ΜΠΑΣΚΕΤ BET

Προγνωστικά NBA: Η επιστροφή του Γιάννη αλλάζει τα δεδομένα και οδηγεί στο 2.10

Προγνωστικά NBA: Η επιστροφή του Γιάννη αλλάζει τα δεδομένα και οδηγεί στο 2.10
2023 AP PHOTO/QUINN HARRIS

Προγνωστικά και στοιχηματική ανάλυση για το Game 4 στις σειρές Χιτ - Μπακς και Λέικερς - Γκρίζλις.

Η σειρά με το Μαϊάμι έχει αποδειχθεί μέχρι στιγμής πολύ πιο περίπλοκη από το αναμενόμενο για το Μιλγουόκι, το οποίο αν δεν σπάσει απόψε την έδρα των Χιτ, για να ισοφαρίσει σε 2-2, θα φλερτάρει έντονα με τον αποκλεισμό (25/04 02:30 Cosmote Sport 4HD, Live από το SPORT24). Οι Μπακς έχουν πληρώσει πολύ ακριβά τον τραυματισμό του Γιάννη Αντετοκούνμπο, ο οποίος στα πρώτα τρία ματς έχει αγωνιστεί συνολικά μόλις δέκα λεπτά.

Μέχρι και την Κυριακή, όπως αποκάλυψε ο Μάικ Μπουντενχόλτσερ έκανε ατομικό πρόγραμμα, ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού, ο ηγέτης των Μπακς θα δώσει κανονικά το "παρών" στο Game 4. Είναι προφανές, πως με τον Greek Freak, το Μιλγουόκι είναι τελείως άλλη ομάδα και στις δύο πλευρές του παρκέ.

Η παρουσία του Γιάννη θα αυξήσει κατακόρυφα τα νούμερα των Μπακς σε πόντους μέσα από τη ρακέτα, κερδισμένες βολές και επιθετικά ριμπάουντ. Εξάλλου, ο Έλληνας σούπερ σταρ είναι ο κορυφαίος παίκτης του ΝΒΑ στο κάθετο παιχνίδι, επομένως με την ορμή του θα βοηθήσει καταλυτικά, ώστε το Μιλγουόκι να ανοίξει καλύτερα το γήπεδο και να βρει περισσότερα ανοιχτά περιφερειακά σουτ.

Ακόμη ένας τομέας που ο Αντετοκούνμπο κάνει τη διαφορά είναι στο transition. Το Μιλγουόκι μέχρι στιγμής έχει εγκλωβιστεί στο ελεγχόμενο τέμπο του Μαϊάμι, όμως με τον Γιάννη στη σύνθεσή του, θα μπορέσει να τρέξει πολύ καλύτερα το παρκέ για να βρει σε καταστάσεις ανισορροπίας τη σκληρή άμυνα των Χιτ.

Την ίδια στιγμή λοιπόν, που ο Γιάννης είναι έτοιμος για τη μεγάλη επάνοδο, οι Χιτ έχουν αμφίβολο τον δικό τους σούπερ σταρ, τον Τζίμι Μπάτλερ. Ο Μπάτλερ κάνει σπουδαία σειρά, σημειώνοντας κατά μέσο όρο 30 πόντους. Στην τρίτη περίοδο όμως του τρίτου αγώνα είχε μία άσχημη πτώση, με συνέπεια να αγωνιστεί μόνο 28 λεπτά.

Το πιθανότερο είναι πως ο Μπάτλερ δεν θα χάσει το μεγάλο ραντεβού με τους Μπακς και τη δυνατότητα να οδηγήσει την ομάδα του σε match ball. Παρόλα αυτά, εκφράζονται ερωτηματικά για την ετοιμότητά του. Παράλληλα, επιβεβαιώθηκε πως ο Βίκτορ Ολαντίπο θα χάσει το υπόλοιπο της σεζόν, πλαισιώνοντας στο απουσιολόγιο τον ήδη τραυματία Τάιλερ Χίρο.

Εν ολίγοις, η περιφέρεια των Χιτ έχει δεχθεί ισχυρό πλήγμα. Βέβαια, στο 121-99 του Σαββάτου, ο Ντάνκαν Ρόμπινσον ήταν εξαιρετικός με 20 πόντους και 5/6 τρίποντα. Γενικά, η ομάδα του Ερικ Σποέλστρα, στα πρώτα τρία ματς των playoffs, έχει ξεπεράσει τον εαυτό της σε όλες τις κατηγορίες των σουτ. Ειδικά στο τρίποντο το ποσοστό με το οποίο εκτελεί το Μαϊάμι είναι εξωπραγματικό για τα δεδομένα του. Στο Game 1 είχε 60%, στο Game 2 44,4% και στο Game 3 48,5 %! Θα είναι αφύσικο αν καταφέρει να συνεχίσει στα ίδια επίπεδα και στα επόμενα παιχνίδια.

Το Μιλγουόκι αναμένεται απόψε αποφασισμένο να κάνει το 2-2, προκειμένου να πάρει πίσω το πλεονέκτημα έδρας. Άλλωστε, με τον Γιάννη ξανά στις επάλξεις οι ισορροπίες του ζευγαριού είναι πολύ διαφορετικές. Το διπλό με ένα βατό χάντικαπ στους 3,5 πόντους τιμάται κοντά στο 1.50-1.55. Μαζί με το double-double του Greek Freak χτίζουμε ένα combo στο 2.10. Στο μοναδικό ματς φέτος κόντρα στο Μαϊάμι, στις 4 Φεβρουαρίου, που ο Γιάννης έπαιξε πάνω από 30 λεπτά, έκανε triple-double με 35 πόντους, 15 ριμπάουντ και 11 ασίστ. Υπενθυμίζεται επίσης, ότι στα playoffs του 2021, ο Γιάννης είχε κάνει και στα τέσσερα παιχνίδια κόντρα στους Χιτ double-double κατεβάζοντας κατά μέσο όρο 15 ριμπάουντ!

Παίζει... ρέστα το Μέμφις για το 2-2

Η ασέβεια του Ντίλον Μπρουκς προς τον ΛεΜπρόν Τζέιμς δεν είχε κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα για τους Γκρίζλις. Ο άσος του Μέμφις χαρακτήρισε γέρο τον τετράκις πρωταθλητή NBA και MVP της λίγκας και είπε χαρακτηριστικά πως δεν υπάρχει περίπτωση να τον σεβαστεί, αν δεν του βάλει 40 πόντους!

Μπορεί ο Τζέιμς τελικά να μην έπιασε τους 40 στο Game 3, ήταν ωστόσο καταλυτικός στο 2-1 των Λέικερς με 111-101, έχοντας 25 πόντους, 9 ριμπάουντ και 5 ασίστ. Στον αντίποδα, ο Μπρουκς το μόνο που κατάφερε ήταν να αποβληθεί στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου για ένα αντιαθλητικό φάουλ που έκανε πάνω στον "βασιλιά".

Πέρα από τον Τζέιμς, εξαιρετικός για ακόμη ένα ματς ήταν ο Αντονι Ντέιβις, ο οποίος κυριάρχησε στις δύο ρακέτες με 31 πόντους και 17 ριμπάουντ. Από την άλλη πλευρά, οι Γκρίζλις κρατούν την εξαιρετική εμφάνιση του Τζα Μοράντ.

Ο ηγέτης του Μέμφις μπορεί να μην αγωνίστηκε στο Game 2, ωστόσο επέστρεψε δριμύτερος στο Game 3, σημειώνοντας 45 πόντους με 13/26 σουτ! Το εντυπωσιακό της υπόθεσης ήταν πως έβαλε 24 στην τέταρτη περίοδο. Οι Λέικερς όμως είχαν χτίσει από την πρώτη περίοδο μία μη αναστρέψιμη διαφορά (35-9) και παρότι το επί μέρους σκορ στο υπόλοιπο ματς ήταν 92-76, δεν απειλήθηκαν ουσιαστικά.

Το οξύμωρο είναι πως το Μέμφις έχει κερδίσει μέχρι στιγμής μόνο το παιχνίδι που έλειψε ο Μοράντ. Βέβαια, για να μπορέσουν οι Γκρίζλις απόψε να φέρουν τη σειρά στα ίσα θα χρειαστούν οπωσδήποτε μία μεγάλη εμφάνιση από τον 23χρονο πόιντ-γκαρντ (25/04 05:00 Live από το SPORT24). Το Σάββατο έχασε το triple-double για ένα ριμπάουντ. Υπενθυμίζεται, ότι το είχε κάνει κόντρα στους Λέικερς, στη regular season, στις 28 Φεβρουάριου.

Το ενδεχόμενο να γράψει απόψε ξανά double-double όπως στο Game 3, προσφέρεται στο 2.32. Μαζί με ένα χάντικαπ 10,5 πόντων υπέρ του Μέμφις, το οποίο θα παίξει ρέστα απόψε για να ισοφαρίσει, φτάνουμε σε απόδοση άνω του 3.10.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • Μαϊάμι – Μιλγουόκι: 2 & Γιάννης Αντετοκούνμπο double-double (απόδοση 2.10), 02:30
  • Λ.Α. Λέικερς – Μέμφις: 2 +10,5 & Μοράντ double-double (απόδοση 3.15), 05:00
TAGS ΜΠΑΣΚΕΤ BET ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ NBA NBA ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ