ΜΠΑΣΚΕΤ BET

Προγνωστικά NBA: Η αντίδραση των Μπακς και η φόρμα των Καβαλίερς

Προγνωστικά NBA: Η αντίδραση των Μπακς και η φόρμα των Καβαλίερς
2021 AP PHOTO/CHARLES KRUPA

Οι Μπακς που καλούνται να βγάλουν αντίδραση, η σεζόν καριέρας του Κούζμα, η αποκάλυψη των Μπλέιζερς, η φόρμα των Καβαλίερς και η ανύπαρκτη άμυνα των Πέισερς, μας οδηγούν στις αποψινές στοιχηματικές μας επιλογές από τον μαγικό κόσμο του NBA.

Το πρώτο τεστ των Νετς (27-16) μετά τον τραυματισμό του Κέβιν Ντουράντ ήταν αποτυχημένο, με την ομάδα του Στιβ Νας να χάνει 114-107 στο Κλίβελαντ. Τα ξημερώματα, το Μπρούκλιν δοκιμάζεται στην DC με τους Γουίζαρντς (23-21), που μετρούν τέσσερις νίκες στα τελευταία πέντε ματς, με πιο πρόσφατη την πειστική κόντρα στους φορμαρισμένους Σίξερς με 117-98.

Παρότι, οι Νετς έχουν κανονικά διαθέσιμο τον Ίρβινγκ, αφού πρόκειται για εκτός έδρας παιχνίδι, φαβορί προσφέρεται στο 1.85 η Ουάσινγκτον, καθώς η απουσία του KD κρίνεται καθοριστική. Επίσης, θα λείψει και ο Κλάξτον, συνεπώς η ρακέτα του Μπρούκλιν θα είναι ξανά ευάλωτη, όπως κόντρα στους Καβς, όπου το σκορ στο ζωγραφιστό ήταν 54-34!

Αυτό σημαίνει, ότι θα βρει χώρο δράσης ο Κάιλ Κούζμα, που πραγματοποιεί φέτος την κορυφαία σεζόν της καριέρας του. Κόντρα στους Σίξερς, είχε 15 πόντους και 16 ριμπάουντ και έφτασε τα 18 double-doubles στην τρέχουσα regular season, επίδοση ρεκόρ για τον ίδιο. Για έναν παίκτη που μετράει 10 double-doubles στα τελευταία 13 ματς, μάλλον είναι λάθος να δίνεται σε τιμές άνω του 2.00, το ενδεχόμενο να γράψει ξανά διψήφια νούμερα σε δύο στατιστικές κατηγορίες.

Μιλγουόκι - Μέμφις: Προγνωστικά και Ανάλυση

Το Μιλγουόκι (27-19) υποχώρησε στην πέμπτη θέση της Ανατολής έχοντας ρεκόρ 2-6 στα τελευταία οχτώ ματς. Οι Μπακς κατάφεραν να χάσουν ακόμη και στην Ατλάντα, όπου οι Χοκς μετρούσαν δέκα σερί ήττες εντός έδρας.

Η αναμέτρηση τώρα με το φορμαρισμένο Μέμφις (31-15) των 12 νικών στα τελευταία 13 ματς, αποτελεί σημαντική πρόκληση για τους πρωταθλητές, που οφείλουν να επιστρέψουν στις επιτυχίες (20/01, 03:00 Cosmote Sport4HD, Live από το SPORT24).

Σημειώνεται, ότι λείπει εδώ και δύο εβδομάδε ο Τζρου Χολιντέι, διάστημα, όπου του Μιλγουόκι γνώρισε τέσσερις ήττες σε έξι ματς. Ο Χολιντέι δίνεται questionable για το ματς με τους Γκρίζλις, ωστόσο αν επιστρέψει, η παρουσία του θα είναι καταλυτική, αφού πρόκειται για το ιδανικό αμυντικό αντίδοτο στον Τζα Μοράντ.

Σε κάθε περίπτωση, οι Μπακς θεωρούνται το φαβορί στη συγκεκριμένη αναμέτρηση, διότι ο Τέιλορ Τζένκινς θα στερηθεί τις υπηρεσίες των Μπρουκς και Μπέιν, δηλαδή του δεύτερου και του τρίτου σκόρερ της ομάδας του. Επίσης, θα απουσιάσουν οι χρήσιμοι για το ροτέισον των Γκρίζλις, Κάιλ Αντερσον και Τάιους Τζόουνς.

Το βασικό line στους 6,5 πόντους, θα πρέπει ωστόσο να το κατεβάσουμε στο -3,5 (1.62), διότι οι Γκρίζλις στα τελευταία 16 ματς εκτός έδρας ως αουτσάιντερ, έχουν υπερασπιστεί το χάντικαπ 13 φορές. Αν παίξει και ο Χολιντέι, τότε μπορούμε να πάμε και πιο ψηλά.

Σικάγο - Κλίβελαντ: Προγνωστικά και Ανάλυση

Στο Σικάγο, οι Μπουλς (27-15) φιλοξενούν τους Καβαλίερς (27-18) σε μία αναμέτρηση όπου οι δύο ομάδες έχουν εκ διαμέτρου αντίθετη φόρμα. Οι "ταύροι" μετρούν πέντε ήττες στα τελευταία έξι ματς, έχοντας κερδίσει σε αυτό το διάστημα μόνο τους αδύναμους Πίστονς. Αντίθετα οι "ιππότες" ταξίδεψαν στην Πόλη των Ανέμων, κουβαλώντας στις αποσκευές τους ένα σερί πέντε νικών με πιο πρόσφατη αυτή επί του Μπρούκλιν.

Το Σικάγο συνεχίζει να παίζει με δύο σοβαρές απουσίες (ΛαΒιν, Μπολ), ωστόσο η κοιλιά που κάνει η ομάδα του Μπίλι Ντόνοβαν, οφείλεται κυρίως στην κάκιστη άμυνα που παίζει μέσα στο 2022. Μετά την αλλαγή του έτους, οι Μπουλς έχουν το δεύτερο χειρότερο defensive rating στη λίγκα. Είναι ενδεικτικό πως στα τέσσερα προηγούμενα παιχνίδια τους, δέχθηκαν 119 πόντους από το Μέμφις, 114 από τη Βοστώνη, 138 από το Γκόλντεν Στέιτ και 138 από το Μπρούκλιν.

Με δεδομένο ότι οι Καβαλίερς είναι από τις πιο ψηλές ομάδες του ΝΒΑ, άρα θα δυσκολέψουν πολύ τα αγαπημένα mid-range σουτ του ΝτεΡόζαν, το διπλό είναι σωστό φαβορί στο 1.75.

Λ.Α. Λέικερς - Ιντιάνα: Προγνωστικά και Ανάλυση

Η Ιντιάνα (15-29) πάει από το κακό στο χειρότερο με δέκα ήττες στα τελευταία 11 παιχνίδια της. Η ομάδα του Ρικ Καρλάιλ ξεκίνησε ένα road trip πέντε αγώνων γνωρίζοντας την ήττα από τους Κλίπερς με 139-133, σε ένα ματς που η άμυνά της δεν υπήρχε πουθενά. Οι Πέισερς παρέμειναν στην Πόλη των Αγγέλων, αφού τα ξημερώματα θα παίξουν με τους Λέικερς (22-22), που έχουν κατρακυλήσει στην 8η θέση της Δύσης με 6-9 στα τελευταία 15 ματς.

Και οι δύο ομάδες έχουν προβληματικές άμυνες. Η Ιντιάνα στα έξι πιο πρόσφατα ματς, δέχθηκε 112+ πόντους πέντε φορές και χωρίς τον Τέρνερ, έναν εκ των κορυφαίων μπλοκέρ της λίγκας, δύσκολα θα κρατήσει χαμηλά τους Λέικερς, οι οποίοι παίζουν στο τρίτο πιο γρήγορο pace στο ΝΒΑ. Βατό line το over 221,5 στο 1.70, το επιβεβαίωσαν οι λιμνάνθρωποι εννιά φορές στα τελευταία 12 ματς.

Μαϊάμι - Πόρτλαντ: Προγνωστικά και Ανάλυση

Κλείνουμε με το παιχνίδι του Μαϊάμι (28-16) κόντρα στο Πόρτλαντ (18-25), όπου ο άσος είναι το ξεκάθαρο φαβορί σε τιμές λίγο άνω από το 1.20. Τα ευχάριστα νέα για τους Μπλέιζερς είναι ότι επέστρεψε ο ΜακΚόλουμ, έπειτα από απουσία 18 αγώνων, πετυχαίνοντας 16 πόντους σε 28 λεπτά συμμετοχής στη νίκη επί των Μάτζικ.

Ευχάριστα βέβαια είχαν και οι Χιτ, που είδαν τον Αντεμπάγιο να επανέρχεται στην αγωνιστική δράση, μετά από 22 αγώνες. Ο All-Star σέντερ έπαιξε 32 λεπτά στη νίκη επί των Ράπτορς και σημείωσε 14 πόντους.

Οι Χιτ, που βρίσκονται στη δεύτερη θέση της Ανατολής, κέρδισαν τους Μπλέιζερς στην τελευταία τους συνάντηση, στις 5 Ιανουαρίου. Το ρεκόρ τους απέναντι σε ομάδες από τη Δύση είναι 9-8. Οι Μπλέιζερς από τη μεριά τους, δίνουν αγώνα για να παραμείνουν στην πρώτη 10αδα της Δύσης και προέρχονται από δύο κολλητά διπλά στην Ανατολή (Ουάσινγκτον, Ορλάντο).

Σε μία ζόρικη σεζόν για το Πόρτλαντ, αν υπάρχει ένα κέρδος, είναι δίχως δεύτερη σκέψη ο Ανφέρνι Σάιμονς, ο οποίος από τότε που έμεινε εκτός ο Λίλαρντ με τραυματισμό, βγήκε μπροστά κι άρχισε να γίνεται high-usage παίκτης για την ομάδα του Τσόνσι Μπίλαπς. Ο 22χρονος γκαρντ, μέσα στον Ιανουάριο, έχει αγωνιστεί σε επτά αγώνες και μοιράζει κατά μέσο όρο 8 ασίστ. Σε κανένα ματς αυτόν τον μήνα δεν έχει πέσει κάτω από τις 6 ασίστ. Το ενδεχόμενο λοιπόν να δώσει over 5,5 ασίστ και κόντρα στο Μαϊάμι, το οποίο παρεμπιπτόντως θα κατέβει χωρίς τον Κάιλ Λάουρι στο συγκεκριμένο ματς, προσφέρεται στο 1.70.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • Ουάσινγκτον – Μπρούκλιν: Κούζμα double-double (απόδοση 2.05), 02:00
  • Μαϊάμι – Πόρτλαντ: Σάιμονς Over 5,5 ασίστ (απόδοση 1.70), 02:30
  • Σικάγο – Κλίβελαντ: 2 (απόδοση 1.75), 03:00
  • Μιλγουόκι – Μέμφις: 1 -3,5 (απόδοση 1.62), 03:00
  • Λ.Α. Λέικερς – Ιντιάνα: Over 221,5 (απόδοση 1.70), 05:00
TAGS ΜΠΑΣΚΕΤ BET NBA ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ NBA ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ