ΣΕΡΙ & ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ

Προγνωστικά πόλο: Παράδοση για Over στο Ελλάδα - Κροατία

Ο άσος της εθνικής ομάδας πόλο, Άγγελος Βλαχόπουλος
Ο άσος της εθνικής ομάδας πόλο, Άγγελος Βλαχόπουλος © 2022 MARK HUMPHREY/ASSOCIATED PRESS

Προγνωστικά και στοιχηματική ανάλυση για την πρεμιέρα της εθνικής μας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του πόλο, κόντρα στην Κροατία.

Η Εθνική μας ομάδα της υδατοσφαίρισης κάνει απόψε πρεμιέρα στο 19ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου, το οποίο διεξάγεται στην Ουγγαρία. Πρώτος αντίπαλος για το συγκρότημα του Θοδωρή Βλάχου είναι ισχυρή Κροατία (20:30 ΕΡΤ 2).

Στη διοργάνωση μετέχουν 16 ομάδες, που έχουν χωριστεί σε τέσσερις ομίλους. Από κάθε όμιλο, η πρώτη ομάδα προκρίνεται απευθείας στα προημιτελικά. Η δεύτερη και η τρίτη θέση οδηγούν σε νοκ άουτ αγώνες για την πρόκριση στην οκτάδα.

Η Ελλάδα, μαζί με τις Κροατία, Γερμανία και Ιαπωνία, βρίσκεται στον Β' όμιλο, ο οποίος θα διεξαχθεί στο Ντέμπρετσεν. Στην ενδιάμεση φάση, πριν τα προημιτελικά, ο όμιλος μας διασταυρώνεται με τον Α', τον οποίο συνθέτουν οι Ουγγαρία, Βραζιλία, Μαυροβούνιο και Γεωργία.

Ελλάδα - Κροατία: Προγνωστικά και Ανάλυση

Από το 2007 και μετά, οκτώ συνολικά ομάδες έχουν βρεθεί στα ημιτελικά των Παγκόσμιων Πρωταθλημάτων. Πρόκειται για τις Ιταλία, Σερβία, Κροατία, Ουγγαρία, Μαυροβούνιο, Ελλάδα, Ισπανία και ΗΠΑ. Από αυτές, μόνο η Κροατία έχει καταφέρει να πάρει μετάλλιο και στις επτά προηγούμενες διοργανώσεις.

Η ομάδα του Ιβιτσα Τούτσακ φιλοδοξεί να συνεχίσει το σερί της και φέτος, παρότι το ρόστερ είναι σημαντικά ανανεωμένο. Είναι χαρακτηριστικό πως οκτώ παίκτες από την αποστολή της Κροατίας θα κάνουν στην Ουγγαρία ντεμπούτο σε μεγάλο τουρνουά.

Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι αυτή η έκδοση της Κροατίας στερείται ταλέντου. Τουναντίον, οι Κροάτες αναμένεται να παρουσιάσουν ξανά ένα πολύ δυνατό σύνολο, το οποίο είναι φαβορί στο 1.65 για να βγει πρώτο στο Β' όμιλο και τέταρτο φαβορί στο 7.50 για να κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο.

Από την άλλη, η Ελλάδα έρχεται από τη μεγαλύτερη επιτυχία στην ιστορία της με το ασημένιο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκυο και ψάχνει τώρα το τρίτο της μετάλλιο σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, μετά τα χάλκινα το 2005 και το 2015. Στην 13αδα του Θοδωρή Βλάχου υπάρχουν πέντε νέα πρόσωπα σε σύγκριση με την αποστολή που είχε επιλεχθεί για τους Αγώνες στο Τόκυο. Η Ελλάδα προσφέρεται στο 2.15 για να κατακτήσει την πρωτιά στον όμιλό της και είναι πέμπτο φαβορί μαζί με την Ιταλία, στο 10.00, για το χρυσό μετάλλιο.

Όπως γίνεται αντιληπτό, το αποψινό ματς με την Κροατία, αναμένεται να κρίνει την την απευθείας πρόκριση στους "8", αφού Γερμανία και Ιαπωνία δεν βρίσκονται στο ίδιο επίπεδο.

Ελλάδα και Κροατία μονομάχησαν και τον περασμένο Ιανουάριο για τα προκριματικά του World League με την Κροατία να κερδίζει οριακά 12-11 στην Αθήνα. Συνολικά, η προϊστορία ανήκει στους Κροάτες, αφού σε 57 αναμετρήσεις έχουν 40 νίκες έναντι εννιά της Ελλάδος.

Στις τρεις πιο πρόσφατες συναντήσεις μας, έχουν αν μη τι άλλο διεξαχθεί θεαματικά παιχνίδια με τουλάχιστον 23 γκολ στο σύνολο. Επίσης, στο φετινό World League, όπου η Κροατία τερμάτισε έκτη και η Ελλάδα έβδομη, στα τελευταία δύο ματς της "γαλανόλευκης" με Γαλλία και Ουγγαρία σημειώθηκαν πάνω από 26 γκολ και αντίστοιχα σε αυτά των Κροατών με τους ίδιους αντιπάλους, πάνω από 22. Νορμάλ επιλογή φαντάζει το Over 20,5 στο 1.82.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • Ελλάδα – Κροατία: Over 20,5 γκολ (απόδοση 1.82), 20:30
TAGS ΣΕΡΙ & ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ