ΜΠΑΣΚΕΤ BET

Προγνωστικά NBA: Υψηλό εμπόδιο το Κλίβελαντ για τον Μοράντ

Ο Τζάρετ Άλεν μαρκάρει τον Τζα Μοράντ στο παιχνίδι των Μέμφις Γκρίζλις με τους Κλίβελαντ Καβαλίερς στις 20 Οκτωβρίου για το NBA
Ο Τζάρετ Άλεν μαρκάρει τον Τζα Μοράντ στο παιχνίδι των Μέμφις Γκρίζλις με τους Κλίβελαντ Καβαλίερς © 2022 NIKKI BOERTMAN/ASSOCIATED PRESS

Ο "καυτός" ΦανΦλιτ, το back to back εκτός έδρας παιχνίδι των Γκρίζλις και η αναμέτρηση των Σανς συνθέτουν τις στοιχηματικές επιλογές της ημέρας από το NBA.

Πέντε αγώνες περιλαμβάνει το στοιχηματικό πρόγραμμα του ΝΒΑ τα ξημερώματα της Τετάρτης. Εξαιρετικά ενδιαφέρουσα αναμένεται η μονομαχία (05/01 02:00 Live από το SPORT24) του Κλίβελαντ (21-16) με το Μέμφις (24-14).

Οι Γκρίζλις έχουν ρεκόρ 15-4 στα τελευταία 19 ματς και για τρίτη φορά φέτος τρέχουν σερί πέντε νικών. Τις προηγούμενες δύο ηττήθηκαν από το Ντάλας και το Πόρτλαντ.

Κλίβελαντ - Μέμφις: Προγνωστικά και Ανάλυση

Οι "αρκούδες" έρχονται από το σπουδαίο διπλό (118-104) στο Μπρούκλιν με τον Τζα Μοράντ να κάνει ακόμη μία μεγάλη εμφάνιση, σημειώνοντας 36 πόντους με 14/22 σουτ. Ο σταρ των Γκρίζλις πέτυχε για τέταρτο διαδοχικό ματς 30+ πόντους και υπενθυμίζεται πως είχε βάλει 37 στη νίκη της ομάδας του επί των Καβαλίερς στις 20 Οκτωβρίου, στο εναρκτήριο παιχνίδι της σεζόν για το Μέμφις.

Η αποστολή πάντως στο Κλίβελαντ δεν αναμένεται εύκολη για το σύνολο του Τέιλορ Τζένκινς. Το Μέμφις ναι μεν είναι από τις καλύτερες νεανικές ομάδες του ΝΒΑ, ωστόσο έχει εκτός τρεις παίκτες (Μπρουκς, Μέλτον, Αντερσον) του βασικού ροτέισον, επομένως δεν θα προξενήσει εντύπωση αν βγάλει κόπωση σε back to back παιχνίδι, σε διαφορετική πόλη. Άλλωστε, στο Μπρούκλιν, οι δύο καλύτεροι παίκτες αυτή τη στιγμή των Γκρίζλις, ο Μοράντ και ο Μπέιν, αγωνίστηκαν 34 και 37 λεπτά αντίστοιχα.

Οι Καβαλίερς από την πλευρά τους, με τον Αλεν και τον Μόμπλεϊ, δύο παίκτες δηλαδή που βρίσκονται στη λίστα με τους υποψήφιους κορυφαίους αμυντικούς της σεζόν, είναι σε θέση να υψώσουν τείχος για να περιορίσουν τον σούπερ φορμαρισμένο Μοράντ.

Επίσης, η ομάδα του Τζέι Μπι Μπίκερσταφ αναμένεται να πάρει γερό boost από την επιστροφή του Ντάριους Γκάρλαντ, ο οποίος βγήκε από το πρωτόκολλο του κορονοϊού. Ο Γκάρλαντ είναι φέτος ο πρώτος σκόρερ (19,5 πόντοι) και πασέρ (7,3 ασίστ) των "ιπποτών" και ασφαλώς η παρουσία του κρίνεται καθοριστική για το Κλίβελαντ μετά τους σοβαρούς τραυματισμούς του Σέξτον και του Ρούμπιο. Στο 1.85 ο άσος του Κλίβελαντ, που έχει ρεκόρ 6-1 στα τελευταία επτά ματς εντός έδρας.

Τορόντο - Σαν Αντόνιο: Προγνωστικά και Ανάλυση

Το Τορόντο (16-17) έχει αφήσει τα δύσκολα πίσω. Από εκεί που δεν συμπλήρωνε ούτε οχτάδα λόγω κορονοϊού, αυτή τη στιγμή είναι από τις πιο υγιείς ομάδες του ΝΒΑ. Όλα τα αστέρια των Ράπτορς είναι διαθέσιμα και τα ξημερώματα το σύνολο του Νικς Νερς έχει την ευκαιρία να φτάσει στο 50% το ρεκόρ του αν κερδίσει το Σαν Αντόνιο (05/01 02:00 Live από το SPORT24), το οποίο προέρχεται από τρεις διαδοχικές ήττες κόντρα σε Γιούτα, Μέμφις και Ντιτρόιτ.

Οι Ράπτορς έχουν βελτιώσει αισθητά την επίθεσή τους, μετρώντας 116,6 κατά μέσο όρο πόντους στα τελευταία επτά παιχνίδια τους. Στο 120-105 επί των Νικς, ο Φρεντ ΦανΦλιτ έκανε season best με 35 πόντους και 7/13 τρίποντα (53%)!

Ο ηγέτης του Τορόντο σημειώνει φέτος 20,9 πόντους και το όριο του έχει βγει ακριβώς εκεί (21,5). Ωστόσο, ο ΦανΦλιτ στα τελευταία τέσσερα ματς που έχει αγωνιστεί, πέτυχε 31 κόντρα στους Νετς, 27 απέναντι στους Γουόριορς, 31 με τους Κλίπερς και 35 όπως είπαμε με τους Νικς.

Ο ΦανΦλιτ λοιπόν βρίσκεται στην καλύτερή του κατάσταση μέσα στη σεζόν, μετρώντας 23/50 τρίποντα (46%) στα τέσσερα προηγούμενα ματς. Οι Σπερς έχουν από τις χειρότερες περιφερειακές άμυνες στο ΝΒΑ και είναι 19οι στη λίγκα στο ποσοστό ευστοχίας που επιτρέπουν στους αντιπάλους από το τρίποντο. Στο 2.50 το κόμπο να νικήσει το Τορόντο και να πετύχει over 21,5 πόντους ο ΦανΦλιτ.

Νέα Ορλεάνη - Φοίνιξ: Προγνωστικά και Ανάλυση

Οι Σανς (28-8) μετά την απογοητευτική εμφάνιση στη Βοστώνη, την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, επέστρεψαν στις νίκες κερδίζοντας εμφατικά στη Σάρλοτ με 133-99. Τα κατάφεραν μάλιστα χωρίς τους Εϊτον, Κράουντερ και ΜακΓκι. Η συμμετοχή των δύο πρώτων είναι game time decision, ενώ ο ΜακΓκι αναμένεται για ακόμη ένα ματς εκτός.

Επιστρέφει πάντως για το Φοίνιξ ο Μόντι Γουίλιαμς. Ο τεχνικός των "ήλιων" καθάρισε από το πρωτόκολλο του κορονοϊού και θα επανέλθει στον πάγκο απέναντι στους Πέλικανς (05/01 03:00 Cosmote Sport 4HD, Live από το SPORT24).

Η Νέα Ορλεάνη (13-24) προέρχεται από δύο φυσιολογικές ήττες κόντρα σε Μπακς και Τζαζ. Στα τελευταία πέντε ματς πάντως σκοράρει 109,5 πόντους κατά μέσο όρο. Οι Σανς με τη σειρά τους έχουν το τέταρτο πιο γρήγορο pace στη λίγκα και σκοράρουν 115,2 πόντους στα πέντε πιο πρόσφατα παιχνίδια τους.

Βατό μοιάζει το over 218,5 σε απόδοση 1.65. Το συγκεκριμένο όριο επαληθεύτηκε επτά φορές στις τελευταίες εννιά συναντήσεις τους.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • Κλίβελαντ – Μέμφις: 1 (απόδοση 1.85), 02:00
  • Τορόντο – Σαν Αντόνιο: 1 & Over 21,5 ΦανΦλιτ (απόδοση 2.50), 02:00
  • Νέα Ορλεάνη – Φοίνιξ: Over 218,5 (απόδοση 1.65), 03:00
TAGS ΜΠΑΣΚΕΤ BET ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ NBA NBA ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ