ΜΠΑΣΚΕΤ BET

Προγνωστικά NBA: Κάνουν τη διαφορά ο πάγκος των Σέλτικς και η έδρα των Νάγκετς

Ο Νίκολα Γιόκιτς με την φανέλα των Νάγκετς
Ο Νίκολα Γιόκιτς με την φανέλα των Νάγκετς Ⓒ 2023 DAVID ZALUBOWSKI/ ASSOCIATED PRESS

Προγνωστικά και στοιχηματική ανάλυση για το Game 5 στις σειρές Βοστώνη - Φιλαντέλφεια και Ντένβερ - Φοίνιξ.

Η Φιλαντέλφεια ισοφάρισε την Κυριακή σε 2-2 τη σειρά με τη Βοστώνη, χάρη στην εκπληκτική εμφάνιση του Τζέιμς Χάρντεν, ο οποίος σημείωσε 42 πόντους! Ο "μούσιας" πέτυχε το καθοριστικό καλάθι 16,1 δεύτερα πριν το φινάλε της κανονικής περιόδου, που έστειλε το παιχνίδι στην παράταση και εκεί ευστόχησε στο νικητήριο τρίποντο (116-115), 18,2 δεύτερα πριν τη λήξη.

Ο Χάρντεν ήταν ο κορυφαίος παίκτης και στο break που είχε κάνει η Philly στο πρώτο ματς, με 45 πόντους, ωστόσο στο Game 2 και στο Game 3, είχε συνολικά 5/28 σουτ και μόλις 28 πόντους. Γενικά, οι Σίξερς έχουν επιβιώσει μέχρι στιγμής χάρη στα ξεσπάσματα του Χάρντεν, ωστόσο είναι εμφανές πως η Βοστώνη είναι πολύ πιο σταθερή, αξιόπιστη και... πολυφωνική ομάδα.

Είναι ενδεικτικό, ότι στα ματς που ο Χάρντεν έβαλε 45 και 42 πόντους, οι Σίξερς κέρδισαν εντελώς οριακά με +4 και +1. Μάλιστα, στο Game 4 χρειάστηκαν την παράταση, παρότι πρόσθεσε 34 πόντους ο Τζόελ Εμπίντ και βρέθηκαν ακόμη και στο +16 κατά τη διάρκεια της τρίτης περιόδου.

Το βασικό πρόβλημα της Φιλαντέλφεια είναι ότι δέχεται 123,7 πόντους ανά 100 κατοχές κόντρα στη Βοστώνη. Έχει δηλαδή μακράν το χειρότερο αμυντικό rating από τις οκτώ ομάδες που συνεχίζουν στην postseason. Επιτρέπει στους Σέλτικς να εκτελούν με 38% από το τρίποντο και έχει δεχθεί 24 πόντους παραπάνω μέσα από τη ρακέτα.

Επίσης, είναι εντυπωσιακό ότι στα πρώτα τέσσερα παιχνίδια, οι Σέλτικς έχουν κερδίσει κατά κράτος τη μάχη του πάγκου με 124-82. Έχουν δηλαδή πάρει συνολικά 42 πόντους παραπάνω από τις ρεζέρβες τους, σε σύγκριση με τους Σίξερς.

Αυτό οφείλεται κυρίως στον Μάλκολμ Μπρόγκντον, ο οποίος έχει 19,3 πόντους κατά μέσο όρο στη σειρά, σουτάροντας με το απίστευτο 53,3% από το τρίποντο. Σε κανένα παιχνίδι μέχρι στιγμής δεν έχει πέσει κάτω από τους 15. Στο 1.45 να πετύχει απόψε μίνιμουμ 13 (10/05 02:30 Cosmote Sport 4HD, Live από το SPORT24).

Στο 2.05 αν ταυτόχρονα οι Σέλτικς καλύψουν ένα βατό χάντικαπ 3,5 πόντων. Οι Κέλτες στις δύο νίκες τους κέρδισαν πειστικά με +34 και +12 αντίστοιχα, ενώ και στη regular season, στις δύο φιλοξενίες των Σίξερς στο TD Garden, επικράτησαν με +9 και +7.

Με άλλον αέρα μέσα στο Ντένβερ

Το Ντένβερ ξεκίνησε τη σειρά κόντρα στο Φοίνιξ με δύο πειστικές νίκες εντός έδρας και φαινόταν ότι πάει στην Αριζόνα για να πάρει τουλάχιστον ένα ματς. Τελικά, οι Σανς υπερασπίστηκαν την έδρα τους και επιστρέφουν απόψε στα Rocky Mountains με το σκορ ισόπαλο στο 2-2 (10/05 05:00 Cosmote Sport 8HD, Live από το SPORT24).

Το Game 4 είναι από αυτά που θα μείνουν για πάντα στην ιστορία του ΝΒΑ ως μία από τις πιο κλασικές μάχες των playoffs. Ο Νίκολα Γιόκιτς σημείωσε 53 πόντους με μόλις 30 προσπάθειες και όμως το Φοίνιξ έφτασε στο 129-124 με κορυφαίους ασφαλώς τους Ντέβιν Μπούκερ και Κέβιν Ντουράντ. Ο πρώτος έβαλε 36 πόντους με 14/18 σουτ (!) και ο δεύτερος 36. Και οι δύο έκαναν double-double, με τον Μπούκερ να μοιράζει 12 ασίστ και τον KD να κατεβάζει 11 ριμπάουντ.

Η ομάδα του Μόντι Γουίλιαμς ξεκίνησε τον ημιτελικό της Δύσης, έχοντας κατ' ουσία τέσσερις πρωτοκλασάτους παίκτες. Στην πορεία όμως έχουν μείνει δύο. Ο Κρις Πολ τραυματίστηκε και θα μείνει εκτός και στο Game 5, ενώ ο Ντιάντρε Εϊτον είναι πρακτικά αόρατος στα ματς με τους "σβόλους", με συνέπεια να παίρνει όλο και περισσότερο χρόνο ο Τζοκ Λαντέιλ. Ο Αυστραλός σέντερ είναι σαφώς πιο φιλότιμος συγκριτικά με τον Μπαχαμέζο και παίζει τουλάχιστον πιο σκληρά απέναντι στον Γιόκιτς.

Έτσι, την ομάδα κουβαλάει σχεδόν αποκλειστικά το δίδυμο Μπούκερ-Ντουράντ. Ειδικά ο Μπούκερ κάνει απίθανα πράγματα, καθώς έχει 36,8 πόντους κατά μέσο όρο και σουτάρει με 62% από το δίποντο, 51% από το τρίποντο και 87% από τις βολές. Επίσης, μοιράζει 8,8 ασίστ, έχοντας εν δυνάμει 20 στο Game 4!

Στον αντίποδα, ασφαλώς δεσπόζει η κυριαρχική φιγούρα του Γιόκιτς, ο οποίος είναι ο κορυφαίος σκόρερ (36,5), ριμπάουντερ (14) και πασέρ (9,5) στη σειρά! Στο τρίτο ματς έκανε ένα εκπληκτικό triple-double (30 πόντοι, 17 ριμπάουντ, 17 ασίστ), πριν την πενηντάρα του τέταρτου αγώνα, όπου είχε κι ένα επεισόδιο με τον ιδιοκτήτη των Σανς, Ματ Ισμπια. Ο Σέρβος σούπερ σταρ έσπρωξε ελαφρώς τον Αμερικανό εκατομμυριούχο, ωστόσο τιμωρήθηκε μόνο με πρόστιμο και θα αγωνιστεί κανονικά τα ξημερώματα. Ο Ισμπια ζήτησε προσωπικά να μην τιμωρηθεί ο Γιόκιτς με αυστηρή ποινή, γνωρίζοντας και ο ίδιος πως έγινε ο πρώτος ιδιοκτήτης στα χρονικά του ΝΒΑ, που κάνει... flopping!

Το βασικό ζητούμενο για τους Νάγκετς είναι να πάρει τις κατάλληλες βοήθειες ο Γιόκιτς από τους υπόλοιπους. Ο Τζαμάλ Μάρεϊ για παράδειγμα έβαλε 30 πόντους κατά μέσο όρο στα δύο προηγούμενα ματς, ωστόσο χρειάστηκε 27 σουτ ανά αγώνα για να φτάσει σε αυτά τα επίπεδα, δεν ήταν δηλαδή οικονομικός. Επίσης, οι Ααρον Γκόρντον και Μάικλ Πόρτερ Τζούνιορ, πέρασαν μάλλον απαρατήρητοι.

Βέβαια, το Ντένβερ μπροστά στο κοινό του φέτος παίζει με εντελώς διαφορετική αύρα και ενέργεια. Το ρεκόρ του στην Ball Arena είναι 34-7 και ειδικά στην postseason 5-0. Από αυτές τις πέντε νίκες, οι τέσσερις ήρθαν με τουλάχιστον εννιά πόντους διαφορά. Αντίστοιχα, οι Σανς έχουν ρεκόρ 17-24 εκτός έδρας και απόψε θα είναι το τρίτο ματς σε πέντε μέρες, που οι Μπούκερ και Ντουράντ θα κληθούν να παίξουν ξανά πάνω από 40 λεπτά.

Ο άσος είναι δικαιολογημένα φαβορί στο 1.40 και μπορεί να φτάσει στο 1.55 με ένα νορμάλ χάντικαπ 2,5 πόντων. Μαζί με το Under 12,5 του Εϊτον χτίζουμε ένα combo στο 2.60+. Ο σέντερ των Σανς ξεκίνησε με 15,4 πόντους κατά μέσο όρο στα πρώτα επτά ματς των playoffs και στα τελευταία δύο είχε συνολικά μόλις 12.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • Βοστώνη – Φιλαντέλφεια: 1 -3,5 & Μπρόγκντον 13+ πόντοι (2.05), 02:30
  • Ντένβερ – Φοίνιξ: 1 -2,5 & Εϊτον Under 12,5 (2,62), 05:00
TAGS ΜΠΑΣΚΕΤ BET ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ NBA NBA ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ