BIG GAMES BET

Προγνωστικά Ιταλία: Με τις κάρτες στο Ολίμπικο, με το 2.50 στο Derby d’ Italia

Ο Λαουτάρο Μαρτίνες πανηγυρίζει το γκολ κόντρα στην Μπαρτσελόνα
Ο Λαουτάρο Μαρτίνες πανηγυρίζει το γκολ κόντρα στην Μπαρτσελόνα © 2022 JOAN MONFORT / AP IMAGES

Προγνωστικά και στοιχηματική ανάλυση για τα δύο μεγάλα ιταλικά ντέρμπι, το Ρόμα - Λάτσιο και το Γιουβέντους - Ιντερ.

Σούπερ Κυριακή και στην Ιταλία απόψε με δύο πολύ μεγάλα ντέρμπι. Η αρχή γίνεται με τη μάχη της Ρώμης, ανάμεσα στη Ρόμα και τη Λάτσιο (19:00 Cosmote Sport 2HD, Live από το SPORT24). Η Ρόμα ξεκίνησε τη σεζόν με πολύ υψηλές βλέψεις. Ο κόσμος το καλοκαίρι “ψήθηκε” με την ομάδα και τα sold out στο Ολίμπικο έρχονται το ένα μετά το άλλο. Στην πράξη πάντως, είναι φανερό ότι η Ρόμα δεν μπορεί ακόμη να θεωρηθεί σοβαρή διεκδικήτρια του τίτλου και ταβάνι της είναι η τετράδα.

Η αφετηρία της Λάτσιο ήταν πολύ διαφορετική. Υπήρξε γκρίνια για το γεγονός ότι η ομάδα δεν ενισχύθηκε όσο η συμπολίτισσα και φυσικά τα παιχνίδια της στο Ολίμπικο είχαν πολύ πιο παγωμένη ατμόσφαιρα συγκριτικά με αυτά της Ρόμα. Μετά πάντως από 12 αγωνιστικές, η Λάτσιο βρίσκεται μόλις στο -1 από τους τζιαλορόσι, έχοντας μάλιστα καλύτερη επίθεση και άμυνα από το σύνολο του Ζοσέ Μουρίνιο.

Παρότι λοιπόν, στο ξεκίνημα υπήρχε η αίσθηση ότι η Ρόμα φέτος θα είναι πολύ πιο ανταγωνιστική από τη Λάτσιο, στο γήπεδο οι διαφορές τους αποδεικνύονται από ελάχιστες έως μηδαμινές.

Το αποψινό ντέρμπι λοιπόν, αναμένεται πολύ πιο ισορροπημένο και αμφίρροπο απ' ότι δείχνουν τα 2,05 του άσου. Ενδεχομένως ο φαβοριτισμός της Ρόμα σε αυτά τα επίπεδα να προκύπτει κυρίως από το γεγονός ότι η Λάτσιο έχει εκτός τους δύο κορυφαίους παίκτες της, τον Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς (τιμωρημένος) και τον Ιμόμπιλε (μικρό ενδεχόμενο να κάτσει έστω στον πάγκο). Και η Ρόμα όμως από την πλευρά της έχει σημαντικές απουσίες, όπως αυτή του Ντιμπάλα (5 γκολ) και του Σπινατσόλα.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Η Ρόμα έχει ρεκόρ 5-1-1 στα τελευταία επτά ματς, με μοναδική ήττα από την πρωτοπόρο Νάπολι. Παρόλα αυτά, όλες οι νίκες της έχουν έρθει στο όριο και με πολύ κόπο. Την Πέμπτη είδε κι έπαθε για να λυγίσει με 3-1 τη Λουντογκόρετς στο Europa League με δύο πέναλτι του Πελεγκρίνι. Στο πρωτάθλημα ήταν στο 1-1 με τη Βερόνα μέχρι το 88', αλλά βρήκε στο τέλος δύο γκολ και έφτασε στο τρίποντο (3-1).

Από την άλλη, η Λάτσιο εκεί που έτρεξε ένα καλό αήττητο σερί επτά αγώνων (4-3-0), με σχεδόν αψεγάδιαστη αμυντική λειτουργία, τα γκρέμισε όλα μέσα σε τέσσερις ημέρες. Πρώτα έχασε μέσα στο Ολίμπικο με 3-1 από τη Σαλερνιτάνα και καπάκι ηττήθηκε με 1-0 από τη Φέγενορντ, στο Ρότερνταμ και υποβιβάστηκε στο Conference League.

Στοιχηματικά, το αποψινό ντέρμπι της Ρώμης έχει ενδιαφέρον κυρίως στο κομμάτι των καρτών. Συνήθως στα μεταξύ τους ματς κυριαρχούν οι δυνατές μονομαχίες, υπάρχει ένταση και αρκεί μία σπίθα για να προκληθεί πυρκαγιά. Με δεδομένο ότι και οι δύο πάγκοι (Μουρίνιο και Σάρι) είναι... άτακτοι είναι πολύ πιθανό κάποια στιγμή τα πνεύματα να εκτραχυνθούν.

Άλλωστε, ο Μουρίνιο δεν έχασε την ευκαιρία να πικάρει τη Λάτσιο για τον υποβιβασμό της στο Conference League, λέγοντας ότι τώρα είναι φαβορί για την κατάκτηση. Υπενθυμίζεται, ότι πέρυσι οι "λατσιάλι" είχαν υποβαθμίσει την πορεία της Ρόμα στη συγκεκριμένη διοργάνωση, υποστηρίζοντας ότι το Conference League δεν είναι για το επίπεδο των κορυφαίων ιταλικών ομάδων.

Ο Ντανιέλε Ορσάτο είναι έμπειρος ρέφερι κι αν χρειαστεί θα κάνει χρήση καρτών για να ελέγξει το ντέρμπι. Πέρυσι έβγαλε σε επτά ματς της Serie A τουλάχιστον επτά κάρτες. Σημειώνεται ότι στα τελευταία επτά ντέρμπι της Ρώμης, έξι φορές είχαμε από επτά κάρτες και πάνω! Στο 2,05 το Over 6,5.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Προγνωστικά Στοιχήματος

Λίγο αργότερα τη σκυτάλη παίρνει το κλασικό Derby d’ Italia ανάμεσα στη Γιουβέντους και την Ιντερ (21:45 Cosmote Sport 2HD, Live από το SPORT24). Κι εδώ βαθμολογικά η διαφορά των δύο ομάδων είναι μικρή, αφού η Ιντερ απέχει μόλις δύο βαθμούς από τη Γιούβε, ωστόσο οι “νερατζούρι” υπερέχουν αισθητά σε αγωνιστικό μομέντουμ.

Το σύνολο του Σιμόνε Ιντσάγκι ηττήθηκε την Τρίτη με 2-0 στο Μόναχο από την Μπάγερν, σε αδιάφορο ματς για το Champions League, όπου ο Ιταλός τεχνικός προχώρησε ροτέισον. Προηγουμένως, η Ιντερ είχε τρέξει ένα εξαιρετικό αήττητο σερί επτά αγώνων (6-1-0) σε πρωτάθλημα και Ευρώπη.

Στον αντίποδα, οι μπιανκονέρι του Μάσιμο Αλέγκρι γνώρισαν τέσσερις ήττες στα τελευταία επτά ματς. Έχασαν με κάτω τα χέρια το ντέρμπι με τη Μίλαν (2-0), ηττήθηκαν καθαρά με 2-0 στη Χάιφα από τη Μακάμπι και στα τέσσερα παιχνίδια με Μπενφίκα και Παρί στον όμιλο του Champions League, δεν μπόρεσαν να πάρουν ούτε ένα βαθμό.

Γενικά, η Γιουβέντους φέτος έχει αποτύχει παταγωδώς σε όλα τα μεγάλα ματς. Πρακτικά μόνο στο 1-1 με τη Ρόμα απέφυγε την ήττα. Έτσι όπως εξελίσσεται η χρονιά για τη Γιούβε είναι πασιφανές πως κινδυνεύει σοβαρά να μείνει εκτός τετράδας. Άλλωστε, οι μπιανκονέρι φέτος μοιάζουν περισσότερο με νοσοκομείο, παρά με ποδοσφαιρική ομάδα.

Από την αρχή της σεζόν οι απουσίες είναι πολυάριθμες και ο Αλέγκρι μοιραία δεν μπορεί να πατήσει σε μία σταθερή ενδεκάδα για να βρει η Γιούβε έναν στοιχειώδη ρυθμό. Τελευταίο σοβαρό πρόβλημα ο αρχισκόρερ Βλάχοβιτς (6 γκολ), ο οποίος έλειψε στα δύο προηγούμενα παιχνίδια και είναι εξαιρετικά αμφίβολο αν θα βοηθήσει απόψε. Από εκεί και πέρα, στη λίστα των απόντων συμπεριλαμβάνονται οι Παρέδες, ΜακΚένι, Πογκμπά, Κεν, Ντε Σίλιο, ενώ αβέβαιη θεωρείται η επάνοδος των Ντι Μαρία και Μπρέμερ.

Στον αντίποδα, η απουσία του Λουκάκου, δεν μπορεί πλέον να λογίζεται ως σοβαρή, αφού ο Βέλγος δεν έχει βοηθήσει καθόλου φέτος. Αντίθετα, η επάνοδος του πολύτιμου χαφ Μπρόζοβιτς (2 γκολ), μετά από έναν μήνα απουσίας είναι ιδιαιτέρως σημαντική για τον Ιντσάγκι, που θα έχει ακόμη μία αξιόπιστη λύση στο χώρο της μεσαίας γραμμής.

Με βάση τη φόρμα της Ιντερ από τις αρχές Οκτωβρίου και τη δεδομένα προβληματική κατάσταση της Γιουβέντους, το διπλό στο 2.50 παίζεται. Υπενθυμίζεται, ότι η Ιντερ αγνοούσε τη νίκη στο Τορίνο οκτώ σερί σεζόν, όμως τον περασμένο Απρίλιο κέρδισε εκεί με ένα πέναλτι του Τσαλχάνογλου (1-0). Πολύ σημαντικό για τους νερατζούρι να αλώσουν ξανά την έδρα της Γιουβέντους, καθώς μετά τη χθεσινή νίκη της Νάπολι στο Μπέργκαμο, βρίσκονται στο -11 από την κορυφή.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • Ρόμα – Νάπολι: Over 6,5 κάρτες (απόδοση 2.05), 19:00
  • Γιουβέντους – Ιντερ: 2 (απόδοση 2.50), 21:45
TAGS BIG GAMES BET ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΑ ΣΕΡΙ & ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΙΤΑΛΙΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ