TIPS ΖΑΧΑΡΑΚΗΣ

Προγνωστικά Γερμανία: Η Στουτγάρδη του Βαυαρού Χένες απειλεί και την Μπάγερν

Ο Σερχού Ζιρασί με τη φανέλα της Στουτγάρδης κόντρα στη Μάιντς για την Bundesliga 2023/24
Ο Σερχού Ζιρασί με τη φανέλα της Στουτγάρδης κόντρα στη Μάιντς για την Bundesliga 2023/24 @2023 MICHAEL PROBST/AP IMAGES

Προγνωστικά και στοιχηματική ανάλυση για το σημαντικό ματς της Μπάγερν με τη Στουτγάρδη, στο πλαίσιο της 15ης αγωνιστικής της Bundesliga.

Το μεγάλο ματς της 15ης αγωνιστικής στην Bundesliga είναι αναμφίβολα αυτό της Μπάγερν με τη Στουτγάρδη (20:30 Novasports 4HD, Live από το SPORT24). Είναι αλήθεια πως το συγκεκριμένο σταύρωμα τα τελευταία χρόνια περνούσε απαρατήρητο, όμως φέτος τα δεδομένα είναι πολύ διαφορετικά, καθώς οι Σουηβοί πραγματοποιούν μία από τις καλύτερες σεζόν της ιστορίας τους.

Η μετάλλαξη της Στουτγάρδης από ένα σύνολο που αγκομαχούσε και πέρυσι έσωσε την κατηγορία στο μπαράζ με το Αμβούργο, σε μία ομάδα πρότυπο είναι αν μη τι άλλο εντυπωσιακή.

Το πιο εντυπωσιακό βέβαια είναι, ότι όλο αυτό έχει συμβεί χωρίς να ξοδευτούν εκατομμύρια το καλοκαίρι. Το αντίθετο μάλιστα, η Στουτγάρδη πώλησε στην προηγούμενη μεταγραφική περίοδο τρία βασικότατα στελέχη της, τον Κωνσταντίνο Μαυροπάνο (Γουέστ Χαμ), τον Γουατάρου Εντο (Λίβερπουλ) και τον Μπόρνα Σόσα (Άγιαξ), επομένως στα χαρτιά έμοιαζε και αποδυναμωμένη.

Η εξέλιξη της Στουτγάρδης αποδεικνύει πόσο σημαντικό είναι για ένα κλαμπ να βρει έναν προπονητή που θα ταιριάξει στη φιλοσοφία του συλλόγου και θα καταφέρει να αξιοποιήσει στο απόλυτο τη δυναμική του ρόστερ.

Η Στουτγάρδη είχε και πέρυσι ένα υλικό με εξαιρετικό potential, αλλά μόνο όταν ανέλαβε ο Ζεμπάστιαν Χένες, στις αρχές Απριλίου άρχισε να ξεδιπλώνει κομμάτι από τις πραγματικές του δυνατότητες. Κανείς βέβαια δεν περίμενε ότι από τα δειλά βήματα προόδου την περασμένη άνοιξη, η Στουτγάρδη θα έφτανε τώρα στην απόλυτη έκρηξη!

Δεν είναι οι δέκα νίκες σε 14 αγωνιστικές και η μεγάλη κυπελλική πρόκριση επί της Ντόρτμουντ. Είναι ο τρόπος παιχνιδιού των Σουηβών που έχει κυριολεκτικά κεντρίσει όλα τα βλέμματα. Η Στουτγάρδη αποδίδει ένα σύγχρονο, φρέσκο, γρήγορο και επιθετικό ποδόσφαιρο, που δεν αφήνει ανικανοποίητο κανένα ουδέτερο μάτι.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Μέσα από αυτή τη διαδικασία έχουν εκτοξεύσει την απόδοση και τη χρηματιστηριακή τους αξία παίκτες, που μέχρι την προηγούμενη σεζόν δεν μπορούσε κανείς να διανοηθεί ότι τώρα θα απασχολούσαν ομάδες όπως η Μίλαν και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο Σερχού Γκιρασί, ο φορ από τη Γουινέα, που έχει 16 γκολ στο πρωτάθλημα και ακολουθεί κατά πόδας τον Χάρι Κέιν (18 γκολ) στη μάχη του πρώτου σκόρερ της Bundesliga.

Στην ίδια κουβέντα εντάσσονται επίσης παίκτες όπως ο φορ Ντένις Ούνταφ (9 γκολ, 2 ασίστ), οι ταχύτατοι εξτρέμ Σίλας (5 γκολ, 4 ασίστ) και Φίριχ (4 γκολ, 5 ασίστ), ο δημιουργικός χαφ Μιλότ (3 γκολ, 4 ασίστ), ο ηγετικός στόπερ Αντον και ο άλλοτε τερματοφύλακας της Μπάγερν, Νίμπελ, ο οποίος δεν πήρε ποτέ μία πραγματική ευκαιρία στους Βαυαρούς.

Στον αντίποδα, η Μπάγερν προφανώς παραμένει το απόλυτο φαβορί σε οποιοδήποτε παιχνίδι εντός συνόρων. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι είναι και άτρωτη. Η ξεγυρισμένη πρόσφατη πεντάρα τη Φρανκφούρτη το υπενθύμισε σε όλους.

Ο Τόμας Τούχελ δήλωσε ικανοποιημένος με την αντίδραση που έβγαλε η ομάδα του μεσοβδόμαδα στο Champions League, κερδίζοντας μέσα στο Μάντσεστερ τη Γιουνάιτεντ. Φέτος πάντως, έχουν κερδίσει άλλοι κι άλλοι τη Γιουνάιτεντ και φυσικά η Μπάγερν δεν είναι ούτε η πρώτη, ούτε η τελευταία που το κάνει.

Με τέσσερις σοβαρές απουσίες η Μπάγερν

Στοιχηματικά, δεν είναι καθόλου απλό να κοντράρεις το κατά τεκμήριο πιο ισχυρό κλαμπ της χώρας, το οποίο μάλιστα κουβαλάει και πληγωμένο εγωισμό. Θα πρέπει πάντως να έχουμε υπόψη μας, ότι η Μπάγερν θα παραταχθεί απόψε με σημαντικές απουσίες (Γκνάμπρι, Κομάν, Μαζραουί, Ντε Λιχτ) και ότι απέναντί της είναι ένα σύνολο, που δεν... χαμπαριάζει και πολλά.

Η Στουτγάρδη κέρδισε φέτος την Ντόρτμουντ δύο φορές εντός έδρας μέσα σε έναν μήνα για το πρωτάθλημα και το κύπελλο, κράτησε στο 1-1 την πρωτοπόρο Λεβερκούζεν, έβγαλε διπλό στη Φρανκφούρτη, σε μία έδρα που η Μπάγερν έφαγε τα μούτρα της και συνολικά έχει στο πρωτάθλημα τη δεύτερη καλύτερη επίδοση στα xGoals υπέρ (38,17), πίσω ασφαλώς μόνο από την Μπάγερν (40,50).

Αν σε όλα τα παραπάνω προσθέσουμε και το γεγονός ότι στον πάγκο της Στουτγάρδης κάθεται ένας Βαυαρός, τότε η κόντρα στο 2,75 αρχίζει και αποκτάει ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον.

Ο Ζεμπάστιαν Χένες είναι γιος του άλλοτε παίκτη της Μπάγερν, Ντίτερ Χένες και ανιψιός του θρυλικού Ούλι Χένες, που έχει μεταξύ άλλων διατελέσει και πρόεδρος στους Βαυαρούς. Εχει γεννηθεί στο Μόναχο, έχει κατακτήσει το πρωτάθλημα της Γ' Γερμανίας ως τεχνικός της Μπάγερν Β' και γνωρίζει όσο λίγοι τα καλά και κακά του οργανισμού.

Προφανώς, για τον Χένες το συγκεκριμένο ματς είναι πολύ ιδιαίτερο και φυσικά δεν είναι τυχαίο ότι φιλοξενήθηκε για συνέντευξη από την επίσημη ιστοσελίδα της Μπάγερν, πριν την αποψινή αναμέτρηση. Δεν αποκλείεται να είναι και... σημαδιακό αν καταφέρει να αποσπάσει ένα θετικό αποτέλεσμα, δεδομένου ότι το μεγάλο όνειρο του Χένες είναι να προπονήσει κάποια στιγμή την πρώτη ομάδα της Μπάγερν.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • Μπάγερν – Στουτγάρδη: Χ2 (απόδοση 2.75), 20:30
TAGS TIPS ΖΑΧΑΡΑΚΗΣ TIPSTERS ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ