ΜΠΑΣΚΕΤ BET

Προγνωστικά NBA: Η μεγάλη επιστροφή του Ιρβινγκ δίνει επιλογή στο 2.60

Ο Καϊρί Ίρβινγκ σε αγώνα των Νετς
Ο Καϊρί Ίρβινγκ σε αγώνα των Νετς Ⓒ 2021 TONY GUTIERREZ/ ASSOCIATED PRESS

Τέσσερις στοιχηματικές επιλογές από το πρόγραμμα του ΝΒΑ. Στο επίκεντρο η μεγάλη επιστροφή του Ιρβινγκ και η κόντρα των Μπακς με τους φορμαρισμένους Ράπτορς, όπου θα απουσιάσει ο Γιάννης Αντετοκούνμπο.

Γεμάτο στοιχηματικό πρόγραμμα στο NBA με 11 αναμετρήσεις. Ιστορική βραδιά απόψε στο Ντάλας, αφού οι Τεξανοί, στο ματς με το Γκόλντεν Στέιτ (06/01 02:30 Live από το SPORT24), θα αποσύρουν τη φανέλα του Ντιρκ Νοβίτσκι με το Νο.41. Ο Γερμανός σούπερ σταρ αγωνίστηκε 21 σεζόν με το Ντάλας πριν αποσυρθεί το 2019 και ασφαλώς είναι ο κορυφαίος σκόρερ και ριμπάουντερ όλων των εποχών για τους Μάβερικς.

Ντάλας - Γκόλντεν Στέιτ: Προγνωστικά και Ανάλυση

Οι Μάβερικς (19-18) θα ήθελαν να συνδυάσουν αυτήν την ξεχωριστή βραδιά με μία νίκη απέναντι στους Γουόριορς (29-7), ωστόσο το έργο τους δεν αναμένεται εύκολο. Το Γκόλντεν Στέιτ, εκτός από το κορυφαίο ρεκόρ στο ΝΒΑ, έχει επίσης το κορυφαίο net-rating (+9,7) και την καλύτερη άμυνα με μόλις 102,8 πόντους ανά 100 κατοχές.

Η ομάδα του Στιβ Κερ έχει κερδίσει πέντε από τα τελευταία έξι παιχνίδια της, με πιο πρόσφατο αυτό κόντρα στο Μαϊάμι, παρότι ο Στέφεν Κάρι έκανε season low με εννιά πόντους στο συγκεκριμένο ματς.

Οι Γουόριορς, οι οποίοι βρίσκονται εν αναμονή της επιστροφής του Κλέι Τόμπσον στην αγωνιστική δράση για πρώτη φορά μετά το 2019 (αναμένεται να συμβεί αυτό στο εντός έδρας ματς με τους Καβαλίερς), δεν αντιμετωπίζουν ιδιαίτερα προβλήματα, με εξαίρεση μόνο τον Αντρέ Ιγκουοντάλα, ο οποίος δίνεται αμφίβολος.

Στον αντίποδα, ο Τζέισον Κιντ είδε τους Λούκα Ντόντσιτς και Τιμ Χαρνταγουέι Τζούνιορ να βγαίνουν από το πρωτόκολλο του κορονοϊού, δεν ισχύει όμως το ίδιο για τον Πορζίνγκις, ο οποίος εισήλθε σε αυτό την Κυριακή. Χωρίς τον Λετονό σέντερ οι Μάβερικς σημειώνουν μόλις 99,2 πόντους κατά μέσο όρο, ενώ με τον Πορζίνγκις η παραγωγικότητά τους ανεβαίνει στους 107,6.

Σε κάθε περίπτωση, η ανεμική φέτος επίθεση των Μάβερικς (17η στο ΝΒΑ) δεν θα είναι εύκολο να πλήξει τη σταθερότατη άμυνα των Γουόριορς. Με δεδομένο ότι ο Κάρι δεν γίνεται να είναι ξανά τόσο κακός σε δεύτερο σερί ματς, το διπλό με -3,5 πόντους στο 1.70 έχει τον πρώτο λόγο.

Μιλγουόκι - Τορόντο: Προγνωστικά και Ανάλυση

Οι Μπακς (25-14) μετά από ένα σερί έξι νικών γνώρισαν μία εντελώς απρόσμενη ήττα από τη χειρότερη ομάδα του ΝΒΑ, τους Πίστονς, παρά το γεγονός ότι ο Γιάννης Αντετοκούνμπο σημείωσε 31 πόντους.

Μετά από ήττα, το ρεκόρ φέτος του Μιλγουόκι είναι 8-5. Τα ξημερώματα οι πρωταθλητές θα ψάξουν αντίδραση (03:00 Cosmote Sport 4HD, Live από το SPORT24) κόντρα στο Τορόντο (17-17), το οποίο προέρχεται από τρεις σερί νίκες με 121,7 πόντους κατά μέσο όρο σε αυτά τα τρία ματς.

Οι Ράπτορς παίζουν back to back παιχνίδι, αναμένονται ωστόσο ανταγωνιστικοί, αφού πλέον όλα τα αστέρια τους έχουν βγει από το πρωτόκολλο του κορονοϊού. Μάλιστα, ο Φρεντ ΦανΦλιτ πραγματοποιεί σεζόν καριέρας φέτος με 21,3 πόντους κατά μέσο όρο.

Οπως γράψαμε και χθες, ο βραχύσωμος γκαρντ βρίσκεται σε δαιμονιώδη φόρμα και στα τελευταία πέντε ματς που αγωνίστηκε, ξεπέρασε τέσσερις φορές τους 30 πόντους! Κόντρα στους Σπερς την Τρίτη, είχε 33 πόντους με 7-14 τρίποντα!

Οι μπουκ εξακολουθούν να βγάζουν το line του ακριβώς στον μέσο όρο πόντων του (21,5), ωστόσο ο ηγέτης των Ράπτορς διανύει αυτή τη στιγμή την καλύτερη φάση του. Υπενθυμίζεται εξάλλου, ότι στη νίκη των Ράπτορς επί των Μπακς, στις αρχές Δεκεμβρίου, είχε σημειώσει 29 πόντους με 5/10 τρίποντα.

Με δεδομένο ότι θα απουσιάσει ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, οι ανεβασμένοι Ράπτορς έχουν την ευκαιρία τα ξημερώματα να διεκδικήσουν μέχρι και τη νίκη στο Fiserv Forum. Οπως και να έχει, το over 21,5 πόντοι του εξαιρετικά φορμαρισμένου ΦανΦλιτ μπορεί να αποτελέσει επιλογή στο 1.80 και σε κόμπο με το διπλό στο +6,5, ανεβάζει την απόδοση στο 2.67.

Ιντιάνα - Μπρούκλιν: Προγνωστικά και Ανάλυση

Τεράστιο ενδιαφέρον παρουσιάζει το παιχνίδι του Μπρούκλιν (23-12) στην Ιντιάνα (14-25), καθώς αναμένεται να πραγματοποιήσει το φετινό του ντεμπούτο ο Καϊρί Ιρβινγκ (02:30 Cosmote Sport 8HD, Live από το SPORT24).

Ως γνωστόν, ο Ιρβινγκ ήταν εκτός ομάδας από το ξεκίνημα της σεζόν διότι παραμένει ανεμβολίαστος. Οι Νετς αναθεώρησαν την αρχική τους στάση και στις 17 Δεκεμβρίου αποφάσισαν να τον εντάξουν κανονικά στις υποχρεώσεις της ομάδας, αποκλειστικά όμως για τα εκτός έδρας ματς, καθώς στην πολιτεία της Νέας Υόρκης δεν επιτρέπεται σε ανεμβολίαστους αθλητές να αγωνιστούν.

Η περίοδος αγωνιστικής απραξίας είναι μεγάλη και προφανώς υπάρχει ερωτηματικό για την κατάσταση στην οποία θα εμφανιστεί ο Ιρβινγκ. Επίσης, δεν αποκλείεται να χρειαστεί ένα χρόνο προσαρμογής μέχρι να αφομοιωθεί ξανά από το ροτέισον των Νετς.

Κανείς πάντως δεν μπορεί να διαφωνήσει ότι ένας κανονικός Ιρβινγκ ανεβάζει ακόμη ένα επίπεδο το Μπρούκλιν. Υπενθυμίζεται, ότι πέρυσι έγινε μόλις ο τέταρτος παίκτης στην ιστορία του ΝΒΑ που τελείωσε τη σεζόν με τουλάχιστον 25 πόντους, τουλάχιστον 50% εντός πεδιάς, 40% από το τρίποντο και 90% από τις βολές.

Λογικά, η επάνοδος του Ιρβινγκ θα δώσει έξτρα ώθηση στους Νετς, οι οποίοι έρχονται από το χειρότερό τους σερί στη σεζόν με τρεις διαδοχικές ήττες. Σε κάθε περίπτωση, η εικόνα με την τριάδα Ντουράντ-Χάρντεν-Ιρβινγκ μαζί στο παρκέ σίγουρα δημιουργεί τρόμο σε οποιονδήποτε αντίπαλο.

Οι Πέισερς προέρχονται από πέντε σερί ήττες και αντιμετωπίζουν αρκετά προβλήματα απουσιών. Εχουν αυτή τη στιγμή έξι παίκτες στο πρωτόκολλο του κορονοϊού και τους Μάλκολμ Μπρόγκντον, Τόρεϊ Γκρεγκ και Τζέρεμι Λαμπ αμφίβολους.

Πάμε με το σενάριο μίας εμφατικής επανόδου για τον Ιρβινγκ και επιλέγουμε το over 3,5 ασίστ του Uncle Drew σε κόμπο με τη νίκη των Νετς στο -2,5, σε απόδοση 2.60, υπενθυμίζοντας ότι ο Καϊρί είχε τις τρεις προηγούμενες σεζόν 6,9, 6,4 και 6 ασίστ κατά μέσο όρο.

Βοστώνη - Σαν Αντόνιο: Προγνωστικά και Ανάλυση

Κλείνουμε με την αναμέτρηση (02:30 Live από το SPORT24) των Σέλτικς (18-19) κόντρα στους Σπερς (14-22). Η Βοστώνη έρχεται από δύο κολλητές νίκες και θα προσπαθήσει τα ξημερώματα να φτάσει στο 50% το ρεκόρ της, ενώ το Σαν Αντόνιο, που θα δώσει back to back, τρέχει σερί τεσσάρων ηττών.

Οι Σπερς είναι μία ομάδα που αρέσκονται σε up τέμπο, έχουν το τρίτο πιο γρήγορο pace στη λίγκα και το γεγονός ότι επιστρέφει ο πρώτος τους σκόρερ, Ντεζούντε Μάρεϊ, αναμένεται να τους βοηθήσει επιθετικά.

Το ίδιο όμως ισχύει και για τους Σέλτικς, οι οποίοι μετά από τέσσερα ματς, θα έχουν πίσω τον δικό τους πρώτο σκόρερ, Τζέισον Τέιτουμ. Με τη Βοστώνη πρακτικά κομπλέ, αφού όλοι πρωτοκλασάτοι παίκτες της είναι διαθέσιμοι, ο άσος δεδομένα έχει το προβάδισμα. Από την άλλη το αγωνιστικό στιλ του Σαν Αντόνιο μπορεί να οδηγήσει την αναμέτρηση σε υψηλό σκορ.

Το κόμπο άσος στο -2,5 και over 210,5, όριο που επαληθεύτηκε 14 φορές στα τελευταία 16 ματς των Σπερς, προσφέρεται στο 1.87.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • Ντάλας – Γκόλντεν Στέιτ: 2 -3,5 (απόδοση 1.70), 02:30
  • Ιντιάνα – Μπρούκλιν: 2 -2,5 & Ιρβινγκ Over 3,5 ασίστ (απόδοση 2.60), 02:30
  • Βοστώνη – Σαν Αντόνιο: 1 -2,5 & Over 210,5 (απόδοση 1.87), 02:30
  • Μιλγουόκι - Τορόντο: 2 +6,5 & Over 21,5 πόντοι ΦανΦλιτ (απόδοση 2.67), 03:00
TAGS ΜΠΑΣΚΕΤ BET ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΜΠΑΣΚΕΤ NBA ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ NBA ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ