ΜΠΑΣΚΕΤ BET

Προγνωστικά NBA: Πέφτουν κορμιά στη Νέα Ορλεάνη, combo του 2.65 στην Οκλαχόμα

Ο Σάι Γκίλτζιους-Αλεξάντερ των Οκλαχόμα Θάντερ
Ο Σάι Γκίλτζιους-Αλεξάντερ των Οκλαχόμα Θάντερ Ⓒ 2022 KYLE PHILLIPS/ ASSOCIATED PRESS

Προγνωστικά και στοιχηματική ανάλυση για τις πιο σημαντικές αναμετρήσεις της ημέρας από το NBA.

Το Κλίβελαντ είναι σταθερά στην τέταρτη θέση στην Ανατολή και απόψε προσφέρεται καθαρό φαβορί στο 1.40 κόντρα στη Σάρλοτ, παρά το γεγονός ότι θα απουσιάσουν δύο starters, ο κορυφαίος σκόρερ Ντόνοβαν Μίτσελ και ο Τζάρετ Άλεν (15/03 01:00 Live από το SPORT24).

Στοιχηματικά, έχει μεγαλύτερο ενδιαφέρον το ενδεχόμενο να κάνει double-double στο 2.85+ ο Ντάριους Γκάρλαντ. Ο πόιντ-γκαρντ των Καβς αυξάνει το usage του όταν δεν παίζει ο Μίτσελ. Είναι χαρακτηριστικό, ότι με τον Μίτσελ παρόντα, ο Γκάρλαντ έχει 20 πόντους κατά μέσο όρο και 7 ασίστ, ενώ όταν απουσιάζει, έχει 26 πόντους και 9 ασίστ.

Στα τελευταία πέντε ματς, που δεν αγωνίστηκε ο Μίτσελ, ο Γκάρλαντ έγραψε τρία double-doubles κι έχασε τα άλλα δύο για μία ασίστ.

Τορόντο - Ντένβερ

Ο Νίκολα Γιόκιτς έκανε ακόμη ένα triple-double (35 πόντοι, 20 ριμπάουντ, 11 ασίστ) φέτος, ωστόσο οι Νάγκετς ηττήθηκαν την Κυριακή από τους Νετς, με 122-120. Αυτή ήταν η τρίτη σερί ήττα του Ντένβερ, το οποίο απόψε ξεκινάει από το Τορόντο ένα road trip πέντε αγώνων (15/03 01:30 Live από το SPORT24).

Από τρεις διαδοχικές ήττες έρχονται και οι Ράπτορς. Η ομάδα του Νικ Νερς ολοκλήρωσε μία περιοδεία πέντε αγώνων με ρεκόρ 1-4, χάνοντας την Παρασκευή με 122-112 στο Λος Άντζελες από τους Λέικερς. Προηγουμένως, οι Καναδοί είχαν ηττηθεί και στο Ντένβερ με 118-113.

Το Τορόντο είναι στην 9η θέση της Ανατολής και παλεύει να κρατηθεί στο play in tournament. Θεωρητικά, το κίνητρό του είναι πιο ισχυρό, συγκριτικά με αυτό του Ντένβερ, που οδηγεί την κούρσα στη Δύση και δεν νιώθει ιδιαίτερη απειλή από το Μέμφις και το Σακραμέντο, που ακολουθούν.

Παρόλα αυτά, το να δίνεται μία σαφώς ανώτερη ομάδα, όπως οι Νάγκετς, σε τιμές αουτσάιντερ, έστω και με αμφίβολο τον Τζαμάλ Μάρεϊ, προκαλεί για κόντρα. Άλλωστε, το σύνολο του Μάικλ Μαλόουν σε κανένα σημείο της φετινής regular season δεν έχει υποστεί τέσσερις διαδοχικές ήττες.

Νέα Ορλεάνη - Λ.Α. Λέικερς

Κρίσιμο παιχνίδι στη Νέα Ορλεάνη, όπου οι Πέλικανς φιλοξενούν τους Λέικερς (15/03 02:00 Live από το SPORT24). Και οι δύο ομάδες έχουν ρεκόρ 33-35 και παλεύουν για την είσοδο στο play in tournament. Αυτή τη στιγμή, η Νέα Ορλεάνη είναι στη 10η θέση και το Λ.Α. στην 9η.

Το σύνολο του Ντάρβιν Χαμ, μπορεί να έχασε από τη Νέα Υόρκη την Κυριακή, ωστόσο μετράει επτά νίκες στα τελευταία δέκα ματς, παρά το γεγονός ο ΛεΜπρόν Τζέιμς λείπει εδώ και δύο εβδομάδες. Στα θετικά, ότι ο Ντ' Άντζελο Ράσελ έχει αρχίσει να βγαίνει μπροστά και στα δύο προηγούμενα ματς σκόραρε 28 και 33 πόντους αντίστοιχα. Σε εξαιρετική κατάσταση και ο Άντονι Ντέιβις, ο οποίος στα τελευταία πέντε ματς μετράει 26 πόντους και 12 ριμπάουντ κατά μέσο όρο με 55% εντός παιδιάς.

Από την άλλη, οι Πέλικανς ξεκίνησαν τη σεζόν με πολύ υψηλές φιλοδοξίες και έδειχναν ικανοί να διεκδικήσουν ακόμη και θέση στην πρώτη τετράδα. Μέχρι την 1η Ιανουαρίου το ρεκόρ τους ήταν 23-13. Μέσα στο 2023 όμως έχουν υποστεί 22 ήττες σε 32 ματς, πληρώνοντας κυρίως τις απουσίες του Ζάιον Γουίλιαμσον και του Μπράντον Ινγκραμ. Ο δεύτερος έχει επιστρέψει πλέον στη δράση, ωστόσο δίνεται αμφίβολος για το αποψινό ματς.

Η σειρά είναι στο 2-1 για τους Λέικερς, άρα, ειδικά για τους Πέλικανς το αποψινό ματς έχει χαρακτήρα τελικού. Πολύ πιθανό λοιπόν να πάμε σε ένα κλειστό ματς, που θα κριθεί στις λεπτομέρειες. Στο 1.95 να μην υπάρξει νικητής με πάνω από 8 πόντους διαφορά.

Υπενθυμίζεται, ότι η πρώτη μεταξύ τους αναμέτρηση στη φετινή regular season κρίθηκε στην παράταση (120-117) υπέρ των Λέικερς και η δεύτερη στους πέντε πόντους υπέρ των Πέλικανς. Μόνο το τρίτο ματς ξέφυγε, στις 15 Φεβρουαρίου, όταν το Λ.Α. είχε κερδίσει εντός έδρας 120-102. Απόψε όμως, το παιχνίδι γίνεται στο Smoothie King Center. Εκεί οι Πέλικανς έχουν ρεκόρ 5-3 στα τελευταία οκτώ ματς και μετρούν τρεις διαδοχικές νίκες απέναντι στους Λέικερς.

Οκλαχόμα - Μπρούκλιν

Η Οκλαχόμα έχει και αυτή ρεκόρ 33-35 και παλεύει για το play in στη Δύση. Οφείλει λοιπόν, να κερδίσει απόψε το Μπρούκλιν, προκειμένου να εκμεταλλευτεί ότι είτε οι Λέικερς, είτε οι Πέλικανς, θα έχουν αναπόφευκτα σήμερα απώλειες (15/03 02:00 Cosmote Sport 7HD, Live από το SPORT24).

Οι Θάντερ διανύουν περίοδο δυνατής φόρμας με πέντε νίκες σε έξι αγώνες. Ακριβώς τον ίδιο απολογισμό βέβαια, έχουν και οι Νετς, οι οποίοι μάλιστα προέρχονται από δύο εντυπωσιακά διπλά σε Ντένβερ και Μινεσότα. Πρέπει πάντως να σημειωθεί, ότι το Μπρούκλιν θα δώσει απόψε πέμπτο διαδοχικό ματς στο δρόμο και ότι στα επόμενα 13 παιχνίδια, θα αγωνιστεί 10 φορές εντός έδρας.

Στο 1.80 ο άσος της Οκλαχόμα, που θα έχει σήμερα και φρέσκο τον ηγέτη της, τον Σάι Γκίλτζιους-Αλεξάντερ, ο οποίος πήρε ανάσες στο προηγούμενο ματς με το Σαν Αντόνιο. Στο 2.65 αν σκοράρει ταυτόχρονα μίνιμουμ 30 πόντους ο 24χρονος άσος. Το έχει κάνει και στα τέσσερα παιχνίδια που αγωνίστηκε, μετά το All-Star.

Πόρτλαντ - Νέα Υόρκη

Στο Πόρτλαντ, οι Μπλέιζερς περιμένουν τους Νικς, που μετά από τρεις διαδοχικές ήττες, έβγαλαν μεγάλο διπλό στο Λος Άντζελες επί των Λέικερς (15/03 04:00 Live από το SPORT24). Απόψε είναι λογικά το φαβορί, δεδομένου ότι το Πόρτλαντ έχει γνωρίσει οκτώ ήττες στα προηγούμενα 11 παιχνίδια του. Επίσης, είναι αμφίβολη η συμμετοχή των Ντέμιαν Λίλαρντ και Τζέραμ Γκραντ.

Από την άλλη βέβαια, δεν θα αγωνιστεί απόψε ο Τζέιλεν Μπράνσον. Καλύτερα επομένως να μην μπλέξουμε με σημείο. Πιο ενδιαφέροντα τα lines του Τζος Χαρτ, ο οποίος επιστρέφει ως αντίπαλος στην έδρα της πρώην ομάδας του. Ο γκαρντ των Νικς αγωνίζεται στα τελευταία έξι ματς μίνιμουμ 32 λεπτά και έχει κατά μέσο όρο 8,6 πόντους και 9 ριμπάουντ.

Πάνω από το 2.00, να κατεβάσει απόψε τουλάχιστον έξι "σκουπίδια" και να ευστοχήσει έστω σε ένα τρίποντο. Επιβεβαίωσε το συγκεκριμένο combo τέσσερις φορές στις πέντε προηγούμενες αναμετρήσεις. Σε συνολικά 13 αγώνες με τη φανέλα των Νικς έχει ευστοχήσει σε μίνιμουμ έναν τρίποντο εννιά φορές.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • Σάρλοτ – Κλίβελαντ: Γκάρλαντ double-double (απόδοση 2.87), 01:00
  • Τορόντο – Ντένβερ: 2 (απόδοση 1.95), 01:30
  • Νέα Ορλεάνη – Λ.Α. Λέικερς: 1 +8,5 & 2 +8,5 (απόδοση 1.95), 02:00
  • Οκλαχόμα – Μπρούκλιν: 1 & Γκίλτζιους-Αλεξάντερ 30+ πόντοι (απόδοση 2.65), 02:00
  • Πόρτλαντ – Νέα Υόρκη: Χαρτ 6+ ριμπάουντ & Over 0,5 εύστοχα τρίποντα (απόδοση 2.07), 04:00
TAGS ΜΠΑΣΚΕΤ BET ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ NBA NBA ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ