ΜΠΑΣΚΕΤ BET

Προγνωστικά NBA: Χαμηλά το line στη Νέα Υόρκη, μιλάει η εμπειρία των Γουόριορς

Ο Ντρέιμοντ Γκριν με την φανέλα των Γουόριορς
Ο Ντρέιμοντ Γκριν με την φανέλα των Γουόριορς Ⓒ 2023 JEFF CHIU/ ASSOCIATED PRESS

Προγνωστικά και στοιχηματική ανάλυση για το πρώτο παιχνίδι στα ημιτελικά της Ανατολής ανάμεσα στη Νέα Υόρκη και το Μαϊάμι, αλλά και το καθοριστικό Game 7 στη σειρά του Σακραμέντο με το Γκόλντεν Στέιτ για τον πρώτο γύρο της Δύσης.

Ο δεύτερος γύρος των playoffs στην Ανατολή ξεκινάει απόψε με το Game 1 στη σειρά της Νέας Υόρκης με το Μαϊάμι (20:00 Cosmote Sport 4HD, Live από το SPORT24). Ασφαλώς πρόκειται για ένα ζευγάρι που ξυπνάει μνήμες από το παρελθόν, καθώς Νικς και Χιτ συναντήθηκαν τέσσερις σερί σεζόν στην postseason από το 1997 μέχρι το 2000. Το εντυπωσιακό είναι πως εκείνη την τετραετία έπαιξαν συνολικά 24 παιχνίδια για τα playoffs και ούτε ένα δεν πλησίασε τους 200 πόντους. Για την ακρίβεια, μόνο ένα ματς ξεπέρασε τους 190!

Οι δύο ομάδες συναντήθηκαν για τελευταία φορά στα playoffs, στον πρώτο γύρο της σεζόν 2011/12 με τους Χιτ τότε να παίρνουν την πρόκριση στα πέντε παιχνίδια. Και σε εκείνη τη σειρά τα σκορ ήταν χαμηλά, με το μεγαλύτερο (200 πόντοι) να έρχεται στην πέμπτη αναμέτρηση.

Η Νέα Υόρκη φτάνει στον δεύτερο γύρο για πρώτη φορά μετά το 2013, όταν είχε αποκλειστεί από την Ιντιάνα. Πριν το 2013, η τελευταία της παρουσία σε δεύτερο γύρο ήταν το 2000, όταν είχε περάσει τους Χιτ στα επτά παιχνίδια.

Στον πρώτο γύρο, η ομάδα του Τομ Τίμποντο κυριάρχησε απόλυτα των Καβαλίερς και έφτασε εμφατικά στην πρόκριση με 4-1. Στις τέσσερις νίκες τους, οι Νικς δέχθηκαν κάτω από 100 πόντους, για την ακρίβεια μόλις 91 κατά μέσο όρο. Η Νέα Υόρκη μάλιστα, έκλεισε τη σειρά μέσα στο Κλίβελαντ, επικρατώντας στο πέμπτο ματς με 106-95.

Η πρόκριση της Νέας Υόρκης αποκτάει ακόμη μεγαλύτερη αξία, δεδομένου ότι ο Τζούλιους Ραντλ, πρώτος σκόρερ της στη regular season, με 25,1 πόντους, έμεινε μόλις στους 14,4 στα πέντε παιχνίδια με τους Καβς. Ο Ραντλ γύρισε τον αστράγαλό του, κόντρα στο Μαϊάμι, στις 29 Μαρτίου, πέντε ματς πριν το φινάλε της κανονικής περιόδου και όπως αποδείχθηκε ο τραυματισμός του τον επηρέασε αρκετά κόντρα στο Κλίβελαντ. Στο Game 5 μάλιστα, την περασμένη Τετάρτη, ο Ραντλ τραυματίστηκε ξανά στον αστράγαλο και έμεινε στο παρκέ μόλις 16 λεπτά.

Παρόλα αυτά, οι Νικς έκαναν μια χαρά τη δουλειά, έχοντας για κορυφαίους παίκτες τον Τζέιλεν Μπράνσον (24 πόντους) και τον Αρ Τζέι Μπάρετ (17,4 πόντους), που ανέβασε κατακόρυφα την απόδοσή του από το Game 3 και μετά.

Στον αντίποδα, το Μαϊάμι έκανε τη μεγάλη έκπληξη, πετώντας εκτός με 4-1 το Μιλγουόκι, που θεωρούνταν από τα φαβορί για τον τίτλο. Ευνοήθηκε βέβαια και από τις συγκυρίες, καθώς τραυματίστηκε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο στο Game 1 και δεν αγωνίστηκε στα επόμενα δύο ματς.

Οι Χιτ πάντως ήταν εκπληκτικοί επιθετικά κόντρα στους Μπακς, αφού σούταραν με 45% από το τρίποντο, παρά το γεγονός ότι έχασαν με τραυματισμό τον Τάιλερ Χίρο στο πρώτο παιχνίδια. Ο Ντάνκαν Ρόμπινσον (14/19 τρίποντα) αντικατέστησε επάξια τον Χίρο και φυσικά ο Τζίμι Μπάτλερ βγήκε μπροστά γράφοντας εξωπραγματικά νούμερα.

Ο Jimmy Buckets έκλεισε τη σειρά με 37,6 πόντους κατά μέσο όρο και 12/27 τρίποντα (44,4%). Στο Game 5 της Τετάρτης έβαλε 42 πόντους, έχοντας και το καθοριστικό καλάθι, στην εκπνοή της κανονικής διάρκειας, που έστειλε το ματς στην παράταση. Απίστευτος ήταν και στο Game 4, όπου σημείωσε 56 πόντους!

Γενικά, η ομάδα του Έρικ Σποέλστρα απέδειξε πως ήταν πολύ πιο έτοιμη πνευματικά συγκριτικά με τους Μπακς, αφού και στο τέταρτο παιχνίδι και στο πέμπτο, κατάφερε να ανατρέψει στο δεύτερο ημίχρονο μεγάλες διψήφιες διαφορές 15 και 16 πόντων αντίστοιχα.

Στα πέντε ματς των Χιτ, στον πρώτο γύρο, σημειώθηκαν 242,8 πόντοι κατά μέσο όρο, με το Μαϊάμι να έχει τον κορυφαίο επιθετικό μέσο όρο (124) στην postseason και το κορυφαίο ποσοστό ευστοχίας εντός παιδιάς (51,9%).

Φυσικά, οι Νικς θα είναι υποψιασμένοι μετά τα όσα έκαναν οι Χιτ κόντρα στους Μπακς, ωστόσο το line στο πρώτο ματς έχει βγει αρκετά χαμηλά, στους 207,5 πόντους και λογικά το Over στο 1.91 μπορεί να επιβεβαιωθεί. Στις τέσσερις μεταξύ τους αναμετρήσεις φέτος, στη regular season, το επαλήθευσαν τρεις φορές (210, 242, 247 και 193 πόντοι).

Εναλλακτικά, μπορούμε να κατεβάσουμε το όριο στους 199,5 πόντους για μεγαλύτερη ασφάλεια και ταυτόχρονα να ζητήσουμε το Under 20,5 του Ραντλ, ο οποίος στον πρώτο γύρο σημείωσε μόνο σε ένα ματς πάνω από 20 και απόψε για να αγωνιστεί θα πρέπει να σφίξει τα δόντια.

Κάθε καλάθι του NBA σε Live Streaming*! 21+ | Ρυθμ. ΕΕΕΠ | ΚΕΘΕΑ 1114 | Υπεύθυνο Παιχνίδι | *Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις

Ενθουσιασμός εναντίον εμπειρίας

Στη Δύση, η σειρά των Κινγκς με τους Γουόριορς εξελίχθηκε στην πιο ανταγωνιστική του πρώτου γύρου και θα κριθεί σε έβδομο παιχνίδι. Μετά το break που έκαναν οι πρωταθλητές στο Game 5, οι περισσότεροι περίμεναν πως θα φτάσουν στην πρόκριση με 4-2. Το σύνολο όμως του Μάικ Μπράουν είχε διαφορετική άποψη. Έκανε break στο break, στο Game 6 και έτσι υποχρέωσε τους Dubs να ανέβουν ξανά στην πρωτεύουσα της Καλιφόρνια για έναν τελευταίο χορό (22:30 Cosmote Sport 5HD, Live από το SPORT24).

Οι "βασιλιάδες" απέδειξαν ότι δεν ήταν τυχαία η κορυφαία εκτός έδρας ομάδα της Δύσης στην κανονική περίοδο με 25 διπλά σε 41 αγώνες. Δεν μάσησαν από τα αστραφτερά δαχτυλίδια των Γουόριορς και ισοφάρισαν σε 3-3 (118-99), με μία εκπληκτική τρίποντη ραψωδία. Είναι χαρακτηριστικό πως το Σακραμέντο σημείωσε 21 πόντους περισσότερους από το τρίποντο (51-30), έχοντας συνολικά 17 εύστοχα τρίποντα από οκτώ διαφορετικούς παίκτες! Μόνο η τριάδα Κίγκαν Μάρεϊ (4), Μαλίκ Μονκ (3) και Κέβιν Χέρτερ (3) ευστόχησαν μαζί σε 10 τρίποντα.

Απόψε, μένει να φανεί αν ο τελευταίος λόγος ανήκει στον νεανικό ενθουσιασμό του Σακραμέντο ή στην εμπειρία και τα γαλόνια του Γκόλντεν Στέιτ. Οι Γουόριορς έχουν ρεκόρ 6-0 στον πρώτο γύρο των playoffs επί ημερών Στιβ Κερ και μετρούν 18 σερί νικηφόρες σειρές απέναντι σε ομάδες της Δύσης!

Με τον Κερ στον πάγκο, το Γκόλντεν Στέιτ έχει βρεθεί μόλις τέσσερις φορές αντιμέτωπο με elimination game και το ρεκόρ του είναι 2-2. Έχασε στο Game 7 στους τελικούς του 2016 και στο Game 6 στους τελικούς του 2019. Αντίθετα, κέρδισε στους τελικούς της Δύσης το 2016, τους Θάντερ και ξανά στους τελικούς της Δύσης το 2018, τους Ρόκετς, βγάζοντας μάλιστα διπλό μέσα στο Χιούστον.

"Έχουμε κερδίσει ξανά Game 7 στο δρόμο, επομένως ξέρουμε πως γίνεται", αισιοδοξεί ο Στιβ Κερ, που διαπίστωσε μία ανεξήγητη χαλαρότητα στο παιχνίδι της Παρασκευής. Αυτή τη φορά οι πρωταθλητές αναμένονται πολύ πιο αποφασιστικοί, επομένως το διπλό σε τιμές αουτσάιντερ, στο 2.00 αξίζει, δεδομένου ότι στηρίζουμε την πιο ψημένη σε τέτοιου είδους καταστάσεις ομάδα.

Για όποιον θέλει να αποφύγει το σημείο, καθώς η συγκεκριμένη σειρά εξελίσσεται σε κορόνα-γράμματα, μπορεί να ζητήσει το Over 13,5 σε ασίστ και ριμπάουντ του Ντρέιμοντ Γκριν, στο 1.83. Ο Γκριν διαχρονικά φωνάζει "παρών" στα δύσκολα και είναι πάντα πρόθυμος να πέσει στη φωτιά όταν η μπάλα καίει. Σε όλα τα μεγάλα ραντεβού των Γουόριορς στα playoffs ήταν μαχητικός και θετικός. Είναι ενδεικτικό ότι στα τέσσερα προηγούμενα elimination games των “πολεμιστών” ο πολύπειρος πάουερ φόργουορντ μέτρησε 16 πόντους, 14 ριμπάουντ και 7,8 ασίστ κατά μέσο όρο!

Οι αγώνες του ΝΒΑ παίζουν με ενισχυμένες αποδόσεις! 21+ | Ρυθμ. ΕΕΕΠ | ΚΕΘΕΑ 1114 | Υπεύθυνο Παιχνίδι

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • Νέα Υόρκη – Μαϊάμι: Over 207,5 (απόδοση 1.91), 20:00
  • Σακραμέντο – Γκόλντεν Στέιτ: 2 (απόδοση 2.00) ή Γκριν Over 13,5 ριμπάουντ & ασίστ (απόδοση 1.83), 22:30
TAGS ΜΠΑΣΚΕΤ BET ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ NBA NBA ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ