ΜΠΑΣΚΕΤ BET

Προγνωστικά NBA: Το μομέντουμ των Λέικερς και το 1.95 του "βασιλιά"

Ο ΛεΜπρόν Τζέιμς
Ο ΛεΜπρόν Τζέιμς Ⓒ 2022 JOHN LOCHER/ ASSOCIATED PRESS

Προγνωστικά και στοιχηματική ανάλυση για τις πιο σημαντικές αναμετρήσεις της ημέρας στο ΝΒΑ.

Κάθε επιστροφή του Λεμπρόν Τζέιμς στο Οχάιο για να αντιμετωπίσει τους Καβαλίερς είναι ιδιαίτερη (07/12 02:30 Live από το SPORT24). Πόσο μάλλον τώρα, που οι Λέικερς έχουν πάρει τα πάνω τους και μετρούν οκτώ νίκες στα τελευταία δέκα ματς.

Το Λ.Α. βρίσκεται μόλις στη 13η θέση στη δυτική περιφέρεια και προς το παρόν πληρώνει ακόμη το κάκιστο ξεκίνημά του στη σεζόν, όπου γνώρισε 10 ήττες στα πρώτα 12 ματς. Ξαφνικά όμως, η ομάδα του Ντάρβιν Χαμ βελτίωσε εντυπωσιακά την απόδοσή της και στα δέκα προηγούμενα παιχνίδια σκοράρει 122,6 πόντους κατά μέσο όρο, που είναι η δεύτερη καλύτερη επίδοση της λίγκας. Αυτό συμβαίνει γιατί οι Λέικερς σουτάρουν με το εντυπωσιακό 50,5% εντός παιδιάς και ανέβασαν το ποσοστό ευστοχίας του στο τρίποντο από το 30% στο 37,1%.

Βασικός πρωταγωνιστής σε αυτή τη... μετάλλαξη είναι ασφαλώς ο Αντονι Ντέιβις, που παίζει πλέον σαν υποψήφιος MVP. Ο σέντερ των Λέικερς έμοιαζε με οδοστρωτήρας την Κυριακή στην Ουάσινγκτον, αφού σημείωσε 55 πόντους και κατέβασε 17 ριμπάουντ! Είναι χαρακτηριστικό πως στα τελευταία εννιά παιχνίδια, ο AD σκοράρει κατά μέσο όρο 35,3 πόντους (64,8% ποσοστό ευστοχίας) και μαζεύει 15,6 ριμπάουντ.

Το Κλίβελαντ έρχεται από την απογοητευτική εμφάνιση και ήττα στη Νέα Υόρκη, σε ένα ματς που σημείωσε μόλις 81 πόντους. Οι Καβαλίερς βέβαια είναι πολύ διαφορετική ομάδα εντός έδρας, όπου έχουν ρεκόρ 10-1.

Το μομέντουμ πάντως ανήκει ξεκάθαρα στους Λέικερς, οι οποίοι στη χειρότερη περίπτωση, μπορούν να φανούν ανταγωνιστικοί στο Rocket Mortgage FieldHouse και να υπερασπιστούν ένα χάντικαπ 7,5 πόντων. Μαζί με το double-double του Ντέιβις, ο οποίος γράφει σε δέκα σερί ματς διψήφια στατιστικά σε δύο κατηγορίες φτάνουμε στο 1.98.

Ενδιαφέρουσα επιλογή και το Over 26,5 πόντοι του Λεμπρόν Τζέιμς στο 1.95. Ο "βασιλιάς" έχει ξεπεράσει το συγκεκριμένο όριο στα τελευταία τρία ματς σκοράροντας 31 με το Πόρτλαντ, 28 με το Μιλγουόκι και 29 με την Ουάσινγκτον. Επίσης, παραδοσιακά όταν παίζει στο Κλίβελαντ, απέναντι στη μεγάλη του αγάπη, κάνει σπουδαίες εμφανίσεις. Στις τρεις προηγούμενες επισκέψεις του εκεί, με τη φανέλα των Λέικερς, έβαλε 32, 46 και 38 πόντους αντίστοιχα. Στην καριέρα του έχει 29,4 πόντους απέναντι στους Καβαλίερς και ως παίκτης των Λέικερς 33,3!

Προγνωστικά NBA

Με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται και η δυτική μονομαχία ανάμεσα στο Ντένβερ και στο Ντάλας ή αν θέλετε απέναντι στον δις MVP Νίκολα Γιόκιτς και το πρώτο φαβορί για το φετινό βραβείο, Λούκα Ντόντσιτς (07/12 05:00 Cosmote Sport 4HD, Live από το SPORT24).

Οι Νάγκετς έρχονται από δύο κολλητές ήττες εκτός έδρας σε Ατλάντα και Νέα Ορλεάνη, επομένως θα ψάξουν αντίδραση. Οι Μάβερικς συνέτριψαν το Σάββατο τους Νικς στη Νέα Υόρκη και διέλυσαν χθες το Φοίνιξ εντός έδρας με 130-111. Βέβαια, απόψε η ομάδα του Τζέισον Κιντ δίνει back to back παιχνίδι χωρίς ημέρα ξεκούρασης, πράγμα που σημαίνει έξτρα κόπωση.

Ντάλας και Ντένβερ έχουν συναντηθεί δύο φορές φέτος, αμφότερες στο Τέξας με τις νίκες να μοιράζονται. Οι Νάγκετς έκλεψαν το δεύτερο ματς παρότι αγωνίστηκαν χωρίς Γιόκιτς, Μάρεϊ και Πόρτερ Τζούνιορ. Ο τελευταίος θα λείψει και απόψε.

Πρώτη επιλογή εδώ είναι το Under 225,5 στο 1.72, καθώς έχουμε μία κόντρα ανάμεσα σε δύο ομάδες που παίζουν σε χαμηλό pace. Το Ντάλας με τον Ντόντσιτς έχει τον δεύτερο πιο αργό ρυθμό στο ΝΒΑ μετά τους Καβαλίερς και το Ντένβερ είναι στη 22η θέση. Στις τελευταίες έξι συναντήσεις τους πέντε φορές το συνολικό σκορ έμεινε κάτω από τους 220 πόντους. Το Under δεν επιβεβαιώθηκε μόνο στην πρώτη φετινή τους μονομαχία, που το Ντάλας σκόραρε 127 πόντους με 60% εντός παιδιάς. Δύσκολα θα συμβεί κάτι παρόμοιο απόψε.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

Κλίβελαντ – Λ.Α. Λέικερς, 02:30

  • 2 +7,5 & Ντέιβις double-double (απόδοση 1.98)
  • Λεμπρόν Τζέιμς Over 26,5 πόντοι (απόδοση 1.95)

Ντένβερ – Ντάλας, 05:00

  • Under 225,5 (απόδοση 1.72)
TAGS ΜΠΑΣΚΕΤ BET ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ NBA NBA ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ