ΜΠΑΣΚΕΤ BET

Προγνωστικά NBA: Με το Over του ΝτεΡόζαν και το 2.40 στο Πέλικανς - Θάντερ

Ο άσος των Οκλαχόμα Θάντερ, Σάι Γκίλτζιους-Αλεξάντερ
Ο άσος των Οκλαχόμα Θάντερ, Σάι Γκίλτζιους-Αλεξάντερ © 2023 CRAIG MITCHELLDYER/ASSOCIATED PRESS

Προγνωστικά και στοιχηματική ανάλυση για τις αναμετρήσεις Τορόντο - Σικάγο και Νέα Ορλεάνη - Οκλαχόμα για το play in tournament σε Ανατολή και Δύση αντίστοιχα.

Με δύο ακόμη παιχνίδια συνεχίζονται απόψε τα play in tournaments σε Ανατολή και Δύση. Στην ανατολική περιφέρεια, το Τορόντο (41-41) φιλοξενεί το Σικάγο (40-42). Ο νικητής θα αντιμετωπίσει την Παρασκευή το Μαϊάμι στη Φλόριντα για την όγδοη θέση και την πρόκριση στα playoffs, όπου θα συναντήσει στον πρώτο γύρο το Μιλγουόκι. Ο ηττημένος θα αρχίσει πρόωρα τις... διακοπές (02:00 Cosmote Sport 4HD, Live από το SPORT24).

Ράπτορς και Μπουλς συναντήθηκαν τρεις φορές στη regular season, με τους Καναδούς να κερδίζουν τη σειρά με 2-1. Η ομάδα του Νικ Νερς επικράτησε με 113-104 και 104-98 στα δύο παιχνίδια στη Scotiabank Arena. Αντίστοιχα, οι "ταύροι" κέρδισαν με 111-97 στο United Center.

Το Σικάγο είχε το κορυφαίο αμυντικό rating στο NBA μετά το break για το All-Star και το Τορόντο το πέμπτο καλύτερο. Επίσης, και οι δύο ομάδες αποφεύγουν στην επίθεσή τους το τρίποντο. Είναι χαρακτηριστικό πως μόνο το 33,3% (δεύτερο μικρότερο ποσοστό στο NBA) των επιθέσεων του Σικάγο εκφράστηκαν με σουτ τριών πόντων, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό του Τορόντο ανέρχεται στο 35,1% (6ο μικρότερο).

Είναι λοιπόν λογικό ότι το line στο Over/Under έχει υποχωρήσει τόσο χαμηλά μόλις στους 212 πόντους. Σε αυτά τα επίπεδα πάντως, είναι λίγο επίφοβο να παιχθεί το Under, διότι ουσιαστικά κυνηγάμε ο νικητής να κριθεί κάτω από τους 110.

Ένα από τα στατιστικά που έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον αφορά τον ΝτεΜαρ ΝτεΡόζαν. Ο σούπερ σταρ των Μπουλς και άλλοτε παίκτης των Ράπτορς, στα τρία ματς φέτος κόντρα στους Καναδούς σημείωσε μόλις 42 πόντους συνολικά. Βέβαια, αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι πήρε πολύ λίγες προσπάθειες και όχι στο ότι ήταν άστοχος. Συνολικά, έκανε 26 σουτ και ευστόχησε στα 16. Εν ολίγοις εκτέλεσε κατά μέσο λιγότερα από εννιά σουτ στις τρεις αναμετρήσεις με το Τορόντο.

Απόψε πάντως, που κρίνεται το μέλλον των Μπουλς στην postseason, είναι δεδομένο πως ο Μπίλι Ντόνοβαν θα περιμένει έναν πολύ πιο επιθετικό ΝτεΡόζαν. Ο 33χρονος άσος ολοκλήρωσε τη regular season με 24,5 πόντους και 17,6 σουτ ανά αγώνα. Επίσης, σε 13 παιχνίδια καριέρας κόντρα στο Τορόντο έχει μέσο όρο 21,5 πόντους. Πριν τη φετινή σεζόν, είχε υπερβεί τους 21,5 επτά φορές σε δέκα ματς κόντρα με τους Καναδούς. Στο 1.80 το Over του ΝτεΡόζαν.

Προγνωστικά NBA

Η Νέα Ορλεάνη όσο είχε τον Ζάιον Γουίλιαμσον στο παρκέ έδειχνε ικανή να τερματίσει στην πρώτη τετράδα της Δύσης. Ωστόσο, το Νο.1 στο draft του 2019 αγωνίστηκε μόλις σε 29 ματς της regular season και μοιραία οι Πέλικανς (42-40) θα εμπλακούν για δεύτερη σερί σεζόν στο play in.

Πέρυσι, απέδειξαν ότι μπορούν να τα καταφέρουν και χωρίς τον Ζάιον, αφού πέρασαν στα playoffs, κερδίζοντας τους Σπερς και τους Κλίπερς. Μάλιστα, στον πρώτο γύρο πρόσφεραν δυνατή μάχη στους Σανς, που είχαν τερματίσει πρώτοι στην κανονική διάρκεια. Τους πήραν δύο ματς με διψήφια διαφορά και αποκλείστηκαν με ψηλά το κεφάλι στα έξι παιχνίδια.

Στον αντίποδα, η σεζόν των Θάντερ (40-42) θεωρείται ήδη επιτυχημένη με τη συμμετοχή στο play in (04:30 Cosmote Sport 8HD, Live από το SPORT24). Ελάχιστοι περίμεναν ότι η Οκλαχόμα θα μπορούσε να φτάσει στις 40 νίκες, έχοντας μάλιστα εκτός καθ' όλη τη διάρκεια το No. 2 του draft Τσετ Χόλμγκρεν. Το νεανικό σύνολο όμως του Μαρκ Ντάινολτ, με πρωταγωνιστές τους Σάι Γκίλτζιους-Αλεξάντερ (31,4 πόντοι), Τζος Γκίντι (16,6 πόντοι), Τζαλίν Γουίλιαμς (14,1 πόντοι/ρούκι) και Λου Ντορτ (13,7 πόντοι) τα πήγε πραγματικά περίφημα.

Οι Πέλικανς πάντως είναι πιο ψημένη ομάδα σε τέτοιου είδους καταστάσεις και ασφαλώς έχουν πιο έτοιμους παίκτες, όπως ο Μπράντον Ινγκραμ, ο Σι Τζέι ΜακΚόλουμ, ο Χέρμπερτ Τζόουνς και ο Γιόνας Βαλανσιούνας. Επίσης, δεν πρέπει να λησμονούμε, ότι οι "πελεκάνοι" έκλεισαν εξαιρετικά τη regular season με ρεκόρ 9-3 στα τελευταία 12 ματς.

Φέτος, η σειρά είναι στο 3-1 για την ομάδα του Γουίλι Γκριν. Οι Θάντερ κέρδισαν το τελευταίο ματς στις 11 Μαρτίου, ωστόσο σε εκείνη την αναμέτρηση δεν είχε αγωνιστεί ο Ινγκραμ. Στο 1.50 η απλή νίκη των Πέλικανς, χωρίς να μπλέξουμε με χάντικαπ. Με ρίσκο, μπορούμε να ζητήσουμε σε combo το 31+ πόντοι του Γκίλτζιους-Αλεξάντερ, ο οποίος είχε 31,4 στις τελευταίες δέκα συμμετοχές του και φέτος σκοράρει 33,5 κόντρα στη Νέα Ορλεάνη. Αναλυτικά, πέτυχε 31, 44, 24 και 35 πόντους αντίστοιχα στα τέσσερα παιχνίδια με τους Πέλικανς με 42,5% εντός παιδιάς και εκτελώντας συνολικά 49 βολές!

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • Τορόντο – Σικάγο: ΝτεΡόζαν Over 21,5 (απόδοση 1.80), 02:00
  • Νέα Ορλεάνη – Οκλαχόμα: 1 & Γκίλτζιους-Αλεξάντερ 31+ πόντοι (απόδοση 2.40), 04:30
TAGS ΜΠΑΣΚΕΤ BET NBA ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ NBA ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ