ΜΠΑΣΚΕΤ BET

Προγνωστικά NBA: Πρεμιέρα στους τελικούς της Ανατολής με combo στο 2.20

Ο Τζίμι Μπάτλερ με τον Τζέισον Τέιτουμ στον Game 3 των τελικών της Ανατολής στο ΝΒΑ 2021/22
Ο Τζίμι Μπάτλερ με τον Τζέισον Τέιτουμ στον Game 3 των τελικών της Ανατολής στο ΝΒΑ 2021/22 © 2022 MICHAEL DWYER/ASSOCIATED PRESS

Προγνωστικά και στοιχηματική ανάλυση για το Game 1 στους τελικούς της Ανατολής ανάμεσα στη Βοστώνη και το Μαϊάμι.

Τα ξημερώματα παίρνουν εκκίνηση οι τελικοί της Ανατολής με ένα ζευγάρι που τείνει πλέον να γίνει κλασικό. Βοστώνη και Μαϊάμι θα διεκδικήσουν για τρίτη φορά την τελευταία τετραετία το πρωτάθλημα στην ανατολική περιφέρεια (18/05 03:30 Cosmote Sport 4HD, Live από το SPORT24).

Το 2020, στη φούσκα του Ορλάντο, οι Χιτ είχαν κερδίσει με 4-2 τους Σέλτικς, του Μπραντ Στίβενς τότε, αλλά εν συνεχεία ηττήθηκαν στους τελικούς του ΝΒΑ από τους Λέικερς. Πέρυσι, ήταν η σειρά των Κελτών να χαμογελάσουν. Με τεχνικό τον Ιμε Ουντόκα απέκλεισαν το Μαϊάμι στα επτά παιχνίδια, με μειονέκτημα έδρας, αλλά έχασαν το δαχτυλίδι από τους Γουόριορς.

Φέτος, το πλεονέκτημα έδρας ανήκει στη Βοστώνη, η οποία έχει ξανά διαφορετικό προπονητή στον πάγκο της, αφού κατά τη διάρκεια της offseason απέλυσε τον Ουντόκα και τον αντικατέστησε με τον Τζο Μάτσουλα.

Οι Σέλτικς, χωρίς να χρειαστεί να ανεβάσουν ιδιαίτερα στροφές, απέκλεισαν με 4-2 τους Χοκς στον πρώτο γύρο. Στο δεύτερο γύρο αντιμετώπισαν κατάφατσα το φάσμα του αποκλεισμού, όταν έμειναν πίσω στο σκορ με 3-2. Παρόλα αυτά, έσπασαν την έδρα των Σίξερς στο Game 6 και ολοκλήρωσαν την ανατροπή στο Game 7, κερδίζοντας άνετα με 112-88, σε μία αναμέτρηση όπου ο Τζέισον Τέιτουμ έγραψε ιστορία με 51 πόντους!

Ο Τέιτουμ ήταν πρώτος σκόρερ των Σέλτικς στην περσινή σειρά με τους Χιτ, σημειώνοντας κατά μέσο όρο 25 πόντους. Από κοντά βέβαια και ο Τζέιλεν Μπράουν με 24,1 πόντους. Στον αντίποδα, κορυφαίος σκόρερ των Χιτ στους περσινούς τελικούς με τη Βοστώνη ήταν ασφαλώς ο Τζίμι Μπάτλερ, με 25,6 πόντους.

Ο Jimmy Buckets οργίασε στον πρώτο γύρο φέτος, απέναντι στους Μπακς, με 37,6 πόντους κατά μέσο όρο. Μάλιστα, στο Game 4 σημείωσε 56, που είναι η τέταρτη καλύτερη επίδοση όλων των εποχών σε παιχνίδι της postseason!

Στο δεύτερο γύρο με τους Νικς, ο 33χρονος άσος είχε ένα σοβαρό διάστρεμμα στο πρώτο ματς και μοιραία τα νούμερά του έπεσαν. Ακόμη πάντως και με πληγωμένο αστράγαλο, ο Μπάτλερ σημείωσε πάνω από 20 πόντους στα τέσσερα από τα πέντε παιχνίδια που αγωνίστηκε στη σειρά με τη Νέα Υόρκη, η οποία έληξε με 4-2.

Το εντυπωσιακό με την ομάδα του Έρικ Σποέλστρα είναι ότι με τον Μπάτλερ στο παρκέ έχει οριακά θετικό net rating (+0,7). Αυτό σημαίνει ότι ο πάγκος των Χιτ, με πρωταγωνιστές τους Κάιλ Λάουρι, Ντάνκαν Ρόμπινσον και Κόντι Ζέλερ κάνει σπουδαία δουλειά.

Βέβαια, απέναντι στη Βοστώνη τα πράγματα δεν θα είναι εύκολα με τους Τάιλερ Χίρο και Βίκτορ Ολαντίπο εκτός λόγω τραυματισμών. Οι Σέλτικς διαθέτουν ξεκάθαρα το πιο πλήρες ρόστερ στην Ανατολή και έχουν ασφαλώς περισσότερες και πιο ποιοτικές λύσεις συγκριτικά με τους Χιτ σε βάθος πάγκου.

Κάθε καλάθι του NBA σε Live Streaming*! 21+ | Ρυθμ. ΕΕΕΠ | ΚΕΘΕΑ 1114 | Υπεύθυνο Παιχνίδι | *Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις

Ψηλά το line στο χάντικαπ

Άλλο ένα στοιχείο που θα παίξει καθοριστικό ρόλο είναι τα τρίποντα. Οι Σέλτικς την τελευταία διετία έχουν ρεκόρ 13-4 στα playoffs όταν σουτάρουν με 40% και πάνω έξω από το τόξο και 12-13 όταν το ποσοστό τους είναι κάτω από το 40%.

Για να έχουν λοιπόν τύχη οι Χιτ, είναι κομβικό να ελέγξουν το τρίποντο της Βοστώνης. Στους πρώτους δύο γύρους το σύνολο του Σποέλστρα επέτρεψε στους αντιπάλους του να σουτάρουν μόλις με 33,8%. Πρέπει ωστόσο να σημειωθεί ότι το Μιλγουόκι αποδείχθηκε εντελώς ανέτοιμο πνευματικά και σωματικά να διαχειριστεί τον τραυματισμό του Γιάννη στο Game 1, ενώ η Νέα Υόρκη είναι ένα σύνολο χωρίς κλασικούς σουτέρ.

Σε κάθε περίπτωση, θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε αν το Μαϊάμι επιστρατεύσει και κόντρα στην πολύ πιο ταλαντούχα και επικίνδυνη περιφέρεια της Βοστώνης, άμυνες ζώνης. Οι Χιτ άλλωστε, είναι η ομάδα που έχει παίξει ζώνη περισσότερο από κάθε άλλη στα φετινά playoffs.

Σε ό,τι αφορά στο Game 1, το χάντικαπ έχει βγει αρκετά ψηλά στους 8,5 πόντους, δεδομένου ότι η Βοστώνη έδωσε ένα ματς περισσότερο στον προηγούμενο γύρο και το Μαϊάμι είχε μία μέρα παραπάνω για ξεκούραση. Οι Χιτ αναμένεται να κυνηγήσουν το break με το καλημέρα, προκειμένου να πάρουν στο πλεονέκτημα έδρας, όπως έκαναν και στους δύο πρώτους γύρους με Μπακς και Νικς. "Φέτος είναι η χρονιά μας. Θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται στο πρώτο ματς για να φτάσουμε στην πρώτη από τις τέσσερις νίκες", έστειλε το μήνυμα ο Μπάτλερ.

Σε κάθε περίπτωση, το Μαϊάμι μπορεί τουλάχιστον να υπερασπιστεί ένα χάντικαπ 10,5 πόντων. Μαζί με το Over 200,5 χτίζουμε ένα combo σε απόδοση 2.20. Οι Σέλτικς μετρούσαν 11 σερί Over 200,5 στα φετινά playoffs πριν τα τελευταία δύο ματς με τους Σίξερς και οι Χιτ έχουν στην τρέχουσα postseason 9/11.

Build A Bet* στους αγώνες του ΝΒΑ! 21+ | Ρυθμ. ΕΕΕΠ | ΚΕΘΕΑ 1114 | Υπεύθυνο Παιχνίδι | *Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • Βοστώνη – Μαϊάμι: 2 +10,5 & Over 200,5 (απόδοση 2.20), 03:30
TAGS ΜΠΑΣΚΕΤ BET ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ NBA NBA ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΜΠΑΣΚΕΤ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ