WEEKLY BET

Προγνωστικά EuroLeague: Το έχει ξανακάνει ο Ολυμπιακός με μειονέκτημα έδρας κόντρα στην Μπαρτσελόνα

Κάναν
Κάναν INTIME

Προγνωστικά και στοιχηματική ανάλυση για το Game 1 της προημιτελικής σειράς ανάμεσα στην Μπαρτσελόνα και τον Ολυμπιακό για τη EuroLeague.

Ο Ολυμπιακός φιλοδοξεί να προκριθεί φέτος για τρίτη διαδοχική σεζόν στο Final Four. Πέρυσι έφτασε μέχρι τον τελικό, χάνοντας στο Κάουνας από τη Ρεάλ, ενώ πρόπερσι, στο Βελιγράδι, είχε ηττηθεί στις λεπτομέρειες από την Εφές στον ημιτελικό. Τώρα, προορισμός είναι το Βερολίνο.

Για να φτάσει εκεί η ομάδα του κόουτς Μπαρτζώκα θα πρέπει να αποκλείσει την Μπαρτσελόνα με μειονέκτημα έδρας. Ο Ολυμπιακός έχει πετύχει κάτι παρόμοιο στο παρελθόν, αφού το 2015 προκρίθηκε στο Final Four της Μαδρίτης, κερδίζοντας στα προημιτελικά με 3-1 τους Καταλανούς. Είχε κάνει το break στο Game 2 της σειράς και εν συνεχεία τσέκαρε το εισιτήριο για την ισπανική πρωτεύουσα, με 2/2 νίκες στο ΣΕΦ.

Ο Ολυμπιακός έκλεισε αν μη τι άλλο εντυπωσιακά τη regular season με 10 νίκες στα τελευταία 11 παιχνίδια του. Σε αυτό το διάστημα έχασε μόνο στην Κωνσταντινούπολη από την Εφές. Τελικά, τερμάτισε στην 5η θέση της κατάταξης με ρεκόρ 22-12. Ακριβώς ίδιο ρεκόρ είχε και η Μπαρτσελόνα, η οποία όμως υπερίσχυσε στην ισοβαθμία, διότι κέρδισε δύο φορές τους ερυθρόλευκους στην κανονική διάρκεια.

Από το 2001 και μετά, η Μπαρτσελόνα έχει 22 νίκες έναντι 13 του Ολυμπιακού σε συνολικά 35 αναμετρήσεις τους. Ανάμεσα σε αυτές, η Μπάρτσα έχει να θυμάται την επικράτησή της στον τελικό του 2010, ενώ ο Ολυμπιακός τη νίκη του στον ημιτελικό του 2012, σε μία χρονιά που στέφθηκε πρωταθλητής Ευρώπης.

Σε ό,τι αφορά στη φετινή σειρά, η Μπαρτσελόνα είναι ελαφρύ φαβορί για την πρόκριση σε απόδοση 1.70 στη Stoiximan, με τον Ολυμπιακό να παίζει στο 2.15.

Το πλεονέκτημα του Ολυμπιακού στον πάγκο

Η αλήθεια είναι πως η Μπαρτσελόνα βρίσκεται σε μία μάλλον μεταβατική σεζόν, μετά την απομάκρυνση του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους. Το κλαμπ αποφάσισε, μετά τον Λιθουανό, να παραδώσει τα κλειδιά του πάγκου σε ένα δικό του παιδί, τον Ρότζερ Γκριμάου, ο οποίος είναι πρωτόπειρος προπονητικά σε αυτό το επίπεδο και αναμενόμενα έχει δεχθεί έντονη αμφισβήτηση.

Αντίθετα, στον Ολυμπιακό υπάρχει συνέχεια από τα περασμένα χρόνια και η παρουσία του Γιώργου Μπαρτζώκα αποτελεί εγγύηση. Σε ό,τι αφορά λοιπόν στη μάχη των πάγκων, οι ερυθρόλευκοι διαθέτουν προφανώς έναν πολύ πιο έμπειρο και ψημένο κόουτς σε τέτοιου είδους ματς.

Πρέπει ωστόσο να σημειωθεί, ότι ο Ολυμπιακός φέτος αναγκάστηκε να κάνει αρκετές αλλαγές στο ρόστερ του, προσθέτοντας συνολικά επτά νέους παίκτες (Μιλουτίνοβ, Σίκμα, Γουίλιαμς-Γκος, Μπραζντέικις, Πετρούσεβ, Μήτρου-Λονγκ, Ράιτ).

Είναι λοιπόν απολύτως φυσιολογικό ότι η ομάδα χρειάστηκε μία περίοδο προσαρμογής και εκμάθησης, μέχρι να βρει έναν καλό ρυθμό και τους αυτοματισμούς της, συν φυσικά το γεγονός ότι σε σύγκριση με πέρυσι, που όλα κύλησαν ομαλά, τη φετινή σεζόν οι ερυθρόλευκοι παλεύουν από το ξεκίνημα με αλλεπάλληλα προβλήματα τραυματισμών.

Τελευταίο θέμα προέκυψε με τον Κώστα Παπανικολάου, ο οποίος λόγω ίωσης δεν ταξίδεψε με την υπόλοιπη αποστολή στη Βαρκελώνη και θα χάσει το Game 1. Αυτό σημαίνει εκ των πραγμάτων, ότι θα αναβαθμιστεί στο “3” ο ρόλος των Σακίλ ΜακΚίσικ και Γιαννούλη Λαρεντζάκη, ενώ δεν αποκλείεται να ενεργοποιηθεί περισσότερο και ο Ιγκνας Μπραζντέικις.

Ο ΜακΚίσικ είχε αγωνιστεί πάνω από 22 λεπτά στο Παλάου Μπλαουγκράνα, στο παιχνίδι των δύο ομάδων για τη regular season και είχε σημειώσει επτά πόντους με 5/6 βολές. Το ενδεχόμενο να επιβεβαιώσει και απόψε το Over 6,5, προσφέρεται στο 1.78 στη Stoiximan.

Ομάδες με αμυντικό φίλτρο και οι δύο

Από εκεί και πέρα, πολύ μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζουν όλα τα ματσαρίσματα, τόσο στην περιφέρεια, όσο και στη γραμμή των ψηλών. Η Μπαρτσελόνα έχει τέσσερις γκαρντ με πολύ διαφορετικά χαρακτηριστικά. Σατοράνσκι και Γιοκουμπάιτις είναι εξαιρετικά αθλητικοί και άριστοι αμυντικοί. Ο Ρούμπιο είναι τοπ δημιουργός και ο Λαπροβίτολα στην καλή του βραδιά μπορεί να εξελιχθεί σε δεινός εκτελεστής.

Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζονται επίσης τα σουτ του Αμπρίνες, που έχει τον ρόλο του ελεύθερου σκοπευτή, ενώ καθοριστικό ρόλο στην τελική έκβαση θα παίξει και η μάχη στο “4”, εκεί όπου η Μπάρτσα με τους Κάλινιτς και Πάρκερ υπερισχύει σε σκληράδα και αθλητικότητα.

Τέλος, σε ό,τι αφορά στο “5”, Ερνάνγκομεθ και Βέσελι μπορούν να προσφέρουν πόντους με εντελώς διαφορετικούς τρόπους, αφού ο πρώτος έχει το post παιχνίδι, ενώ ο δεύτερος αρέσκεται περισσότερο να παίζει με πρόσωπο στο καλάθι.

Αυτό πάντως που χαρακτηρίζει και τις δύο ομάδες είναι το αμυντικό τους φίλτρο. Είναι χαρακτηριστικό πως τελείωσαν την κανονική περίοδο με το τρίτο καλύτερο αμυντικό rating η Μπαρτσελόνα και με το τέταρτο ο Ολυμπιακός. Δεν προξενεί λοιπόν εντύπωση ότι το line στο Under/Over έχει βγει μόλις στους 154,5 πόντους, υπάρχει δηλαδή η αίσθηση ότι ο νικητής δεν θα υπερβεί τους 80.

Σε κάθε περίπτωση, αναμένεται κλειστό και ανταγωνιστικό ματς, επομένως μπορούμε χτίσουμε ένα Bet Builder, παίρνοντας 8,5 πόντους υπέρ του Ολυμπιακού και ζητώντας ταυτόχρονα να σκοράρει τουλάχιστον 9 ο ανεβασμένος Αϊζάια Κάναν, που είχε 27 με τη Φενέρ στο τελευταίο ματς της regular season και 15 στο πρόσφατο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό για τη Stoiximan Basket League.

Στο 2.12 στη Stoiximan το διπλό με +8,5 πόντους σε συνδυασμό με τους 9+ πόντους του Κάναν.

TAGS WEEKLY BET BRAND EXPERIENCE ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ EUROLEAGUE ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ