ΜΠΑΣΚΕΤ BET

Προγνωστικά NBA: Ξεκινούν εμφατικά Γιάννης και Μπακς

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο καρφώνει την μπάλα σε αγώνα των Μπακς
Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο καρφώνει την μπάλα σε αγώνα των Μπακς Ⓒ 2023 AARON GASH/ ASSOCIATED PRESS

Προγνωστικά και στοιχηματική ανάλυση για τις αναμετρήσεις της δεύτερης ημέρας των playoffs στο NBA.

Δεύτερη ημέρα των playoffs με τέσσερα ακόμη παιχνίδια για τον πρώτο γύρο. Στο Μέμφις, οι Γκρίζλις φιλοξενούν τους Λέικερς, σε μία σειρά όπου οι "αρκούδες" είναι φαβορί για την πρόκριση στο 1.75 (22:00 Cosmote Sport 8HD, Live από το SPORT24). Αντίθετα, το ενδεχόμενο να συνεχίσουν οι “λιμνάνθρωποι” στον δεύτερο γύρο τιμάται στο 2.15.

Το Μέμφις είχε μία εβδομάδα να προετοιμαστεί για το Game 1. Oι Λέικερς για να κλειδώσουν την έβδομη θέση, χρειάστηκαν την Τρίτη να κερδίσουν τη Μινεσότα σε ένα πολύ ανταγωνιστικό ματς για το play in tournament. Το σύνολο του Ντάρβιν Χαμ επικράτησε με 108-102, χάρη στην άμυνά του, καθώς κράτησε τους Τίμπεργουλβς στους 12 πόντους στην τέταρτη περίοδο και στους 4 στην παράταση!

Το Λ.Α. έκανε ένα δυνατό ντεμαράζ για να προλάβει το play in με ρεκόρ 13-6 από τις 3 Μαρτίου και μετά. Σε αυτό το διάστημα, καταλυτικός ήταν ο Αντονι Ντέιβις, που σημείωσε οκτώ φορές 30+ πόντους και κράτησε την ομάδα όρθια όσο έλειπε ο ΛεΜπρόν με τραυματισμό. Ο "βασιλιάς" πάντως, έχει πλέον επιστρέψει στη δράση και είναι έτοιμος να τα δώσει όλα. Φέτος άλλωστε, ίσως είναι η τελευταία του ευκαιρία να διεκδικήσει το πέμπτο πρωτάθλημα της καριέρας του, δεδομένου ότι το πλήρωμα του χρόνου είναι αμείλικτο για όλους, ακόμη και για... υπεράνθρωπους όπως αυτός.

Το θετικό για τους Λέικερς είναι πως θα ξεκινήσουν πλήρεις τη σειρά, σε αντίθεση με τους Γκρίζλις, που έχουν πληγωμένη τη frontline τους με τους Στίβεν Ανταμς και Μπράντον Κλαρκ να είναι εκτός. Οι "αρκούδες" πάντως είναι μία νεανική και γεμάτη ενέργεια ομάδα και θα προσπαθήσουν να δώσουν τον τόνο από το πρώτο παιχνίδι. Ας μην ξεχνάμε, ότι ολοκλήρωσαν τη regular season με 51 νίκες και ρεκόρ 35-6 μέσα στο FedExForum. Το σύνολο του Τέιλορ Τζένκινς τερμάτισε για δεύτερη διαδοχική σεζόν στη δεύτερη θέση της Δύση. Πέρυσι έφτασε μέχρι τα ημιτελικά, αλλά εκεί αποκλείστηκε από τους μετέπειτα πρωταθλητές, Γουόριορς με 4-2.

Αντίθετα, οι Λέικερς επιστρέφουν στα playoffs μετά το περσινό διάλειμμα. Στην τελευταία τους βέβαια συμμετοχή το 2020/21, αποκλείστηκαν στον πρώτο γύρο από τους Σανς. Επίσης, είναι εντυπωσιακό ότι στην καριέρα του, ο ΛεΜπρόν έχει ρεκόρ μόλις 3-14 σε εκτός έδρας Game 1 στα playoffs! Λογικό φαβορί ο άσος στο 1.65.

Πιο ενδιαφέρον το double-double του Τζέιμς στο 2.15. Ο "βασιλιάς" έχει 130 σε 266 παιχνίδια playoffs. Το 2021, κόντρα στο Φοίνιξ, είχε κάνει δύο στα έξι ματς της σειράς και έχασε άλλα τρία δύο φορές για μία ασίστ και μία για ένα ριμπάουντ.

Μιλγουόκι - Μαϊάμι

Το Μιλγουόκι έμαθε μόλις την Παρασκευή τον αντίπαλό του στον πρώτο γύρο (17/04 00:30 Cosmote Sport 4HD, Live από το SPORT24). Αυτός είναι το Μαϊάμι, το οποίο έχασε το πρώτο ματς στο play in από την Ατλάντα, ωστόσο στη δεύτερη ευκαιρία κέρδισε 102-91 το Σικάγο, χάρη σε ένα επί μέρους 15-1 στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης. Πρώτοι σκόρερ για την ομάδα του Έρικ Σποέλστρα ήταν με 31 πόντους ο Τζίμι Μπάτλερ και ο Μαξ Στρους, που ευστόχησε σε επτά τρίποντα!

Οι Χιτ έκαναν φέτος εννιά νίκες λιγότερες (44-38) στη regular season συγκριτικά με πέρυσι. Τον περασμένο Ιανουάριο κέρδισαν back to back εντός έδρας τους Μπακς, σε δύο ματς πάντως που είχε μείνει εκτός ο Γιάννης Αντετοκούνμπο. Τον Φεβρουάριο ήταν η σειρά του Μιλγουόκι να αξιοποιήσει την έδρα του, κάνοντας δύο νίκες. Στην πρώτη μάλιστα, ο Γιάννης έγραψε triple-double (35 πόντοι, 15 ριμπάουντ, 11 ασίστ). Στη δεύτερη, παρότι ο Greek Freak τραυματίστηκε και έπαιξε μόλις 6,5 λεπτά, το σύνολο του Μάικ Μπουντενχόλτσερ συνέτριψε τους Χιτ με +29.

Οι δύο ομάδες θα παίξουν για τρίτη φορά στα playoffs την τελευταία τετραετία. Το 2020, οι Χιτ είχαν κερδίσει με 4-1, ωστόσο την επόμενη χρονιά οι Μπακς πήραν το αίμα τους πίσω, σκουπίζοντας τη σειρά. Φέτος, το Μιλγουόκι προσφέρεται σε τιμές κάτω του 1.10 για να προκριθεί στο β' γύρο. Στο 3.50 αν το κάνει με 4-1, στο 2.50 με 4-1.

Τα "ελάφια" είναι δικαιωματικά από τα μεγάλα φαβορί για τον τίτλο. Τέλειωσαν την κανονική περίοδο με 58 νίκες και το κορυφαίο ρεκόρ στη λίγκα. Το κυριότερο όμως είναι, πως έχουν ένα από τα πιο δυνατά και πλήρη ρόστερ. Ειδικά απόψε, οι Μπακς αναμένονται πολύ πιο φρέσκοι από τους Χιτ. Είναι ενδεικτικό ότι ο Γιάννης δεν αγωνίστηκε καθόλου στα τρία τελευταία ματς της regular season, ξεκουράστηκε δηλαδή 12 ημέρες για να είναι απόλυτα έτοιμος εν όψει της postseason. Στο 2.65 το combo με το Over 29,5 του Γιάννη και τον άσο με χάντικαπ στο -5,5. Στα περσινά playoffs, ο ηγέτης των Μπακς σημείωσε 30+ πόντους σε τρία ματς κόντρα στους Μπουλς και σε τέσσερα απέναντι στους Σέλτικς.

Φοίνιξ - Λ.Α. Κλίπερς

Το Φοίνιξ είναι ξεκάθαρο πως έχει βάλει ως στόχο το πρωτάθλημα. Για αυτό άλλωστε, έφερε στην Αριζόνα τον Κέβιν Ντουράντ, στο trade deadline. Η ομάδα του Μόντι Γουίλιαμς πλησίασε τον τίτλο το 2021, ωστόσο έχασε στους τελικούς από τους Μπακς. Την επόμενη σεζόν, οι Σανς είχαν μακράν το καλύτερο ρεκόρ στο ΝΒΑ με 64-18, ωστόσο αποκλείστηκαν εκκωφαντικά στα ημιτελικά της Δύσης από το Ντάλας του Λούκα Ντόντσιτς, χάνοντας με μέσο όρο 30 πόντων το Game 6 και το Game 7!

Λόγω τραυματισμού, ο ΚD έπαιξε μόλις σε οκτώ ματς με τη φανέλα των Σανς. Σε αυτά είχε 26 πόντους κατά μέσο όρο και οι "ήλιοι" έκαναν το απόλυτο με 8x8 νίκες. Στον πρώτο γύρο, το Φοίνιξ θα τεθεί αντιμέτωπο με τους Κλίπερς, που δεν θα έχουν στη διάθεσή τους τον Πολ Τζορτζ στο ξεκίνημα της σειράς (17/04 03:00 Live από το SPORT24). Επίσης, ο Καουάι Λέοναρντ θα αγωνιστεί σε παιχνίδι των playoffs για πρώτη φορά μετά από 22 μήνες!

Οι Κλίπερς έκλεισαν τη regular season με 5-3 στα οκτώ πιο πρόσφατα παιχνίδια τους, ωστόσο επωφελήθηκαν από το γεγονός ότι πέτυχαν αντιπάλους, που ξεκούραζαν παίκτες. Υπενθυμίζεται, ότι πριν δύο χρόνια, το Λ.Α. είχε χάσει στους τελικούς της Δύσης από τους Σανς, έχοντας τότε στα πιτς τον Λέοναρντ.

Το Φοίνιξ είναι λογικό φαβορί στο Game 1 και συνολικά στη σειρά. Μπορεί με το trade που έκανε να έχασε σε βάθος, ωστόσο δημιούργησε μία πεντάδα που μοιάζει αχτύπητη, ειδικά στο mid-range παιχνίδι. Ο άσος είναι στο 1.60 με ένα νορμάλ χάντικαπ 4,5 πόντων και μπορεί να φτάσει στο 2.40 αν μοιράσει τουλάχιστον πέντε ασίστ ο Ντέβιν Μπούκερ. Ο Μπούκερ έχει 6,9 ασίστ κατά μέσο όρο με τον Ντουράντ στο πλευρό του και στις τελευταίες εννιά συμμετοχές του, έπεσε κάτω από τις πέντε μόνο μία φορά.

Ντένβερ - Μινεσότα

Το Ντένβερ για πρώτη φορά στην ιστορία του ολοκληρώνει την κανονική περίοδο όντας στην κορυφή της Δύσης. Οι προσδοκίες των Νάγκετς φέτος είναι πολύ υψηλές και φτάνουν μέχρι και την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Στον πρώτο γύρο θα αντιμετωπίσουν τη Μινεσότα, η οποία την Παρασκευή συνέτριψε την Οκλαχόμα στο play in και εξασφάλισε την είσοδό της στην postseason (17/04 05:30 Live από το SPORT24).

Οι δύο ομάδες αναμετρήθηκαν τέσσερις φορές στην κανονική διάρκεια και κάθε μία κέρδισε τα δύο παιχνίδια στην έδρα της. Το Ντένβερ έκανε 34 νίκες στα 41 ματς της regular season μέσα στην Ball Arena και ουσιαστικά δεν απειλήθηκε ποτέ αναφορικά με την πρώτη θέση στη Δύση. Τον τελευταίο μήνα άλλωστε, ήταν φανερό πως ο Μάικλ Μαλόουν είχε βάλει την ομάδα του σε... safe mode, για να μην υπάρξουν απρόσμενοι τραυματισμοί εν όψει playoffs.

Σωστά καθαρό φαβορί ο άσος. Στο 1.50 με -3,5 πόντους. Στο 3.00 αν πιάσει τις δέκα ασίστ ο Νίκολα Γιόκιτς. Με αντίπαλο τον Γκομπέρ είναι λογικό να κοιτάξει περισσότερο την πάσα από το σκορ. Ο Τζόκερ σε τρία ματς κόντρα στη Μινεσότα μέσα στο 2023, είχε 9, 13 και 16 ασίστ αντίστοιχα. Με αντίπαλο τον Γκομπέρ, μοίρασε 10+ τελικές πάσες τρεις φορές στις τελευταίες πέντε κόντρες τους.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • Μέμφις – Λ.Α. Λέικερς: ΛεΜπρόν double-double (απόδοση 2.15), 22:00
  • Μιλγουόκι – Μαϊάμι: 1 -5,5 & Γιάννης Over 29,5 (απόδοση 2.65), 00:30
  • Φοίνιξ – Λ.Α. Κλίπερς: 1 -4,5 & Μπούκερ 5+ ασίστ (απόδοση 2.40), 03:00
  • Ντένβερ – Μινεσότα: 1 -3,5 & Γιόκιτς 10+ ασίστ (απόδοση 3.00), 05:30
TAGS ΜΠΑΣΚΕΤ BET ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ NBA NBA ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ