ΜΠΑΣΚΕΤ BET

Προγνωστικά NBA: Ο αγριεμένος Λεμπρόν και οι πληγωμένοι Νικς

Ο άσος των Λος Αντζελες Λέικερς, Λεμπρόν Τζέιμς πανηγυρίζει κόντρα στους Πόρτλαντ Μπλέιζερς
Ο Λεμπρόν Τζέιμς πανηγυρίζει κόντρα στους Πόρτλαντ Μπλέιζερς Ⓒ 2021 JOHN MCCOY/ ASSOCIATED PRESS

Επτά παιχνίδια περιλαμβάνει το στοιχηματικό πρόγραμμα του ΝΒΑ. Ευκαιρία να χτίσει σερί η Βοστώνη. Με απουσίες η Νέα Υόρκη στο Τορόντο. Χρωστούν απαντήσεις οι Λ.Α. Λέικερς στη Μινεσότα.

Το Τορόντο (15-17) ταλαιπωρήθηκε πολύ από τον κορονοϊό μέσα στον Δεκέμβριο, ωστόσο σταδιακά όλοι οι παίκτες του βγήκαν από το πρωτόκολλο και στο προηγούμενο ματς, όπου έπαιξε πρακτικά κομπλέ, φάνηκε η πραγματική δυναμική του κερδίζοντας τους Κλίπερς.

Τώρα είναι η σειρά της Νέας Υόρκης (17-19) να περάσει τη φάση με τις πολλές απουσίες λόγω covid-19. Μετά λοιπόν από τρεις διαδοχικές νίκες, ήρθε η απογοητευτική εμφάνιση και ήττα με 95-80 στην Οκλαχόμα, όπου μόνο ο Μπάρετ σημείωσε διψήφιο αριθμό πόντων από τη βασική πεντάδα του Τίμποντο.

Οι Νικς για απόψε (22:30 Cosmote Sport 4HD, Live από το SPORT24), έχουν στο πρωτόκολλο τον καλύτερό τους σκόρερ Ραντλ, τον βασικό σέντερ Ρόμπινσον, τραυματίες τους Γουόκερ, Ρόουζ και αμφίβολο τον Φουρνιέ.

Με αυτά τα προβλήματα και τους Ράπτορς να μετρούν 10 σερί νίκες εντός έδρας κόντρα στους Νικς, δικαιολογείται απόλυτα ο φαβοριτισμός της έδρας στο 1.35. Ο άσος βέβαια μπορεί να ανέβει στο 2.45 σε κόμπο με το over 19,5 του Φρεντ Φαν Φλιτ, ο οποίος επέστρεψε στη δράση ορεξάτος, πετυχαίνοντας 31 πόντους στο προηγούμενο ματς με τους Κλίπερς.

Οποιος θέλει να το... τραβήξει ακόμη παραπάνω, μπορεί να δει και το over 17,5 του Μπάρετ, ο οποίος εκ των πραγμάτων θα πάρει πολλές προσπάθειες, αφού οι Νικς θα παραταχθούν χωρίς τρεις από τους κορυφαίους σκόρερ τους.

Κλίβελαντ - Ιντιάνα: Προγνωστικά και Ανάλυση

Στο Κλίβελαντ, οι Καβαλίερς (20-16) υποδέχονται (03/01 01:00 Live από το SPORT24) τους Πέισερς (14-22). Και οι δύο ομάδες προέρχονται από τρεις σερί ήττες, ωστόσο η σεζόν τους συνολικά είναι πολύ διαφορετική.

Οι Καβαλίερς έχουν εκπλήξει τους πάντες με την πορεία τους μέχρι στιγμής, σε αντίθεση με τους Πέισερς, όπου τίποτα δεν πηγαίνει καλά και αναμένονται γερές ανταλλαγές πριν το trade deadline.

Τα ξημερώματα θα είναι το πρώτο μεταξύ τους ματς για φέτος. Οι Καβαλίερς έκαναν trade τον Ραζόν Ρόντο από τους Λέικερς για να καλύψουν το κενό που άφησαν οι τραυματισμοί του Ρούμπιο και του Σέξτον, ωστόσο ο πολύπειρος πόιντ-γκαρντ δεν αναμένεται διαθέσιμος πριν το ματς της Τρίτης με το Μέμφις.

Από εκεί και πέρα, το Κλίβελαντ θα στερηθεί ξανά τον πρώτο του σκόρερ, Ντάριους Γκάρλαντ. Εκτός αναμένεται εκ νέου και ο πρώτος σκόρερ της Ιντιάνα, Μάλκολμ Μπρόγκντον.

Οι Πέισερς έχουν ένα από τα πιο αργά pace στο ΝΒΑ. Οι Καβαλίερς με το δίδυμο Αλεν-Μόμπλεϊ διαθέτουν ένα δίδυμο σέντερ που “δαγκώνει” και διατηρούν την τρίτη καλύτερη άμυνα στη λίγκα με 104,4 πόντους παθητικό ανά 100 κατοχές.

Με δεδομένο λοιπόν ότι είναι εκτός οι κορυφαίοι σκόρερ των δύο αντιπάλων, πρώτη σκέψη είναι το under 215,5 σε απόδοση 1.65. Από εκεί και πέρα, παίζεται και το over 0,5 τρίποντο του Ντομάντας Σαμπόνις, ο οποίος λογικά θα αναγκαστεί να παίξει και μακριά από το καλάθι, έχοντας απέναντί του μία από τις πιο δυνατές αμυντικά φροντλάιν του ΝΒΑ.

Λ.Α. Λέικερς - Μινεσότα: Προγνωστικά και Ανάλυση

Με τον Λεμπρόν Τζέιμς να πραγματοποιεί επιβλητική εμφάνιση, οι Λέικερς (18-19) διέλυσαν 139-106 τους Μπλέιζερς, την Παρασκευή. Ο "βασιλιάς" μία ημέρα μετά τα 37α γενέθλιά του, έκανε season high, σημειώνοντας 43 πόντους, με 16/26 σουτ και 5/10 τρίποντα!

Ο Τζέιμς έγινε έτσι, ο γηραιότερος παίκτης στην ιστορία του ΝΒΑ μετά τον Μάικλ Τζόρνταν το 2003, που σκοράρει τουλάχιστον 40 πόντους και κατεβάζει μίνιμουμ 10 ριμπάουντ.

Το κακό για τους Λέικερς είναι ότι παραμένει εκτός ο Αντονι Ντέιβις, ωστόσο φαίνεται σιγά-σιγά να ενσωματώνεται καλύτερα στη λειτουργία της ομάδας ο Ράσελ Γουέστμπρουκ, ο οποίος μετράει τέσσερα διαδοχικά triple-doubles!

Με τον Λεμπρόν λοιπόν σε αυτήν την κατάσταση και τον Γουέστμπρουκ εμφανώς βελτιωμένο, οι Λέικερς οφείλουν να δώσουν απαντήσεις τα ξημερώματα (03/01 04:30 Live από το SPORT24) κόντρα στους Τίμπεργουλβς (16-19), από τους οποίους έχουν ήδη χάσει δύο φορές φέτος (107-83, 110-92).

Η Μινεσότα μετράει τέσσερις ήττες στα τελευταία πέντε ματς, πληρώνοντας τις απουσίες λόγω covid-19. Οι πολύτιμοι Καρλ-Αντονι Τάουνς (24,5 πόντους) και Ντ'Αντζελο Ράσελ (18,7 πόντους) παραμένουν στο πρωτόκολλο και αναμένεται να χάσουν ακόμη ένα παιχνίδι.

Ο άσος βρίσκεται χαμηλά σε τιμές κάτω του 1.35, ωστόσο ανεβαίνει στο 1.80 αν συνδυαστεί με το double-double του Λεμπρόν, ο οποίος μετράει τρία σερί κόντρα σε Μπλέιζερς, Γκρίζλις και Ρόκετς.

Βοστώνη - Ορλάντο: Προγνωστικά και Ανάλυση

Η Βοστώνη (17-19) την παραμονή της πρωτοχρονιάς σημείωσε νίκη ψυχολογίας απέναντι στο Φοίνιξ με πειστική εμφάνιση και τώρα έχει την ευκαιρία να χτίσει θετικό σερί, αφού έχει βατό πρόγραμμα, παίζοντας διαδοχικά εντός έδρας με Μάτζικ (03/02 01:00 Cosmote Sport 7HD, Live από το SPORT24) και Σπερς.

Το Ορλάντο, εκτός από αδύναμη ομάδα, συνεχίζει να παίζει με σημαντικές απουσίες, όπως αυτή του Κόουλ Αντονι (20,0 πόντους), που είναι ο πρώτος σκόρερ της ομάδας.

Οι Σέλτικς ακόμη κι αν δεν επιστρέψουν οι Τέιτουμ και Σρέντερ, που δίνονται αμφίβολοι, λογικά δεν θα έχουν πρόβλημα απέναντι στους Μάτζικ, εφόσον πιάσουν έστω το 70% της απόδοσης, που είχαν με τους Σανς. Ο άσος είναι χαμηλά, στο 1,15, εντούτοις μπορεί να ανέβει 1.78 αν παιχθεί με -3,5 χάντικαπ και σε κόμπο με το over 205,5, όριο που επαλήθευσε η Βοστώνη 12/14 φορές στα προηγούμενα παιχνίδια της.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • Τορόντο – Νέα Υόρκη: 1 & Οver 19,5 πόντους ο Φαν Φλιτ (απόδοση 2.45), 22:30
  • Βοστώνη – Ορλάντο: 1 & Over 205,5 (απόδοση 1.78), 01:00
  • Κλίβελαντ – Ιντιάνα: Under 215,5 (απόδοση 1.62), 01:00
  • Κλίβελαντ – Ιντιάνα: Over 0,5 τρίποντο Σαμπόνις (απόδοση 1.83), 01:00
  • Λ.Α. Λέικερς – Μινεσότα: 1 & double-double Τζέιμς (απόδοση 1.80), 04:30
TAGS ΜΠΑΣΚΕΤ BET ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ NBA NBA ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΜΠΑΣΚΕΤ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ