ΜΠΑΣΚΕΤ BET

Προγνωστικά EuroLeague: Το "στοπ" του Παναθηναϊκού στον Κόλσον

Προγνωστικά EuroLeague: Το "στοπ" του Παναθηναϊκού στον Κόλσον
ΜΑΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ / INTIME SPORTS

Προγνωστικά και στοιχηματική ανάλυση για τις πιο σημαντικές αναμετρήσεις της βραδιάς από το πρόγραμμα της EuroLeague.

Με πέντε παιχνίδια ολοκληρώνεται απόψε η πρώτη διαβολοβδομάδα της EuroLeague. Το ελληνικό ενδιαφέρον επικεντρώνεται στο ΟΑΚΑ, εκεί όπου ο Παναθηναϊκός θα φιλοξενήσει τη Μακάμπι σε μία πολύ σημαντική αναμέτρηση, δεδομένου ότι και οι δύο ομάδες προέρχονται από ανεπιτυχή αποτελέσματα (21:15 Novasports Prime, Live από το SPORT24).

Μία ήττα στην Κωνσταντινούπολη από τη Φενέρμπαχτσε ποτέ δεν είναι ντροπή. Αυτό ωστόσο που προβλημάτισε τον Εργκίν Αταμάν και τους συνεργάτες του ήταν η εικόνα, καθώς Παναθηναϊκός έχασε σχεδόν αμαχητί. Πρακτικά ο νικητής είχε κριθεί από το πρώτο δεκάλεπτο, στο οποίο η Φενέρ επιβλήθηκε με 27-9. Στη συνέχεια η διαφορά έφτασε ακόμη και στους 25 πόντους, με το τριφύλλι πάντως να μαζεύει την κατάσταση στο τέλος.

Το μοναδικό που μπορεί να κρατήσει ο Παναθηναϊκός από το παιχνίδι της Τρίτης είναι η εμφάνιση του Κάιλ Γκάι (13 πόνοι), ο οποίος προσπάθησε μόνος του να κρατήσει όρθιους τους πράσινους στο δεύτερο δεκάλεπτο. Σε κάθε περίπτωση, έδειξε πως όταν βρει ρυθμό είναι ένας χαρισματικός σκόρερ, που μπορεί να προσφέρει σημαντικές βοήθειες στο επιθετικό κομμάτι. Ζητούμενο βέβαια από εδώ και πέρα είναι να σταθεροποιήσει την απόδοσή του.

Κατά τ' άλλα ο Παναθηναϊκός είχε για πρώτο σκόρερ τον Λεσόρ (19 πόντοι), που μέχρι στιγμής είναι μακράν ο πιο αξιόπιστος ψηλός του, ενώ εμφανίστηκε επιτέλους και ο Βιλντόσα. Ο Αργεντινός γκαρντ σημείωσε 10 πόντους σε 19:34, οι περισσότεροι ωστόσο ήρθαν στο φινάλε του ματς όταν όλα είχαν κριθεί.

Το δυσάρεστο νέο για τον κόουτς Αταμάν είναι πως θα στερηθεί τις υπηρεσίες του Ιωάννη Παπαπέτρου για 1,5 με 2 μήνες. Η απουσία του διεθνούς φόργουορντ δημιουργεί ένα σαφές κενό στη θέση "3" και ουσιαστικά θα υποχρεώσει τον Τούρκο τεχνικό να κατεβάσει εκεί υπό συνθήκη είτε τον Μαντζούκα, είτε τον Χουάντσο Ερνάνγκομεθ.

Ειδικά κόντρα στη Μακάμπι, που έχει στη συγκεκριμένη θέση τον Μπόνζι Κόλσον, κρίνεται απαραίτητη μία τέτοια προσαρμογή για να βγει καλύτερα το ματσάρισμα. Ο Γκριγκόνις δεν είναι αδιάφορος στο αμυντικό σκέλος, αλλά προφανώς δεν είναι αυτό το δυνατό του στοιχείο και ειδικά κόντρα στον Κόλσον υστερεί σε δύναμη και μέγεθος.

Οι μπουκ πάντως υπερβάλουν βγάζοντας το βασικό line πόντων του Κόλσον στο 12,5, επηρεασμένοι προφανώς από το γεγονός ότι έβαλε 20 προχθές στη Βαλένθια. Υπενθυμίζεται ότι ο Αμερικανός φόργουορντ πέρυσι είχε 10,9 πόντους κατά μέσο όρο στη regular season και σκόραρε πάνω από 12, σε μόλις 12 από τα 34 παιχνίδια.

Αν συνυπολογίσουμε την κόπωση από το ταξίδι στην Ιβηρική και το γεγονός ότι ο Κόλσον έπαιξε πάνω από 31 λεπτά κόντρα στις "νυχτερίδες" το Under 12,5 σε τιμές διπλασιασμού μπορεί να μπει στο παιχνίδι μας, δεδομένου μάλιστα ότι η Μακάμπι αγωνίστηκε την Τετάρτη στη Βαλένθια, μία μέρα δηλαδή μετά το παιχνίδι των πράσινων στην Πόλη.

Σε ό,τι αφορά στην αγορά του νικητή, ο Παναθηναϊκός είναι λογικό φαβορί στο 1.50. Το τριφύλλι κέρδιζε στο ΟΑΚΑ αγώνες ακόμη και τη διετία που είχε πολύ χειρότερο ρόστερ σε σύγκριση με φέτος. Επίσης, θα πρέπει να συνεκτιμήσουμε ότι η Μακάμπι έχει επηρεαστεί πνευματικά απ' όσα συμβαίνουν στο Ισραήλ και αυτό φάνηκε στη Βαλένθια, όπου εμφανίστηκε παντελώς εκτός ρυθμού. Δεν είναι απλό για μία ομάδα να εγκαταλείπει τη βάση της για λόγους ασφαλείας και να ταξιδεύει με μυστικότητα υπό τον φόβο τρομοκρατικής επίθεσης.

Αμέτρητα ειδικά στοιχήματα στους αγώνες της EuroLeague! | 21+ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Πρώτο εκτός έδρας τεστ για τη Βαλένθια

Πολύ ενδιαφέρουσα είναι και η αναμέτρηση στο Sinan Erdem ανάμεσα στην Εφές Αναντολού και την αήττητη μέχρι στιγμής Βαλένθια (20:30 Novasports 2HD, Live από το SPORT24). Η Εφές έκανε σεφτέ την Τρίτη, κερδίζοντας πιο εύκολα απ' ότι δείχνει το τελικό 89-84 τη Βιλερμπάν. Από την άλλη, η Βαλένθια έχει εκμεταλλευτεί απόλυτα την έδρα της μετρώντας 3/3 νίκες με Μονακό, Φενέρ και Μακάμπι. Σε αυτά τα τρία παιχνίδια η ομάδα του Αλεξ Μουμπρού ήταν εντυπωσιακή αμυντικά, αφού δέχθηκε κατά μέσο όρο μόλις 68,3 πόντους!

Βέβαια, τώρα οι "νυχτερίδες" θα δοκιμαστούν για πρώτη φορά μακριά από τη Fonteta, επομένως οι συνθήκες θα είναι πολύ διαφορετικές. Η Εφές είναι νορμάλ το φαβορί, δεδομένου ότι είχε μία μέρα παραπάνω για ξεκούραση και θα παίξει back to back εντός έδρας, δεν χρειάστηκε δηλαδή να κάνει κάποιο ταξίδι.

Το βασικό χάντικαπ πάντως των 7,5 πόντων μοιάζει παρακινδυνευμένο, αφενός διότι η Εφές ακόμη ψάχνεται μετά τη φυγή του Αταμάν, αφετέρου γιατί η Βαλένθια έχει κερδίσει το σεβασμό όλων. Προτιμότερο το 1.83 του Γουίλ Κλάιμπερν να ευστοχήσει σε τουλάχιστον δύο τρίποντα. Ο Αμερικανός σταρ της Αναντολού ξεκίνησε πολύ νωθρά τη σεζόν, έχοντας 7 και 4 πόντους κόντρα σε Μπαρτσελόνα και Ρεάλ αντίστοιχα. Με τη Βιλερμπάν ωστόσο, ξεμπλόκαρε επιθετικά, έβαλε 19 με 2/6 τρίποντα και εκτός απροόπτου θα βγει ξανά μπροστά για τους δις πρωταθλητές Ευρώπης το 2021 και το 2022.

Για το 4x4 η Μπαρτσελόνα

Στη Βαρκελώνη, η Μπαρτσελόνα φιλοξενεί την Μπάγερν και φυσιολογικά είναι γκράντε φαβορί στο 1.25 (21:30 Novasports 4HD, Live από το SPORT24). Οι μπλαουγκράνα μετρούν πέντε διαδοχικές νίκες και επτά σε εννιά επίσημα ματς φέτος. Οι μοναδικές ήττες τους είναι κόντρα στη Ρεάλ για το Σούπερ Καπ και την ACB αντίστοιχα.

Η ομάδα του Ρότζερ Γκριμάου μετά την άνετη επικράτησή της επί της Εφές στην πρεμιέρα της EuroLeague, έβγαλε δύο μεγάλα διπλά στο ΣΕΦ επί του Ολυμπιακού και στο Βελιγράδι επί της Παρτίζαν. Έστειλε έτσι μήνυμα με το καλημέρα ότι πάει και φέτος ολοταχώς για πλεονέκτημα έδρας. Το σημαντικότερο βέβαια είναι, πως ο Γκριμάου έχει κερδίσει τα αποδυτήρια και η Μπάρτσα μοιάζει πολύ πιο απελευθερωμένη συγκριτικά με πέρυσι, όπου ήταν λες κι έπαιζε με το χειρόφρενο τραβηγμένο.

Στην αντίπερα όχθη, η Μπάγερν έχει ρεκόρ 2-1 μετά από τρεις αγωνιστικές. Στο πρώτο εκτός έδρας κρας τεστ με τον Παναθηναϊκό, το σύνολο του Πάμπλο Λάσο πήρε μάλλον μέτριο βαθμό. Την Τρίτη ωστόσο, οι Βαυαροί πανηγύρισαν το πρώτο τους διπλό στη σεζόν, επικρατώντας μέσα στη Βιτόρια της Μπασκόνια με κορυφαίο σκόρερ τον Κάρσεν Εντουαρντς (14 πόντοι) και άμυνα για σεμινάριο στο τέταρτο δεκάλεπτο, το οποίο κέρδισαν με 19-6.

Μετά τη νίκη επί της Μπασκόνια, η Μπάγερν ταξίδεψε στη Βαρκελώνη χωρίς άγχος, αφού ακόμη κι αν χάσει από τους Καταλανούς, η διαβολοβδομάδα της θα έχει θετικό πρόσημο. Σε σύγκριση με το προηγούμενο παιχνίδι επιστρέφει ο Σερτζ Ιμπάκα. Αυτό σημαίνει ότι θα μοιραστούν περισσότερο οι χρόνοι στη βαυαρική front-line, άρα αυτόματα αποκτάει αξία το Under 9,5 του Ντέβιν Μπούκερ στο 1.83.

Ο Αμερικανός πάουερ φόργουορντ/σέντερ είχε 8 πόντους την Τρίτη με την Μπασκόνια σε σχεδόν 28 λεπτά συμμετοχής. Πέρυσι, ως παίκτης της Φενέρ ξεπέρασε τους 9 μόλις σε πέντε ματς της regular season. Φέτος στην Μπάγερν έχει αναβαθμισμένο ρόλο, παρόλα αυτά ο μέσος όρος του λογικά θα κινηθεί κάτω από τους 10 πόντους. Πιθανότατα η διόρθωση θα αρχίσει από απόψε δεδομένου ότι η Μπαρτσελόνα διαθέτει μία σπουδαία γραμμή ψηλών (Ερνάνγκομεθ, Βέσελι, Ντα Σίλβα, Πάρκερ).

Κάθε καλάθι της EuroLeague σε Live Streaming*! | *ΙΣΧΥΟΥΝ ΟΡΟΙ & ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ | 21+ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • Εφές – Βαλένθια: Κλάιμπερν Over 1,5 εύστοχα τρίποντα (απόδοση 1.83), 20:30
  • Παναθηναϊκός – Μακάμπι: Κόλσον Under 12,5 πόντοι (απόδοση 2.00), 21:15
  • Μπαρτσελόνα – Μπάγερν: Μπούκερ Under 9,5 (απόδοση 1.83), 21:30
TAGS ΜΠΑΣΚΕΤ BET ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ EUROLEAGUE ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΜΠΑΣΚΕΤ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ