ΜΠΑΣΚΕΤ BET

Προγνωστικά ΝΒΑ: Δυάδα που αγγίζει τον πενταπλασιασμό

Ο Τζοέλ Εμπίντ με την φανέλα των Σίξερς
Ο Τζοέλ Εμπίντ με την φανέλα των Σίξερς Ⓒ 2021 PHELAN M. EBENHACK/ ASSOCIATED PRESS

Δύο παιχνίδια στο πρόγραμμα του ΝΒΑ. Οι Λέικερς δοκιμάζονται απέναντι στους Σίξερς του εντυπωσιακού Εμπίντ και οι Γουόριορς φιλοξενούν τους φορμαρισμένους Τίμπεργουλβς.

Σπουδαία αναμέτρηση τα ξημερώματα στη Φιλαντέλφεια (28/01 02:30 Cosmote Sport 4HD, Live από το SPORT24), όπου οι Λέικερς (24-24) θα συγκρουστούν με τους Σίξερς (28-19). Οι Λέικερς βρίσκονται στην καρδιά ενός road-trip έξι αγώνων, μετρώντας δύο νίκες και μία ήττα στα τρία προηγούμενα παιχνίδια τους. Από την άλλη, οι Σίξερς έχουν ρεκόρ 7-3 στα τελευταία δέκα ματς με τον Τζόελ Εμπίντ να είναι αδιαμφισβήτητα ο πιο κυριαρχικός παίκτης του ΝΒΑ μέσα στο 2022.

Για το Λ.Α. η μεγάλη είδηση ήταν ασφαλώς η επιστροφή του Αντονι Ντέιβις έπειτα από 17 αγώνες. Ο AD αγωνίστηκε μόλις 24 λεπτά στο Μπρούκλιν και πέτυχε μόνο οχτώ πόντους, ωστόσο η προσφορά του στην άμυνα ήταν καταλυτική, γράφοντας τέσσερα μπλοκ.

Χωρίς τον Ντέιβις στο παρκέ το defensive rating του Λ.Α. είναι απογοητευτικό (116). Στο πρώτο του παιχνίδι, μετά την επιστροφή του από τον τραυματισμό, η διαφορά έγινε αμέσως εμφανής (101,1), έστω κι αν οι Νετς αγωνίστηκαν χωρίς Ντουράντ και Ιρβινγκ.

Φιλαντέλφεια - Λ.Α. Λέικερς: Προγνωστικά και Ανάλυση

Προφανώς, η παρουσία του Ντέιβις αναμένεται καθοριστική στη Φιλαντέλφεια, διότι είναι ο μοναδικός παίκτης των Λέικερς που μπορεί να ορθώσει ανάστημα απέναντι στον τρομακτικό φέτος Εμπίντ. Ο Καμερουνέζος σούπερ σταρ έχει πάρει από το χέρι τους Σίξερς και τους έχει σε απόσταση μόλις 2,5 παιχνιδιών από την κορυφή της Ανατολής.

Στα τελευταία 15 ματς, όπου το ρεκόρ των Σίξερς είναι 12-3, ο Εμπίντ σκοράρει κατά μέσο όρο 34,7 πόντους και κατεβάζει 10,7 ριμπάουντ. Σε αυτό το διάστημα, η Philly έχει την κορυφαία επίθεση στο ΝΒΑ με 116,5 πόντους ανά 100 κατοχές και παίζει το καλύτερό της μπάσκετ φέτος.

Στην κατάσταση λοιπόν που βρίσκεται ο Εμπίντ, δεν είναι εύκολο να υποστηρίξεις ότι ο Ντέιβις θα καταφέρει να τον φρενάρει. Από την άλλη, οι Λέικερς, μολονότι είναι πασιφανές πλέον πως ο Γουέστμπρουκ δεν ταιριάζει στη χημεία της ομάδας, έχουν τον εξωπραγματικό Λεμπρόν Τζέιμς, ο οποίος σκοράρει κατά μέσο όρο πάνω από 30 πόντους, τόσο τον Δεκέμβριο, όσο και τον Ιανουάριο.

Οι Σίξερς είναι ξεκάθαρα πιο έξυπνη ομάδα, παίζουν σε πιο αργό pace και συνήθως ελέγχουν το ρυθμό. Οι Λέικερς έχουν σαφέστατα πιο αλέγκρο στιλ και τους αρέσει να τρέχουν το γήπεδο. Με δεδομένο ότι η Φιλαντέλφεια διανύει το πιο παραγωγικό της διάστημα μέσα στη σεζόν μπορούμε να πάμε προς το over. Βατό όριο το 214,5 στο 1.70, επιβεβαιώθηκε οχτώ φορές στα τελευταία δέκα ματς του Λ.Α. και τέσσερις στα τελευταία πέντε της Philly.

Γκόλντεν Στέιτ - Μινεσότα: Προγνωστικά και Ανάλυση

Πολύ ενδιαφέρουσα αναμέτρηση είναι και αυτή των Γουόριορς (35-13) με τους Τίμπεργουλβς (24-23) στο Σαν Φρανσίσκο (28/01 05:00 Live από το SPORT24). Οι δύο ομάδες έχουν ήδη συναντηθεί δύο φορές φέτος κι έχουν μοιραστεί από μία νίκη. Στο Chase Center, οι Γουόριορς είχαν κερδίσει τον περασμένο Νοέμβριο με 123-110, χάρη σε 35 πόντους του Αντριου Γουίγκινς. Στις 17 Ιανουαρίου ωστόσο, οι "λύκοι" εκμεταλλεύτηκαν την απουσία του Στεφ Κάρι και πήραν μία άνετη ρεβάνς εντός έδρας με 119-99.

Το Γκόλντεν Στέιτ έχει το κορυφαίο εντός έδρας ρεκόρ (22-4) στο ΝΒΑ και προέρχεται από τρεις σερί νίκες μέσα στο Σαν Φρανσίσκο, με τελευταία το εμφατικό 130-92 επί των Μάβερικς. Παρόλα αυτά, στα τελευταία οχτώ εντός έδρας ματς, οι Γουόριορς κάλυψαν το χάντικαπ μόνος πέντε φορές.

Γενικά, η ομάδα του Στιβ Κερ δείχνει ελαφρώς εκτός ρυθμού μέσα στο 2022. Πρώτος λόγος ασφαλώς είναι η απουσία του Ντρέιμοντ Γκριν, ο οποίος έλειψε σε 11 σερί ματς. Δεύτερος, είναι η κάμψη στην απόδοση του Κάρι, ο οποίος στα επτά προηγούμενα παιχνίδια ξεπέρασε μόνο μία φορά τους 23 πόντους. Τρίτος, είναι η έλλειψη αγωνιστικού ρυθμού του Τόμπσον, ο οποίος επιστρέφοντας στη δράση μετά από 2,5 χρόνια σουτάρει με το χειρότερο ποσοστό (38,8%) της καριέρας του.

Στον αντίποδα, η Μινεσότα για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια παρουσιάζει ένα ενδιαφέρον πρότζεκτ. Οι Τίμπεργουλβς τις τελευταίες 16 σεζόν, προκρίθηκαν μόνο μία φορά στην postseason και τερμάτισαν μόνο μία φορά τη regular season με θετικό ρεκόρ. Το γεγονός λοιπόν, ότι έχουν φέτος ρεκόρ 24-23 και διεκδικούν μία θέση στην πρώτη εξάδα της Δύσης αποτελεί ασφαλώς σπουδαίο νέο για αυτούς.

Η ομάδα του Κρις Φιντς, μετράει οχτώ νίκες στα 11 προηγούμενα ματς. Προχθές κέρδισε στο Πόρτλαντ 109-107 με 40 πόντους του Αντονι Εντουαρντς, ο οποίος στο τελευταίο του παιχνίδι στο Chase Center έκανε ρεκόρ καριέρας με 48 πόντους.

Γενικά, η επίθεση των "λύκων" δουλεύει ρολόι μέσα στο 2022 με την τριάδα Αντονι-Τάουνς, Εντουαρντς και Ράσελ να έχει βρει εξαιρετικούς κώδικες. Από τις 3 Ιανουαρίου και μετά, οι Τίμπεργουλβς σκοράρουν 118,3 πόντους ανά 100 κατοχές, που είναι η καλύτερη επίδοση στο ΝΒΑ. Δεν αποκλείεται λοιπόν, οι Γουλβς να προσφέρουν μάχη στους Γουόριορς, όντας ανταγωνιστικοί μέχρι το φινάλε. Στο 1.55 να μη χάσουν με διψήφια διαφορά.

Από εκεί και πέρα, ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει το ενδεχόμενο να κατεβάσει διψήφιο αριθμό ριμπάουντ ο Αντονι-Τάουνς. Ο σέντερ της Μινεσότα, μάζεψε 11 ριμπάουντ στα δύο προηγούμενα ματς φέτος κόντρα στους Γουόριορς. Στο τελευταίο με το Πόρτλαντ έκανε season-high με 17. Στο 1.93 να γράψει over 9,5 ριμπάουντ. Στο 2.92 σε combo με το διπλό στο +9,5.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • Φιλαντέλφεια – Λ.Α. Λέικερς: Over 214,5 (απόδοση 1.70), 02:30
  • Γκόλντεν Στέιτ – Μινεσότα: Αντονι-Τάουνς Οver 9,5 ριμπάουντ & 2 +9,5 (απόδοση 2.92), 05:00
TAGS ΜΠΑΣΚΕΤ BET ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ NBA NBA ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ