TIPS ΖΑΧΑΡΑΚΗΣ

Προγνωστικά Γερμανία: Ο Αντρέ Σίλβα "απειλεί" την Μπάγερν

Ο Αντρέ Σίλβα πανηγυρίζει γκολ της Λειψίας κόντρα στην Σέλτικ | 5 Οκτωβρίου 2022
Ο Αντρέ Σίλβα πανηγυρίζει γκολ της Λειψίας κόντρα στην Σέλτικ | 5 Οκτωβρίου 2022 @2022 MICHAEL SOHN/AP IMAGES

Προγνωστικά και στοιχηματική ανάλυση για την αναμέτρηση της Λειψίας με την Μπάγερν, στην επιστροφή της Bundesliga μετά από 68 ημέρες.

Πέρασαν πάνω από δύο μήνες, για την ακρίβεια μεσολάβησαν 68 ημέρες για να επιστρέψει η δράση στην Bundesliga. Και τι καλύτερο ξεκίνημα από ένα παιχνίδι κόντρα στη Λειψία και την Μπάγερν, δηλαδή τη μόνιμη πρωταθλήτρια της Γερμανίας και την πιο φορμαρισμένη ομάδα της χώρας πριν τη διακοπή (21:30 Novasports 3HD, Live από το SPORT24).

Η Λειψία ξεκίνησε άσχημα τη σεζόν με τον Ντομένικο Τεντέσκο, όμως η διοίκηση δεν χρονοτρίβησε και τον Σεπτέμβριο προχώρησε σε αλλαγή τεχνικού. Αυτή η κίνηση αποδείχθηκε καθοριστική, αφού με τον Μάρκο Ρόζε στον πάγκο οι "ταύροι" ανέβηκαν μέσα σε δέκα αγώνες από την 11η θέση στην τρίτη. Σε αυτό το διάστημα μάζεψαν 23 βαθμούς, τους περισσότερους μαζί με την Μπάγερν στο πρωτάθλημα. Παράλληλα, η Λειψία προκρίθηκε στους "16" του Champions League και έτρεξε αήττητο σερί 13 επίσημων αγώνων (11-2-0) πριν το Παγκόσμιο Κύπελλο!

Στον αντίποδα, η Μπάγερν επαληθεύει για ακόμη μία σεζόν ότι δεν έχει αντίπαλο εντός συνόρων. Παρά την αποχώρηση του Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι, σκοράρει κατά ριπάς και είναι η ομάδα με τα περισσότερα γκολ (82), την τρέχουσα σεζόν ανάμεσα στα πέντε μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα! Έχει πετύχει 49 τέρματα στο γερμανικό πρωτάθλημα, 10 στο κύπελλο, 18 στο Champions League και 5 στο Σούπερ Καπ, όταν είχε κερδίσει τον περασμένο Ιούλιο την κυπελλούχο Λειψία με 5-3.

Πριν το Μουντιάλ, οι Βαυαροί έτρεξαν αήττητο σερί 13 αγώνων (12-1-0), σκοράροντας σε όλους τουλάχιστον δύο γκολ. Μοναδική απώλεια ήταν το 2-2 στο Κλάσικερ με την Ντόρτμουντ, σε ένα ματς που ισοφαρίστηκε στο 95'.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Το παιχνίδι με τη Λειψία είναι αρκετά ιδιαίτερο, αφού ο Γιούλιαν Νάγκελζμαν επιστρέφει ξανά ως αντίπαλος της πρώην ομάδας του στη "Red Bull Arena". Μάλιστα, στις δηλώσεις του τόνισε πως είναι σημαντικό για την Μπάγερν να κερδίσει απόψε τους "ταύρους", προκειμένου να ανοίξει τη διαφορά στους εννιά βαθμούς, καθώς θεωρεί ότι η Λειψία φέτος είναι η βασική αντίπαλος των Βαυαρών για τον τίτλο.

Η Μπάγερν έχει ήδη ολοκληρώσει δύο μεταγραφές μέσα στον Ιανουάριο. Αρχικά απέκτησε τον Ντάλεϊ Μπλιντ (Άγιαξ) και την Πέμπτη ανακοίνωσε και την απόκτηση του Γιαν Ζόμερ από την Γκλάντμπαχ. Μετά τον σοβαρό τραυματισμό του Μάνουελ Νόιερ, ο οποίος έσπασε το πόδι του κάνοντας σκι και θα χάσει το υπόλοιπο της σεζόν, οι πρωταθλητές ήταν σε αναζήτηση τερματοφύλακα.

Τελικά, επέλεξαν να αποκτήσουν από τα "πουλάρια" τον διεθνή Ελβετό γκολκίπερ με 8 εκατομμύρια ευρώ. Ο Ζόμερ πέταξε την Τετάρτη για το Μόναχο, την Πέμπτη το πρωί πέρασε ιατρικά, ακολούθως έκανε την πρώτη του προπόνηση με τη νέα του ομάδα και απόψε αναμένεται να κάνει κανονικά το ντεμπούτο του!

Προγνωστικά Στοιχήματος

Πέρα από τον Νόιερ, ο Νάγκελζμαν δεν έχει στη διάθεσή του τους Μανέ, Ερναντές και Μαζραουί. Η απουσία του Μανέ σημαίνει ότι στην κορυφή της επίθεσης θα παραμείνει ο Τσούπο-Μοτίνγκ με την τριάδα Σανέ, Μουσιάλα και Κομάν να λειτουργεί πίσω από τον Καμερουνέζο στράικερ και τους Γκνάμπρι, Μίλερ να προσφέρουν δύο σούπερ εναλλακτικές πάγκου στον Νάγκελζμαν.

Απουσίες έχει και η Λειψία, αφού παραμένει σταθερά εκτός ο βασικός γκολκίπερ Γκουλάτσι. Επίσης, είναι ανέτοιμος για να βγάλει 90λεπτο ο βασικός δεξιός μπακ Ράουμ. Η σημαντικότερη όμως απώλεια είναι αυτή του Ενκουνκού. Πρόκειται για τον κορυφαίο παίκτη της Bundesliga την τελευταία διετία. Αναδείχθηκε την περσινή σεζόν MVP και μέσα στο 2022 ήταν ο κορυφαίος σκόρερ του πρωταθλήματος με 25 γκολ!

Η απουσία του Γάλλου θα αναγκάσει τον Ρόζε να αναζητήσει άλλες λύσεις. Με δεδομένο ότι ο Τίμο Βέρνερ έρχεται από τραυματισμό, που του κόστισε τη συμμετοχή στο Μουντιάλ, το βάρος αναμένεται να πέσει στον Αντρέ Σίλβα και τους Φόρσμπεργκ, Ντάνι Όλμο και Σομποσλάι.

Ειδικά ο Πορτογάλος φορ της Λειψίας ήταν φέτος παραγκωνισμένος στο ξεκίνημα της σεζόν από τον Τεντέσκο. Όμως από τη στιγμή που το φθινόπωρο ανέλαβε τους "ταύρους" ο Μάρκο Ρόζε ξαναμπήκε στο ροτέισον και σιγά σιγά επανέκτησε την αυτοπεποίθησή του. Ο Σίλβα είχε σκοράρει στο τελευταίο επίσημο παιχνίδι με τη Βέρντερ και στο διάστημα της προετοιμασίας ήταν ο κορυφαίος παίκτης της Λειψίας με πέντε γκολ σε τρία φιλικά παιχνίδια.

Απόψε αναμένεται να ξεκινήσει βασικός και ασφαλώς θα θελήσει να αρπάξει την ευκαιρία, σκοράροντας και κόντρα στην Μπάγερν. Κάτι τέτοιο δεν είναι και τόσο απίθανο, αν αναλογιστούμε ότι οι μπουκ προσφέρουν το Over 2,5 στο 1.45, δηλαδή βλέπουν τουλάχιστον τρία γκολ στην αναμέτρηση.

Υπενθυμίζεται, ότι στα τελευταία πέντε παιχνίδια της Μπάγερν με τη Λειψία, σημειώθηκαν συνολικά 25 τέρματα. Το πιθανότερο λοιπόν είναι πως οι δύο ομάδες θα προσφέρουν ένα χορταστικό θέαμα και ειδικά από την πλευρά των "ταύρων" επικρατέστερος σκόρερ μοιάζει ο αναγεννημένος Αντρέ Σίλβα σε απόδοση 3.25.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • Λειψία – Μπάγερν: Αντρέ Σίλβα anytime (απόδοση 3.25), 21:30
TAGS TIPS ΖΑΧΑΡΑΚΗΣ TIPSTERS ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ