ΜΠΑΣΚΕΤ BET

Προγνωστικά NBA: Δεν... βλέπει τον Ζούμπατς ο Εμπίντ

Ο Τζοέλ Εμπίντ με την φανέλα των Σίξερς
Ο Τζοέλ Εμπίντ με την φανέλα των Σίξερς Ⓒ ASHLEY LANDIS/ ASSOCIATED PRESS

Προγνωστικά και στοιχηματική ανάλυση για τις αναμετρήσεις της ημέρας από το NBA.

Το Μιλγουόκι φιλοξενεί απόψε το Τορόντο με τις δύο ομάδες να παίζουν back to back μετά την MLK Day (02:30 Cosmote Sport 4HD, Live από το SPORT24). Παρότι ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έλειψε για τρίτο διαδοχικό ματς, οι Μπακς κέρδισαν χθες την Ιντιάνα 132-119. Η διαφορά έγινε στην τέταρτη περίοδο, με επί μέρους σκορ 39-21.

Κορυφαίος παίκτης για τα "ελάφια" ήταν ο Τζρου Χολιντέι, ο οποίος έκανε double-double σε τρίτο σερί ματς, γράφοντας μάλιστα season high με τους 35 πόντους που σημείωσε. Εξαιρετικός ήταν και ο Μπόμπι Πόρτις, που επίσης έκανε double-double (21 πόντοι, 11 ριμπάουντ).

Το Τορόντο από την πλευρά του, κέρδισε μέσα στη Νέα Υόρκη, με 123-121 στην παράταση, σε ένα δραματικό ματς, που κρίθηκε στις λεπτομέρειες. Οι Νικς είχαν την ευκαιρία να πάρουν αυτοί τη νίκη, όμως το buzzer τρίποντο που επιχείρησε ο Τζέιλεν Μπράνσον δεν βρήκε στόχο. Πρώτοι σκόρερ για τους Ράπτορς ήταν οι Φρεντ Φαν Φλιτ (33 πόντοι), Σκότι Μπαρνς (26 πόντοι) και Πασκάλ Σιακάμ (20 πόντοι).

Στην πρώτη φετινή μονομαχία των Μπακς με τους Ράπτορς, στις 4 Ιανουαρίου, τα "ελάφια" είχαν κερδίσει 104-101 στην παράταση στο πιο αλλόκοτο ματς της σεζόν. Το Μιλγουόκι είχε προηγηθεί με 21 πόντους διαφορά (90-69) 3:22 πριν τη λήξη της κανονικής περιόδου και όμως οι Καναδοί έκαναν ένα ανεπανάληπτο comeback και έστειλαν την αναμέτρηση στο έξτρα πεντάλεπτο.

Μολονότι είναι αβέβαιο αν θα επιστρέψει απόψε ο Γιάννης, ο άσος στο -3,5 για απόδοση στο 1.80 παίζεται. Οι Μπακς έχουν φέτος ρεκόρ 4-1 σε b2b παιχνίδια. Μία από τις νίκες τους ήταν και αυτή στο Τορόντο. Αντίθετα, οι Ράπτορς έχουν ρεκόρ 2-4, χθες ταλαιπωρήθηκαν πιο πολύ, αφού έπαιξαν παράταση στο MSG και βέβαια είχαν και ταξίδι, σε αντίθεση με τους Μπακς που παρέμειναν στη βάση τους. Ευκαιρία για το Μιλγουόκι να σπάσει ένα αρνητικό σερί πέντε ηττών εντός έδρας κόντρα στο Τορόντο.

Σαν Αντόνιο - Μπρούκλιν

Το Μπρούκλιν σε δύο παιχνίδια χωρίς τον τραυματία Κέβιν Ντουράντ υπέστη ισάριθμες ήττες από Βοστώνη και Οκλαχόμα, σημειώνοντας μόλις 98 και 102 πόντους αντίστοιχα. Στο παιχνίδι με τους Θάντερ, ο Καϊρί Ιρβινγκ έμεινε χαμηλά (15 πόντοι) και οι προσπάθειες των Σεθ Κάρι (23 πόντοι) και Νικ Κλάξτον (17 πόντοι) δεν ήταν αρκετές για να έρθει το W.

Το θετικό για τους Νετς είναι ότι παίζουν απόψε με στο Σαν Αντόνιο (03:00 Cosmote Sport 7HD, Live από το SPORT24), τη χειρότερη άμυνα (119,5 πόντους ανά 100 κατοχές) του ΝΒΑ, άρα θα έχουν την ευκαιρία να αποδείξουν ότι μπορούν να κερδίσουν και χωρίς τον KD. Οι Σπερς την Κυριακή έχασαν από το Σακραμέντο, αφού δέχθηκαν 132 πόντους. Συμπλήρωσαν έτσι πέντε σερί ήττες και οκτώ στα τελευταία εννιά παιχνίδια τους.

Στο χέρι των Νετς το διπλό στο 1.70 με -3,5 πόντους, δεδομένου μάλιστα ότι συνεχίζει εκτός για τα "σπιρούνια" ο αξιόπιστος σκόρερ Ντεβίν Βασέλ.

Ντένβερ - Πόρτλαντ

Το Ντένβερ είναι εξαιρετικό εντός έδρας, όπου μετράει 13 σερί νίκες και έχει ρεκόρ 16-3. Οι Νάγκετς είχαν πέντε διαδοχικές διψήφιες νίκες, πριν κερδίσουν το Ορλάντο 119-116 την Κυριακή, με τρίποντο του Νίκολα Γιόκιτς, 1,2 δευτερόλεπτα πριν το φινάλε. Οι Μάτζικ ανέτρεψαν διαφορά 15 πόντων, βρέθηκαν στο +4 στην τέταρτη περίοδο, όμως ο τελευταίος λόγος άνηκε στον Τζόκερ.

Το μοναδικό αρνητικό είναι ότι τραυματίστηκε ο χρήσιμος πόιντ-γκαρντ Μπόουνς Χάιλαντ και θεωρείται αμφίβολος για το αποψινό παιχνίδι με το Πόρτλαντ (04:00 Live από το SPORT24). Η φετινή σειρά είναι στο 2-1 επί των σβόλων. Οι Μπλέιζερς κέρδισαν το πρώτο παιχνίδι στην έδρα τους, όμως στη συνέχεια οι Νάγκετς πήραν τα επόμενα δύο ματς, εκ των οποίων το ένα μέσα στη Rip City με τρίποντο του Τζαμάλ Μάρεϊ στην εκπνοή.

Ο Λίλαρντ σημείωσε 40 και 34 πόντους αντίστοιχα στις δύο ήττες από το Ντένβερ. Φέτος έχει κατά μέσο όρο 35 πόντους κόντρα στους Νάγκετς και συνολικά στην καριέρα του 28,8. Ο σούπερ σταρ του Πόρτλαντ βρίσκεται σε καταπληκτική κατάσταση, αφού στα τελευταία πέντε ματς δεν έχει πέσει κάτω από τους 30. Στις back to back νίκες απέναντι στο Ντάλας είχε 36 και 40 πόντους, ενώ προηγουμένως έβαλε 50 στην ήττα από το Κλίβελαντ!

Στο 1.50 να σκοράρει ο Λιλαρντ τουλάχιστον 29 πόντους, στο 2.15 αν παράλληλα επικρατήσει το φαβορί, δηλαδή οι Νάγκετς.

Λ.Α. Κλίπερς - Φιλαντέλφεια

Το αποψινό πρόγραμμα ολοκληρώνεται με το ιδιαίτερο παιχνίδι των Κλίπερς κόντρα στους Σίξερς, αφού ο κόουτς των φιλοξενούμενων, Ντοκ Ρίβερς θα τεθεί ξανά αντιμέτωπος με την πρώην ομάδα του (05:00 Live από το SPORT24).

Η Φιλαντέλφεια έχει ξεκινήσει το 2023 με 3/3 νίκες εκτός έδρας. Μετά το διπλό στην Οκλαχόμα, την Πρωτοχρονιά, κέρδισε on the road τόσο τους Τζαζ, όσο και τους Λέικερς, σε back to back παιχνίδια.

Από την άλλη, οι Κλίπερς βρήκαν το αδύναμο Χιούστον και πέτυχαν μόλις τη δεύτερη νίκη τους στα τελευταία εννιά ματς. Το ενθαρρυντικό είναι πως ο Καουάι Λέοναρντ σημείωσε 30 πόντους και επιβεβαίωσε πως βρίσκεται σε ανοδική πορεία. Επίσης, ο Πολ Τζορτζ, που δεν αγωνίστηκε στα προηγούμενα πέντε παιχνίδια, αναβαθμίστηκε σε αμφίβολος και όπως φαίνεται η επιστροφή του πλησιάζει.

Βάσει φόρμας, το διπλό είναι σωστά οριακό φαβορί, αφού οι σταρ των Σίξερς είναι σε εξαιρετική κατάσταση. Για παράδειγμα, ο Χάρντεν σημείωσε 24 πόντους την Κυριακή απέναντι στους Λέικερς, ενώ είχε 31 στη νίκη επί των Τζαζ.

"Καυτός" είναι και ο Τζόελ Εμπίντ, με 34,6 πόντους στα πέντε πιο πρόσφατα ματς! Τον Ιβιτσα Ζούμπατς δεν τον... βλέπει ως αντίπαλο, επομένως το πιθανότερο είναι πως θα ξεπεράσει και απόψε τους 30. Στην καριέρα του, ο Καμερουνέζος σέντερ σκοράρει 33,7 πόντους κατά μέσο όρο κόντρα στους Κλίπερς. Τον περασμένο Δεκέμβριο είχε ισοπεδώσει τον Ζούμπατς βάζοντας 44 με 18/30 σουτ και 7/7 βολές! Στο 1.87 απόψε το Over 31,5 του Εμπίντ. Στο 2.45 αν πάρουμε κι ένα πλεονέκτημα 6,5 πόντων υπέρ των Σίξερς, στη λογική ότι το ματς θα είναι κλειστό και η διαφορά δεν θα ανοίξει ιδιαίτερα.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • Μιλγουόκι – Τορόντο: 1 -3,5 (απόδοση 1.80), 02:30
  • Σαν Αντόνιο – Μπρούκλιν: 2 -3,5 (απόδοση 1.70), 03:00
  • Ντένβερ – Πόρτλαντ: 1 & Λίλαρντ 29+ πόντοι (απόδοση 2.15), 04:00
  • Λ.Α. Κλίπερς – Φιλαντέλφεια: 2 +6,5 & Εμπίντ Over 31,5 (απόδοση 2.45), 05:00
TAGS ΜΠΑΣΚΕΤ BET ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ