβολα το πιο πολυαναμενόμενο παιχνίδι τένις της χρονιάς (15:45 Eurosport 1, Live από το SPORT24). Από τη μία το νέο παιδί θαύμα του αθλήματος, που αυτή τη στιγμή δείχνει απλά ανίκητο στο χώμα και από την άλλη ο υπεραθλητής Νόλε, που θέλει να μείνει στην ιστορία ως ο GOAT!

Οι δυο τους συναντήθηκαν για πρώτη και μοναδική φορά πέρυσι στη Μαδρίτη, όταν ο Αλκαράθ είχε αποκλείσει τον Τζόκοβιτς στα ημιτελικά, στα τρία σετ (6-7, 7-5, 7-6). Έκτοτε πάντως, κύλησε πολύ νερό στο αυλάκι, αφού ο 20χρονος Ισπανός κέρδισε το πρώτο Grand Slam της καριέρας του, τον περασμένο Σεπτέμβριο στις ΗΠΑ και ανέβηκε στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης.

Ο Αλκαράθ στον προημιτελικό του Philippe Chatrier με τον Στέφανο Τσιτσιπά έκανε ένα από τα καλύτερα παιχνίδια της καριέρας του. Ειδικά στα πρώτα δύο σετ ήταν ακαταμάχητος, χάνοντας συνολικά μόλις τρία games! Στο τρίτο σετ ο Στέφανος κατάφερε να σώσει τρία match-points και να το οδηγήσει στο tiebreak, ωστόσο το Νο. 1 του κόσμου έκλεισε τελικά την αναμέτρηση με 3-0 σε κάτι περισσότερο από δύο ώρες και δέκα λεπτά.

Όπως ο Αλκαράθ, έτσι και ο Τζόκοβιτς έχει φτάσει μέχρι τον ημιτελικά του γαλλικού Open, χάνοντας μόλις ένα σετ. Το πρώτο στον προημιτελικό με τον Κάρεν Κατσάνοφ (Νο. 11). Από εκεί και πέρα ωστόσο ο Νόλε επέβαλε τους δικούς του νόμους. Κέρδισε με 7-0 (!) στο tiebreak το δεύτερο σετ και στα δύο επόμενα έχασε μόλις έξι games. Ολοκλήρωσε το παιχνίδι με 58 winners έναντι μόλις 37 του Κατσάνοφ και προκρίθηκε έτσι για 12η φορά στους "4" του Roland Garros.

Ο Τζόκοβιτς ξεκίνησε δυναμικά τη σεζόν, κατακτώντας το Australian Open. Έφτασε έτσι τους 22 τίτλους Grand Slam, ισοφαρίζοντας τον Ράφα Ναδάλ και επόμενος στόχος του είναι ασφαλώς να προσπεράσει τον μυθικό Ισπανό. Η χρονιά πάντως του 36χρονου Σέρβου δεν συνεχίστηκε το ίδιο καλά μετά την Αυστραλία, καθώς αντιμετώπισε έναν τραυματισμό στον καρπό του.

Στο Masters του Monte-Carlo έχασε στους "16" από τον Λορέντζο Μουζέτι (No. 21), ακολούθησε η ήττα σοκ από τον Ντούσαν Λάγιοβιτς (Νο. 70) στην Μπάνια Λούκα (ATP 250), ενώ στο Masters της Ρώμης η πορεία του σταμάτησε στα προημιτελικά, πάνω τον Χόλγκερ Ρούνε (No. 7).

Υπήρχε λοιπόν ένα μεγάλο ερωτηματικό σε ό,τι αφορά στην παρουσία του στο Roland Garros, ωστόσο ο Νόλε διέλυσε κάθε αμφιβολία, φτάνοντας τελικά άνετα μέχρι τη σημερινή blockbuster αναμέτρηση κόντρα στον Αλκαράθ. Πρέπει βέβαια να ειπωθεί ότι το ταμπλό του Τζόκοβιτς ήταν σαφώς πιο βατό από αυτό του Ισπανού, ο οποίος πάντως απέκλεισε με χαρακτηριστική άνεση τους Ντένις Σαποβάλοφ (έχασε 7 games), Μουζέτι (έχασε 7 games) και Τσιτσιπά. Και οι τρεις προαναφερθέντες χρησιμοποιούν το ένα χέρι στο backhand σε αντίθεση με τον Τζόκοβιτς.

Προγνωστικά Στοιχήματος

Στοιχηματικά, οι μπουκ δίνουν φαβορί τον Αλκαράθ στο 1.45-1.50, παρά το γεγονός ότι ο Νόλε έχει ρεκόρ 267-66 στο χώμα και έχει κερδίσει 18 χωμάτινους τίτλους στην καριέρα του, εκ των οποίων και δύο Roland Garros. Ο Αλκαράθ όμως, έχει ρεκόρ φέτος 35-3 σε όλες τις επιφάνειες και 25-2 στο χώμα.

Με εξαίρεση την απρόσμενη ήττα στον δεύτερο γύρο της Ρώμης, από τον Φάμπιαν Μαροζσάν (Νο. 135), έχει σαρώσει σχεδόν τα πάντα στο διάβα του, αφού κατέκτησε τον τίτλο στο Μπουένος Αϊρες (ATP 250), στο Masters του Indian Wells, στη Βαρκελώνη (ATP 500) και στο Masters της Μαδρίτης. Παρότι είναι μόλις 20 ετών, έχει ήδη επτά τίτλους καριέρας στο χώμα και συνολικό ρεκόρ 64-13!

Μολονότι είναι πολύ δύσκολο να κοντράρεις τον Τζόκοβιτς σε οποιαδήποτε επιφάνεια, στην παρούσα φάση ο Αλκαράθ είναι ξεκάθαρα ο καλύτερος παίκτης του κόσμου στο χώμα και δικαιολογημένα διατηρεί τον πρώτο λόγο. Βέβαια, ο Νόλε έχει την κλάση, έχει ασφαλώς την εμπειρία και κυρίως τον αθλητικό εγωισμό, επομένως αποκλείεται να "πέσει" χωρίς μάχη. Άλλωστε, οι μπουκ προσφέρουν μόλις στο 1.44 το ενδεχόμενο να κερδίσουν και οι δύο παίκτες τουλάχιστον ένα σετ, εν ολίγοις δίνουν σαφώς λιγότερες πιθανότητες στο σενάριο μίας καθαρής νίκης με 3-0 (το 3-0 του Αλκαράθ προσφέρεται στο 3.25).

Στη λογική λοιπόν ότι το ματς θα κριθεί σε τουλάχιστον τέσσερα σετ, μπορούμε να ζητήσουμε τη νίκη του Αλκαράθ με Over 31,5 Games σε απόδοση διπλασιασμού.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • Αλκαράθ - Τζόκοβιτς: Νίκη Αλκαράθ & Over 31,5 Games (απόδοση 2.02), 15:45
TAGS BIG GAMES BET ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΤΕΝΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ