ΜΠΑΣΚΕΤ BET

Προγνωστικά NBA: Μεγάλο ματς στην Ατλάντα για το πλασάρισμα

Ο Κέβιν Ντουράντ και ο Τρέι Γιανγκ σε στιγμή έντασης κατά τη διάρκεια του αγώνα των Μπρούκλιν Νετς με τους Ατλάντα Χοκς στις 10 Δεκεμβρίου 2021
Ο Κέβιν Ντουράντ και ο Τρέι Γιανγκ σε στιγμή έντασης κατά τη διάρκεια του αγώνα των Μπρούκλιν Νετς με τους Ατλάντα Χοκς © 2022 JOHN BAZEMORE/ASSOCIATED PRESS

Κρίσιμο ματς για το τελικό πλασάρισμα στην Ανατολή ανάμεσα σε Χοκς και Νετς. Από season-high με 50 πόντους ο ΝτεΡόζαν, που απειλεί τώρα και τους Χιτ. Ευκαιρία ανάκαμψης για τους Καβς κόντρα στους αποκλεισμένους Νικς. Με φόρα στη Φιλαντέλφιια οι Χόρνετς.

Η Φιλαντέλφια (46-30) στα δύο κρας τεστ με Φοίνιξ και Μιλγουόκι απέτυχε, γνωρίζοντας ισάριθμες ήττες. Ακολούθησε εν συνεχεία το βατό ματς με το Ντιτρόιτ και αντί να επιστρέψει στις νίκες, ηττήθηκε κι εκεί σημειώνοντας μόλις 94 πόντους.

Προφανώς καμπανάκι για τους Σίξερς, οι οποίοι θεωρητικά είναι ομάδα με βλέψεις πρωταθλητισμού, άρα δεν επιτρέπεται να χάνουν από το δεύτερο χειρότερο ρεκόρ της Ανατολής. Μετά από αυτές τις τρεις κολλητές ήττες, το σύνολο του Ντοκ Ρίβερς πολύ δύσκολα θα διεκδικήσει κάτι καλύτερο από την τέταρτη θέση στην Ανατολή.

Από την άλλη, η Σάρλοτ (40-37) με το άνετο 125-114 επί της Νέας Υόρκης εξασφάλισε για δεύτερη σερί σεζόν την είσοδό της στο play-in tournament. Αυτή τη στιγμή, η ομάδα του Τζέιμς Μπορέγκο είναι 9η στην Ανατολή και έχει ακριβώς το ίδιο ρεκόρ με την όγδοη Ατλάντα και το 10ο Μπρούκλιν, συνεπώς αναμένεται μεγάλη μάχη μέχρι το φινάλε για το καλύτερο δυνατό πλασάρισμα.

Οι Χόρνετς είναι σε καλό φεγγάρι με οχτώ νίκες στα τελευταία δέκα ματς και θα έχουν απόψε (20:00 Cosmote Sport 4HD, Live από το SPORT24) πίσω τον Γκόρντον Χέιγουορντ έπειτα από απουσία δύο μηνών. Η σειρά φέτος με τους Σίξερς είναι στο 2-1 υπέρ της Philly, ωστόσο οι "σφήκες" είχαν παλέψει στα ίσα και τα δύο παιχνίδια που έχασαν, τον περασμένο Δεκέμβριο, το πρώτο στην παράταση και το δεύτερο με τέσσερις πόντους.

Με βάση τη φόρμα που έχουν εσχάτως οι Χόρνετς δεν αποκλείεται να υπερασπιστούν ένα χάντικαπ 7,5 πόντων για να βγάλουν το διπλό στο 1.62.

Νέα Υόρκη - Κλίβελαντ: Προγνωστικά και Ανάλυση

Το Κλίβελαντ στις 6 Μαρτίου κέρδιζε το Τορόντο και ήταν στην έκτη θέση της Ανατολής. Δυστυχώς για τους Καβς, σε εκείνο το ματς τραυματίστηκε ο Τζάρετ Άλεν. Έκτοτε, οι "ιππότες" έχουν ρεκόρ 5-8 και υποχώρησαν στην έβδομη θέση, 2,5 παιχνίδια πίσω από τους Ράπτορς και τους Μπουλς.

Τελευταία ήττα για τους Καβαλίερς το βαρύ 131-107 από την Ατλάντα. Αυτή ήταν πέμπτη ήττα στα έξι προηγούμενα ματς, όπου η ομάδα του Τζέι Μπι Μπίκερσταφ κέρδισε μόνο το αδύναμο Ορλάντο.

Γενικά, οι Καβς βρίσκονται σε κάμψη παίζοντας χωρίς Αλεν και Μόμπλεϊ, ωστόσο απόψε έχουν την ευκαιρία να ανακάμψουν (20:30 Live από το SPORT24), αφού παίζουν στη Νέα Υόρκη (34-43). Οι Νικς έχουν ρεκόρ 9-5 στα τελευταία 14 παιχνίδια τους, ωστόσο ξύπνησαν πολύ αργά και είναι πλέον οριστικό ότι μένουν εκτός δεκάδας στην Ανατολή.

Τα ματς που απομένουν μέχρι την ολοκλήρωση της regular season έχουν πια τυπική διαδικασία για τους Νικς, οι οποίοι πέρα από τις γνωστές απουσίες (Ρόουζ, Γουόκερ, Ρέντις, Γκράιμς, Νόελ) δεν θα έχουν απόψε και τον πολύτιμο Τζούλιους Ραντλ. Τίμιο διπλό στο 1.80 για το Κλίβελαντ, που πάει φέτος για το 3-0 επί της Νέας Υόρκης.

Ατλάντα - Μπρούκλιν: Προγνωστικά και Ανάλυση

Πολύ μεγάλο ματς στην Ατλάντα (03/04 02:30 Cosmote Sport 4HD, Live από το SPORT24), καθώς οι Χοκς φιλοξενούν τους Νετς με τις δύο ομάδες να έχουν ακριβώς το ίδιο ρεκόρ (40-37). Το μεταξύ τους παιχνίδι θα κρίνει σε σημαντικό βαθμό την τελική τους κατάταξη. Αμφότερες έχουν ως μίνιμουμ στόχο την όγδοη θέση για να χρειάζονται μία νίκη στο play-in tournament, προκειμένου να μπουν στα playoffs.

Το Μπρούκλιν έρχεται από την πολύ σκληρή ήττα από το Μιλγουόκι στην παράταση, σε ματς όπου φαινόταν ότι το έλεγχε και θα το έπαιρνε. Παρόλα αυτά, οι Νετς έχουν ρεκόρ 8-4 στα τελευταία 12 και έχουν ρολάρει επιθετικά με 117,7 πόντους ανά 100 κατοχές, τις δύο προηγούμενες εβδομάδες.

Η Ατλάντα είναι σε καλή κατάσταση με τέσσερις σερί νίκες, οι οποίες πάντως ήρθαν διότι είχε σχετικά εύκολο πρόγραμμα. Κέρδισαν τους ντεφορμέ Γουόριορς, τους αδύναμους Πέισερς και Θάντερ και τους πληγωμένους Καβαλίερς.

Οι Νετς έχουν ξεκάθαρα μεγαλύτερο star quality από τα "γεράκια", έχουν ήδη δύο νίκες εναντίον τους φέτος και μπορούν να τριτώσουν το καλό, αφού το σύνολο του Νέιτ ΜακΜίλαν δεν διαθέτει το αμυντικό φίλτρο για να περιορίσει τους Ντουράντ και Ιρβινγκ. Στο 1.75 το διπλό του Μπρούκλιν, το οποίο λογικά θα ζητήσει αντίδραση μετά τον τρόπο που έχασε από το Μιλγουόκι.

Σικάγο - Μαϊάμι: Προγνωστικά και Ανάλυση

Το Μαϊάμι (49-28) πάνω που φαινόταν ότι μπαίνει σε κρίση, με τέσσερις διαδοχικές ήττες, απάντησε κερδίζοντας το Σακραμέντο και τη Βοστώνη. Ειδικά το διπλό επί των φορμαρισμένων Σέλτικς έστειλε ξεκάθαρα μηνύματα για τις δυνατότητες των Χιτ, οι οποίοι επικράτησαν με τον δικό τους κλασικό τρόπο. Στραγγάλισαν τους Κέλτες στην τέταρτη περίοδο, δέχθηκαν μόνο 15 πόντους, τους κράτησαν κάτω από τους 100 και υπενθύμισαν πως έχουν την πιο σκληρή άμυνα στο ΝΒΑ.

Η ομάδα του Έρικ Σποέλτρα παραμένει πρώτη στην Ανατολή και εξακολουθεί να κρατάει την τύχη στα χέρια της. Τα δύο κολλητά ματς πάντως εκτός έδρας σε Σικάγο και Τορόντο δεν θα είναι εύκολη υπόθεση για τους Χιτ (03/04 03:30 Live από το SPORT24).

Οι Μπουλς μπορεί να μην έχουν την ίδια αποτελεσματικότητα όπως πριν το All-Star, όμως ο ΝτεΡόζαν συνεχίζει να τρελαίνει κόσμο. Ο ηγέτης των "ταύρων" έκανε season-high στη δραματική νίκη επί των Κλίπερς στην παράταση, σημειώνοντας 50 πόντους, εκ των οποίων οι 17 στην 4η περίοδο και οι 10 στο έξτρα πεντάλεπτο.

Ο ΝτεΡόζαν πραγματοποιεί την κορυφαία σεζόν της καριέρας του με 28 πόντους ανά ματς και φυσικά το αποψινό παιχνίδι κόντρα στις... δαγκάνες των Χιτ και τον παλιόφιλό του, Κάιλ Λάουρι, αποτελεί πολύ μεγάλη πρόκληση.

Ο 32χρονος άσος έχει βρει το χέρι του εσχάτως και πριν την πενηντάρα απέναντι στους Κλίπερς, έβαλε 32 τους Γουίζαρντς και 37 στους Νικς. Αρκετά πιθανό το σενάριο να βγει πρώτος σκόρερ της αναμέτρησης, στο 1.93, δεδομένου ότι οι Χιτ επιθετικά δεν είναι ομάδα one man show.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • Φιλαντέλφια – Σάρλοτ: 2 +7,5 (απόδοση 1.62), 19:30
  • Νέα Υόρκη – Κλίβελαντ: 2 (απόδοση 1.80), 20:00
  • Ατλάντα – Μπρούκλιν: 2 (απόδοση 1.75), 02:30
  • Σικάγο – Μαϊάμι: Ντε Ρόζαν Πρώτος Σκόρερ (απόδοση 1.93), 03:00
TAGS ΜΠΑΣΚΕΤ BET ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ NBA NBA ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ