ΜΠΑΣΚΕΤ BET

Προγνωστικά NBA: Με τα Over σε Νέα Υόρκη, Βοστώνη και Ντένβερ

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο κόντρα στον Εβάν Φουρνιέ σε αγώνα των Μιλγουόκι Μπακς κόντρα στους Νιου Γιορκ Νικς
Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο κόντρα στον Εβάν Φουρνιέ σε αγώνα των Μιλγουόκι Μπακς κόντρα στους Νιου Γιορκ Νικς @2022 MORRY GASH/ASSOCIATED PRESS

Προγνωστικά και στοιχηματική ανάλυση για τις πιο σημαντικές αναμετρήσεις της ημέρας από το NBA.

Η Νέα Ορλεάνη έπαιξε στο Ντάλας, το Σάββατο, χωρίς τους τρεις κορυφαίους της παίκτες και μοιραία ηττήθηκε με 127-117. Απόψε συνεχίζει την περιοδεία της, κόντρα στην Ουάσινγκτον, έχοντας ξανά εκτός τους Ζάιον και Ινγκραμ (10/01 02:00 Cosmote Sport 7HD, Live από το SPORT24). Αντίθετα, επιστρέφει ο Σι Τζέι ΜακΚόλουμ, ο οποίος σε τρία παιχνίδια μέσα στο 2023 έχει 27,3 πόντους κατά μέσο όρο. Στο 1.80 το Over 24,5 του πρώην άσου των Μπλέιζερς, ο οποίος στα δύο προηγούμενα ματς με Μπρούκλιν και Χιούστον πήρε 24 και 21 σουτ αντίστοιχα.

Νέα Υόρκη - Μιλγουόκι

Το Μιλγουόκι είχε την ευκαιρία την Παρασκευή να πετύχει τρίτη σερί νίκη, αφού φιλοξένησε τη Σάρλοτ, δηλαδή την ομάδα με το τρίτο χειρότερο ρεκόρ στο ΝΒΑ. Αντ' αυτού, γνώρισε μία εντελώς απρόσμενη και σοκαριστική ήττα με 138-109, πληρώνοντας ουσιαστικά το τραγικό πρώτο δωδεκάλεπτο, όπου επέτρεψε στους Χόρνετς να σημειώσουν 51 πόντους.

Οι Μπακς υπέστησαν την τέταρτη ήττα τους φέτος με διαφορά τουλάχιστον 20 πόντων και δέχθηκαν για πέμπτη φορά μίνιμουμ 130. Παράλληλα, ο Γιάννης έκανε season-low με μόλις εννιά πόντους και 2/7 σουτ.

Απόψε, τα "ελάφια" ξεκινούν από τη Νέα Υόρκη ένα road trip τεσσάρων αγώνων (10/01 02:30 Cosmote Sport 4HD, Live από το SPORT24). Πρόκειται για μία αναμέτρηση πρόκληση, αφενός διότι οφείλουν να βγάλουν αντίδραση μετά το κάζο της Παρασκευής, αφετέρου γιατί οι Νικς είναι σε καλό φεγγάρι με τέσσερις διαδοχικές νίκες (Ρόκετς, Σανς, Σπερς, Ράπτορς).

Με δεδομένο ότι και οι δύο ομάδες είναι ξεκούραστες, αφού είχαν δύο μέρες off, έχει λογική το Over 219,5 στο 1.80. Με το συγκεκριμένο line, οι Μπακς έχουν επαληθεύσει το Over δέκα φορές στα τελευταία 13 παιχνίδια τους. Σε ατομικό επίπεδο, έχει ενδιαφέρον το Under 26,5 του Τζούλιους Ραντλ, σε απόδοση 1.90. Ο άσος των Νικς διανύει περίοδο σπουδαίας φόρμας, όμως παραδοσιακά τα βρίσκει σκούρα απέναντι στον Γιάννη και τον Μπρουκ Λόπεζ. Είναι χαρακτηριστικό, πως στα τελευταία επτά παιχνίδια κόντρα στο Μιλγουόκι, έμεινε έξι φορές κάτω από τους 20 πόντους. Φέτος, στις δύο ήττες από τους Μπακς είχε 18 και 14 αντίστοιχα.

Βοστώνη - Σικάγο

Άλλη μία ενδιαφέρουσα ανατολική μονομαχία περιλαμβάνει το αποψινό πρόγραμμα, αφού η πρωτοπόρος της περιφέρειας, Βοστώνη υποδέχεται το εμφανώς ανεβασμένο Σικάγο (10/01 02:30 Live από το SPORT24).

Οι Μπουλς μετρούν οκτώ νίκες στα τελευταία 11 παιχνίδια τους. Από τις 5 Δεκεμβρίου και μετά, το ρεκόρ τους είναι 10-7 και τέσσερις από τις επτά ήττες τους, ήρθαν είτε στην τελευταία κατοχή, είτε στην παράταση.

Οι Σέλτικς, μετά από ένα κακό διάστημα με πέντε ήττες σε έξι αγώνες, απάντησαν κάνοντας έξι νίκες στα οκτώ πιο πρόσφατα παιχνίδια τους. Απόψε έχουν ισχυρό κίνητρο, αφού δεν θέλουν να χάσουν τη σειρά με τους "ταύρους". Στις προηγούμενες τρεις συναντήσεις τους φέτος, το ρεκόρ είναι 2-1 υπέρ του Σικάγο, με την ομάδα του Μπίλι Ντόνοβαν να υπερασπίζεται την έδρα της και τους Κέλτες να νικούν στο TD Garden με 123-119, τον περασμένο Νοέμβριο.

Ψηλά αναμένεται να πάει το σκορ και απόψε, δεδομένου ότι η Βοστώνη είναι η καλύτερη επίθεση του ΝΒΑ και σκοράρει φέτος εντός έδρας 122,6 πόντους κατά μέσο όρο. Επίσης, οι Σέλτικς ευστοχούν σε 15,7 τρίποντα ανά ματς, που είναι η δεύτερη καλύτερη επίδοση στη λίγκα και απέναντί τους θα βρουν τη δεύτερη χειρότερη περιφερειακή άμυνα του πρωταθλήματος, που δέχεται 13,7 τρίποντα ανά παιχνίδι και επιτρέπει στους αντιπάλους να σουτάρουν με 37,2%!

Αν στα παραπάνω συνυπολογίσουμε ότι μάλλον θα λείψει ο κορυφαίος αμυντικός της Βοστώνης, ο Μάρκους Σμαρτ (δίνεται doubtful) και ότι οι φορμαρισμένοι επιθετικά Μπουλς μετρούν 7/8 Over 231,5 στα τελευταία παιχνίδια τους, τότε είναι λογικό να αναζητήσουμε ένα line πάνω από το 230. Στο 1.72 το 232,5.

Ντένβερ - Λ.Α. Λέικερς

Στη Δύση ξεχωρίζει ασφαλώς το παιχνίδι των Νάγκετς με τους Λέικερς (10/01 04:00 Live από το SPORT24). Και οι δύο ομάδες βρίσκονται σε εξαιρετική κατάσταση. Το Λος Άντζελες προέρχεται από σερί πέντε νικών, όλες ως αουτσάιντερ! Από την άλλη, το Ντένβερ έχει ρεκόρ 12-3 στα τελευταία 15 παιχνίδια του.

Το αποψινό ματς είναι το τέταρτο και τελευταίο στη φετινή σειρά. Οι Λέικερς προηγούνται με 2-1, αφού πήραν τα δύο παιχνίδια στην έδρα τους (121-110, 126-108). Παρά τον τραυματισμό του Άντονι Ντέιβις, η ομάδα του Ντάρβιν Χαμ βρίσκεται μόλις δύο νίκες κάτω από το 50%. Ο Τόμας Μπράιαντ έχει κάνει step up και με 16,9 πόντους και 10,6 ριμπάουντ στα τελευταία 12 ματς, που λείπει ο AD, βοηθάει σημαντικά τον εκπληκτικό και στα 38 του, Λεμπρόν Τζέιμς.

Το χαρακτηριστικό γνώρισμα των Λέικερς φέτος, είναι ότι παίζουν όσο το δυνατό σε πιο υψηλό τέμπο, έχοντας το δεύτερο πιο γρήγορο pace (102,8 κατοχές ανά ματς) στο ΝΒΑ. Επίσης, στα πέντε προηγούμενα ματς έχουν το δεύτερο καλύτερο επιθετικό rating, πίσω από τους Νάγκετς και από την αρχή της σεζόν επαληθεύουν το Over σε ποσοστό 60%, που είναι το κορυφαίο ρεκόρ.

Για το Ντένβερ του επιβλητικού Νίκολα Γιόκιτς δεν χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις. Όλα δείχνουν ότι πάει φέτος για την πρώτη θέση στη Δύση. Έχει ρεκόρ 16-3 στην Ball Arena και μετράει δέκα σερί νίκες εντός έδρας.

Λογικά, οι Νάγκετς δεν θα επιτρέψουν στους Λέικερς να κάνουν το 3-1 στις μεταξύ τους αναμετρήσεις. Βέβαια, στην κατάσταση που είναι το Λ.Α. δεν έχει κανένα νόημα να μπλέξουμε με το χάντικαπ των 10,5 πόντων. Προτιμότερο να πάρουμε ξερό τον άσο και να ζητήσουμε ένα Over στους 235,5 πόντους, στη λογική ότι κοντράρονται δύο φύσει επιθετικές ομάδες, που τους αρέσει το ανοιχτό γήπεδο (4οι οι Λέικερς σε πόντους στον αιφνιδιασμό, 6οι οι Νάγκετς) και δεν δίνουν ιδιαίτερη έμφαση στην άμυνά τους (21ο αμυντικό rating το Λ.Α., 23ο το Ντένβερ.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • Ουάσινγκτον – Νέα Ορλεάνη: ΜακΚόλουμ Over 24,5 πόντοι (απόδοση 1.80), 02:00
  • Νέα Υόρκη – Μιλγουόκι: Over 219,5 (απόδοση 1.80), 02:30
  • Βοστώνη – Σικάγο: Over 232,5 (απόδοση 1.72), 02:30
  • Ντένβερ – Λ.Α. Λέικερς: 1 & Over 235,5 (απόδοση 1.91), 04:00
TAGS ΜΠΑΣΚΕΤ BET ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ NBA NBA ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ