ΜΠΑΣΚΕΤ BET

Προγνωστικά NBA: Το Σικάγο απειλεί με... σκούπα το Μπρούκλιν

Προγνωστικά NBA: Το Σικάγο απειλεί με... σκούπα το Μπρούκλιν
2021 PAUL BEATY/AP PHOTO

Το ντέρμπι κορυφής στην Ανατολή ανάμεσα στο Σικάγο και το Μπρούκλιν ξεχωρίζει στο στοιχηματικό πρόγραμμα του ΝΒΑ. Ματς πρόκληση για τη Σάρλοτ στη Φιλαντέλφεια, χρωστάει απαντήσεις ο Ραντλ, αναμένεται ανταγωνιστικό το Κλίβελαντ στη Γιούτα.

Με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται η αναμέτρηση των Σίξερς (23-16) με τους Χόρνετς (22-19) στη Φιλαντέλφεια (13/01 02:00 Live από το SPORT24). Οι Σίξερς προέρχονται από επτά σερί νίκες, οι τελευταίες τέσσερις με διψήφια διαφορά και τον Εμπίντ να σκοράρει σε όλες 30+ πόντους!

Από την άλλη οι Χόρνετς κέρδισαν back to back τους πρωταθλητές Μπακς και η ψυχολογία τους βρίσκεται στα ύψη, αφού πραγματοποιούν την καλύτερη σεζόν για το franchise εδώ και 21 χρόνια (το 2000/01 είχαν ρεκόρ 23-18 στου δρόμου τα μισά).

Προφανώς για τη Σάρλοτ το ματς στη Φιλαντέλφεια είναι μεγάλη πρόκληση, διότι μετράει απέναντί της 16 σερί ήττες! Επίσης, ο Εμπίντ σε 13 παιχνίδια στην καριέρα του κόντρα στους Χόρνετς, δεν έχει ηττηθεί ποτέ έχοντας 27,1 πόντους κατά μέσο όρο.

Στις αρχές Δεκεμβρίου στα back to back εντός έδρας ματς με τους Σίξερς, οι Χόρνετς λύγισαν και τις δύο φορές στις λεπτομέρειες (124-127 στην παράταση και 106-110). Τότε όμως δεν είχαν στη διάθεσή τους τον ΛαΜέλο Μπολ και τον Τέρι Ροζίερ, δύο παίκτες που κάνουν τη διαφορά στην ομάδα του Τζέιμς Μπορέγκο.

Ειδικά ο Ροζίερ, ήταν εκπληκτικός στις δύο κολλητές νίκες με το Μιλγουόκι, σημειώνοντας 28 πόντους το Σάββατο και 27 τη Δευτέρα, με 10/21 τρίποντα συνολικά. Στα εννιά πιο πρόσφατα ματς που αγωνίστηκε ο γκαρντ των Χόρνετς σημειώνει 22,6 πόντους κατά μέσο όρο. Ικανός λοιπόν για το over 18,5 σε απόδοση 1.83 κόντρα στους Σίξερς. Ανεβαίνει στο 2.52 σε combo με πρώτο σκόρερ τον Εμπίντ, που συνήθως κάνει πάρτι όποτε συναντάει τη Σάρλοτ.

Ουάσινγκτον - Ορλάντο: Προγνωστικά και Ανάλυση

Στην Ουάσινγκτον, οι Γουίζαρντς (21-20) υποδέχονται τους Μάτζικ (7-34) και φιλοδοξούν να πετύχουν την τρίτη τους διαδοχική νίκη (13/01 02:00 Live από το SPORT24).

Οι δύο ομάδες έπαιξαν και πριν τέσσερις ημέρες, με τους Γουίζαρντς να κερδίζουν πολύ δύσκολα στο Ορλάντο 102-100, με τον Κάιλ Κούζμα να κάνει απίστευτα πράγματα με 27 πόντους και 22 ριμπάουντ.

Την Τρίτη, η Ουάσινγκτον έκαμψε την αντίσταση της Οκλαχόμα, με 122-118, παρά το γεγονός ότι έλειψε ο Μπράντλι Μπιλ, που μπήκε ξανά στο πρωτόκολλο του κορονοϊού. Ο ηγέτης των Γουίζαρντς αναμένεται να λείψει και από το back to back παιχνίδι κόντρα στους Μάτζικ.

Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να βγει ξανά μπροστά ξανά ο σούπερ φορμαρισμένος Κούζμα. Ο πρώην άσος των Λέικερς έχει σε έξι ματς μέσα στον Ιανουάριο 27,7 πόντους κατά μέσο όρο και 12,2 ριμπάουντ. Εφικτό να βγάλει το over 29,5 σε πόντους και ριμπάουντ, σε απόδοση 1.86, απέναντι στο Ορλάντο, το οποίο μετράει εννιά σερί ήττες.

Νέα Υόρκη - Ντάλας: Προγνωστικά και Ανάλυση

Στο παιχνίδι των Νικς (20-21) με τους Μάβερικς (22-18), στο Madison Square Garden (13/01 02:30 Cosmote Sport 4HD, Live από το SPORT24), όλα τα βλέμματα αναμένεται να πέσουν στον Τζούλιους Ραντλ. Ο ηγέτης των Νικς αποδοκιμάστηκε έντονα από τους φίλους της ομάδας, στο τελευταίο εντός έδρας παιχνίδι με το Σαν Αντόνιο, όπου σημείωσε μόλις δύο πόντους.

Οι σχέσεις του Ραντλ με το κοινό της Νέας Υόρκης είναι τεταμένες και ασφαλώς ο σταρ των Νικς οφείλει να δώσει αγωνιστικές απαντήσεις, καθώς στα πέντε προηγούμενα ματς έμεινε δύο φορές κάτω από τους έξι πόντους!

Υπενθυμίζεται, ότι στο παιχνίδι με τη Βοστώνη, στο MSG, ο Ραντλ είχε αντιδράσει στη μουρμούρα που εισέπραττε από την κερκίδα, χειρονομώντας με τον αντίχειρά του προς τα κάτω, μετά από ένα κρίσιμο καλάθι του στην 4η περίοδο.

Για το σύνολο του Τίμποντο η αναμέτρηση με το φορμαρισμένο Ντάλας, το οποίο μετράει έξι σερί νίκες, είναι πολύ σημαντική διότι αν την πάρει θα φτάσει επιτέλους στο 50% για πρώτη φορά μετά τις 7 Δεκεμβρίου και θα κερδίσει για πρώτη φορά μετά τις 23 Νοεμβρίου ομάδα με θετικό ρεκόρ.

Οι Μάβερικς με τον ανεβασμένο Ντόντσιτς και κυρίως με τον Μπράνσον στην πεντάδα (εδώ και 15 ματς είναι starter) έχουν βρει ρυθμό, παίζουν εξαιρετική άμυνα και τρέχουν το καλύτερο νικηφόρο σερί τους από τον Φεβρουάριο-Μάρτιο του 2011, όταν είχαν κάνει οχτώ διαδοχικές νίκες. Βέβαια, εκείνη τη σεζόν είχαν κατακτήσει και το πρωτάθλημα στο τέλος.

Με βάση το αργό pace των δύο ομάδων και ότι βασίζονται κυρίως στην άμυνά τους, πρώτη σκέψη είναι το under. Επειδή όμως, όπως είπαμε και πιο πάνω, το ματς είναι πολύ ιδιαίτερο για τον Ραντλ, μετά τη γιούχα που έφαγε στο παιχνίδι με το Σαν Αντόνιο, περιμένουμε από τον ηγέτη των Νικς πειστικές απαντήσεις και θα τον στηρίξουμε στο over 19,5 πόντοι, σε απόδοση 1.90.

Γιούτα - Κλίβελαντ: Προγνωστικά και Ανάλυση

Χωρίς τον Ρουντί Γκομπέρ, ο οποίος βρίσκεται στο πρωτόκολλο του κορονοϊού, ξαφνικά η άμυνα της Γιούτα (28-13) κάνει νερά και στα τελευταία τρία ματς, γνώρισε ισάριθμες ήττες, δεχόμενη 122 πόντους από το Τορόντο, 125 από την Ιντιάνα και 126 από το Ντιτρόιτ.

Το Κλίβελαντ (23-18) είναι από τις πιο ψηλές ομάδες στη λίγκα και με τους Αλεν, Μόμπλεϊ, Μάρκανεν, υπερισχύει κατά κράτος στη ρακέτα των Τζαζ, οι οποίοι αναμένεται να στηριχθούν μόνο στον Χασάν Γουαϊτσάιντ αφού δίνεται εκτός και ο Αζουμπούικε (13/01 04:00 Live από το SPORT24).

Με δεδομένο λοιπόν ότι οι Καβς παίζουν καλά φέτος εκτός έδρας, κόντρα σε αντιπάλους με θετικό ρεκόρ, έχοντας μάλιστα απολογισμό 8-2, συμπεριλαμβανομένου και του βασικού χάντικαπ των μπουκ, πάμε στο διπλό με +8,5, σε απόδοση 1.65.

Σικάγο - Μπρούκλιν: Προγνωστικά και Ανάλυση

Το μεγάλο ματς της βραδιάς διεξάγεται στο Σικάγο (13/01 05:00 Live από το SPORT24), όπου οι πρωτοπόροι της Ανατολής, Μπουλς (27-11) φιλοξενούν τους Νετς (25-14) σε μία μονομαχία αποδείξεων.

Το Σικάγο δίνει back to back παιχνίδι, ωστόσο την Τρίτη δεν κουράστηκε ιδιαίτερα με το Ντιτρόιτ, κόντρα στο οποίο πέτυχε την ευρύτερη νίκη του φέτος με 46 πόντους διαφορά!

Οι Μπουλς αν κερδίσουν τους Νετς τα ξημερώματα, θα σκουπίσουν τη φετινή σειρά με 3-0, αφού είχαν επικρατήσει τόσο εντός έδρας στις 8 Νοεμβρίου, όσο και στο Μπρούκλιν στις 4 Δεκεμβρίου.

Με βάση τη φόρμα των δύο ομάδων, οι "ταύροι" έχουν το προβάδισμα, αφού μετρούν 10 νίκες στα τελευταία 11 παιχνίδια, την ώρα που οι Νετς υπέστησαν πέντε ήττες στα επτά πιο πρόσφατα, κερδίζοντας μάλιστα με το ζόρι στην Ιντιάνα και στην παράταση το Σαν Αντόνιο.

Στο ιατρικό δελτίο δίνονται αμφίβολοι ο Χάρντεν (πρόβλημα στο γόνατο), που έλειψε στην ήττα από τους Μπλέιζερς και ο Ιρβινγκ (πρόβλημα στον αστράγαλο). Συνήθως πάντως, στα μεγάλα ματς, οι σούπερ σταρ σφίγγουν τα δόντια και αγωνίζονται. Αυτό πιστεύουν και οι μπουκ, διατηρώντας τον άσο γύρω στο 1.80. Αν φυσικά επιβεβαιωθεί η απουσία του ενός ή και των δύο, η απόδοση θα πέσει. Όπως και να έχει, το Σικάγο βρίσκεται σε καλύτερο μομέντουμ, έχει πάρει τον αέρα των Νετς φέτος και μπορεί να κάνει το 3/3 εναντίον τους.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • Φιλαντέλφεια – Σάρλοτ: Ροζίερ Over 18,5 πόντοι (απόδοση 1.83), 02:00
  • Ουάσινγκτον – Ορλάντο: Κούζμα Over 29,5 πόντοι & ριμπάουντ (απόδοση 1.86), 02:00
  • Νέα Υόρκη – Ντάλας: Ραντλ Over 19,5 πόντοι (απόδοση 1.90), 02:30
  • Γιούτα – Κλίβελαντ: 2 +8,5 (απόδοση 1.65), 04:00
  • Σικάγο – Μπρούκλιν: 1 (απόδοση 1.80), 05:00
TAGS ΜΠΑΣΚΕΤ BET ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ NBA NBA ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ