ΜΠΑΣΚΕΤ BET

Προγνωστικά NBA: Με τα over του Γιάννη και του Ιρβινγκ

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο με την φανέλα των Μπακς
Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο με την φανέλα των Μπακς Ⓒ 2021 SCOTT AUDETTE/ ASSOCIATED PRESS

Επτά ματς στο στοιχηματικό πρόγραμμα του ΝΒΑ. Ξεχωρίζει η αναμέτρηση των Μπακς στη Σάρλοτ με τους Χόρνετς, από τους οποίους έχασαν στο ίδιο γήπεδο πριν δύο βράδια και τώρα θέλουν να πάρουν ρεβάνς.

Μετά από έξι σερί νίκες, το Μιλγουόκι (26-16) μετράει τρεις ήττες στα τελευταία τέσσερα παιχνίδια του. Πιο πρόσφατη το 114-106 στη Σάρλοτ, παρά την εκπληκτική εμφάνιση του Γιάννη Αντετοκούνμπο, που σημείωσε 43 πόντους και κατέβασε 12 ριμπάουντ, έχοντας 18/20 βολές!

Οι Μπακς τώρα παίζουν back to back παιχνίδι με τους Χόρνετς (11/01 02:00 Cosmote Sport 4HD, Live από το SPORT24), με στόχο να πάρουν εκδίκηση για την ήττα του Σαββάτου. Σύμφωνα με τις στοιχηματικές εταιρίες είναι φαβορί στο 1.75 με το βασικό χάντικαπ στο 1,5 πόντο. Προφανώς αν έπαιζε και ο Τζρου Χολιντέι, το χάντικαπ θα ήταν πάνω από τους πέντε πόντους. Επίσης, συνεχίζουν εκτός οι Αλεν και Χιλ, ενώ δίνεται αμφίβολος ο Κόνατον.

Οι Χόρνετς είναι πολύ επικίνδυνη ομάδα, διότι σουτάρουν καλά την μπάλα από την περιφέρεια (37,9% από το τρίποντο, 2ο καλύτερο ποσοστό στο ΝΒΑ) και τρέχουν με μανία το γήπεδο (κορυφαίο pace με 101.34).

Αυτό που τους λείπει είναι ένας σέντερ κλάσης. Ο Πλάμλι κάνει συγκεκριμένα πράγματα στο παρκέ και φυσικά δεν μπορεί να βάλει στοπ στον Αντετοκούνμπο, όταν ο Greek Freak εφορμά στη ρακέτα. Αυτό φάνηκε και στο ματς του Σαββάτου, όπου παρότι οι Μπακς έχασαν, ο δύο φορές MVP της λίγκας πέτυχε τη δεύτερη καλύτερη επίδοσή του φέτος σε πόντους. Στο 1.83 να ξεπεράσει αυτή τη φορά τουλάχιστον τους 31.

Βοστώνη - Ιντιάνα: Προγνωστικά και Ανάλυση

Στη Βοστώνη, οι Σέλτικς (19-21) υποδέχονται τους Πέισερς (15-25) και είναι φαβορί στο 1.40 κατά μέσο όρο (11/01 02:30 Cosmote Sport 7HD, Live από το SPORT24).

Η Ιντιάνα μετρούσε έξι διαδοχικές ήττες, πριν κερδίσει τη Γιούτα με 125-113, σε ένα ματς που ο Ντομάντας Σαμπόνις οργίασε, πετυχαίνοντας 42 πόντους! Ελλείψει του Ρουντί Γκομπέρ, ο άσος των Πέισερς βρήκε αφύλακτη διάβαση και έκανε ό,τι ήθελε στη ρακέτα των μορμόνων.

Τα πράγματα ωστόσο κόντρα στους Σέλτικς, οι οποίοι δέχονται μόλις 97,5 πόντους στα τελευταία έξι παιχνίδια τους στο Garden, αναμένονται πολύ διαφορετικά. Η Βοστώνη παίζει εξαιρετική άμυνα εντός έδρας και ο Σαμπόνις δεν θα έχει εύκολο έργο, έχοντας απέναντί του τον αλτικό Ρόμπερτ Γουίλιαμς ΙΙΙ, που κάνει 2,5 μπλοκ ανά ματς.

Το line πόντων του Σαμπόνις έχει βγει στους 21,5, όριο που έχει ξεπεράσει μόλις μία φορά στα τελευταία 16 παιχνίδια εκτός έδρας. Στο 1.80 το under 21,5 του Λιθουανού άσου.

Χιούστον - Φιλαντέλφεια: Προγνωστικά και Ανάλυση

Η Φιλαντέλφεια (22-16) διανύει την καλύτερή της περίοδο μέσα στη σεζόν με έξι σερί νίκες και παίζει τα ξημερώματα στο Χιούστον (11-30), το οποίο έχει τη χειρότερη άμυνα του ΝΒΑ με 114,7 πόντους ανά 100 κατοχές.

Πριν μία εβδομάδα, οι Σίξερς συνέτριψαν εντός έδρας τους Ρόκετς 133-113, με τον Τζόελ Εμπίντ να πετυχαίνει το πρώτο triple-double του στη σεζόν. Ο Καμερουνέζος σούπερ σταρ, στα τελευταία εννιά ματς, έχει ξεπεράσει οχτώ φορές τους 30 πόντους, σημειώνοντας κατά μέσο όρο 32,7 πόντους.

Η άμυνα των Ρόκετς δεν έχει τον τρόπο να σταματάει παίκτες στο μέγεθος και την ποιότητα του Εμπίντ. Φάνηκε αυτό και στη χθεσινή ήττα από τη Μινεσότα με 141-123, όπου δέχθηκε 40 πόντους από τον Καρλ-Αντονι Τάουνς.

Με δεδομένο ότι το Χιούστον επιτρέπει στους αντιπάλους του να σκοράρουν 126,4 πόντους κατά μέσο όρο στα τελευταία 11 ματς, θα πρόκειται για μεγάλη έκπληξη αν οι Σίξερς δεν διευρύνουν το σερί τους. Στο 1.75 το διπλό με -3,5 πόντους και πρώτο σκόρερ του ματς τον Εμπίντ.

Πόρτλαντ - Μπρούκλιν: Προγνωστικά και Ανάλυση

Οι Νετς (25-13) είδαν κι έπαθαν την Κυριακή για να λυγίσουν τους ελλιπείς Σπερς στην παράταση και τα ξημερώματα παίζουν στο Πόρτλαντ, με τους Μπλέιζερς, που επίσης αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα απουσιών.

Το καλό για το Μπρούκλιν είναι ότι στα εκτός έδρας ματς είναι κανονικά διαθέσιμος ο Καϊρί Ιρβινγκ, επομένως αναμένεται να δώσει έξτρα ώθηση στην ομάδα του Στιβ Νας. Και είναι κάτι που το χρειάζονται απαραίτητα οι Νετς, διότι όσο καλοί κι αν είναι οι Ντουράντ και Χάρντεν, μία ομάδα που θέλει να κάνει πρωταθλητισμό, έχει ανάγκη οπωσδήποτε και έναν τρίτο επιθετικό πόλο.

Ο Ιρβινγκ, πριν πέντε μέρες, στο ντεμπούτο του για φέτος, κάθε άλλο παρά σκουριασμένος δεν φάνηκε. Σημείωσε 22 πόντους και βοήθησε τους Νετς να φύγουν με το διπλό από την Ιντιάνα. Βατό το line των 19,5 πόντων κόντρα στους Μπλέιζερς, οι οποίοι έχουν τη δεύτερη χειρότερη άμυνα στο ΝΒΑ. Στο 1.80 το over.

Νέα Υόρκη - Σαν Αντόνιο: Προγνωστικά και Ανάλυση

Στη Νέα Υόρκη, οι Νικς (19-21) υποδέχονται τους Σπερς (15-24) οι οποίοι θα ολοκληρώσουν ένα κοπιαστικό road trip επτά αγώνων, έχοντας ρεκόρ 1-5 στους προηγούμενους έξι (11/01 02:30 Live από το SPORT24).

Το Σαν Αντόνιο θα δώσει back to back τα ξημερώματα, μετά τη δραματική ήττα, στην παράταση, το απόγευμα της Κυριακής, από τους Νετς στο Μπρούκλιν. Τα αποθέματα ενέργειας για την ομάδα του Γκρεγκ Πόποβιτς αναμένονται χαμηλά, δεδομένου μάλιστα ότι οι επιλογές στο ροτέισον είναι περιορισμένες, αφού έξι παίκτες βρίσκονται στο πρωτόκολλο του κορονοϊού, ανάμεσα σε αυτούς οι πολύτιμοι Κέλντον Τζόνσον, Ντέρικ Γουάιτ και Ντέβιν Βασέλ.

Οι Νικς από την πλευρά τους, έρχονται από τη χειρότερη επιθετική εμφάνιση της σεζόν, καθώς έχασαν στη Βοστώνη σκοράροντας μόλις 75 πόντους!

Γενικά, η ομάδα του Τίμποντο βασίζεται κυρίως στην άμυνά της, αρέσκεται σε αργό τέμπο και πάει τα σκορ χαμηλά. Το Σαν Αντόνιο είναι ομάδα διαφορετικής λογικής, ωστόσο κουβαλάει αρκετή κούραση. Πρώτη σκέψη λοιπόν είναι το under 217,5 στο 1.60, όριο που έχουν επαληθεύσει οι Νικς οχτώ φορές στα τελευταία δέκα παιχνίδια τους.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • Σάρλοτ – Μιλγουόκι: Γιάννης Αντετοκούνμπο Over 31,5 πόντοι (απόδοση 1.83), 02:00
  • Βοστώνη – Ιντιάνα: Σαμπόνις Under 21,5 πόντοι (απόδοση 1.80), 02:30
  • Νέα Υόρκη – Σαν Αντόνιο: Under 217,5 (απόδοση 1.60), 02:30
  • Χιούστον – Φιλαντέλφεια: 2 -3,5 & Πρώτος Σκόρερ Εμπίντ (απόδοση 1.75), 03:00
  • Πόρτλαντ – Μπρούκλιν: Ιρβινγκ Over 19,5 πόντοι (απόδοση 1.80), 05:00
TAGS ΜΠΑΣΚΕΤ BET ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ NBA NBA ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ