ΜΠΑΣΚΕΤ BET

Προγνωστικά NBA: Το ντέρμπι στο Μπρούκλιν και τα σερί Ράπτορς και Σίξερς

Ο Κέβιν Ντουράντ και ο Κρις Μίντλετον από το ματς των Νετς με τους Μπακς στις 20 Οκτωβρίου 2021 στο Fiserv Forum
Ο Κέβιν Ντουράντ και ο Κρις Μίντλετον από το ματς των Νετς με τους Μπακς στις 20 Οκτωβρίου 2021 © 2022 MORRY GASH/ASSOCIATED PRESS

Πλούσιο το στοιχηματικό πρόγραμμα του NBA, με κυρίως μενού το σπουδαίο ματς των Μπακς στο Μπρούκλιν κόντρα στους Νετς.

Η Φιλαντέλφεια (21-16) προέρχεται από πέντε διαδοχικές νίκες και θα ψάξει τα ξημερώματα (08/01 02:00 Live από το SPORT24) την έκτη κόντρα στο Σαν Αντόνιο (15-22). Οι Σίξερς έχουν δύο σημαντικές απουσίες, αφού θα λείψουν οι Μάξεϊ και Μίλτον, ωστόσο τα πράγματα στο απουσιολόγιο των Σπερς μοιάζουν χειρότερα.

Τα "σπιρούνια" είχαν ρεκόρ 1-4 στα πέντε ματς που έλειψε ο ηγέτης τους, Ντεζούντε Μάρεϊ λόγω κορονοϊού. Με το που επέστρεψε, άγγιξε το triple-double (22 πόντοι, 12 ασίστ, 9 ριμπάουντ) και το Σαν Αντόνιο κέρδισε 99-97 μέσα στη Βοστώνη. Τώρα όμως μπήκαν στο πρωτόκολλο οι βασικοί Κέλντον Τζόνσον (14,7 πόντοι), Ντέρικ Γουάιτ (14,5 πόντοι), ο διαρκώς βελτιωμένος Ντέβιν Βάσελ (11,1 πόντοι) και ο πολύπειρος Ταντέους Γιανγκ (6 πόντοι).

Οι Σίξερς με τον Τζόελ Εμπίντ να βρίσκεται σε εξαιρετική φόρμα έχουν το προβάδισμα στην αναμέτρηση. Ο Καμερουνέζους σούπερ σταρ σκοράρει κατά μέσο όρο 33,6 πόντους στα τελευταία πέντε ματς και απέναντι στη μέτρια frontline των Σπερς λογικά δεν θα έχει πρόβλημα να προσθέσει ακόμη μία τριαντάρα φέτος (έχει ήδη 11). Το κόμπο άσος -1,5 και πρώτος σκόρερ Εμπίντ προσφέρεται στο 1.91.

Τορόντο - Γιούτα: Προγνωστικά και Ανάλυση

Το Τορόντο (18-17) έχει πάρει φόρα μετά τις επιστροφές των βασικών του παικτών. Μετράει τέσσερις διαδοχικές νίκες, ανέβηκε στην έβδομη θέση της Ανατολής και τα ξημερώματα θα έχει την ευκαιρία να διευρύνει το σερί του (08/01 02:30 Cosmote Sport 7HD, Live από το SPORT24), καθώς θα αντιμετωπίσει το ελλιπές ρόστερ της Γιούτα (28-10).

Οι Τζαζ προέρχονται από τις back to back νίκες στο δρόμο επί των Πέλικανς και των Νάγκετς. Συμπλήρωσαν έτσι 10 διαδοχικές νίκες εκτός έδρας! Στο Τορόντο πάντως, οι πιθανότητες δεν είναι με το μέρος τους, διότι θα απουσιάσουν τα 4/5 της βασικής τους πεντάδας.

Αναλυτικά, εκτός είναι οι Ντόνοβαν Μίτσελ (25,5 πόντοι), Μπόγιαν Μπογκντάνοβιτς (18,2 πόντοι), Μάικ Κόνλεϊ (14,1 πόντοι) και ο Ρουντί Γκομπέρ (15,5 πόντοι), που βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό. Επίσης, θα απουσιάσει ο πάντα χρήσιμος Τζο Ινγκλις (7,6 πόντοι).

Πρακτικά, ο Κουίν Σνάιντερ θα κατέβει με τα δεύτερα στην Scotiabank Arena και για αυτό το χάντικαπ είναι διψήφιο. Οι Ράπτορς έρχονται από το διπλό ψυχολογίας στο Μιλγουόκι, σε ένα ματς βέβαια που απουσίασε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο και έλαμψε ο Πασκάλ Σιακάμ με 33 πόντους.

Η ομάδα του Νικ Νερς σημειώνει 120,5 πόντους κατά μέσο όρο στο νικηφόρο σερί που τρέχει. Το ενδεχόμενο να πετύχει κόντρα στους Τζαζ πάνω από 110 και να καλύψει ένα χάντικαπ 4,5 προσφέρεται στο 1.60.

Μπρούκλιν - Μιλγουόκι: Προγνωστικά και Ανάλυση

Η αναμέτρηση του Μπούκλιν (24-12) με το Μιλγουόκι (25-15) αποτελεί ασφαλώς το κυρίως μενού της βραδιάς στο ΝΒΑ (08/01 02:30 Live από το SPORT24). Οι Νετς ακόμη ψάχνουν εκδίκηση από τους Μπακς για την περσινή δραματική ημιτελική σειρά στην Ανατολή, όπου τα "ελάφια" επικράτησαν με 4-3. Φέτος, οι δύο ομάδες έχουν συγκρουστεί ήδη μία φορά, με τους πρωταθλητές να επικρατούν τον περασμένο Οκτώβριο 127-104 χάρη με 32 πόντους του Γιάννη Αντετοκούνμπο.

Ο Greek Freak έλειψε στο προηγούμενο ματς με το Τορόντο και οι Μπακς μοιραία γνώρισαν την ήττα, η οποία μάλιστα ήταν η δεύτερη διαδοχική μετά την απρόσμενη από τους Πίστονς. Το ραντεβού ωστόσο με τους Νετς και τον Κέβιν Ντουράντ, ο Γιάννης δύσκολα θα το χάσει (δίνεται probable).

Το Μιλγούκι βέβαια δεν πρόκειται να κατέβει πλήρες, αφού έχει αρκετούς παίκτες του ροτέισον στο πρωτόκολλο (Αλεν, Κόνατον Χιλ) και κυρίως τον Τζρου Χολιντέι.

Οι Μπακς στα τελευταία έξι ματς έχουν το κορυφαίο offensive rating (119,6) στη λίγκα και αυτό οφείλεται εν πολλοίς και στις εξαιρετικές εμφανίσεις του Χολιντέι, ο οποίος από τις αρχές Δεκεμβρίου σημειώνει 21,3 πόντους κατά μέσο όρο.

Ο Χολιντέι είναι ο ορισμός του two-way παίκτη και οι Μπακς, εκτός από την επιθετική συνεισφορά του, θα στερηθούν απέναντι στους Νετς και ιδίως κόντρα στον Χάρντεν, τον κορυφαίο περιφερειακό αμυντικό τους.

Το Μπρούκλιν από την πλευρά του μετρούσε τρεις σερί ήττες και πήγαινε ολοταχώς για την τέταρτη στην Ιντιάνα. Τελικά, έκανε ένα εκπληκτικό comeback, ανέτρεψε διαφορά 19 πόντων και κέρδισε 129-121, στην επιστροφή του Καϊρί Ιρβινγκ, ο οποίος σημείωσε 22 και μοίρασε 4 ασίστ.

Ο Ιρβινγκ βέβαια κόντρα στο Μιλγουόκι δεν θα αγωνιστεί, αφού ως γνωστόν, όντας ανεμβολίαστος δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής στα εντός έδρας ματς των Νετς. Αυτό σημαίνει ότι θα πάρει ξανά περισσότερες αρμοδιότητες ο Πάτι Μιλς. Ο Αυστραλός γκαρντ εκτέλεσε μόνο έξι σουτ στην Ιντιάνα, αφού όπως ήταν αναμενόμενο μονοπώλησε το επιθετικό παιχνίδι η τριάδα Ντουράντ-Χάρντεν-Ιρβινγκ.

Ο Μιλς πάντως, στα 21 ματς που αγωνίστηκε βασικός φέτος έχει 16 πόντους κατά μέσο όρο, ενώ στο πρώτο ματς της σεζόν με τους Μπακς σημείωσε 21. Αρκετά βατό μοιάζει το 15+ πόντοι του στο 1.95 για τον εξαιρετικό σουτέρ των Νετς.

Από εκεί και πέρα, μένει να φανεί ποιο δίδυμο θα κερδίσει τη μάχη. Το Γιάννης-Μίντλετον ή το Ντουράντ-Χάρντεν; Γιάννης και Μίντλετον θα πρέπει να κάνουν μία πολύ μεγάλη εμφάνιση στο Barclays Center για να οδηγήσουν τους Μπακς στη νίκη, καθώς στο συγκεκριμένο ματς ο KD και ο Χάρντεν φαίνεται πως θα έχουν καλύτερο supporting cast γύρω τους.

Με δεδομένο ότι οι Μπακς αποδέσμευσαν τον Κάζινς, θα χρειαστούν ακόμη περισσότερο μέσα στη ρακέτα τον Γιάννη, ο οποίος φέτος κατεβάζει 11,5 ριμπάουντ, όταν ο καλύτερος ριμπάουντερ των Νετς είναι ο Χάρντεν με 8,1. Δικαίως λοιπόν ο Greek Freak είναι το πρώτο φαβορί για πρώτος ριμπάουντερ του αγώνα.

Σε ό,τι αφορά στον Μίντλετον το σενάριο να σκοράρει 20+ πόντους μοιάζει αρκετά πιθανό, αφού το έκανε 12 φορές στα τελευταία 15 ματς που έπαιξε. Το κόμπο συνεπώς 20+ πόντοι Μίντλετον και πρώτος ριμπάουντερ του αγώνα ο Γιάννης, προσφέρεται στο 2.10.

Σικάγο - Ουάσινγκτον: Προγνωστικά και Ανάλυση

Στο Σικάγο, οι φορμαρισμένοι Μπουλς (25-10), που φιγουράρουν στην κορυφή της Ανατολής με οχτώ διαδοχικές νίκες, υποδέχονται (08/01 03:00 Live από το SPORT24) τους Γουίζαρντς (19-19) σε ένα rematch του μεταξύ τους αγώνα πριν έξι ημέρες, όπου το κέρδισαν οι "ταύροι" με εκπληκτικό buzzer beater του ΝτεΡόζαν.

Οι Μπουλς είναι το φαβορί, ωστόσο η αναμέτρηση δεν αναμένεται απλή υπόθεση για την ομάδα του Μπίλι Ντόνοβαν. Οι Γουίζαρντς έχουν βελτιώσει τις εμφανίσεις τους τις τελευταίες δύο εβδομάδες, σημειώνοντας 116,1 πόντους ανά 100 κατοχές. Το ρεκόρ τους αυτές τις 14 ημέρες είναι 3-4, ωστόσο έχασαν δύο ματς με buzzer beater (μετά τους Μπουλς και από τους Ρόκετς).

Το Σικάγο από την άλλη, στις τρεις τελευταίες νίκες του, κέρδισε με 4 πόντους διαφορά το Ορλάντο και με σουτ στην εκπνοή του ΝτεΡόζαν την Ιντιάνα και την Ουάσινγκτον.

Δεν αποκλείεται λοιπόν οι Γουίζαρντς να φανούν ανταγωνιστικοί στο United Center, κουβαλώντας άλλωστε και αισθήματα εκδίκησης μετά το dagger που δέχθηκαν στο προηγούμενο παιχνίδι με τους Μπουλς. Το διπλό με +8,5 χάντικαπ προσφέρεται στο 1.62 και μπορεί να ανέβει στο 2.25 αν προσθέσει τουλάχιστον 16 πόντους ο ανεβασμένος Κάιλ Κούζμα. Ο φόργουορντ των Γουίζαρντς σκοράρει 23,7 πόντους στα τελευταία επτά ματς και παίζει κατά μέσο όρο 36,4 λεπτά.

Λ.Α. Λέικερς - Ατλάντα: Προγνωστικά και Ανάλυση

Στο Λος Άντζελες αναμένεται ίσως το πιο fun to watch ματς της βραδιάς (08/01 05:00 Cosmote Sport 4HD, Live από το SPORT24), έστω κι αν ο Τρέι Γιανγκ θεωρείται αμφίβολος. Οι Λέικερς (20-19) έχουν το δεύτερο πιο γρήγορο pace το ΝΒΑ, αρέσκονται σε παιχνίδια πολλών κατοχών και πάνε κατά κανόνα τα σκορ τους σε υψηλά επίπεδα.

Αντίστοιχα, οι Χοκς (17-20) είναι ομάδα που βασίζεται κυρίως στην επίθεσή της και πίσω δέχεται κατά ριπάς. Είναι ενδεικτικό ότι στα πέντε τελευταία παιχνίδια της έφαγε κατά μέσο όρο 123,4 πόντους!

Με βάση το offensive rating των δύο ομάδων, το ματς είναι για πάνω από 230 πόντους. Οι μπουκ έχουν βγάλει το line λίγο χαμηλότερα γιατί όπως είπαμε δεν είναι δεδομένη η επιστροφή του Γιανγκ, που έχασε το προηγούμενο παιχνίδι με τους Κινγκς. Το πιθανότερο πάντως είναι ότι το ματς θα έχει υψηλό ρυθμό και γεμάτο σκορ, άρα πάμε με το over 227,5 στο 1.72.

Πόρτλαντ - Κλίβελαντ: Προγνωστικά και Ανάλυση

Τέλος, στο Πόρτλαντ (08/01 05:00 Live από το SPORT24) οι Μπλέιζερς (14-32) υποδέχονται τους Καβαλίερς (21-17), με τις δύο ομάδες να μετρούν τέσσερις ήττες στα τελευταία πέντε παιχνίδια τους.

Εδώ θα επικεντρωθούμε στον Ανφέρνι Σάιμονς των Μπλέιζερς, ο οποίος ελλείψει των Λίλαρντ και ΜακΚόλουμ έχει... ξεσαλώσει. Ο 22χρονος γκαρντ, στα τελευταία δύο ματς με Χοκς και Χιτ, όπου έλειψαν και οι δύο σούπερ σταρ του Πόρτλαντ, σημείωσε 43 και 28 πόντους αντίστοιχα. Επίσης, μοίρασε από επτά ασίστ.

Λίλαρντ και ΜακΚόλουμ προσφέρουν φέτος μαζί 44,6 πόντους και παίρνουν ανά ματς 38 προσπάθειες. Χωρίς αυτούς τους δύο στο παρκέ, ο Σάιμονς έχει κάνει step up, έχει ανεβάσει κατακόρυφα το usage rate του και το over 24,5 στο άθροισμα πόντων και ασίστ για απόδοση 1.83 μοιάζει αν μη τι άλλο αρκετά βατό.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • Φιλαντέλφεια – Σαν Αντόνιο: 1 -1,5 & Πρώτος σκόρερ Εμπίντ (απόδοση 1.91), 02:00
  • Τορόντο – Γιούτα: 1 -4,5 & Over 110,5 Τορόντο (απόδοση 1.60), 02:30
  • Μπρούκλιν – Μιλγουόκι: Μιλς 15+ πόντοι (απόδοση 1.95), 02:30
  • Μπρούκλιν – Μιλγουόκι: Μίντλετον 20+ πόντοι & Γιάννης πρώτος ριμπάουντερ (απόδοση 2.10), 02:30
  • Σικάγο – Ουάσινγκτον: 2 +8,5 (απόδοση 1.62), 03:00
  • Λ.Α. Λέικερς – Ατλάντα: Over 227,5 (απόδοση 1.72), 05:00
  • Πόρτλαντ – Κλίβελαντ: Σάιμονς Over 24,5 πόντοι και ασίστ (απόδοση 1.83), 05:00
TAGS ΜΠΑΣΚΕΤ BET ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ NBA NBA ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ