ΜΠΑΣΚΕΤ BET

Προγνωστικά NBA: Το Μπρούκλιν που συνέρχεται και το Over του Εμπίντ

Ο Κέβιν Ντουράντ σε αναμέτρηση των Μπρούκλιν Νετς κόντρα στους Ιντιάνα Πέισερς
Ο Κέβιν Ντουράντ © 2022 SETH WENIG/ASSOCIATED PRESS

Προγνωστικά και στοιχηματική ανάλυση για τις σημαντικότερες αναμετρήσεις της ημέρας από το NBA.

Το Μπρούκλιν (5-7) από το ξεκίνημα της σεζόν είναι συνέχεια στην επικαιρότητα για τους λάθος λόγους. Πρώτα με την απόλυση του Στιβ Νατς και εν συνεχεία με τα καμώματα του Καϊρί Ιρβινγκ, που ανάγκασε τον οργανισμό να τον θέσει εκτός ομάδας.

Παρόλα αυτά, οι Νετς αρχίζουν σταδιακά να βρίσκουν έναν στοιχειώδη ρυθμό και φαίνεται πως η αλλαγή προπονητή αποδεικνύεται ευεργετική, αφού κέρδισαν τρία από τα τελευταία τέσσερα παιχνίδια τους κι έχασαν μόνο στο Ντάλας, στο καλάθι.

Επίσης, ο Κέβιν Ντουράντ είναι καλά και το δείχνει με τους 30,8 πόντους που πετυχαίνει κατά μέσο όρο και το 51,9% που έχει εντός παιδιάς.

Απόψε, το Μπρούκλιν παίζει στο Λος Άντζελες (23:00 Cosmote Sport 4HD, Live από το SPORT24) με τους Κλίπερς (7-5), που επίσης βρίσκονται σε ανοδική φάση, παρότι ο Καουάι Λέοναρντ είναι σταθερά εκτός εδώ και εννιά αγώνες. Με τον Τζορτζ να σκοράρει κατά μέσο όρο 30 πόντους στα τελευταία έξι παιχνίδια και τους Κλίπερς να έχουν αυτό το διάστημα το τρίτο καλύτερο defensive rating στη λίγκα μετά τους Μπακς και τους Νετς, η ομάδα του Ταϊρόν Λου έχει γράψει 5/6 νίκες.

Βέβαια, πρέπει να σημειωθεί ότι τέσσερις από αυτές τις νίκες ήρθαν κόντρα στους αδύναμους Ρόκετς (δύο), Σπερς και Λέικερς. Οι Νετς από τότε που τιμώρησαν τον Ίρβινγκ και έκαναν head coach τον Ζακ Βον παίζουν την καλύτερη άμυνα στο NBA και έχουν το πιο αργό pace. Μπορούν λοιπόν να φέρουν στα μέτρα τους το ματς και να διεκδικήσουν τη νίκη μέσα στην Crypto.com Arena, αν ο KD κάνει ξανά μία τυπική εμφάνιση 30+ πόντων. Στο 2.05 το διπλό.

Ουάσινγκτον - Γιούτα

Για τη Γιούτα (10-3) κανείς δεν μπορούσε να προβλέψει ότι θα είναι στην κορυφή της Δύσης μετά από 13 ματς και ότι θα είναι η πρώτη ομάδα του NBA, που φτάνει τις 10 νίκες. Κάνοντας trade στην offseason τους Ρουντί Γκομπέρ και Ντόνοβαν Μίτσελ, άπαντες θεώρησαν ότι οι Τζαζ φέτος θα προχωρήσουν σε ένα... περήφανο tanking για να χτυπήσουν το Νο.1 του επόμενου draft (Γουεμπανιάμα).

Αντ' αυτού οι "μορμόνοι" πραγματοποιούν μέχρι στιγμής πορεία για είσοδο στα πλέι οφ, μετρώντας έξι νίκες στα τελευταία επτά παιχνίδια τους. Πιο πρόσφατη αυτή μέσα στην Ατλάντα, με τον Λάουρι Μάρκανεν να κάνει season-high με 32 πόντους και 6/8 τρίποντα και τον Τζόρνταν Κλάρκσον να σημειώνει για πέμπτο σερί αγώνα 20+ πόντους!

Η Ουάσινγκτον (6-6) από την πλευρά της προέρχεται από back to back νίκες κόντρα σε Χόρνετς και Μάβερικς. Ειδικά η επικράτηση απέναντι στο Ντάλας του Λούκα Ντόντσιτς ήταν μεγάλη έκπληξη, δεδομένου ότι οι Γουίζαρντς έπαιξαν χωρίς τον Μπιλ και τον Πορζίνγκις. Τη δουλειά πάντως την έκανε μια χαρά και μόνος του ο Κάιλ Κούζμα σημειώνοντας 36 πόντους με 14/26 σουτ (5/11 τρίποντα)!

Για το αποψινό ματς (13/11 01:00 Live από το SPORT24) θα επιστρέψει ο Λετονός σέντερ, ωστόσο θα παραμείνει εκτός ξανά ο Μπιλ, άρα η Ουάσινγκτον θα βασιστεί ξανά σε μεγάλο βαθμό στον πρώην άσο των Λέικερς, ο οποίος φέτος σκοράρει 18,8 πόντους κατά μέσο όρο. Στο 1.50 να πιάσει απόψε μίνιμουμ τους 17, κάτι που έχει κάνει 4/5 φορές μέσα στον Νοέμβριο.

Αν παράλληλα πάρουμε και το διπλό της σούπερ φορμαρισμένης Γιούτα, η οποία έχει σαφώς περισσότερες επιθετικές επιλογές και είναι φρέσκια, αφού έχει να παίξει από την Τετάρτη, τότε χτίζουμε ένα καλοπληρωμένο combo στο 2.45.

Φιλαντέλφεια - Ατλάντα

Φιλαντέλφεια (5-7) και Ατλάντα (8-4) θα λύσουν ξανά τους λογαριασμούς τους μέσα σε τρεις ημέρες, μόνο που αυτή τη φορά η αναμέτρηση θα διεξαχθεί στην έδρα των Σίξερς (13/11 02:30 Live από το SPORT24). Την Πέμπτη, οι Χοκς υπερασπίστηκαν τη δική τους έδρα κερδίζοντας εύκολα με 104-95, σε ένα ματς που βρέθηκαν ακόμη και στο +20. Ο Τρέι Γιανγκ σημείωσε 26 πόντους, ωστόσο τη μεγάλη διαφορά έκανε ο Κλιντ Καπελά με 18 πόντους και 20 ριμπάουντ παρακαλώ!

Συγκριτικά με πέρυσι, που η Ατλάντα ήταν μία ομάδα όσα βάλουμε και όσα φάμε, παρατηρείται εμφανής βελτίωση στο αμυντικό κομμάτι. Με την προσθήκη του Ντεζούντε Μάρεϊ στην περιφέρεια και τους Τζον Κόλινς, Κλιντ Καπελά και Ονιέακα Οκόνγκβου (εκτός για το αποψινό) στη frontline, τα "γεράκια" έχουν φτιάξει μία αρκετά δυνατή ασπίδα προστασίας γύρω από τον Γιανγκ.

Οι Σίξερς από την πλευρά τους, έχουν ξεκινήσει μέτρια τη regular season, αλλά έχουν τώρα μπροστά τους πέντε σερί ματς εντός έδρας, που θα προσπαθήσουν να διορθώσουν την κατάσταση. Ο Ντοκ Ρίβερς συνεχίζει να στερείται τις υπηρεσίες του Τζέιμς Χάρντεν. Χωρίς τον “μούσια” στα τελευταία τρία ματς, οι Σίξερς σημείωσαν μόλις 99,6 πόντους κατά μέσο όρο.

Είναι λοιπόν απαραίτητο απόψε να βγει μπροστά ο Τζόελ Εμπίντ. Αν ο Καμερουνέζος σούπερ σταρ δεν κάνει μία εμφάνιση 30 πόντων, δύσκολα η Φιλαντέλφεια θα πάρει ρεβάνς για την ήττα της την περασμένη Πέμπτη, καθώς οι Χοκς αυτή τη στιγμή έχουν περισσότερες επιθετικές λύσεις. Στο 1.95 το Over 28,5 του Εμπίντ.

Ντάλας - Πόρτλαντ

Πάρα πολύ ενδιαφέρουσα μονομαχία αναμένεται και στο Τέξας (13/11 03:30 Cosmote Sport 7HD, Live από το SPORT24), εκεί όπου το Ντάλας (6-5) φιλοξενεί το Πόρτλαντ (9-3). Οι Μπλέιζερς είναι από τις ευχάριστες εκπλήξεις της σεζόν μέχρι στιγμής και απόψε ολοκληρώνουν ένα road trip έξι αγώνων, έχοντας ρεκόρ 4-1 στους προηγούμενους πέντε!

Το εντυπωσιακό είναι πως σε αυτό το road trip, ο Ντέμιαν Λίλαρντ έχει χάσει τρία παιχνίδια, οι Γιουσούφ Νούρκιτς και Ανφέρνι Σάιμονς από δύο και ο Τζέραμι Γκραντ ένα. Παρά τα συνεχόμενα μπες-βγες, το σύνολο του Τσόνσι Μπίλαπς τα καταφέρνει μια χαρά προς το παρόν, έχοντας αποκτήσει φέτος ένα πολύ πιο ισχυρό αμυντικό dna.

Στον αντίποδα, φαίνεται πως ήρθαν τα πρώτα σημάδια κόπωσης για τον Λούκα Ντόντσιτς. Ο σταρ των Μάβερικς μπήκε στη σεζόν με τέρμα τα γκάζια και σημείωσε πάνω από 30 πόντους σε εννιά σερί ματς. Στα τελευταία δύο όμως έμεινε μόλις στους 24 και στους 22 πόντους αντίστοιχα, με συνέπεια το Ντάλας να γνωρίσει απρόσμενες ήττες από το Ορλάντο και την Ουάσινγκτον.

Οι μπουκ έχουν βγάλει αρκετά χαμηλά το line στο Under/Over, στους 217,5 πόντους, διότι Μάβερικς και Μπλέιζερς δέχονται λίγο πάνω από 106 πόντους κατά μέσο όρο και έχουν από τα πιο αργά pace στη λίγκα. Πρέπει ωστόσο να σημειωθεί, ότι το Ντάλας θα έχει απόψε πίσω τον Κρίστιαν Γουντ και το Πόρτλαντ τον Λίλαρντ, ο οποίος δεν αγωνίστηκε στη Νέα Ορλεάνη.

Αν υποθέσουμε ότι ο Ντόντσιτς δεν θα ανεχθεί να μείνει σε τρίτο σερί ματς κάτω από τους 30 και συνυπολογίζοντας ότι στα τελευταία μεταξύ τους ματς μετρούν 10/11 Over 217,5, πάμε με το 1.90 του να ξεπεράσουν το βασικό line των μπουκ.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • Λ.Α. Κλίπερς – Μπρούκλιν 2 (απόδοση 2.05), 23:00
  • Ουάσινγκτον – Γιούτα: 2 & Κούζμα 17+ πόντοι (απόδοση 2.45), 01:00
  • Φιλαντέλφεια – Ατλάντα: Εμπίντ Over 28,5 (απόδοση 1.95), 02:30
  • Ντάλας – Πόρτλαντ: Over 217,5 (απόδοση 1.90), 03:30
TAGS ΜΠΑΣΚΕΤ BET ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ NBA NBA ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ