ΜΠΑΣΚΕΤ BET

Προγνωστικά NBA: Για την πρόκριση στο 2.05 το Μαϊάμι, όλα ανοιχτά στο Λος Άντζελες

Οι Τζίμι Μπάτλερ και Κάιλ Λάουρι
Οι Τζίμι Μπάτλερ και Κάιλ Λάουρι Ⓒ 2023 JEFFREY PHELPS/ ASSOCIATED PRESS

Δύο πολύ μεγάλα παιχνίδια περιλαμβάνει το αποψινό πρόγραμμα των playoffs του NBA, από τα οποία θα κριθεί αν θα μπει επίλογος στις σειρές Χιτ – Νικς και Λέικερς – Γουόριορς ή θα πάμε σε έβδομο ματς.

Παίρνοντας τα πράγματα χρονικά, το Μαϊάμι περιμένει στο Kaseya Center τη Νέα Υόρκη (13/05 02:30 Cosmote Sport 4HD, Live από το SPORT24) έχοντας το προβάδισμα με 3-2. Η ομάδα του Έρικ Σποέλστρα δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί το πρώτο της match-ball αφού ηττήθηκε την Τετάρτη στο Madison Square Garden με 112-103.

Ο Τζέιλεν Μπράσον κράτησε ζωντανούς τους Νικς, με μία εκπληκτική εμφάνιση στο Game 6. Δεν βγήκε από το παρκέ ούτε δευτερόλεπτο και τέλειωσε το ματς με 38 πόντους, 9 ριμπάουντ και 7 ασίστ. Αμέσως μετά τη λήξη, ο Τομ Τίμποντο μίλησε αποθεωτικά για τον πρώην άσο των Ντάλας Μάβερικς. Βέβαια, ο Μπράνσον δεν είναι ο μοναδικός παίκτης που χρησιμοποίησε και στα 48 λεπτά ο Τίμποντο. Το ίδιο συνέβη και με τον Κουεντίν Γκράιμς.

Το πιθανότερο είναι πως ο head coach των Νικς θα κάνει το ίδιο και στο Game 6, δεδομένου ότι είναι πάλι εξαιρετικά αμφίβολος ο Ιμάνουελ Κουίκλι, που έχασε τα δύο προηγούμενα ματς. Σε κάθε περίπτωση, είναι δεδομένο πως θα παίξει ξανά με πολύ κλειστό ροτέισον.

Σε ό,τι αφορά στους Χιτ, ο Τζίμι Μπάτλερ την Τετάρτη έμεινε για πρώτη φορά στα φετινά playoffs κάτω από τους 19 πόντους. Το Μαϊάμι πάντως έχει κάνει στην τρέχουσα postseason το 4x4 εντός έδρας και αν κερδίσει τα ξημερώματα θα προκριθεί για τρίτη φορά την τελευταία τετραετία στους τελικούς της Ανατολής. Επίσης, θα γίνει το πρώτο No. 8 μετά τη Νέα Υόρκη του 1999, που φτάνει στους τελικούς της περιφέρειας.

Οι μπουκ δικαιολογημένα προσφέρουν τον άσο φαβορί στο 1.45, καθώς και στα δύο προηγούμενα παιχνίδια τους στη Φλόριντα, κόντρα στους Νικς, κέρδισαν πειστικά με 105-86 και 109-101. Εξάλλου, όσο μαχητικό πνεύμα κι αν διαθέτει ο Μπράνσον, δεν είναι καθόλου εύκολο να αποδειχθεί ξανά τόσο παραγωγικός, μέσα σε δύο μέρες, μετά την υπερπροσπάθεια που έκανε στο do-or-die της Τετάρτης.

Ο άσος με μαζί με το Under 216,5 ξεπερνάει τον διπλασιασμό. Μέχρι στιγμής κανένα ματς της σειράς δεν έχει υπερβεί το συγκεκριμένο όριο. Οι Νικς μάλιστα έχουν 10x10 Under 216,5 στα φετινά playoffs. Ούτως ή άλλως, τα παιχνίδια τους με τους Χιτ πάνε κατά μέσο όρο στις 93,6 κατοχές, δηλαδή το pace είναι μικρότερο ακόμη και από αυτό του Μαϊάμι στην κανονική περίοδο (96,76), που είχε το δεύτερο πιο αργό στο NBA.

Build A Bet* στους αγώνες του ΝΒΑ! 21+ | Ρυθμ. ΕΕΕΠ | ΚΕΘΕΑ 1114 | Υπεύθυνο Παιχνίδι | *Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις

Κλειδί η εμφάνιση του Αντονι Ντέιβις

Στο Λος Άντζελες, οι Λέικερς θα έχουν και μία δεύτερη ευκαιρία να γίνουν η πρώτη δυτική ομάδα, μετά το 2014, που πετάει εκτός playoffs τους πρωταθλητές Γουόριορς (13/05 05:00 Cosmote Sport 8HD, Live από το SPORT24). Στο Game 5 το Γκόλντεν Στέιτ αντέδρασε υποδειγματικά. Κέρδισε άνετα με 121-106, μείωσε σε 3-2 και τα ξημερώματα θα ψάξει το break στην πόλη των αγγέλων, για να υποχρεώσει τους Λέικερς σε έναν τελευταίο χορό στο Σαν Φρανσίσκο.

Την Τετάρτη οι Γουόριορς δεν υπήρχε περίπτωση να χάσουν από τη στιγμή που σούταραν με 51,1%. Βέβαια, για να μπορέσουν να αλώσουν την Crypto.com Arena θα πρέπει οι Splash Brothers να ανεβάσουν στροφές. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Κλέι Τόμπσον, μετά τα 8/11 τρίποντα που είχε στο Game 2, μετράει 8/24 (33,3%) στα επόμενα τρία ματς. Και ο Στεφ Κάρι κινείται κάτω από τα στάνταρ του, καθώς στο τρίτο, τέταρτο και πέμπτο ματς είχε μόλις 10/35 τρίποντα (28,6%). Επίσης είναι κομβικό το τι θα συμβεί με τον Αντριου Γουίγκινς, ο οποίος σημείωσε 25 πόντους προχθές, αλλά για το αποψινό ματς δίνεται αμφίβολος.

Στον αντίποδα, ο Αντονι Ντέιβις αναμένεται να αγωνιστεί κανονικά. Ο AD έπαιξε μόλις 32 λεπτά στο Game 5 διότι δέχθηκε ένα χτύπημα στο κεφάλι από τον Κέβον Λούνεϊ. Για τους Λέικερς είναι κρίσιμο ο Ντέιβις να κυριαρχήσει στις δύο ρακέτες, σε έναν τομέα όπου οι Γουόριορς δεν είναι το ίδιο δυνατοί, όπως για παράδειγμα στην περιφέρεια. Στις τρεις νίκες του Λος Άντζελες, ο ψηλός των Λέικερς κατέβασε 23, 13 και 15 ριμπάουντ, ενώ στις δύο ήττες είχε επτά και εννιά αντίστοιχα.

Από εκεί και πέρα, μένει να φανεί αν ο ΛεΜπρόν έχει φυλάξει μία ακόμη σπέσιαλ εμφάνιση. Στο προηγούμενο παιχνίδι είχε 25 πόντους σε 39 λεπτά, αλλά δεν ήταν τόσο κυριαρχικός όσο μας έχει συνηθίσει. Είναι χαρακτηριστικό πως στη σειρά εκτελεί 7,2 τρίποντα ανά ματς και μόλις 4,2 βολές, δείγμα ότι αποφεύγει πλέον τις πολλές επαφές. Βέβαια, το αποψινό ματς είναι πολύ ιδιαίτερο και ασφαλώς θα δώσει τον καλύτερό του εαυτό.

Οι Λέικερς έχουν το απόλυτο (5-0) μέχρι στιγμής εντός έδρας στην τρέχουσα postseason και προσφέρονται φαβορί στο 1.70-1.75. Δεν είναι πάντως απλό να υποτιμήσεις την καρδιά των πρωταθλητών. Όλοι άλλωστε γνωρίζουν ότι αν οι Γουόριορς πιάσουν ρυθμό από την περιφέρεια είναι ασταμάτητοι. Προτιμότερο λοιπόν να κάνουμε στην άκρη το σημείο και να πάμε με το Over 13,5 ριμπάουντ του Ντέιβις στο 1.72, στη λογική ότι απόψε ο σέντερ των Λέικερς αναμένεται να πλησιάσει ή και να ξεπεράσει τα 40 λεπτά σε συμμετοχή.

Κάθε καλάθι του NBA σε Live Streaming*! 21+ | Ρυθμ. ΕΕΕΠ | ΚΕΘΕΑ 1114 | Υπεύθυνο Παιχνίδι | *Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • Μαϊάμι – Νέα Υόρκη: 1 & Under 216,5 (απόδοση 2.05), 02:30
  • Λ.Α. Λέικερς – Γκόλντεν Στέιτ: Ντέιβις Over 13,5 ριμπάουντ (απόδοση 1.72), 05:00
TAGS ΜΠΑΣΚΕΤ BET ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ NBA NBA ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ