ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΑ

Προγνωστικά στοιχήματος: Η εμπειρία του Φόρσμπεργκ και το 2.00 της Τσεχίας

Ο Εμίλ Φόρσμπεργκ με την εθνική Σουηδίας κόντρα στη Σκωτία στο Euro 2020
Ο Εμίλ Φόρσμπεργκ με την εθνική Σουηδίας κόντρα στη Σκωτία © 2021 STU FORSTER - POOL PHOTO/ASSOCIATED PRESS

Προγνωστικά και στοιχηματική ανάλυση για τους αγώνες Σουηδία - Σλοβενία και Ελβετία - Τσεχία για την τελευταία αγωνιστική των ομίλων του Nations League.

Για τον τέταρτο όμιλο στη Β' Κατηγορία του Nations League, η Σουηδία υποδέχεται τη Σλοβενία (21:45 Novasports 5HD, Live από το SPORT24) σε ένα ματς που θα κρίνει ποια ομάδα θα αποφύγει τον υποβιβασμό.

Σουηδία - Σλοβενία: Προγνωστικά και Ανάλυση

Η Σλοβενία προέρχεται από την πολύ μεγάλη νίκη με 2-1 κόντρα στην πρωτοπόρο του γκρουπ, Νορβηγία. Μάλιστα, τα κατάφερε με ανατροπή στο σκορ, αφού δεν πτοήθηκε από το 0-1 του Χάλαντ του 47'. Το 1-1 σημείωσε ο άσος του Παναθηναϊκού, Αντράζ Σπόραρ, ο οποίος όμως θα απουσιάσει από το αποψινό ματς λόγω καρτών. Για τον ίδιο λόγο θα λείψει και ο Γιασμίν Κούρτιτς του ΠΑΟΚ.

Αυτό σημαίνει ότι ο Ματίας Κεκ θα στερηθεί δύο πολύ σημαντικά στελέχη του. Από εκεί και πέρα, οι έτεροι άσοι των "πράσινων", Άνταμ Τσέριν και Μπένγιαμιν Βέρμπιτς, αναμένονται ξανά στο αρχικό σχήμα.

Στον αντίποδα, η Σουηδία υπέστη βαριά ήττα με 4-1 στο Βελιγράδι από τη Σερβία. Αυτή ήταν η τέταρτη σερί στον όμιλο για τους Σουηδούς, οι οποίοι είχαν ξεκινήσει το Nations League με διπλό στη Λιουμπλιάνα, τον περασμένο Ιούνιο και εν συνεχεία δεν έχουν... σταυρώσει ούτε έναν πόντο.

Γενικά, η ομάδα του Γιάνε Αντερσον βρίσκεται σε πτωτική φάση με συνολικά επτά ήττες στα τελευταία εννιά επίσημα παιχνίδια της. Οι Σουηδοί λοιπόν ψάχνουν απόψε μία νίκη που θα τους τονώσει το ηθικό, θα βάλει στοπ στο αρνητικό σερί και κυρίως θα τους διατηρήσει στη League B.

Το αρνητικό για τους γηπεδούχους είναι ότι θα λείψουν οι άσοι της Νιούκαστλ, Αλεξάντερ Ισακ και Εμίλ Κραφτ. Ειδικά η απουσία του Ισακ είναι πολύ σημαντική, αφού πρόκειται για τον κορυφαίο φορ των Σουηδών. Κόντρα στη Σερβία, ο Αντερσον έπαιξε στην κορυφή με τον Γκιόκερες (Κόβεντρι) και πέρασε αλλαγή τον Κουάισον (Αλ-Ετιφάκ).

Το θετικό για τους Σκανδιναβούς είναι ότι έχουν πληθώρα ποιοτικών μεσοεπιθετικών και μπορούν να βρουν από εκεί λύσεις στο γκολ. Για παράδειγμα με τη Σερβία σκόραρε ο Κλάεσον (Κοπεγχάγη). Επίσης, υπάρχουν παίκτες όπως ο Ελάνγκα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ο Κουλουσέφσκι της Τότεναμ και φυσικά ο πολύπειρος Φόρσμπεργκ της Λειψίας.

Ο Φόρσμπεργκ είναι συνήθως ο εκτελεστής των πέναλτι για τη Σουηδία και έχει σκοράρει τέσσερις φορές στο Nations League και στην προκριματική φάση του Μουντιάλ. Επίσης, ήταν ο πρώτος σκόρερ της ομάδας του στο προηγούμενο Euro με τέσσερα τέρματα. Το να σκοράρει απόψε, όπως έκανε και στον πρώτο γύρο του Nations League, κόντρα στη Σλοβενία, προσφέρεται στο 3.45.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Ελβετία - Τσεχία: Προγνωστικά και Ανάλυση

Για τη σωτηρία τους, αλλά στη League A, παίζουν και η Ελβετία με την Τσεχία, σε ένα ματς που θα διεξαχθεί στο Στ. Γκάλεν (21:45 Novasports 3HD, Live από το SPORT24).

Οι Ελβετοί με πολύ σοβαρή εμφάνιση αμυντικά και αποτελεσματικότητα στις στατικές φάσεις, έκαναν την έκπληξη το Σάββατο και κέρδισαν 2-1 την Ισπανία μέσα στη Σαραγόσα. Αντίθετα, η Τσεχία γνώρισε τη συντριβή μέσα στην Πράγα από την Πορτογαλία με 4-0.

Μετά από αυτά τα αποτελέσματα, η ομάδα του Μουράτ Γιακίν έφτασε τους έξι βαθμούς και αυτή του Γιάροσλαβ Σίλχαβι έμεινε στους τέσσερις. Αυτό σημαίνει ότι η Ελβετία παίζει απόψε για δύο αποτελέσματα, ενώ η Τσεχία χρειάζεται μόνο νίκη για να αποφύγει τον υποβιβασμό στη League B.

Οι Τσέχοι πάντως δεν δείχνουν σε θέση απόψε να κερδίσουν μέσα στην Ελβετία. Υπενθυμίζεται ότι προέρχονται από τρεις διαδοχικές ήττες, χωρίς μάλιστα να σκοράρουν. Είναι φανερό πως πληρώνουν το ντεφορμάρισμα του βασικού φορ Πάτρικ Σικ, ο οποίος έχασε πέναλτι το Σάββατο κόντρα στην Πορτογαλία και έχει ξεκινήσει πολύ άσχημα της σεζόν με τη Λεβερκούζεν.

Σε μέτρια αγωνιστική κατάσταση βρίσκεται και ο Τόμας Βατσλίκ. Ο τερματοφύλακας του Ολυμπιακού και της εθνικής Τσεχίας φέρει ευθύνη στο τρίτο γκολ της Πορτογαλίας, το Σάββατο, καθώς είχε αργή αντίδραση στο μακρινό σουτ του Νταλότ.

Σε όλα τα παραπάνω θα πρέπει να συνυπολογίσουμε ότι τραυματίστηκε και ο βασικότατος στόπερ Γιακούμπ Μπράμπετς (Αρης) και όλα δείχνουν ότι Σίλχαβι θα αναγκαστεί απόψε να αλλάξει σύστημα, αφήνοντας στην άκρη το 3-4-2-1, που επέλεξε στο προηγούμενο ματς.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Και η Ελβετία θα στερηθεί τον βασικό της στόπερ, Ακάντζι (Μάντσεστερ Σίτι), καθώς συμπλήρωσε κάρτες, ωστόσο ο Γιακίν έχει ως εναλλακτική λύση τον Σερ (Νιούκαστλ), ο οποίος θα παίξει δίπλα στον Ελβέντι (Γκλάντμπαχ).

Ο άσος λοιπόν δικαίως έχει το προβάδισμα στο 1.70, ωστόσο δεν μπορεί να πονταριστεί σε αυτές τις τιμές, μία ομάδα που βολεύεται και με ισοπαλία. Προτιμότερο το 2-3 γκολ, που επιβεβαίωσαν τέσσερις φορές στα πέντε μεταξύ τους παιχνίδια. Επίσης, σημειώνεται ότι η Τσεχία επαλήθευσε το 2-3 γκολ έξι φορές στα τελευταία επτά ματς που έδωσε εκτός έδρας. Σε τιμές διπλασιασμού το συγκεκριμένο εύρος.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • Σουηδία – Σλοβενία: Φόρσμπεργκ Anytime (απόδοση 3.45), 21:45
  • Ελβετία – Τσεχία: 2-3 γκολ (απόδοση 2.00), 21:45
TAGS ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΑ ΣΕΡΙ & ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ