ΜΠΑΣΚΕΤ BET

Προγνωστικά EuroLeague: Το ντέρμπι του Βελιγραδίου και το "πρέπει" της Εφές

Ο Βασίλιε Μίτσιτς με αντίπαλο τον Τόμας Γουόκαπ
Ο Βασίλιε Μίτσιτς με αντίπαλο τον Τόμας Γουόκαπ © ANADOLU EFES

Προγνωστικά και στοιχηματική ανάλυση για τις πιο σημαντικές αναμετρήσεις της ημέρας από το πρόγραμμα της EuroLeague.

Με ακόμη τέσσερα παιχνίδια συνεχίζεται απόψε το πρόγραμμα της 21ης αγωνιστικής στη EuroLeague. Πρώτη στάση στο Βελιγράδι για το καυτό ντέρμπι ανάμεσα στον Ερυθρό Αστέρα και την Παρτίζαν (20:00 Novasports 4HD, Live από το SPORT24). Αυτό θα είναι το τρίτο τους συναπάντημα για φέτος. Στα προηγούμενα δύο επικράτησαν οι ερυθρόλευκοι, με 90-74 στην Αδριατική Λίγκα και με 76-73 για τη EuroLeague με μεγάλο τρίποντο του Νεμάνια Νέντοβιτς, δύο δευτερόλεπτα πριν το φινάλε του ματς.

Ο Ερυθρός Αστέρας έχει υποστεί τρεις ήττες στα τελευταία πέντε παιχνίδια του σε επίπεδο EuroLeague, με πιο πρόσφατη αυτή στο Κάουνας την περασμένη εβδομάδα με 71-66. Η Παρτίζαν από την άλλη, πάνω που έχτισε ένα δυνατό σερί τεσσάρων νικών, έχασε λίγο το θετικό της μομέντουμ, αφού στα τελευταία τρία ματς, ηττήθηκε από Μακάμπι και Βαλένθια, κερδίζοντας βέβαια ενδιάμεσα την Μπασκόνια.

Το αποψινό ντέρμπι, εκτός από όλο το περιτύλιγμα που κουβαλάει, λόγω της διαχρονικής αντιπαλότητας που έχουν οι δύο μεγαλύτεροι αθλητικοί σύλλογοι της Σερβίας, είναι και πολύ κρίσιμο βαθμολογικά, αναφορικά με τις ελπίδες τους για πρόκριση στα πλέι οφ. Αν ο Ερυθρός Αστέρας ντουμπλάρει τις νίκες του επί της Παρτίζαν, ουσιαστικά θα φύγει τρεις μπροστά, αφού θα έχει και την ισοβαθμία. Από την άλλη, η ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς, αν καταφέρει να αλώσει το "Αλεξάνταρ Νίκολιτς Χολ" θα πιάσει τον Ερυθρό Αστέρα στις δέκα νίκες και θα παραμείνει γερά στο κόλπο της οκτάδας.

Όλα λοιπόν προμηνύουν ένα πολύ μεγάλο ντέρμπι, το οποίο πιθανότατα θα κριθεί στις λεπτομέρειες, όπως και το πρώτο ιστορικά σε επίπεδο EuroLeague τον περασμένο Δεκέμβριο. Το ενδεχόμενο να μην κερδίσει καμία από τις δύο ομάδες με διαφορά άνω των επτά πόντων, προσφέρεται σε απόδοση 2.05.

Από εκεί και πέρα, σε ατομικό επίπεδο, έχει ενδιαφέρον το 2.25 στο Over 14,5 του Φιλίπ Πετρούσεφ. Ο σέντερ του Ερυθρού Αστέρα βρίσκεται σε καταπληκτική κατάσταση και είναι μακράν ο πιο αξιόπιστος επιθετικά παίκτης για την ομάδα του Ντούσκο Ιβάνοβιτς τον τελευταίο 1,5 μήνα. Είναι χαρακτηριστικό πως στις τελευταίες επτά αγωνιστικές σκοράρει κατά μέσο όρο 16,7 πόντους και έχει ξεπεράσει τους 14 έξι φορές. Την περασμένη εβδομάδα, παρότι ο Ερυθρός Αστέρας έμεινε μόλις στους 66, αυτός σημείωσε 16 με 7/9 δίποντα και 2/2 βολές.

Προγνωστικά EuroLeague

Πάρα πολύ μεγάλο παιχνίδι αναμένεται και στη Βιτόρια ανάμεσα στην Μπασκόνια και την Εφές (21:30 Novasports 5HD, Live από το SPORT24). Οι πρωταθλητές Ευρώπης κινδυνεύουν να πέσουν κάτω από το 50% αν ηττηθούν απόψε στη χώρα των Βάσκων. Μάλιστα, σε περίπτωση ήττας, η ζημιά θα είναι διπλή, διότι είχαν χάσει και στον πρώτο γύρο από την Μπασκόνια.

Η ομάδα του Εργκίν Αταμάν, μετά την εντός έδρας ήττα σοκ της περασμένης εβδομάδας από την Μπάγερν, καλείται απόψε να αντιδράσει, ειδάλλως θα μπλέξει σε σοβαρές περιπέτειες αναφορικά με την είσοδό της στα πλέι οφ. Το θετικό για την Εφές είναι ότι πετυχαίνει σε φάση κάμψης τους Βάσκους.

Η Μπασκόνια, από εκεί που φιγούραρε στην κορυφή της κατάταξης έχει πλέον υποχωρήσει στην έβδομη θέση, αφού υπέστη τέσσερις διαδοχικές ήττες. Μαζί με την ACB, η ομάδα του Χοάν Πεναρόγια έχει ρεκόρ 2-5 στα τελευταία επτά επίσημα ματς. Και σαν να μην έφθανε αυτό, έσκασε και θέμα ντόπινγκ με τον Πιέρια Χένρι, ο οποίος δεν θα είναι διαθέσιμος στο σημερινό παιχνίδι.

Το διπλό δίνεται λογικά φαβορί στο 1.70 με -1,5, καθώς η Εφές βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο και η νίκη απόψε είναι μονόδρομος για αυτή. Αν σκοράρει παράλληλα 15 πόντους ο Βασίλιε Μίτσιτς παίρνουμε απόδοση διπλασιασμού. Ο Σέρβος σούπερ σταρ βγαίνει πάντα μπροστά στα κρίσιμα και το γεγονός ότι ο Αταμάν τον ξεκούρασε στο τελευταίο παιχνίδι του πρωταθλήματος, με τη Γαλατασαράι (νίκησε η Εφές 80-70), δείχνει πολλά για τη στόχευση του Τούρκου τεχνικού.

Άλλωστε, ο ηγέτης της Εφές σκοράρει φέτος 17,4 πόντους και έχει πιάσει το σημερινό κάτω όριο 15/20 φορές στην τρέχουσα regular season. Στον πρώτο γύρο, είχε σημειώσει 17 κόντρα στην Μπασκόνια με 8/11 δίποντα, ενώ την περσινή σεζόν είχε βάλει 23 και 24 πόντους αντίστοιχα, στα δύο ματς με τους Βάσκους.

Προγνωστικά Μπάσκετ

Η Μπάγερν, εκεί που έδειχνε ξεγραμμένη για τα πλέι-οφ, έβγαλε ένα κουφό διπλό στην Κωνσταντινούπολη με αντίπαλο την Εφές, έφτασε τις τρεις νίκες στα τελευταία τέσσερα παιχνίδια της και απόψε έχει την ευκαιρία να μπει ξανά στο κόλπο, αν κερδίσει τη Βίρτους στο Μόναχο (21:45 Novasports Start, Live από το SPORT24).

Παρότι οι Βαυαροί συνεχίζουν να παίζουν χωρίς τους πολύτιμους Λούτσιτς και Ομπστ, αρνούνται να πετάξουν λευκή πετσέτα και παραμένουν ένα απόλυτα ανταγωνιστικό και μαχητικό σύνολο. Για την ομάδα του Αντρέα Τρινκέρι είναι κομβικό να κεφαλαιοποιήσει απόψε τη μεγάλη νίκη επί των πρωταθλητών Ευρώπης, πριν έρθει η ισπανική διαβολοβδομάδα με τα κολλητά παιχνίδια σε Βαλένθια και Βαρκελώνη.

Η Βίρτους κέρδισε μεν τον Παναθηναϊκό την περασμένη εβδομάδα, ωστόσο η νίκη της ήρθε περισσότερο διότι υπέστησαν μπλακ άουτ οι πράσινοι στην τελευταία περίοδο και λιγότερο γιατί έπιασε αυτή κάποια συγκλονιστική απόδοση. Σωστό φαβορί ο άσος στο 1.65, για την Μπάγερν, που έχει 4-1 στα πέντε προηγούμενα παιχνίδια της στο Audi Dome, κερδίζοντας τη Μακάμπι, τον Παναθηναϊκό, τη Βαλένθια και εσχάτως την Μπασκόνια.

Μαζί με το Over 7,5 του Οθέλο Χάντερ χτίζουμε ένα καλοπληρωμένο combo σε απόδοση που αγγίζει τον τριπλασιασμό. Ο πολύπειρος σέντερ έχει κάνει εκπληκτικό step up στα τελευταία οκτώ ματς, σημειώνοντας κατά μέσο όρο 10,5 πόντους. Στο ίδιο διάστημα εκτελεί με το εντυπωσιακό 50% από το τρίποντο έχοντας 16/32!

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

Ερυθρός Αστέρας – Παρτίζαν, 20:00

  • 1 +7,5 & 2 +7,5 (απόδοση 2.05)
  • Πετρούσεφ Over 14,5 (απόδοση 2.25)

Μπασκόνια – Εφές, 21:30

  • 2 -1,5 & Μίτσιτς 15+ πόντοι (απόδοση 2.02)

Μπάγερν – Μπολόνια, 21:45

  • 1 & Χάντερ Over 7,5 (απόδοση 2.95)
TAGS ΜΠΑΣΚΕΤ BET ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ EUROLEAGUE ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ