ΜΠΑΣΚΕΤ BET

Προγνωστικά NBA: Η άμυνα των Νικς, η έδρα των Γουόριορς και η απάντηση των Σέλτικς

Προγνωστικά NBA: Η άμυνα των Νικς, η έδρα των Γουόριορς και η απάντηση των Σέλτικς
© 2023 MICHAEL DWYER / AP IMAGES

Προγνωστικά και στοιχηματική ανάλυση για τις αναμετρήσεις της ημέρας από τα playoff του NBA.

Η σειρά της Νέας Υόρκης με το Κλίβελαντ θυμίζει έντονα άλλες εποχές και δεκαετίες, αφού στα πρώτα τρία ματς το σύνολο των πόντων δεν έφτασε σε κανένα τους 200. Ειδικά στο Game 3 οι Νικς κέρδισαν με 99-79, κρατώντας τους Καβαλίερς στο 21,2% (7/33) από το τρίποντο. Το δίδυμο Μίτσελ-Γκάρλαντ σημείωσε συνολικά μόλις 32 πόντους με 13/40 σουτ (32,5%).

Πλέον, το Κλίβελαντ, για να προκριθεί στον δεύτερο γύρο, καλείται να ανατρέψει το 2-1 της Νέας Υόρκης, κάτι που έκανε για τελευταία φορά χωρίς τον ΛεΜπρόν Τζέιμς στη σύνθεσή του, το 1992!

Στο ματς της Παρασκευής, πέρα από την άμυνα, σημαντική διαφορά για την ομάδα του Τομ Τίμποντο έκανε και ο πάγκος. Είναι ενδεικτικό ότι το πρώτο 12λεπτο έληξε ισόπαλο 17-17. Με το δεύτερο ροτέισον όμως, οι Νικς κέρδισαν τη δεύτερη περίοδο 28-15, πήγαν στο ημίχρονο με +13 και δεν κοίταξαν ξανά πίσω τους.

Αυτό που προκαλεί τη μεγαλύτερη εντύπωση στα φετινά ματς των Νικς απέναντι στους Καβς, είναι πως η Νέα Υόρκη έχει κερδίσει 6/7 φορές τη μάχη των ριμπάουντ, παρά το γεγονός ότι το Κλίβελαντ διαθέτει θεωρητικά μία από τις πιο ισχυρές frontline (Αλεν-Μόμπλεϊ) στη λίγκα.

Συμπερασματικά λοιπόν, οι Νικς με βασικά όπλα την άμυνα, τον πάγκο και την υπεροχή τους στα ριμπάουντ, έχουν και απόψε το προβάδισμα έναντι των Καβαλίερς, που πλέον μετρούν πέντε ήττες σε επτά ματς φέτος κόντρα στη Νέα Υόρκη, σε κανονική περίοδο και playoff.

Στο 2.05 ο άσος με το χάντικαπ στο -3,5 (20:00 Cosmote Sport 4HD, Live από το SPORT24). Με μεγαλύτερο ρίσκο παίζεται το combo σε απόδοση 2.60 με την απλή νίκη των Νικς σε συνδυασμό με το Under 29,5 του Μίτσελ, στη λογική ότι η σειρά πάει ξεκάθαρα στην άμυνα. Ο ηγέτης του Κλίβελαντ είχε 22 πόντους προχθές. Έβαλε 17 στο Game 2, ενώ στα δύο ματς της regular season στο MSG είχε 23 και 24 πόντους αντίστοιχα.

Ποντάρει στην έδρα το Γκόλντεν Στέιτ

Το Γκόλντεν Στέιτ για πρώτη φορά επί ημερών Στιβ Κερ ξεκίνησε σειρά των playoff με σκορ 2-0 στην πλάτη. Ωστόσο, στο Game 3 οι πρωταθλητές αντέδρασαν και μείωσαν σε 2-1, κερδίζοντας την Πέμπτη, με 114-97 του Σακραμέντο. Επιβεβαίωσαν έτσι τη δυναμική τους όταν παίζουν στο Σαν Φρανσίσκο (22:30 Cosmote Sport 5HD, Live από το SPORT24).

Κορυφαίος παίκτης των Γουόριορς ήταν ασφαλώς ο Στέφεν Κάρι, ο οποίος σημείωσε 36 πόντους, ευστοχώντας σε έξι τρίποντα. Σπουδαία δουλειά έκανε και ο Κέβον Λούνεϊ, ο οποίος μπήκε στα παπούτσια του απόντα Ντρέιμοντ Γκριν και πρόσφερε 20 ριμπάουντ και εννιά ασίστ.

Απόψε, ο Γκριν επιστρέφει μετά την τιμωρία του στον τρίτο αγώνα, ενώ διαθέσιμος θα είναι και ο Γκάρι Πέιτον, που έλειψε λόγω ασθένειας. Αυτό σημαίνει ότι η άμυνα των Dubs θα αποκτήσει ακόμη μεγαλύτερη ισχύ.

Για τους Γουόριορς το αποψινό παιχνίδι έχει ξανά χαρακτήρα τελικού, διότι αν οι Κινγκς κάνουν το break και φτάσουν σε match ball, τότε πολύ δύσκολα θα γυρίσει η κατάσταση. Ο άσος είναι λογικά φαβορί στο 1.30, ωστόσο το χάντικαπ των 8,5 πόντων υποτιμά αρκετά την εξαιρετική σεζόν που έχει κάνει φέτος το Σακραμέντο.

Επίσης, ο Μάικ Μπράουν είναι δεδομένο πως θα έχει καλύτερες απαντήσεις αυτή τη φορά αν οι Γουόριορς αποφασίσουν να παίξουν ξανά με double-team τον Ντε' Ααρον Φοξ, όπως άρχισαν να κάνουν από το τέλος της τρίτης περιόδου, στο προηγούμενο παιχνίδι.

Στη λογική λοιπόν, ότι οι Κινγκς αναμένονται πιο ανταγωνιστικοί στο Game 4, μπορούμε μεν να ζητήσουμε την ισοφάριση των Γουόριορς, αλλά χωρίς η διαφορά της νίκης τους να ξεπεράσει τους 15 πόντους, για να πάρουμε έτσι απόδοση διπλασιασμού.

Build A Bet* στους αγώνες του ΝΒΑ! 21+ | Ρυθμ. ΕΕΕΠ | ΚΕΘΕΑ 1114 | Υπεύθυνο Παιχνίδι | *Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις

Δεν κάνει ξανά το ίδιο λάθος η Βοστώνη

Η Βοστώνη κέρδισε πανεύκολα τα πρώτα δύο ματς με την Ατλάντα στο TD Garden και φαινόταν ότι ετοιμάζεται να καθαρίσει με sweep τους Χοκς (24/04 02:00 Live από το SPORT24). Ωστόσο, η ομάδα του Κουίν Σνάιντερ εμφάνισε τις επιθετικές αρετές της στο Game 3, επικράτησε με 130-122 και έδωσε νέο ενδιαφέρον στη σειρά.

Τα "γεράκια" έκαναν την καλύτερή τους επιθετική εμφάνιση σε αγώνα playoffs από το 1986, όταν είχαν σημειώσει 137 πόντους κόντρα στο Ντιτρόιτ. Ο Τρέι Γιανγκ, που είχε συνολικά 14/40 σουτ στα δύο παιχνίδια στη Βοστώνη, ήταν ο πρώτος σκόρερ προχθές με 32 πόντους και 12/22 σουτ.

Από την πλευρά τους, οι Σέλτικς σκόραραν τουλάχιστον 60 πόντους στο πρώτο ημίχρονο και των τριών αγώνων. Στο Game 3 για παράδειγμα, είχαν 15/25 τρίποντα και όμως βρέθηκαν πίσω με επτά πόντους, διότι επέτρεψαν στους Χοκς να σουτάρουν εντός παιδιάς με 65%!

Το ζητούμενο λοιπόν για τους Κέλτες στο Game 4 είναι να αυξήσουν την αμυντική τους πίεση, διότι επιθετικά είναι ξεκάθαρο πως δεν έχουν κανένα πρόβλημα απέναντι στην Ατλάντα. Σε έξι ματς φέτος με τους Χοκς σε regular season και playoff μετρούν πέντε νίκες, σκοράροντας κατά μέσο όρο 122,1 πόντους. Στο 1.65 το διπλό των Σέλτικς με -3,5 πόντους. Αγγίζει τον διπλασιασμό αν ταυτόχρονα ξεπεράσουν τους 115 πόντους.

Βγάζει τη... σκούπα το Ντένβερ

Το Ντένβερ απέχει μία νίκη από την πρόκριση στο δεύτερο γύρο των playoff, καθώς μετά το 2x2 εντός έδρας, την Παρασκευή κέρδισε (120-111) τη Μινεσότα και στο Target Center. Μετά το πρώτο 12λεπτο, που έληξε ισόπαλο με 28-28, οι Νάγκετς πήραν προβάδισμα έξι πόντων στο ημίχρονο και στο δεύτερο μέρος δεν επέτρεψαν ποτέ στους Τίμπεργουλβς να επιστρέψουν. Η ομάδα του Μάικλ Μαλόουν σούταρε με 57% και πήρε 19 πόντους παραπάνω από τον πάγκο της.

Ο Νίκολα Γιόκιτς ήταν ξανά ο παίκτης ορχήστρα για τους νικητές, με 20 πόντους, 12 ασίστ και 11 ριμπάουντ. Το ενδιαφέρον της υπόθεσης είναι πως ο Σέρβος σέντερ σκοράρει στη σειρά με τη Μινεσότα 4,5 πόντους λιγότερους από τον μέσο όρο του στη regular season. Αυτό βέβαια δεν έχει προβληματίσει καθόλου τους Νάγκετς, αφού έχουν αυξήσει τα νούμερά τους οι Τζαμάλ Μάρεϊ και Μάικλ πότερ Τζούνιορ (24/04 04:30 Live από το SPORT24).

Στον αντίποδα, το μόνο κέρδος των "λύκων" είναι οι εμφανίσεις του Αντονι Εντουαρντς, ο οποίος σκοράρει στη σειρά 31,7 πόντους κατά μέσο όρο. Τόσο στο Game 2, όσο και στο Game 3 ήταν ο πρώτος σκόρερ του αγώνα με 41 και 36 πόντους αντίστοιχα. Στο 2.35 να καλύψουν απόψε οι Νάγκετς το βασικό χάντικαπ (-3,5) και ταυτόχρονα ο Εντουαρντς να σημειώσει τουλάχιστον 20 πόντους. Υπενθυμίζεται, ότι στα τέσσερα ματς της regular season κόντρα στο Ντένβερ, είχε 21 κατά μέσο όρο.

Οι αγώνες του ΝΒΑ παίζουν με ενισχυμένες αποδόσεις! 21+ | Ρυθμ. ΕΕΕΠ | ΚΕΘΕΑ 1114 | Υπεύθυνο Παιχνίδι

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • Νέα Υόρκη – Κλίβελαντ: 1 -3,5 (απόδοση 2.05), 20:00
  • Γκόλντεν Στέιτ – Σακραμέντο: 1 & Κινγκς +15 (απόδοση 2.00), 22:30
  • Ατλάντα – Βοστώνη: 2 -3,5 & Σέλτικς Over 115,5 (απόδοση 1.98), 02:00
  • Μινεσότα – Ντένβερ: 2 -3,5 & Εντουαρντς 20+ πόντοι (απόδοση 2.35), 04:30
TAGS ΜΠΑΣΚΕΤ BET ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ NBA NBA ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ