ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΑ

Προγνωστικά Κόπα Άφρικα: Δυάδα στο 4.77 από τον "ερυθρόλευκο" όμιλο

Ο Σαντιό Μανέ με τη φανέλα της Σενεγάλης στον ημιτελικό του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής με την Τυνησία, στο Κάιρο της Αιγύπτου
Ο Σαντιό Μανέ με τη φανέλα της Σενεγάλης Ⓒ 2022 HASSAN AMMAR/ ASSOCIATED PRESS

Ενδιαφέρουσα δυάδα σε τιμές άνω του 4.70 προκύπτει από τον δεύτερο όμιλο του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής, όπου μετέχουν και δύο παίκτες του Ολυμπιακού.

Το Κύπελλο Εθνών Αφρικής έκανε πρεμιέρα την Κυριακή με το Καμερούν να κερδίζει 2-1 την Μπουρκίνα Φάσο και το Πράσινο Ακρωτήρι με 1-0 την Αιθιοπία. Σήμερα ρίχνονται στη μάχη οι ομάδες του δευτέρου και του τρίτου ομίλου.

Ειδικά για τον δεύτερο όμιλο, υπάρχει και ελληνικό ενδιαφέρον, αφού στην αποστολή της Σενεγάλης έχει συμπεριληφθεί ο Παπέ Αμπού Σισέ και στην αποστολή της Γουινέας ο Αγκιμπού Καμαρά, αμφότεροι παίκτες του Ολυμπιακού.

Σενεγάλη - Ζιμπάμπουε: Προγνωστικά και Ανάλυση

Η Σενεγάλη, εκτός από φαβορί του ομίλου, είναι και πρώτο φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου σε απόδοση 5.00. Τα "λιοντάρια της Τεράνγκα" δεν έχουν αναδειχθεί ποτέ πρωταθλητές Αφρικής, ωστόσο στην προηγούμενη διοργάνωση, το 2019, είχαν φτάσει μέχρι τον τελικό, όπου ηττήθηκαν με 1-0 από την Αλγερία.

Η ομάδα του Αλιού Σισέ διατηρεί πολύ καλές πιθανότητες να προχωρήσει μακριά και σε αυτό το τουρνουά, αφού διαθέτει μία πολύ δυνατή αποστολή με παίκτες από τα πέντε κορυφαία ευρωπαϊκά πρωταθλήματα.

Στην προετοιμασία της Σενεγάλης δεν κύλησαν όλα ομαλά, αφού βρέθηκαν επτά παίκτες θετικοί στον κορονοϊό, ανάμεσα σε αυτούς ο αρχηγός και στόπερ της Νάπολι, Καλίντου Κουλιμπαλί, ο τερματοφύλακας της Τσέλσι, Εντουάρντ Μεντί και ο επιθετικός της Αλάνιασπορ, Φαμαρά Ντιεντίου. Επίσης, είναι τραυματίας ο μεσοεπιθετικός της Γουότφορντ, Ισμαΐλα Σαρ.

Παρόλα αυτά, ο Αλιού Σισέ εξακολουθεί να έχει πολλές λύσεις για όλες τις θέσεις με παίκτες όπως ο Σαντιό Μανέ (Λίβερπουλ), ο Ιντρίσα Γκέιγ (Παρί Σεν Ζερμέν), ο Τσεϊκού Κουγιατέ (Κρίσταλ Πάλας), ο Μπουλαγιέ Ντία (Βιγιαρεάλ), ο Αμπντού Ντιαλό (Παρί Σεν Ζερμέν), ο Κεϊτά Μπαλντέ (Κάλιαρι), ο Μπάλο-Τουρέ (Μίλαν) και ο Μπούνα Σαρ (Μπάγερν).

Σημειώνεται, ότι η Σενεγάλη πέρασε εύκολα από την προκριματική φάση με απολογισμό 4-2-0 σε όμιλο με Γουινέα-Μπισάου, Κονγκό και Σουαζιλάνδη. Τα "λιοντάρια της Τεράνγκα" έκαναν επίδειξη δύναμης και στον προκριματικό όμιλο του Μουντιάλ, στο πλαίσιο της δεύτερης φάσης στην αφρικανική ζώνη, γράφοντας ρεκόρ 5-1-0 κόντρα σε Τόγκο, Ναμίμπια και Κονγκό.

Η Ζιμπάμπουε από την πλευρά της στηρίζεται κυρίως σε παίκτες που αγωνίζονται σε πρωταθλήματα της Αφρικής. Μεγάλο αστέρι της είναι ο φορ της Λυών, Τίνο Καντεβέρε, ο οποίος όμως πραγματοποιεί πολύ μέτρια σεζόν φέτος. Επίσης, από την αποστολή απουσιάζουν δύο σημαντικά μέλη, οι χαφ Νακάμπα (Αστον Βίλα) και Μουνέτσι (Ρεμς).

Ο άσος λογικά είναι φαβορί γύρω στο 1.40 (15:00 Live από το SPORT24), καθώς η Ζιμπάμπουε δεν έχει κάνει ούτε μία νίκη στα τελευταία 12 παιχνίδια της! Μπορεί βέβαια να ανέβει στο 2.50 αν συνδυαστεί με το anytime του Μανέ. Ο σταρ της Λίβερπουλ σε 80 συμμετοχές με το εθνόσημο έχει σημειώσει 26 γκολ και είναι πολύ πιθανό να κάνει ξανά τη διαφορά για την εθνική του ομάδα.

Γουινέα - Μαλάουι: Προγνωστικά και Ανάλυση

Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου, η Γουινέα παίζει με το Μαλάουι (18:00 Live από το SPORT24), το οποίο συμμετέχει μόλις για τρίτη φορά στην ιστορία του σε τελική φάση Κυπέλλου Εθνών Αφρικής και θεωρείται από τις πιο αδύναμες ομάδες της διοργάνωσης.

Και οι δύο ομάδες έχουν κρούσματα κορονοϊού. Στη Γουινέα ανιχνεύθηκαν έξι παίκτες θετικοί και στο Μαλάουι οχτώ. Ανάμεσα σε αυτά τα οχτώ κρούσματα είναι και ο κορυφαίος επιθετικός του Μαλάουι, ο Γκαμπαντίνο Μάνγκο, που αγωνίζεται στο πρωτάθλημα της Νοτίου Αφρικής με τη φανέλα των Ορλάντο Πάιρατς.

Οι "φλόγες" στην αποστολή τους έχουν παίκτες που αγωνίζονται κυρίως στο εγχώριο πρωτάθλημα ή σε άλλες λίγκες στην Αφρική. Αντίθετα, η Γουινέα έχει πολύ πιο αναγνωρίσιμους ποδοσφαιριστές, αφού πέρα από τον άσο του Ολυμπιακού, Αγκιμπού Καμαρά, στο ρόστερ βρίσκονται ο Ναμπί Κεϊτά της Λίβερπουλ, ο χαφ Αμαντού Ντιαβαρά της Ρόμα και ο κορυφαίος επιθετικός της Κλερμόν, Μοχάμεντ Μπαγιό.

Η Γουινέα δεν πήγε καλά στη δεύτερη φάση των προκριματικών του Μουντιάλ, ευρισκόμενη στον ίδιο όμιλο με το ισχυρό Μαρόκο, τη Γουινέα-Μπισάου και το Σουδάν. Τερμάτισε τρίτη χωρίς να κάνει νίκη (0-4-2). Στο ρόστερ της πάντως έχει αρκετούς παίκτες από την Ευρώπη και λογικά θα μονομαχήσει με τη Ζιμπάμπουε για τη δεύτερη θέση.

Στο τελευταίο φιλικό, κέρδισε 2-0 τη Ρουάντα με τον Αγκιμπού να δίνει την ασίστ στον Μπαγιό με εκτέλεση κόρνερ για το 1-0. Ο άσος της Γουινέας βρίσκεται στο 1.60 και μπορεί να φτάσει μέχρι το 1.90+ σε συνδυασμό με το under 3,5, αφού το Μαλάουι δύσκολα θα γίνει απειλητικό.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • Σενεγάλη - Ζιμπάμπουε: 1 & Να σκοράρει ο Μανέ (απόδοση 2.50), 15:00
  • Γουινέα - Μαλάουι: 1 & Under 3,5 (απόδοση 1.91), 18:00
TAGS ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ