ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΤΕΝΙΣ

Προγνωστικά Roland Garros: Ο Ρουντ καλείται να σπάσει το αήττητο σερί του Ναδάλ

Spain's Rafael Nadal celebrates after defeating Serbia's Novak Djokovic during their quarterfinal match of the French Open tennis tournament at the Roland Garros stadium Tuesday, May 31, 2022 in Paris. Nadal won 6-2, 4-6, 6-2, 7-6. (AP Photo/Jean-Francois Badias)
Ο Ράφαελ Ναδάλ πανηγυρίζει τη νίκη επί του Τζόκοβιτς @ 2022 JEAN-FRANCOIS BADIAS / AP IMAGES

Η αυλαία στο παρισινό όπεν πέφτει το απόγευμα με τη μονομαχία στον τελικό των ανδρών. Ραφαέλ Ναδάλ εναντίον Κάσπερ Ρουντ. Εμπειρία εναντίον του… φρέσκου αίματος.

Μετά από δύο εβδομάδες γεμάτες συγκινήσεις, απρόβλεπτα αποτελέσματα και δυνατές μονομαχίες, το Roland Garros φτάνει στον τερματισμό. Η αυλαία πέφτει με τον τελικό των ανδρών, εκεί που ο Ραφαέλ Ναδάλ θα αντιμετωπίσει τον Κάσπερ Ρουντ (16:00 Eurosport, LIVE από το SPORT24) από τη Νορβηγία. Ο Ναδάλ, μπορεί να είναι Ισπανός, αλλά το Παρίσι και το Φιλίπ Σατριέ είναι το δεύτερο σπίτι του. Ο Matador έχει χάσει μόλις τρεις φορές στο χωμάτινο Grand Slam, δύο από τον Τζόκοβιτς και μια από τον Σόντερλινγκ το 2015, ενώ έχει αποσυρθεί και μια φορά στους 16 πριν το παιχνίδι με τον Γκρανόγιερς το μακρινό 2009.

Ο Ναδάλ είναι ένας συγκλονιστικός παίκτης, ένας αθλητής που δείχνει να διαχειρίζεται άψογα τη φυσική κατάστασή του, ακόμα και εάν προέρχεται από απαιτητικά ματς, το απέδειξε στη Μελβούρνη το επιβεβαιώνει και τώρα στο Παρίσι. Μπορεί κάποιος να τον περίμενε εξαντλημένο στον προημιτελικό με τον Τζόκοβιτς, αφού είχαν προηγηθεί τα πέντε σετ κόντρα στον Οζιέ Αλιασίμ, αλλά ο Ισπανός, Νο5 της παγκόσμιας κατάταξης, έκανε άψογο παιχνίδι και υπέταξε τον Σέρβο 3-1 σετ. Σε σημεία του παιχνιδιού ήταν απροσπέλαστος μάλιστα. Στον ημιτελικό έδειχνε να ελέγχει το ματς με τον Ζβέρεφ, αλλά ο Γερμανός αποσύρθηκε. Τα νέα μάλιστα δεν είναι ενθαρρυντικά, αφού υπέστη ρήξη συνδέσμων και τώρα θα κάνει αγώνα δρόμου για να προλάβει το US Open, καθώς το Wimbledon το χάνει σίγουρα.

Ο Κάσπερ Ρουντ δείχνει προσαρμοστικός στον πηλό, έκανε μια πολύ πειστική και θετική χρονιά στο χώμα και πάει να αντιμετωπίσει τον Master στο Παρίσι. Δεν είναι καθόλου εύκολη υπόθεση για τον Νορβηγό, Νο8 της παγκόσμιας κατάταξης. Ο 24χρονος εκμεταλλεύτηκε το ταμπλό και τις συνθήκες που δημιουργήθηκαν και το έφτασε ως το τέλος, ενώ πάει στο φινάλε με ρεκόρ 21-5 στον πηλό (9-2 ο Ναδάλ φέτος). Ο Νορβηγός μετράει έξι τίτλους στην καριέρα του σε χώμα, αλλά σε τελικό Grand Slam συμμετέχει για πρώτη φορά. Τα όπλα του για να αντιμετωπίσει τον Ναδάλ, που σε τελικό στο Παρίσι μετράει 13-0, είναι συγκεκριμένα. Θα προσπαθήσει να τρέξει τον Ισπανό, όπως προσπάθησε να κουράσει Τσίλιτς και Ρούνε σε ημιτελικό και προημιτελικό αντίστοιχα, αλλά και να το παλέψει με το forehand με το Topspin.

Ο Ναδάλ εκτός από εμπειρία έχει παραπάνω όπλα και θα πρέπει να νιώθει βαθιά μέσα του τυχερός που έληξε έτσι άδοξα ο ημιτελικός με τον Ζβέρεφ, με τον τρόπο που αγωνιζόντουσαν οι δυό τους, το παιχνίδι εύκολα θα πήγαινε στις 4-5 ώρες, αλλά στο δεύτερο σετ ο Γερμανός τραυματίστηκε. Οι άμυνες του Ναδάλ είναι εντυπωσιακές, όσο μεγαλώνει γίνεται και πιο καθηλωτικό το παιχνίδι του, απέναντι στον Ζβέρεφ έβγαλε ορισμένα εντυπωσιακά banana passing shots. Είναι αδιανόητο αυτό που πετυχαίνει ο Ναδάλ που είναι στην κορυφή της λίστας με τις περισσότερες κατακτήσεις Grand Slam με 21, έχοντας αφήσει πίσω Φέντερερ και Τζόκοβιτς με 20.

Προγνωστικά στοιχήματος

Ο Ναδάλ είχε ύπουλο και αρκετό απαιτητικό μονοπάτι, πέρασε πολλές ώρες στον πηλό, έπαιξε εκπληκτικό τένις και σε πολλά σημεία έδειχνε ανίκητος. Ο Ρουντ πάει με άγνοια κινδύνου και να σπάσει το 13-0 του Matador. Έχει δυνατά χτυπήματα, καλό σερβίς και μέχρι ενός σημείου μπορεί να είναι στη μάχη. Τον περιμένουμε όμως και νευρικό στο παιχνίδι του, ενώ το γεγονός πως δεν έχει αντιμετωπίσει άλλη φορά τον Ναδάλ δεν είναι υπέρ του.

Ο Ναδάλ είναι ένας ευφυής αθλητής και μπορεί να πιέσει το backhand του Νορβηγού που δεν είναι τόσο ικανό. Στο 1.70 το -6,5 games για τον Ναδάλ έχει λογική. Αξίζει επίσης το ρίσκο για το ενδεχόμενο να κάνει ο Ρουντ πάνω από 24,5 αβίαστα λάθη στον τελικό, κυκλοφορεί στο 1.87.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • Ναδάλ - Ρουντ: Ναδάλ με -6,5 games (απόδοση 1.70), 16:00
  • Ναδάλ - Ρουντ: Over 24,5 αβίαστα λάθη Ρουντ (απόδοση 1.87), 16:00
TAGS ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΤΕΝΙΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ