BIG GAMES BET

Προγνωστικά Τένις: Για γερά νεύρα και 2.20 ο ημιτελικός της Σάκκαρη

Η Μαρία Σάκκαρη πανηγυρίζει πόντο της
Η Μαρία Σάκκαρη πανηγυρίζει πόντο της 2023 AP PHOTO/MARK J. TERRILL

Προγνωστικά και στοιχηματική ανάλυση για το σπουδαίο ματς της Μαρίας Σάκκαρη κόντρα στην Καρολίν Γκαρσιά στο πλαίσιο της ημιτελικής φάσης του Guadalajara Open.

Ένα βήμα από τον τελικό του Guadalajara Open (WTA 1000) απέχει η Μαρία Σάκκαρη, η οποία θα αντιμετωπίσει τα ξημερώματα την Καρολίν Γκαρσιά στα ημιτελικά του μεξικανικού τουρνουά (23/09 03:00 Novasports 6HD, Live από το SPORT24).

Υπενθυμίζεται ότι η Σάκκαρη έφτασε και πέρυσι στον τελικό της συγκεκριμένης διοργάνωσης, ωστόσο έχασε εκεί από την Τζέσικα Πεγκούλα. Μέχρι στιγμής, η Ελληνίδα πρωταθλήτρια, που βρίσκεται στο Νο. 2 του ταμπλό, δεν έχει αντιμετωπίσει ιδιαίτερα προβλήματα.

Καθάρισε διαδοχικά τις Στορμ Χάντερ, Καμίλα Τζιόρτζι και Εμιλιάνα Αράνγκο χωρίς να χάσει σετ. Στα προημιτελικά με την 22χρονη Κολομβιανή, ένα break ήταν αρκετό για πάρει το πρώτο σετ με 6-3. Στο δεύτερο σετ προηγήθηκε με 5-1 και όλα έδειχναν ότι θα προκριθεί δια περιπάτου. Η Αράνγκο αντέδρασε κερδίζοντας τρία διαδοχικά games, ωστόσο στο 10ο game η Σάκκαρη υπερασπίστηκε το σερβίς της και κλείδωσε το εισιτήριο για τον ημιτελικό.

Εκεί θα αντιμετωπίσει την κορυφαία Γαλλίδα τενίστρια αυτή τη στιγμή. Η Γκαρσιά είναι στο Νο. 11 του κόσμου και μετά τη Γουαδαλαχάρα θα είναι τουλάχιστον στο Νο. 10. Έχει φέτος ρεκόρ 35-21 και 19-13 σε σκληρές επιφάνειες (32-19 και 20-11 τα αντίστοιχα νούμερα της Σάκκαρη).

Στην πορεία της προς τα ημιτελικά απέκλεισε διαδοχικά τις Σάσνοβιτς (Νο. 89), Μπαπτίστ (Νο. 174) και Αζαρένκα (Νο. 23.). Πιο δύσκολη επικράτηση ήταν αυτή στον τρίτο γύρο επί της Αλιακσάντρα Σάνσοβιτς, όπου χρειάστηκε να σώσει δύο match points στο τρίτο σετ.

Στον προημιτελικό με τη Βικτώρια Αζαρένκα, η 29χρονη Γαλλίδα "έσβησε" και τα 11 break points που είχε η αντίπαλος, φτάνοντας στη νίκη με 6-3, 6-4 σε 97 λεπτά.

Αυτή ήταν η πρώτη νίκη της Γκαρσιά μετά από πέντε διαδοχικές ήττες σε προημιτελικούς φέτος. Το Νο. 2 του ταμπλό έκλεισε το ματς με 10 άσους, 28 winners και 21 αβίαστα λάθη, 12 λιγότερα από αυτά της Αζαρένκα.

Η ευκαιρία της Σάκκαρη να επιστρέψει στους τίτλους

Στο παρελθόν, η Σάκκαρη έχει αναμετρηθεί τέσσερις φορές με την Γκαρσιά και το ρεκόρ είναι 1-3 υπέρ της Γαλλίδας. Στην προηγούμενη πάντως αναμέτρησή τους φέτος, στην Ντόχα (WTA 500) τον Φεβρουάριο, η Μαρία είχε κερδίσει με 2-1 σετ.

Όλα δείχνουν ότι ο ημιτελικός θα εξελιχθεί σε μία πολύ μεγάλη μάχη αφού και οι δύο τενίστριες ψάχνουν τον πρώτο τους τίτλο φέτος. Η Γκαρσιά πέρυσι κατέκτησε τέσσερα τουρνουά και έκανε τρομερό άλμα στην παγκόσμια κατάταξη. Φέτος έχει δύο παρουσίες σε τελικούς μικρών τουρνουά (Λιόν και Μοντερέι 250αρια και τα δύο).

Στον αντίποδα, η Σάκκαρη έχει χάσει φέτος πέντε από τους έξι ημιτελικούς που έδωσε, οι δύο εξ αυτών σε 1000αρια τουρνουά στο Ιντιαν Γουέλς και στη Μαδρίτη. Στον μοναδικό της τελικό την τρέχουσα σεζόν ηττήθηκε στην Ουάσινγκτον από την Κόκο Γκοφ, τη μετέπειτα πρωταθλήτρια του US Open.

Το Νο. 9 του κόσμου απέχει μία νίκη από την έβδομη παρουσία του σε τελικό διοργάνωσης WTA με σκληρή επιφάνεια. Αν η Σάκκαρη καταφέρει να κερδίσει την Γκαρσιά πιθανότατα θα πανηγυρίσει και τον πρώτο τίτλο της καριέρας της σε hard-court, δεδομένου ότι η Μαρία δεν μπορεί να τρομάξει, όποια και να περάσει από τον άλλο ημιτελικό (Σοφία Κένιν -Καρολάιν Ντολχάιντ).

Προγνωστικά Στοιχήματος

Ουσιαστικά, η Σάκκαρη κυνηγάει τον πρώτο της τίτλο μετά το 2019 στο Μαρόκο και θα ήταν ιδανικό να τον βρει τώρα, σε μία δύσκολη καμπή της καριέρας της, που έδειξε προσωρινά να λυγίζει μετά τον πρόωρο αποκλεισμό στο US Open.

Στοιχηματικά, η Σάκκαρη είναι φαβορί στο 1.70 με την Γκαρσιά να παίζει κοντά στο 2.20. Σε ένα τόσο μεγάλο ματς δεν είναι εύκολο να γίνουν προβλέψεις, ωστόσο είναι φανερό ότι η Μαρία έχει αποκτήσει ξανά ρυθμό και αυτοπεποίθηση. Βέβαια, τώρα θα συναντήσει ένα πολύ πιο υψηλό εμπόδιο συγκριτικά με τα προηγούμενα τρία που βρήκε στο δρόμο της μέχρι τα ημιτελικά του Guadalajara Open.

Το πιθανότερο είναι πως θα διεξαχθεί ένας αγώνας για γερά νεύρα, όπως εκείνος στην Ντόχα τον περασμένο Φεβρουάριο. Στο 2.20 να επαναληφθεί το ίδιο σενάριο και η νικήτρια να κριθεί στα τρία σετ.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • Καρολίν Γκαρσιά – Μαρία Σάκκαρη: Τρία σετ (απόδοση 2.20), 03:00
TAGS BIG GAMES BET ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΤΕΝΙΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ