ΜΠΑΣΚΕΤ BET

Προγνωστικά Μπάσκετ: Φουλ για "σκούπα" η Άλμπα, υπό πίεση η Βιλερμπάν

Ο Μάικ Τζέιμς στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό
Ο Μάικ Τζέιμς στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό INTIME SPORTS

Προγνωστικά και στοιχηματική ανάλυση για τον τρίτο τελικό στη γερμανική Μπουντεσλίγκα ανάμεσα στην Άλμπα και την Μπάγερν και στον δεύτερο τελικό της LNB ανάμεσα στη Βιλερμπάν και τη Μονακό.

Για πρώτη φορά μετά από 19 χρόνια, η Άλμπα έχει τη δυνατότητα να πανηγυρίσει τον τίτλο στη γερμανική Μπουντεσλίγκα μπροστά στο κοινό της. Η ομάδα του Βερολίνου προηγείται με 2-0 της Μπάγερν στη σειρά των τελικών κι αν υπερασπιστεί απόψε την έδρα της θα κατακτήσει το τρίτο διαδοχικό πρωτάθλημα Γερμανίας και 11ο στην ιστορία της (20:00 LIVE από το SPORT24).

Άλμπα - Μπάγερν: Προγνωστικά και Ανάλυση

Η Μπάγερν, η οποία πάλεψε στα ίσα με την Μπαρτσελόνα στα playoffs της EuroLeague και για λεπτομέρειες απέτυχε να γίνει η πρώτη γερμανική ομάδα που προκρίνεται στο Final Four, κινδυνεύει να ολοκληρώσει τη σεζόν χωρίς κανέναν τίτλο. Φυσικά, αν συμβεί αυτό, αναμένονται σημαντικές αλλαγές το καλοκαίρι.

Κανείς δεν μπορεί πλέον να αμφισβητήσει ότι η Άλμπα έχει το πάνω χέρι στην Μπουντεσλίγκα και όλα δείχνουν ότι θα κάνει απόψε το 3-0. Άλλωστε, η ομάδα του Ισραελ Γκονζάλεθ μετράει 18 σερί νίκες μετά την τελευταία ήττα από τη Μονακό για τη EuroLeague, τον περασμένο Απρίλιο.

Στον αντίποδα, η πληγωμένη από τους τραυματισμούς Μπάγερν βρίσκεται στα όρια της, έχοντας ήδη παίξει 82 επίσημους αγώνες την τρέχουσα σεζόν. Οσο καλό ρόστερ κι αν έχουν οι Βαυαροί, όσα τρικ κι αν σκαρφιστεί ο Αντρέα Τρινκιέρι, οι απουσίες του Νταρούν Χίλιαρντ, του Κόρεϊ Γουόλντεν και εσχάτως του Βλάντιμιρ Λούτσιτς δεν είναι δυνατό να αναπληρωθούν.

"Ποτέ δεν τα παρατάμε, συνεχίζουμε να παλεύουμε", είναι το μότο του Ιταλού κόουτς εν όψει του Game 3, ωστόσο η ιστορία λέει ότι μόνο μία φορά στα χρονικά ανατράπηκε το 2-0 και έγινε 3-2 στην Μπουντεσλίγκα: Το 1989, όταν τον τίτλο τον κατέκτησε η Μπεϊρόιτ απέναντι στη Λεβερκούζεν.

Με βάση την εικόνα των πρώτων δύο τελικών, η Άλμπα αναμένεται να καλύψει ένα χάντικαπ 5,5 πόντων. Άλλωστε, τόσο στο Game 1 όσο και στο Game 2 κέρδισε με +13. Ειδικά στο παιχνίδι του Μονάχου, η Μπάγερν ήταν αποκαρδιωτική επιθετικά, μένοντας στους 58 πόντους με μόλις 37,5% εντός παιδιάς. Στο 1.75 ο άσος με -5,5.

Βιλερμπάν - Μονακό: Προγνωστικά και Ανάλυση

Στους γαλλικούς τελικούς, η Μονακό ξεκίνησε με break μέσα στο Αστρομπάλ, κερδίζοντας το πρώτο ματς με 82-74. Το Game 2 γίνεται ξανά στην έδρα της Βιλερμπάν, η οποία απόψε είναι υποχρεωμένη να αντιδράσει αν θέλει να έχει ελπίδα για τον τίτλο (21:30 LIVE από το SPORT24).

Οι Μονεγάσκοι πάντως, έδειξαν στο Game 1 ότι υπερέχουν αισθητά. Προηγήθηκαν μέχρι και με 19 πόντους διαφορά στο δεύτερο δεκάλεπτο. Η ομάδα του Τι Τζέι Πάρκερ δεν τα παράτησε, κέρδισε με 38-33 το δεύτερο ημίχρονο, στάθηκε όμως αδύνατο να απειλήσει την παρέα του Μάικ Τζέιμς.

Ο άλλοτε άσος του Παναθηναϊκού, παρότι είχε 1/8 τρίποντα, τέλειωσε το ματς με 17 πόντους, 6 ριμπάουντ και 5 ασίστ. Εξαιρετικοί ήταν βέβαια και οι Ντιαλό, Μπέικον και Τόμας, που πρόσφεραν συνολικά 41 πόντους με 16/30 σουτ (6/9 τρίποντα)!

Στη Βιλερμπάν υπάρχει ανησυχία για τον πολύτιμο γκαρντ, Κρις Τζόουνς, ο οποίος αποχώρησε με πρόβλημα στο γόνατο ένα λεπτό πριν το φινάλε του πρώτου τελικού. Σε κάθε περίπτωση, όλη πίεση απόψε είναι στην πλευρά των γηπεδούχων και αυτό λογικά θα λειτουργήσει προς όφελος της Μονακό.

Το βασικό χάντικαπ είναι στους +2,5 πόντους. Αν πάμε με μεγαλύτερη ασφάλεια στο +7,5 για την ομάδα του Σάσα Ομπράντοβιτς και ζητήσουμε παράλληλα το Over 150,5 χτίζουμε απόδοση πάνω από το 1.90.

Σημειώνεται πως στα φετινά πέντε ματς της Βιλερμπάν με τη Μονακό σε LNB και EuroLeague το σύνολο των πόντων ξεπέρασε τους 155 τέσσερις φορές. Μόνο στο ματς της κανονικής περιόδου στο Αστρομπάλ το σκορ έμεινε χαμηλά (64-64), ωστόσο επειδή παίχθηκαν δύο παρατάσεις, τελικά το συνολικό σκορ έφτασε στους 166.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • Άλμπα – Μπάγερν: 1 -5,5 (απόδοση 1.75), 20:00
  • Βιλερμπάν – Μονακό: 2 +7,5 & Over 150,5 (απόδοση 1.93), 21:30
TAGS ΜΠΑΣΚΕΤ BET ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ