ΜΠΑΣΚΕΤ BET

Προγνωστικά NBA: Προβάδισμα η Βοστώνη στο Game 1, combo του 1.98 στο Ντένβερ

Ο Νίκολα Γιόκιτς και ο Κέβιν Ντουράντ στο πρώτο παιχνίδι ανάμεσα στο Ντένβερ και στο Φοίνιξ για τα ημιτελικά της Δύσης στα playoffs του NBA 2022/23
Ο Νίκολα Γιόκιτς και ο Κέβιν Ντουράντ στο πρώτο παιχνίδι ανάμεσα στο Ντένβερ και στο Φοίνιξ για τα ημιτελικά της Δύσης στα playoffs του NBA 2022/23 Ⓒ 2023 DAVID ZALUBOWSKI/ ASSOCIATED PRESS

Προγνωστικά και στοιχηματική ανάλυση για την εναρκτήρια αναμέτρηση στον ημιτελικό της Ανατολής ανάμεσα στη Βοστώνη και στη Φιλαντέλφεια, αλλά και για το Game 2 ανάμεσα στο Ντένβερ και το Φοίνιξ.

Οι Χιτ έσπασαν με το καλημέρα την έδρα των Νικς την Κυριακή. Τα ξημερώματα της Τρίτης παίρνει εκκίνηση και η δεύτερη ημιτελική σειρά της Ανατολής, με το πρώτο παιχνίδι ανάμεσα στη Βοστώνη και τη Νέα Φιλαντέλφεια, στο TD Garden (02/05 02:30 Cosmote Sport 4HD, Live από το SPORT24).

Αναμφίβολα, το βασικό ερώτημα για το Game 1 αφορά τη συμμετοχή του Τζόελ Εμπίντ. Ο βασικός υποψήφιος για τον φετινό τίτλο του MVP τραυματίστηκε στο γόνατο, στο τρίτο παιχνίδι με το Μπρούκλιν, στον πρώτο γύρο και όπως δήλωσε ο Ντοκ Ρίβερς, η πιθανότητα να προλάβει το εναρκτήριο ματς με τους Σέλτικς είναι πολύ μικρή.

Ο Εμπίντ ολοκλήρωσε τη regular season με 33,1 πόντους κατά μέσο όρο και στις τέσσερις κόντρες με τους Σέλτικς στην κανονική περίοδο είχε 36,8 πόντους, 11,8 ριμπάουντ, 4,3 ασίστ και 1,8 μπλοκ. Μάλιστα, στη μοναδική νίκη των Σίξερς κόντρα στους Κέλτες φέτος, ο Καμερουνέζος σούπερ σταρ ήταν εκπληκτικός με 52 πόντους!

Η Philly απέκλεισε με sweep το Μπρούκλιν, έχοντας για κορυφαίο παίκτη τον Ταϊρίς Μάξεϊ (21,8 πόντους). Ειδικά στο Game 4, που απουσίασε ο Εμπίντ, βασικός σέντερ έπαιξε ο Πολ Ριντ, κάνοντας double-double (10 πόντους, 15 ριμπάουντ).

Γενικά, οι Σίξερς δεν αντιμετώπισαν κανένα πρόβλημα κόντρα στους Νετς. Με εξαίρεση το Game 1, όπου δέχθηκαν 101 πόντους, στα επόμενα τρία παιχνίδια κράτησαν το Μπρούκλιν δύο φορές κάτω από τους 90 και μία κάτω από τους 100. Επιθετικά, η ομάδα του Ντοκ Ρίβερς μπορεί να μην έβγαλε μάτια, έχοντας 103,8 πόντους κατά μέσο όρο, ωστόσο σούταρε με 40,6% από το τρίποντο και πήρε +58 πόντους δεύτερης ευκαιρίας σε σύγκριση με τους Νετς.

Στον αντίποδα, οι Σέλτικς χρειάστηκαν έξι ματς για να λυγίσουν την Ατλάντα, έχοντας για πρωταγωνιστές ως είθισται το δίδυμο Τζέισον Τέιτουμ (27,2) και Τζέιλεν Μπράουν (26,7). Αμυντικά, η ομάδα του Τζο Ματσούλα εμφάνισε τρωτά σημεία. Για παράδειγμα επέτρεψε στην Ατλάντα να πάρει 21 παραπάνω επιθετικά ριμπάουντ και να σκοράρει 33 περισσότερους πόντους από αυτά.

Επιθετικά πάντως, η Βοστώνη ρόλαρε μια χαρά, έχοντας 118,8 πόντους ανά 100 κατοχές και 40,6% ποσοστό ευστοχίας από το τρίποντο. Το τρίποντο είναι από τα σημεία κλειδιά στο παιχνίδι των Σέλτικς, αφού όταν σουτάρουν με τουλάχιστον 40%, έχουν φέτος ρεκόρ 34-2! Αντίθετα, όταν πέφτουν κάτω από 40% το ρεκόρ τους είναι στο 27-24.

Καθαρό φαβορί η Βοστώνη

Σε κάθε περίπτωση, οι Σέλτικς θεωρούνται πλέον το πιο βαρύ χαρτί της Ανατολής, μετά τον αποκλεισμό του Μιλγουόκι και το πρώτο φαβορί για να φτάσει μέχρι τους τελικούς του ΝΒΑ. Σε ό,τι αφορά στο αποψινό ματς, η πιθανή απουσία του Εμπίντ έχει αναγκάσει τους μπουκ να βγάλουν το βασικό χάντικαπ στους 9,5 πόντους. Υπενθυμίζεται, ότι η Βοστώνη κέρδισε τη σειρά με τη Φιλαντέλφεια στην κανονική περίοδο 3-1, εκτελώντας από το τρίποντο με 41,1%.

Το πιθανότερο λοιπόν είναι οι Σέλτικς να κάνουν τα ξημερώματα το 1-0. Οι Σίξερς πάντως είχαν οκτώ ημέρες ξεκούρασης και άπλετο χρόνο για να γεμίσουν τις μπαταρίες τους. Επίσης, σε 16 ματς της regular season φέτος χωρίς τον Εμπίντ, έγραψαν ρεκόρ 11-5, με 118,4 πόντους κατά μέσο όρο, έχοντας ως βασικό επιθετικό όπλο το τρίποντο με τους Χάρντεν, Μάξεϊ, Χάρις, Μέλτον, Νιάνγκ, ακόμη και με τον Τάκερ από τις γωνίες.

Ας μην εκπλαγούμε λοιπόν, αν το σύνολο του Ντοκ Ρίβερς καταφέρει να φανεί ως ένα βαθμό ανταγωνιστικό, έστω και χωρίς τον κορυφαίο παίκτη του στο παρκέ. Ο ξερός άσος στο 1.18 δεν έχει το παραμικρό νόημα, ωστόσο σε combo με το +14,5 των Σίξερς φτάνουμε σε απόδοση διπλασιασμού. Ουσιαστικά ποντάρουμε στη νίκη της Βοστώνης με διαφορά από έναν ως 14 πόντους.

Build A Bet* στους αγώνες του ΝΒΑ! 21+ | Ρυθμ. ΕΕΕΠ | ΚΕΘΕΑ 1114 | Υπεύθυνο Παιχνίδι | *Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις

Κυριαρχεί ξανά ο Γιόκιτς

Στη Δύση, το Ντένβερ ξεκίνησε εντυπωσιακά τη σειρά κόντρα στη Φοίνιξ, κερδίζοντας το Game 1 με 125-107. Οι Νάγκετς έστησαν πάρτι στη δεύτερη περίοδο (37-19), έκλεισαν το ημίχρονο στο +17 και δεν κοίταξαν ξανά πίσω τους.

Κορυφαίος παίκτης για τους νικητές ήταν ο Τζαμάλ Μάρεϊ, που σημείωσε 34 πόντους κι έχασε το double-double για μία ασίστ. Σπουδαία εμφάνιση πραγματοποίησε επίσης ο Άαρον Γκόρντον, ο οποίος παρότι επωμίστηκε το μαρκάρισμα του Κέβιν Ντουράντ, σκόραρε ταυτόχρονα 23 πόντους, ενώ στον πρώτο γύρο είχε μόλις 13,4 κατά μέσο όρο. Από τους διακριθέντες δεν απουσίασε ασφαλώς ο back to back MVP, Νίκολα Γιόκιτς. Ο Σέρβος κατατρόπωσε τον Ντιάντρε Εϊτον, έχοντας 24 πόντους και 19 ριμπάουντ (!), εκ των οποίων τα οκτώ επιθετικά.

Από τους ηττημένους ξεχώρισαν όπως αναμένονταν ο Ντουράντ (29 πόντοι, 14 ριμπάουντ) και ο Μπούκερ (27 πόντοι, 8 ασίστ), ωστόσο οι Σανς δεν είχαν καμία τύχη από τη στιγμή που πέτυχαν 17 πόντους λιγότερους από το τρίποντο (48-21) και υπέπεσαν σε 16 λάθη.

Το Φοίνιξ θα χρειαστεί μία σπέσιαλ εμφάνιση για να σπάσει στην έδρα του Ντένβερ, το οποίο έχει ρεκόρ φέτος 38-7 στην Ball Arena. Καλύτερα πάντως, να αποφύγουμε αυτή τη φορά τον άσο, καθώς ο Μόντι Γουίλιαμς θα προχωρήσει στις απαραίτητες προσαρμογές και οι Σανς θα είναι πιθανότατα πιο ανταγωνιστικοί.

Περισσότερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το Over 221,5, το οποίο έχει επιβεβαιώσει το Φοίνιξ στα πέντε από τα έξι παιχνίδια του στα φετινά playoffs. Μαζί με το 12+ ριμπάουντ του Γιόκιτς αγγίζουμε τον διπλασιασμό. Ο Σέρβος άσος σε τρία ματς φέτος κόντρα στους Σανς έχει κατεβάσει 15, 18 και 19 "σκουπίδια" αντίστοιχα.

Σούπερ αποδόσεις και κορυφαίο live στο ΝΒΑ! 21+ | Ρυθμ. ΕΕΕΠ | ΚΕΘΕΑ 1114 | Υπεύθυνο Παιχνίδι

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • Βοστώνη – Φιλαντέλφεια: 1 & Σίξερς 14,5 (απόδοση 2.00), 02:30
  • Ντένβερ – Φοίνιξ: Over 221,5 & Γιόκιτς 12+ ριμπάουντ (απόδοση 1.98), 05:00
TAGS ΜΠΑΣΚΕΤ BET ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ NBA NBA ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ