ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΤΕΝΙΣ

Προγνωστικά Τένις: Η μεγάλη πρόκληση του Τιάφο και το 2.07 του Ρουντ

Ο Κάσπερ Ρουντ στο US Open
Ο Κάσπερ Ρουντ στο US Open © 2022 JULIA NIKHINSON/ASSOCIATED PRESS

Προγνωστικά και στοιχηματική ανάλυση για τους δύο μεγάλους ημιτελικούς στο US Open.

Στο φετινό US Open είναι δεδομένο πως θα γραφτεί ιστορία αφού κανείς από τους τέσσερις φιναλίστ δεν έχει κερδίσει ξανά στην καριέρα του Grand Slam. Μάλιστα από τους Ρουντ, Κατσάνοφ, Αλκαράθ και Τιάφο, μόνο ο πρώτος έχει έστω παίξει σε τελικό Grand Slam, στο τελευταίο Roland Garros, όπου ηττήθηκε από τον Ράφα Ναδάλ.

Αλκαράθ - Τιάφο: Προγνωστικά και Ανάλυση

Ο 19χρονος Κάρλος Αλκαράθ θα αγωνιστεί απόψε για πρώτη φορά στην καριέρα του σε ημιτελικό ενός από τα τέσσερα μεγαλύτερα τουρνουά στο τένις (10/09 02:00 Eurosport 1, Live από το SPORT24). Ο Ισπανός θεωρείται αυτή τη στιγμή ο καλύτερος τενίστας στον κόσμο και μοιάζει θέμα χρόνου να σκαρφαλώσει στο No.1 της παγκόσμιας κατάταξης.

Μετά τη μέτρια πορεία του στο Wimbledon, όπου σταμάτησε στους "16" και κυρίως τους πρόωρους αποκλεισμούς του στα Masters του Καναδά και του Σινσινάτι, δικαιολογημένα διατυπώθηκαν ενστάσεις για την προσαρμογή του στις σκληρές επιφάνειες.

Στο US Open πάντως ο Αλκαράθ έδειξε πως είναι φτιαγμένος για τα μεγάλα ματς και πέτυχε δύο σπουδαίες νίκες στα πέντε σετ, απέναντι στον Μάριν Τσίλιτς στους "16" και τον Γιανίκ Σίνερ στους "8". Ειδικά το παιχνίδι με τον Ιταλό θα μείνει αξέχαστο, αφού ήταν το δεύτερο μεγαλύτερο σε διάρκεια στην ιστορία του US Open με 5 ώρες και 15 λεπτά. Ο Αλκαράθ βρέθηκε κάτω με 2-1 σετ, ωστόσο γύρισε την κατάσταση υπέρ του, σώνοντας μάλιστα και match point!

Από την άλλη, ο 24χρονος Φράνσις Τιάφο έχει φτάσει με εκπληκτική ορμή ως τον ημιτελικό, αφού στους προηγούμενους πέντε γύρους έχασε μόλις ένα σετ κι αυτό κόντρα στον θρυλικό Ράφα Ναδάλ, τον οποίο κέρδισε με 3-1 στους "16".

Στον προημιτελικό, ο Αμερικανός ξεπέρασε με χαρακτηριστική άνεση (3-0) το εμπόδιο του Αντρέι Ρούμπλεφ, αφού δεν επέτρεψε ούτε ένα break στον Ρώσο, στα 17 games που σέρβιρε.

Γενικά, ο Τιάφο φαίνεται πως βρίσκεται στην καλύτερη φόρμα της καριέρας του. Σερβίρει εξαιρετικά, έχει αξιόπιστο backhand και παίζει με τρομερή αυτοπεποίθηση, κάτι που φαίνεται άλλωστε στους πόντους που κερδίζει στο φιλέ. Με τον Ναδάλ είχε 17/24 και με τον Ρούμπλεφ 31/41!

Το μοναδικό ερωτηματικό είναι η φυσική του κατάσταση, αφού για πρώτη φορά φτάνει τόσο βαθιά μέσα σε ένα τόσο μεγάλο τουρνουά και απέναντί του τώρα θα βρεθεί ένας παίκτης με απίστευτα φυσικά προσόντα. Εδώ πάντως, μπορεί να επέλθει μία ισορροπία, διότι ο Αλκαράθ έχει μόλις 36 ώρες για να επανέλθει από το εξοντωτικό παιχνίδι κόντρα στον Σίνερ.

Οι δυο τους έχουν παίξει μία φορά στο παρελθόν σε επίσημη αναμέτρηση, με τον Τιάφο να κερδίζει τον Αλκαράθ το 2021, μέσα στην έδρα του Ισπανού, στη Βαρκελώνη. Από τότε βέβαια, ο Αλκαράθ ανέβηκε από την 120η θέση στο Νο.4 του παγκόσμιου ranking και το 2022 κέρδισε τέσσερις τίτλους, οι τρεις στο χώμα. Και ο Τιάφο βέβαια με τη σειρά του, σκαρφάλωσε από το 64 στο 26 και τη δεδομένη στιγμή παίζει το πιο ώριμο τένις της καριέρας του.

Οι μπουκ λογικά προσφέρουν φαβορί τον Αλκαράθ, ο οποίος θεωρείται και είναι πιο ταλαντούχος παίκτης, όμως ο Τιάφο μέσα στην πατρίδα του, με τον κόσμο στο πλευρό του, έχει μπροστά του απόψε την ευκαιρία να γράψει ιστορία. Η νίκη του Αμερικανού προσφέρεται σε τιμές άνω του 2.50 και αξίζει το ρίσκο. Πιο συνετά, μπορούμε να παίξουμε στο 1.80 το +1,5 σετ του Τιάφο, περιμένοντας ακόμη ένα θρίλερ με πέντε σετ σε ματς του Αλκαράθ.

Κατσάνοφ - Ρουντ: Προγνωστικά και Ανάλυση

Στον άλλον ημιτελικό, ο Κάσπερ Ρουντ θα διασταυρωθεί με τον Κάρεν Κατσάνοφ (22:00 Eurosport 1, Live από το SPORT24). Και οι δύο φτάνουν για πρώτη φορά σε ημιτελικό του US Open, αφού στις προηγούμενες συμμετοχές τους στη Αμερικανικό Grand Slam δεν είχε ξεπεράσει ποτέ τον τρίτο γύρο.

Ο 23χρονος Ρουντ θεωρείται ειδικός στο χώμα, όπου έχει κατακτήσει οκτώ τίτλους. Στις σκληρές επιφάνειες έχει μόνο έναν τίτλο, στο Σαν Ντιέγκο το 2021. Φέτος πάντως, το ρεκόρ του είναι 14-4 στα σκληρά κορτ και δείχνει πιο έτοιμος από ποτέ να κάνει το βήμα παραπάνω.

Στην πορεία του μέχρι τον ημιτελικό έχασε τέσσερα σετ, ωστόσο στον προημιτελικό με τον Μπερετίνι κέρδισε εμφατικά με 3-0, αφού διαχειρίστηκε άριστα το σπουδαίο σερβίς του Ιταλού.

Στον αντίποδα, ο 26χρονος Κατσάνοφ έχει να κερδίσει κάποιον τίτλο από το 2018. Βέβαια, οι 10 από τους 11 τίτλους καριέρας του είναι σε σκληρές επιφάνειες. Ο Ρώσος τενίστας έδωσε πολύ μεγάλες και κοπιαστικές μάχες στους δύο προηγούμενους γύρους για να προκριθεί. Χρειάστηκε τα πέντε σετ τόσο στους "16" με τον Καρένιο-Μπούστα, όσο και στους “8” με τον Νικ Κύργιο.

Ειδικά κόντρα στον Κύργιο ο Κατσάνοφ σέρβιρε εκπληκτικά και κέρδισε το 77% των πόντων από το πρώτο σερβίς του. Γενικά, ο Κατσάνοφ είναι ένας παίκτης που βασίζεται στο σερβίς και θα προσπαθήσει να μην μπλέξει σε μεγάλα ράλι, διότι ο Ρουντ είναι πιο αθλητικός και παίκτης με πιο άρτια τεχνικά χαρακτηριστικά.

Ο Κατσάνοφ πάλεψε ηρωικά για να φτάσει μέχρι τον ημιτελικό, όμως κάπου εδώ φαίνεται πως είναι το ταβάνι του. Ο Νορβηγός δεν έχει χτυπητές αδυναμίες στο παιχνίδι του, έχει μειώσει τα αβίαστα λάθη και απέδειξε κόντρα στον Μπερετίνι ότι μπορεί να αντεπεξέλθει κόντρα σε παίκτες με ισχυρό σερβίς.

Αναμενόμενο ότι οι μπουκ δίνουν φαβορί τον Ρουντ στο 1.50. Η νίκη του πάντως μπορεί να ανέβει σε τιμές άνω του 2.00 αν ζητήσουμε παράλληλα και το Over 32,5 games, στη λογική ότι ο Κατσάνοφ θα διεκδικήσει τουλάχιστον ένα σετ.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • Κατσάνοφ – Ρουντ: Νικητής Ρουντ & Over 32,5 games (απόδοση 2.07), 22:00
  • Αλκαθάρ – Τιάφο: Τιάφο +1,5 σετ (απόδοση 1.80), 02:00
TAGS ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΤΕΝΙΣ ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ