ΣΕΡΙ & ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ

Προγνωστικά Στοιχήματος: Η αήττητη Ράγιο και το σερί της Έμπολι

Ο άσος της Αθλέτικ Μπιλμπάο, Ινιάκι Γουίλιαμς, στο παιχνίδι με την Μπαρτσελόνα για το ισπανικό κύπελλο
Ο άσος της Αθλέτικ Μπιλμπάο, Ινιάκι Γουίλιαμς, στο παιχνίδι με την Μπαρτσελόνα για το ισπανικό κύπελλο Ⓒ 2022 ALVARO BARRIENTOS/ASSOCIATED PRESS

Δυάδα τριπλασιασμού βγαίνει από τα παιχνίδια της Βαγιεκάνο με την Αθλέτικ και της Έμπολι με τη Ρόμα.

Η Βαγιεκάνο υποδέχεται την Αθλέτικ Μπιλμπάο (19:30 Novasports 5HD, Live από το SPORT24) σε ένα από τα πιο ενδιαφέροντα και αμφίρροπα ματς από το πρόγραμμα της La Liga την Κυριακή (23/01). Η Ράγιο κάνει εκπληκτική πορεία φέτος και βρίσκεται από το ξεκίνημα σταθερά σε τροχιά ευρωπαϊκών εισιτηρίων. Μεγάλη της δύναμη είναι το Βαγιέκας, όπου παραμένει αήττητη εκεί έπειτα από δέκα αναμετρήσεις (8-2-0).

Στον αντίποδα, η Αθλέτικ είναι από τις κορυφαίες άμυνες της κατηγορίας, έχει δεχθεί μόλις 17 γκολ σε 21 ματς και εκτός έδρας έχει χάσει μόνο στη Μαδρίτη από τη Ρεάλ, έχοντας απολογισμό 2-8-1.

Προγνωστικά Ισπανία: Βαγιεκάνο - Αθλέτικ Μπιλμπάο

Το αρνητικό για την ομάδα του Μαρθελίνο είναι πως έχει βγάλει ένα πολύ βαρύ πρόγραμμα τις τελευταίες ημέρες. Ταξίδεψε στη Σαουδική Αραβία και έδωσε δυνατά ματς για το Σούπερ Καπ κόντρα στην Ατλέτικο και τη Ρεάλ, ενώ την Πέμπτη είχε κύπελλο με την Μπαρτσελόνα, την οποία απέκλεισε στην παράταση.

Απόψε η καταπονημένη Μπιλμπάο θα δώσει τέταρτο ματς σε δέκα ημέρες, παίζοντας μάλιστα σε μία αήττητη έδρα. Συν τοις άλλοις υπάρχουν και προβλήματα απουσιών, αφού θα λείψουν ο ηγετικός μεσοεπιθετικός Μουνιαΐν (2 γκολ), ο χρήσιμος φορ Σανθέτ (4 γκολ), ο αξιόπιστος στόπερ Γεράι και ο βασικός χαφ Ουνάι Βενθεδόρ.

Υπό αυτές τις συνθήκες, η Μπιλμπάο αναμένεται να πάει συντηρητικά το παιχνίδι στη Μαδρίτη και λογικά θα βολευτεί έστω με τον πόντο σε μία αήττητη έδρα. Επίσης, ας έχουμε στο νου μας και την ιδιαιτερότητα, ότι τεχνικός της Ράγιο είναι ο Βάσκος Αντονι Ιραόλα, που αγωνίστηκε ως παίκτης με τη φανέλα της Αθλέτικ για 14 ολόκληρες σεζόν. Εχει λοιπόν συνδέσει άρρηκτα την ποδοσφαιρική του καριέρα με την Μπιλμπάο.

Σε κάθε περίπτωση, το συγκεκριμένο ματς φαίνεται πως έχει πολύ ισοπαλία, το αποτέλεσμα δηλαδή που επιβεβαιώνει περισσότερο από κάθε άλλη ομάδα στη La Liga η Μπιλμπάο, μετρώντας ήδη 10 σε 21 ματς. Αν πάντως ξεφύγει από την ισοπαλία, λογικά θα πάει προς την πλευρά της πιο φρέσκιας Βαγιεκάνο, η οποία ούτως ή άλλως, μέσα στο Βαγιέκας δεν έχει χάσει από κανέναν. Η διπλή ευκαιρία (1Χ) ανεβαίνει στο 1.70 σε combo με το under 3,5, το οποίο έχει επιβεβαιώσει η Μπιλμπάο 18 φορές φέτος και η Ράγιο 16.

Προγνωστικά Ιταλία: Έμπολι - Ρόμα

Στη Serie Α δεσπόζει το ντέρμπι της Μίλαν με τη Γιουβέντους. Λίγο νωρίτερα η Έμπολι υποδέχεται τη Ρόμα (19:00 Cosmote Sport 8HD, Live από το SPORT24) σε ένα ματς όπου η ομάδα του Ζοσέ Μουρίνιο είναι φαβορί στο 1.85. Και οι δύο ομάδες προέρχονται από υποχρεώσεις στο κύπελλο. Η Ρόμα κέρδισε με 3-1 τη Λέτσε, ενώ η Εμπολι έφτασε πολύ κοντά στο να αποκλείσει την Ιντερ μέσα στο Μιλάνο. Τελικά, ισοφαρίστηκε σε 2-2 στο 91' και έμεινε εκτός στην παράταση με 3-2 (106').

Παρόλα αυτά, η Εμπολι επαλήθευσε ότι στα ματς με τους μεγάλους είναι πολύ επικίνδυνη. Γενικά, είναι μία επιθετική ομάδα, που μετράει 11 Goal/Goal και εννιά Over 2,5 στα τελευταία 12 παιχνίδια της.

Το πιθανότερο είναι πως το σερί της Εμπολι θα συνεχιστεί και στο παιχνίδι με τη Ρόμα, καθώς οι τζιαλορόσι δεν εμπνέουν καμία αμυντική σιγουριά. Σε δέκα ματς εκτός έδρας φέτος για τη Serie A, κράτησαν το μηδέν μόνο απέναντι στις δύο ουραγούς Σαλερνιτάνα και Τζένοα, μετρώντας συνολικά επτά Over 2,5. Στο 1.78 το combo Goal/Goal και Over 2,5.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • Εμπολι – Ρόμα: Goal/Goal & Over 2,5 (απόδοση 1.78), 19:00
  • Βαγιεκάνο – Αθλέτικ Μπιλμπάο: 1Χ & Under 3,5 (απόδοση 1.70), 19:30
TAGS ΣΕΡΙ & ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΙΣΠΑΝΙΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΙΤΑΛΙΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΓΚΟΛ ΓΚΟΛ OVER 2.5 ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ