ΜΠΑΣΚΕΤ BET

Προγνωστικά NBA: Για το sweep οι Γουόριορς, για την τιμή των όπλων οι Μάβερικς

Ο Αντριου Γουίγκινς μαρκάρει τον Λούκα Ντόντσιτς στο game 2 των Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς με τους Ντάλας Μάβερικς
Ο Αντριου Γουίγκινς μαρκάρει τον Λούκα Ντόντσιτς στο game 2 των Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς με τους Ντάλας Μάβερικς © 2022 JED JACOBSOHN/ASSOCIATED PRESS

Προγνωστικά και στοιχηματική ανάλυση για τον τέταρτο τελικό της Δύσης ανάμεσα στο Ντάλας και το Γκόλντεν Στέιτ.

Το Γκόλντεν Στέιτ είναι έτοιμο να γίνει η πρώτη ομάδα μετά τους Σικάγο Μπουλς του Μάικλ Τζόρνταν, που φτάνει σε τελικούς του ΝΒΑ για έκτη φορά μέσα σε μία οκταετία. Μετά από δύο σερί σεζόν, που έμειναν τελείως εκτός playoffs, οι Γουόριορς επιστρέφουν δριμύτεροι και είναι πλέον ένα βήμα μακριά από την πρόκρισή τους.

Η ομάδα του Στιβ Κερ κέρδισε με 109-100 στο Ντάλας την Κυριακή κι έκανε το 3-0 στους τελικούς της Δύσης. Ποτέ καμία ομάδα δεν έχει ανατρέψει το συγκεκριμένο σκορ, συνεπώς η σειρά πρακτικά είναι τελειωμένη και μένει να φανεί αν οι Γουόριορς θα κάνουν απόψε το sweep ή θα χρειαστούν και πέμπτο παιχνίδι (25/05 04:00 Cosmote Sport 4HD, Live από το SPORT24).

Ντάλας - Γκόλντεν Στέιτ: Προγνωστικά και Ανάλυση

Υπενθυμίζεται, ότι στον πρώτο γύρο, κόντρα στο Ντένβερ, οι Dubs είχαν προηγηθεί ξανά με 3-0, αλλά έχασαν το τέταρτο ματς, πριν κάνουν το 4-1 μέσα στο Σαν Φρανσίσκο. Επίσης, στο δεύτερο γύρο, με το Μέμφις, είχαν ηττηθεί στο πρώτο match ball, όταν το σκορ ήταν 3-1.

Ισως λοιπόν υπάρξει μία χαλάρωση απόψε από την πλευρά τους. Βέβαια, η κυριαρχία τους είναι δεδομένη, αφού και στις τρεις νίκες τους επικράτησαν πειστικά, με 25, 9 και 9 πόντους διαφορά αντίστοιχα. Στο game 3 ξεδίπλωσαν ξανά την επιθετική τους πολυφωνία, παίρνοντας πέρα από τους 31 πόντους του Στεφ Κάρι, 27 από τον Γουίγκινς, 19 από τον Τόμπσον και από 10 από τους Γκριν και Πουλ.

Το εντυπωσιακό είναι πως σκοράρουν με μεγάλη ευκολία μέσα από το ζωγραφιστό. Μετά τους 62 πόντους που πέτυχαν in the paint στο game 2, σημείωσαν άλλους 46 στον τρίτο τελικό. Ο Κάρι κάνει drive όπως και όποτε θέλει και δεν υπάρχει κάποιος να τον ενοχλήσει από την άμυνα των Μάβερικς, καθώς ούτε ο Πάουελ, ούτε ο Κλέμπερ είναι αποτελεσματικοί rim protectors.

Ο Τζέισον Κιντ, μετά την ήττα στον τρίτο τελικό, πρακτικά παραδέχθηκε τον αποκλεισμό της ομάδας του, ωστόσο τόνισε πως η φετινή επιτυχημένη πορεία είναι μόνο αρχή του ταξιδιού για το Ντάλας. Παράλληλα, ο κόουτς των Μάβερικς χαρακτήρισε δυναστεία το Γκόλντεν Στέιτ και τα παιχνίδια απέναντί του ένα πολύ καλό μάθημα για τη δική του ομάδα.

Προγνωστικά NBA

Αυτό που έχει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον στο αποψινό παιχνίδι, είναι αν θα γίνει ο Λούκα Ντόντσιτς ο πρώτος παίκτης μετά τους Χακίμ Ολάζουον το 1995 και ΛεΜπρον Τζέιμς το 2009, που θα σημειώσει 40+ πόντους σε τρία ματς σε τελικούς περιφέρειας.

Ο Luka-Magic είχε 42 στο game 2 και 40 στο game 3, σουτάροντας με 52,2% και 47,8% αντίστοιχα. Στο 2.95 το 39+ πόντοι του Σλοβένου σούπερ σταρ.

Σε ό,τι αφορά στο ματς αυτό καθαυτό, το Ντάλας θα παίξει για την τιμή των όπλων, ωστόσο για να έχει τύχη θα πρέπει σίγουρα να σουτάρει καλύτερα από το τρίποντο. Στο game 3 είχε μόλις 28,9%.

Το Γκόλντεν Στέιτ από την άλλη, έχει την ευκαιρία να περάσει πρόωρα στους τελικούς του ΝΒΑ και να εξασφαλίσει έτσι σημαντικές ημέρες ξεκούρασης, περιμένοντας να μάθει τον αντίπαλό του από το ζευγάρι Βοστώνη – Μαϊάμι (θα έχει πλεονέκτημα έδρας όποιος και να είναι φιναλίστ από την Ανατολή). Υπάρχουν λοιπόν οι προϋποθέσεις για να ανοίξει το ματς και να επιβεβαιωθεί το Over 214,5 στο 1.83. Οκτώ φορές έχουν επαληθεύσει οι Γουόριορς το συγκεκριμένο σύνολο πόντων στην τρέχουσα postseason.

Σε ατομικό επίπεδο, αξίζει να στηρίξουμε τον Αντριου Γουίγκινς, ο οποίος έχει εξελιχθεί σε παίκτης κλειδί στη φετινή προσπάθεια των Dubs. Ο 27χρονος σμολ-φόργουορντ, που έκανε πόστερ στο game 3 τον Ντόντσιτς με ένα επιβλητικό κάρφωμα, έχει στους τελικούς της Δύσης 20,7 πόντους κατά μέσο όρο, 7 ριμπάουντ και 3,7 ασίστ.

Σε τιμές διπλασιασμού το Over 25,5 του Γουίγκινς σε πόντους, ριμπάουντ και ασίστ. Στο game 1 είχε 27, στο game 2 26 και στο game 3 41! Στα φετινά playoffs έχει ξεπεράσει το συγκεκριμένο όριο εννιά φορές σε 14 παιχνίδια.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • Ντάλας – Γκόλντεν Στέιτ: Over 214,5 (απόδοση 1.83), 04:00
  • Ντάλας – Γκόλντεν Στέιτ: Ντόντσιτς 39+ πόντοι (απόδοση 2.95), 04:00
  • Ντάλας – Γκόλντεν Στέιτ: Γουίγκινς Over 25,5 πόντοι, ριμπάουντ και ασίστ (απόδοση 2.00), 04:00
TAGS ΜΠΑΣΚΕΤ BET ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ NBA NBA ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ