TIPS ΖΑΧΑΡΑΚΗΣ

Προγνωστικά Γερμανία: Γκολ, θέαμα και 2.15 στο Λεβερκούζεν

Προγνωστικά Γερμανία: Γκολ, θέαμα και 2.15 στο Λεβερκούζεν
@2023 MARTIN MEISSNER/AP IMAGES

Προγνωστικά και στοιχηματική ανάλυση για την πιο σημαντική αναμέτρηση από την πρώτη αγωνιστική της Bundesliga.

Η Μπάγερν ξεκίνησε την Παρασκευή χωρίς προβλήματα την υπεράσπιση του τίτλου της. Κέρδισε άνετα με 4-0 τη Βέρντερ στη Βρέμη και ο Χάρι Κέιν έκανε ιδανικό ντεμπούτο στην Bundesliga, πετυχαίνοντας το δεύτερο γκολ των Βαυαρών.

Απόψε, το πρόγραμμα συνεχίζεται με έξι ακόμη αναμετρήσεις. Από αυτές, το μεγαλύτερο ματς της ημέρας, αλλά και συνολικά στην πρώτη αγωνιστική είναι αδιαμφισβήτητα το Λεβερκούζεν – Λειψία (16:30 Novasports 3HD, Live από το SPORT24).

Ένα ζευγάρι που θεωρητικά υπόσχεται πολλά γκολ και χορταστικό θέαμα, αφού αναμετρώνται δύο νεανικές, ταλαντούχες και φιλόδοξες ομάδες, που έχουν στον πάγκο τους εξαιρετικούς τεχνικούς. Η μεν Λεβερκούζεν τον Τσάμπι Αλόνσο, που θεωρείται ένας από τους πλέον ανερχόμενους προπονητές στην Ευρώπη, η δε Λειψία τον Μάρκο Ρόζε.

Η Μπάγερ ξεκίνησε τραγικά την περσινή σεζόν και αναγκάστηκε να αλλάξει προπονητή τον Οκτώβριο. Κανείς δεν περίμενε ότι ο Τσάμπι Αλόνσο θα μεταμορφώσει τις "ασπιρίνες" σε χρόνο dt. Ο Βάσκος ανέλαβε την ομάδα στη ζώνη του υποβιβασμού και την έβγαλε στην έκτη θέση. Παράλληλα, την έφτασε μέχρι τα ημιτελικά του Europa League, για να αποκλειστεί εκεί από τη Ρόμα του Ζοσέ Μουρίνιο.

Στόχος φέτος της Λεβερκούζεν είναι η επιστροφή στην τετράδα, προκειμένου η ομάδα να επανέλθει στους ομίλους του Champions League. Παρά την πώληση (55 εκατομμύρια ευρώ) του Ντιαμπί στην Αστον Βίλα, το ρόστερ δείχνει ενισχυμένο, καθώς αποκτήθηκαν ο φορ Μπονιφάς (Ουνιόν Σεντ Ζιλουά), ο διεθνής Γερμανός μεσοεπιθετικός Χόφμαν (Γκλάντμπαχ), ο πολύπειρος χαφ Τσάκα (Αρσεναλ), ο μπακ Γκριμάλντο (Μπενφίκα) και ο γκολκίπερ Κόβαρ (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ).

Η Λεβερκούζεν έδειξε απόλυτα έτοιμη για το ξεκίνημα της σεζόν, αφού στα τελευταία φιλικά κέρδισε με 2-1 τη Μαρσέιγ και με 4-0 τη Γουέστ Χαμ. Επίσης, στον πρώτο γύρο του κυπέλλου συνέτριψε με 4-0 την Οτενσεν (Δ' Γερμανίας).

Προγνωστικά Στοιχήματος

Στον αντίποδα, η Λειψία προχώρησε σε πολύ σημαντικές αλλαγές στο ρόστερ της, καθώς πώλησε τρεις πρωτοκλασάτους παίκτες της (Ενκουνκού, Σομποσλάι, Γκβάρντιολ), ενώ έφυγε και ο βασικότατος χαφ Λάιμερ για την Μπάγερν.

Όλοι οι παίκτες πάντως που έφεραν οι "ταύροι" είναι ορισμός του καυτού prospect (Οπεντά, Σέσκο, Ζάιβαλντ, Καρβάλιο, Λουκεμπά, Μπαουμγκάρτνερ) και υπάρχει η αίσθηση ότι μπορεί να φτιάξει μία θεαματική ομάδα, που θα παίξει σημαντικό ρόλο σε Γερμανία και Ευρώπη.

Μάλιστα, ο άλλοτε διεθνής Γερμανός ποδοσφαιριστής και νυν τηλεοπτικός αναλυτής, Ντίτμαρ Χάμαν εκτίμησε δημόσια ότι η Λειψία φέτος είναι σε θέση ακόμη και να χτυπήσει το πρωτάθλημα!

Η αλήθεια είναι πως το πρώτο δείγμα γραφής ήταν εντυπωσιακό, καθώς η Λειψία συνέτριψε με 3-0 την Μπάγερν, στο Μόναχο, το προηγούμενο Σάββατο για το Σούπερ Καπ. Κατέκτησε έτσι τον τρίτο της τίτλο την τελευταία διετία μετά από δύο σερί κύπελλα και επιβεβαίωσε ότι συγκαταλέγεται πλέον στις μεγάλες δυνάμεις του γερμανικού ποδοσφαίρου.

Σε κάθε περίπτωση, Λεβερκούζεν και Λειψία είναι δύο ομάδες που έχουν τη δυνατότητα να παίξουν γρήγορο και σύγχρονο ποδόσφαιρο. Με πρέσινγκ ψηλά, άμεσες μεταβάσεις και παίκτες που μπορούν να επιτεθούν στο ένας με έναν και να κάνουν τη διαφορά με την ταχύτητα και την ατομική τους ποιότητα.

Η Λειψία τέλειωσε εντυπωσιακά την περσινή σεζόν, με 11 νίκες στα τελευταία 12 επίσημα παιχνίδια της. Σε αυτό το διάστημα έχασε μόνο στο Λεβερκούζεν, με 2-0, σε ένα ματς πάντως που σπατάλησε πάρα πολλές ευκαιρίες. Γενικά, οι "ταύροι" έχουν θετική παράδοση (3-3-1) εκτός έδρας με τις "ασπιρίνες" και σε συνολικά 14 αναμετρήσεις τους εντός-εκτός απέτυχαν μόνο μία φορά να σκοράρουν.

Στη λογική ότι αναμένεται και οι δύο να βρουν δίχτυα (μόλις στο 1.55 το G/G), μπορούμε να ζητήσουμε το 1-1 ως anytime σκορ στο 2.15. Άλλωστε και οι μπουκ περιμένουν ένα εξαιρετικά αμφίρροπο και ανταγωνιστικό παιχνίδι, κρίνοντας από το πόσο ισορροπημένο είναι το σετ (2.45-3.55-2.75).

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • Λεβερκούζεν – Λειψία: 1-1 anytime (απόδοση 2.15), 16:30
TAGS TIPS ΖΑΧΑΡΑΚΗΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΓΚΟΛ ΓΚΟΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ