ΑΛΛΑΓΕΣ ΑΠΟΔΟΣΕΩΝ

Προγνωστικά Στοιχήματος: Χτύπησε φόρμα η Μόλντε

Ο Όλα Μπρινχίλντσεν πανηγυρίζει γκολ της Μόλντε κόντρα στην Τράμπζονσπορ στο Europa Conference League
Ο Όλα Μπρινχίλντσεν πανηγυρίζει γκολ της Μόλντε © 2022 UNCREDITED/ASSOCIATED PRESS

Προγνωστικά και στοιχηματική ανάλυση για τις αναμετρήσεις των προκριματικών του Champions League και το Conference League.

Εκτός από την αναμέτρηση του Παναθηναϊκού με την Ντνίπρο-1 στη Σλοβακία, το αποψινό πρόγραμμα στον δεύτερο προκριματικό γύρο του Champions League, περιλαμβάνει ακόμη έξι αναμετρήσεις.

Στην πρωτεύουσα της Φινλανδίας, η Ελσίνκι υποδέχεται τη Μόλντε σε ένα ζευγάρι όπου οι πρωταθλητές Νορβηγίας είναι το απόλυτο φαβορί για την πρόκριση, σε αποδόσεις που οριακά ξεπερνούν το 1.10. Εδώ δεν υπάρχει κάποιο χάντικαπ ετοιμότητας, αφού τόσο το φινλανδικό, όσο και το νορβηγικό πρωτάθλημα, βρίσκονται σε εξέλιξη.

Η Ελσίνκι αυτή τη στιγμή είναι τρίτη στη Βεϊκαουσλίγκα, στο -4 από την πρωτοπόρο Σεϊναγιόεν και με ματς περισσότερο. Στον πρώτο προκριματικό γύρο απέκλεισε με τα κόπων και βασάνων τη Λέιρν (Β. Ιρλανδία). Κέρδισε με 1-0 στο πρώτο ματς στην Μπολτ Αρένα, όμως στη ρεβάνς ηττήθηκε με 2-1. Τελικά, η πρόκριση κρίθηκε στην παράταση, όπου ισοφάρισε σε 2-2 με αυτογκόλ στο 96'.

Οι πρωταθλητές Φινλανδίας βρίσκονται σε μεταβατικό στάδιο, δεδομένου ότι απέλυσαν μετά από τέσσερα χρόνια τον τεχνικό Τόνι Κόσκελα. Τα ηνία ανέλαβε ο μέχρι πρότινος βοηθός του, Τόνι Κορκεακούνας. Έμπειρος τεχνικός, με θητεία στο παρελθόν, στους πάγκους της Μιλικόσκι και της Λάχτι. Έκανε ντεμπούτο στον επαναληπτικό με τη Λέιρν, ενώ στο πρώτο του παιχνίδι ως επικεφαλής τεχνικός της HJK στη φινλανδική λίγκα, κέρδισε 1-0 την Ιλβες, το Σάββατο.

Στον αντίποδα, η Μόλντε ξεκίνησε μέτρια τη σεζόν και έχει χάσει πολύ σημαντικό έδαφος. Δύσκολα θα κάνει το ριπίτ, αφού απέχει ήδη 12 βαθμούς από την πρωτοπόρο Μπόντο Γκλιμτ. Το τελευταίο διάστημα ωστόσο, η ομάδα του Έρλινγκ Μόε έχει φανερά χτυπήσει φόρμα.

Στα επτά προηγούμενα επίσημα παιχνίδια έχει ρεκόρ 6-1-0, με την ισοπαλία να έρχεται στο εκτός έδρας ντέρμπι με την Μπόντο Γκλιμτ. Στο συγκεκριμένο ματς μάλιστα, η Μόλντε έπαιξε με παίκτη λιγότερο απότο 17' και όμως προηγήθηκε με 0-2 στο 35'. Τελικά, ισοφαρίστηκε σε 2-2 στο 93'!

Αμέσως μετά, η Μόλντε κέρδισε για το πρωτάθλημα με 2-0 την Μπράν και συνέτριψε τόσο τη Βαλερένγκα εκτός έδρας (4-0) και τη Σάρπσμποργκ εντός (5-1). Ταξίδεψε λοιπόν με την καλύτερη δυνατή ψυχολογία στη γειτονική Φινλανδία και δικαίως είναι το φαβορί σε τιμές κοντά στο 1.75.

Άλλωστε, η Μόλντε τα τελευταία χρόνια έχει πετύχει ορισμένα πολύ σημαντικά αποτελέσματα στην Ευρώπη. Πέρυσι για παράδειγμα έβγαλε διπλά στις έδρες της Σάμροκ Ρόβερς, της ΒΑΚ Πέλετς και της Έλφσμποργκ. Επίσης, τη σεζόν 2020/21 είχε διαλύσει τη φινλανδική Κουόπιο με 5-0 στον πρώτο προκριματικό γύρο του Champions League.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Αλλαγές αποδόσεων στο Conference League

Εκτός όμως από τα παιχνίδια της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης στην Ευρώπη, απόψε ξεκινάει και ο δεύτερος προκριματικός γύρος του Conference League, με πέντε συνολικά αναμετρήσεις.

Στην Ουαλία, η Νιου Σεντς υποδέχεται την Εσπεράνζ από το Λουξεμβούργο. Πρόκειται για δύο ομάδες που κατέκτησαν πέρυσι το πρωτάθλημα στις χώρες τους, ξεκίνησαν από τα προκριματικά του Champions League, αλλά αποκλείστηκαν και... υποβιβάστηκαν.

Η Νιου Σεντς δεν μπόρεσε να προβάλει την παραμικρή αντίσταση κόντρα στη Χάκεν. Έχασε με συνολικό σκορ 5-1 και ειδικά στο παιχνίδι της Σουηδίας είχε καθαρά παθητικό ρόλο, τελειώνοντας το 90λεπτο με 23% κατοχή.

Αντίθετα, η Εσπεράνζ πάλεψε στα ίσα την πρόκριση με τη Σλόβαν Μπρατισλάβας. Πήρε ισοπαλία 1-1 στη Σλοβακία, αλλά έχασε εντός έδρας με 2-0, χάρη σε δύο πέναλτι και ενώ στο 0-0 έχασε αυτή πέναλτι για να προηγηθεί.

Γενικά, οι ομάδες του Λουξεμβούργου έχουν πραγματοποιήσει σαφή βήματα προόδου τα τελευταία χρόνια και αρχίζουν σταδιακά να κοιτούν στα μάτια και αντιπάλους από πιο προηγμένα πρωταθλήματα.

Βέβαια, η ουαλική λίγκα είναι από τις πιο αδύναμες στην Ευρώπη. Συν τοις άλλοις, η Νιου Σεντς αντιμετωπίζει αρκετά προβλήματα τραυματισμών, μεταξύ των οποίων και αυτό του γκολτζή Ντέκλαν ΜακΜάνους, που έβαλε πέρυσι 29 γκολ στο πρωτάθλημα. Η συμμετοχή του Σκωτσέζου φορ κρίνεται απόψε αμφίβολη. Σημειώνεται πως ο 28χρονος φορ είχε σκοράρει στο πρώτο ματς με τη Χάκεν, αλλά στο δεύτερο δεν αγωνίστηκε καθόλου.

Με αυτά τα δεδομένα λοιπόν, είναι μάλλον φυσιολογικό ότι το διπλό έχει υποχωρήσει στο 3.05, ενώ άνοιξε υπερβολικά ψηλά στο 3.80+. Ούτως ή άλλως, η Νιου Σεντς, μαζί με τα τελευταία φιλικά που έχει δώσει, μετράει πέντε διαδοχικές ήττες. Επίσης, την περσινή σεζόν γνώρισε δύο ευρωπαϊκούς αποκλεισμούς, πρώτα από τη Λίνφιλντ (Β. Ιρλανδία) στα προκριματικά του Champions League και αμέσως μετά από τη Βικινγκούρ (Ισλανδία) στα προκριματικά του Conference League. Όσο είναι πάνω από το 3.00 το διπλό της Εσπεράνζ αξίζει το ρίσκο.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Άλλο ένα παιχνίδι που παρουσιάζει σημαντική διόρθωση στο σετ αποδόσεων είναι το Μπαλκάνι – Λέιρν. Εδώ ο άσος άνοιξε στο 1.85-1.90, αλλά πλέον έχει φτάσει στο 1.75 και σε οριμένες εταιρίες ακόμη και κάτω από το 1.70.

Η Μπαλκάνι κατέκτησε το πρωτάθλημα στο Κόσοβο την προηγούμενη διετία και πέρυσι έφτασε μέχρι τους ομίλους του Conference League, αποκλείοντας διαδοχικά στα προκριματικά τη Λα Φιορίτα (Σαν Μαρίνο), την Κλάκσβικ (Νησιά Φερόε) και τη Σκούπι (Βόρεια Μακεδονία).

Φέτος, αποκλείεστηκε στον πρώτο γύρο από τη Λουντογκόρετς, ωστόσο κατάφερε να κερδίσει εντός έδρας με 2-0 την πρωταθλήτρια Βουλγαρίας, δείγμα ότι προοδεύει συνεχώς.

Στον αντίποδα, η Λέιρν το πάλεψε με την Ελσίνκι, ωστόσο έχασε την πρόκριση στις λεπτομέρειες και έτσι συνεχίζει στο Conference. Όπως η Μπαλκάνι, έτσι και αυτή, έχει πολύ μικρή ευρωπαϊκή ιστορία. Φέτος μετέχει μόλις για τρίτη φορά σε ευρωπαϊκή διοργάνωση.

Το βασικό πρόβλημα για τη Λέιρν είναι πώς θα διαχειριστεί τις καιρικές συνθήκες που θα συναντήσει στην Πρίστινα. Οι Βόρειο Ιρλανδοί έφυγαν από τους 17 βαθμούς Κελσίου και θα παίξουν τώρα σε μία πόλη, που σήμερα θα έχει μέγιστη θερμοκρασία στους 37. Προφανώς, οι παίκτες της Λέιρν δεν είναι συνηθισμένοι σε τέτοιου είδους θερμοκρασίες, επομένως η Μπαλκάνι αποκτάει αυτόματα το προβάδισμα, τουλάχιστον για το πρώτο ματς.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • Ελσίνκι – Μόλντε: 2 (απόδοση 1.75), 19:00
  • Νιου Σεντς – Εσπεράνζ: 2 (απόδοση 3.05), 21:00
  • Μπαλκάνι – Λέιρν: 1 (απόδοση 1.75), 21:45
TAGS ΑΛΛΑΓΕΣ ΑΠΟΔΟΣΕΩΝ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ CHAMPIONS LEAGUE ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ