ΜΠΑΣΚΕΤ BET

Προγνωστικά ΝΒΑ: Υποψιασμένοι οι Νάγκετς στο Game 1 με τους Λέικερς

Ο Νίκολα Γιόκιτς με την φανέλα των Νάγκετς
Ο Νίκολα Γιόκιτς με την φανέλα των Νάγκετς Ⓒ 2023 DAVID ZALUBOWSKI/ ASSOCIATED PRESS

Προγνωστικά και στοιχηματική ανάλυση για το Game 1 στους τελικούς της Δύσης ανάμεσα στους Νάγκετς και τους Λέικερς.

Τα ξημερώματα ξεκινούν οι τελικοί της Δύσης ανάμεσα στους Νάγκετς και τους Λέικερς (17/05 03:30 Cosmote Sport 4HD, Live από το SPORT24). Οι δύο οργανισμοί είχαν αναμετρηθεί ξανά σε αυτό το σημείο πριν τρία χρόνια, με το Λος Άντζελες τότε να παίρνει την πρόκριση. Για την ακρίβεια, το Ντένβερ έχει χάσει τρεις φορές στο παρελθόν από τους Λέικερς στους τελικούς της Δύσης (1985, 2009, 2020) και δεν έχει παίξει ποτέ σε τελικούς του NBA. Για τους "σβόλους" λοιπόν, η συγκεκριμένη σειρά έχει αν μη τι άλλο ιστορικό χαρακτήρα.

Σε σύγκριση με τη σειρά του 2020, η οποία είχε διεξαχθεί στη φούσκα του Ορλάντο, μόνο έξι παίκτες παραμένουν στα δύο ρόστερ. Για τους Λέικερς οι ΛεΜπρόν Τζέιμς και Αντονι Ντέιβις και για τους Νάγκετς οι Νίκολα Γιόκιτς, Τζαμάλ Μάρεϊ και Μάικλ Πόρτερ Τζούνιορ. Επίσης, στο Ντένβερ είναι τώρα ο Κεντάβιους Κάλντγουελ-Πόουπ, ο οποίος το 2020 φορούσε τη φανέλα των Λέικερς.

Άλλη μία διαφορά είναι ότι το 2020 οι Λέικερς είχαν το κορυφαίο ρεκόρ της Δύσης και οι Νάγκετς το τέταρτο. Τότε, το Λ.Α. είχε επικρατήσει με 4-1 και εν συνεχεία κατέκτησε το 17ο πρωτάθλημα της ιστορίας του. Τώρα, το κορυφαίο ρεκόρ ανήκει στο Ντένβερ, το οποίο ασφαλώς είναι πολύ πιο έμπειρο και έτοιμο συγκριτικά με πριν τρία χρόνια. Η ομάδα του Μάικλ Μαλόουν έχει το κορυφαίο επιθετικό rating (118,7) στα φετινά playoffs και είναι το φαβορί για την πρόκριση στο 1.60. Οι πεισματάρηδες Λέικερς πάντως παίζουν την καλύτερη άμυνα στην postseason με 106,5 πόντους ανά 100 κατοχές. Επίσης, απέκλεισαν το Μέμφις και έβαλαν στοπ στη δυναστεία του Γκόλντεν Στέιτ, με μειονέκτημα έδρας, επομένως μόνο αμελητέος αντίπαλος δεν είναι.

Στην κανονική διάρκεια της σεζόν, οι δύο ομάδες μοιράστηκαν από δύο νίκες, ωστόσο δεν μπορούν να βγουν ασφαλή συμπεράσματα από αυτά τα τέσσερα ματς, καθώς όλα διεξήχθησαν πριν το trade deadline. Πριν δηλαδή τις κινήσεις των Λέικερς, που ενίσχυσαν αισθητά το υποστηρικτικό τους σύνολο, φέρνοντας στην πόλη των αγγέλων τους Ντ' Άντζελο Ράσελ, Τζάρεντ Βάντερμπιλτ, Μαλίκ Μπίσλεϊ και Ρούι Χατσιμούρα.

Οι αγώνες του ΝΒΑ παίζουν με ενισχυμένες αποδόσεις! 21+ | Ρυθμ. ΕΕΕΠ | ΚΕΘΕΑ 1114 | Υπεύθυνο Παιχνίδι

Κυριαρχικός ο Γιόκιτς

Είναι προφανές, πως η παρουσία του Αντονι Ντέιβις θα είναι κομβική για τις ελπίδες πρόκρισης των Λέικερς, καθώς ο AD καλείται να τα βάλει με τον πιο κυριαρχικό παίκτη των φετινών playoffs. Ο Νίκολα Γιόκιτς μετράει 30,7 πόντους, 12,8 ριμπάουντ και 9,7 ασίστ στα 11 ματς της postseason!

Επίσης, το Ντένβερ είναι πανίσχυρο εντός έδρας. Έχει ρεκόρ φέτος 40-7 στην Ball Arena, με 6x6 νίκες κατά τη διάρκεια των playoffs κόντρα σε Μινεσότα και Φοίνιξ. Οι πέντε εξ αυτών μάλιστα ήρθαν με διαφορές από εννιά πόντους και πάνω.

Σε ό,τι αφορά στον Τζαμάλ Μάρεϊ, που δίνεται αμφίβολος λόγω ασθένειας, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα αγωνιστεί κανονικά. Άλλωστε, με αυτό το στάτους έπαιξε και στο Game 6 με τους Σανς, έχοντας 26 πόντους σε 35 λεπτά.

Το σύνολο του Μάικλ Μαλόουν αναμένεται υποψιασμένο, δεδομένου ότι οι Λέικερς τόσο στον πρώτο γύρο, όσο και στον δεύτερο ξεκίνησαν τη σειρά με break. Ο άσος με ένα βατό χάντικαπ στο -1,5 προσφέρεται λίγο κάτω από το 1.50 και φτάνει σε τιμές διπλασιασμού μαζί με το Over 24,5 του Γιόκιτς. Ο Τζόκερ έχει ξεπεράσει το συγκεκριμένο όριο οκτώ φορές στα 11 ματς των playoffs και σε πέντε σερί στη σειρά με το Φοίνιξ.

Σούπερ αποδόσεις και κορυφαίο live στο ΝΒΑ! 21+ | Ρυθμ. ΕΕΕΠ | ΚΕΘΕΑ 1114 | Υπεύθυνο Παιχνίδι

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • Ντένβερ – Λ.Α. Λέικερς: 1 -1,5 & Γιόκιτς Over 24,5 (απόδοση 2.00), 03:30
TAGS ΜΠΑΣΚΕΤ BET ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ NBA NBA ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ