WEEKLY BET

Προγνωστικά EuroLeague: Ο Παναθηναϊκός AKTOR δείχνει με το καλημέρα ποιος είναι το αφεντικό στη σειρά με τη Μακάμπι

Προγνωστικά EuroLeague: Ο Παναθηναϊκός AKTOR δείχνει με το καλημέρα ποιος είναι το αφεντικό στη σειρά με τη Μακάμπι
EUROKINISSI

Προγνωστικά και στοιχηματική ανάλυση για το Game 1 ανάμεσα στον Παναθηναϊκό AKTOR και τη Μακάμπι Τελ Αβίβ, για τα playoffs της EuroLeague.

Πάνε 12 χρόνια από την τελευταία φορά που ο Παναθηναϊκός συμμετείχε σε Final Four. Στο τριφύλλι είναι αποφασισμένοι φέτος να βάλουν τέλος σε αυτή την ανομβρία και να επιστρέψουν στο κορυφαίο ευρωπαϊκό διασυλλογικό ραντεβού της σεζόν. Το πρώτο βήμα θα πρέπει να γίνει απόψε κόντρα στη Μακάμπι Τελ Αβίβ, στο κατάμεστο ΟΑΚΑ.

Οι οιωνοί ασφαλώς είναι θετικοί, αφού για όσους δεν θυμούνται, ο Παναθηναϊκός είχε προκριθεί το 2012 στο Final Four, κερδίζοντας στα playoffs τη Μακάμπι, με 3-2 σε μία επική σειρά. Η Μακάμπι έχει θετικό ρεκόρ (18-15) στα 33 ματς κόντρα στους πράσινους από το 2001 και μετά, ωστόσο στις δύο σημαντικότερες συναντήσεις τους, νικητής βγήκε ο Παναθηναϊκός. Στον τελικό του 2011, όταν έραψε το έκτο του αστέρι και φυσικά στο 5ο παιχνίδι της σειράς την επόμενη σεζόν.

Το τριφύλλι πραγματοποίησε φέτος την καλύτερή του regular season στο νέο φορμάτ της EuroLeague και τερμάτισε στη 2η δεύτερη θέση με ρεκόρ 23-11, έκανε δηλαδή άλμα 15 θέσεων σε σύγκριση με την περσινή σεζόν! Στον αντίποδα, η Μακάμπι ολοκλήρωσε την κανονική περίοδο με 20-14 και στην 7η θέση, παρότι ξενιτεύτηκε και έδωσε τα 16 από τα 17 εντός έδρας παιχνίδια της στο Βελιγράδι, χωρίς παρουσία θεατών.

Η Μακάμπι θα επιδιώξει να επιστρέψει σε Final Four για πρώτη φορά μετά το 2014, τη χρονιά δηλαδή που κατέκτησε τον τελευταίο της τίτλο. Η ομάδα του Όντετ Κάτας βρίσκεται αναμφίβολα σε εξαιρετική κατάσταση, δεδομένου ότι μετράει 24 νίκες στα τελευταία 25 επίσημα παιχνίδια της. Σε αυτό το διάστημα έχασε μόνο στη Βαρκελώνη από την Μπαρτσελόνα, ενώ την περασμένη εβδομάδα συνέτριψε στο Βελιγράδι με 113-85 την Μπασκόνια, στο play-in παιχνίδι για την 7η θέση.

Επίσης, η Μακάμπι κέρδισε δύο φορές τους πράσινους στην κανονική περίοδο και είναι η μία από τις τρεις ομάδες που κατάφεραν να επιβιώσουν μέσα στο ΟΑΚΑ. Εκείνη βέβαια η νίκη της (86-81) στην παράταση είχε έρθει τον Οκτώβριο, όταν ακόμη ο Παναθηναϊκός AKTOR δεν είχε βρει τον βηματισμό του. Δεν πρέπει άλλωστε να ξεχνάμε, ότι οι πράσινοι έκλεισαν τη regular season κάνοντας 9 διαδοχικές νίκες μπροστά στο κοινό τους σε επίπεδο EuroLeague.

Ο Παναθηναϊκός είναι καθαρό φαβορί για την πρόκριση στο Final Four σύμφωνα με τη Stoiximan σε απόδοση 1.35. Αντίθετα, το ενδεχόμενο να περάσουν οι Ισραηλινοί στο μεγάλο ραντεβού του Βερολίνου, προσφέρεται στο 3,25.

Τα κρίσιμα ματσάπ

Η Μακάμπι είναι μία αθλητική ομάδα, που διαθέτει ένα εξαιρετικό δίδυμο γκαρντ, τους Λορέντσο Μπράουν (12,6 πόντοι, 6,1 ασίστ) και Γουέιντ Μπάλντγουιν (18 πόντοι, 4,9 ασίστ). Οι δύο Αμερικανοί είναι πρακτικά το Α και το Ω για το σύνολο του Κάτας και από την παρουσία τους θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό αν θα μπορέσει η Μακάμπι να φανεί ανταγωνιστική στη σειρά. Είναι προφανές, πως αν θέλει να βγει από πάνω ο Παναθηναϊκός, θα πρέπει το δικό του σούπερ δίδυμο, Κώστας Σλούκας (12,1 πόντοι, 5,7 ασίστ) και Κέντρικ Ναν (15,4 πόντοι, 3,1 ασίστ) να υπερισχύσει σε αυτή την άτυπη μάχη.

Το ενδεχόμενο να κερδίσει τη σειρά ο Παναθηναϊκός AKTOR και παράλληλα πρώτος σκόρερ σε αυτά τα παιχνίδια να είναι ο Κέντρικ Ναν, προσφέρεται στο 2.80 στη Stoiximan.

Βέβαια, στην εξίσωση είναι δεδομένο πως θα μπουν επίσης ο Τζερίαν Γκραντ και ο Μάριους Γκριγκόνις. Αμφότεροι κάνουν φέτος εξαιρετική σεζόν και διασφαλίζουν στον κόουτς Αταμάν την υπεροχή στην περιφέρεια, εκεί όπου ο Κάτας έχει ως εναλλακτικές τους Ταμίρ Μπλατ, Αντόνιους Κλίβελαντ και Τζον Ντιμπαρτολομέο.

Σε ό,τι αφορά στους ψηλούς, η Μακάμπι δεν έχει κάποιο “σκιάχτρο” στη ρακέτα της να φοβίσει τους πράσινους. Τα φώτα ασφαλώς θα πέσουν στο δυναμικό ματσάπ του Τζος Νίμπο (10,9 πόντοι, 7,3 ριμπάουντ) με τον Ματίας Λεσόρ (13,6 πόντοι, 6 ριμπάουντ). Ο Γάλλος άσος είναι για 2η διαδοχική σεζόν ο κορυφαίος σέντερ της λίγκας με βάση το Intex Rating της EuroLeague (19,1). Για την ακρίβεια είναι 4ος στη συνολική λίστα, πίσω μόνο από τους Μάικ Τζέιμς, Σέιν Λάρκιν και Γουέιντ Μπάλντγουιν.

Κομβική επίσης, αναμένεται η μονομαχία του Μπόνζι Κόλσον (12,8 πόντοι) με τον Ντίνο Μήτογλου (11,9 πόντοι), ο οποίος εμφάνισε μία κάμψη στην απόδοσή του εσχάτως, όμως συνολικά είναι από τους πιο σταθερούς παίκτες των πράσινων μέσα στη σεζόν. Στο “4” ο κόουτς Αταμάν μπορεί φυσικά να επιστρατεύσει και τον Χουάντσο, ο οποίος ναι μεν έχει μείνει στα ρηχά επιθετικά, αλλά στο αμυντικό κομμάτι παραμένει συνεπής.

Κομβικό το Game 1

Δεν μπορεί βέβαια να αποκλειστεί το ενδεχόμενο και ενός πολύ κλειστού ροτέισον από τον Τούρκο τεχνικό. Ο Αταμάν έχει αποδείξει ότι ρίχνει στη φλόγα μόνο τους παίκτες που θεωρεί απόλυτα έτοιμους και τώρα που κρίνεται μία πρόκριση σε Final Four, μόνο οι πνευματικά δυνατοί θα πατούν παρκέ.

Σε αυτή τη λογική λοιπόν, μπορούμε να επιλέξουμε το 11+ πόντοι του Κώστα Σλούκα, ο οποίος έχει φάει με το κουτάλι αυτά τα παιχνίδια και ξέρει όσο κανένας όλος την ψυχολογία μίας σειράς playoffs. Ο διεθνής γκαρντ άλλωστε, διανύει περίοδο σπουδαίας φόρμας, σημειώνοντας στα τελευταία πέντε ευρωπαϊκά ματς 17, 18, 20, 12 και 16 πόντους αντίστοιχα. Αν ταυτόχρονα κερδίσει ο Παναθηναϊκός με τουλάχιστον δύο πόντους, χτίζουμε στη Stoiximan ένα Bet Builder διπλασιασμού. Στο 2.00 ο άσος με -1,5 σε συνδυασμό με το 11+ πόντοι του Σλούκα.

Για τον Παναθηναϊκό είναι κομβικό να υπερασπιστεί την έδρα του στο Game 1 και κυρίως να αξιοποιήσει τον ενθουσιασμό της κερκίδας. Γενικά, στην ατμόσφαιρα κυριαρχεί η αίσθηση ότι οι πράσινοι έχουν πλέον επιστρέψει για τα καλά στην κεντρική σκηνή, η ενέργεια στο ΟΑΚΑ είναι πιο θετική από ποτέ και όλο αυτό μπορεί να δώσει την απαιτούμενη ώθηση στο τριφύλλι για να κάνει το 1-0 και να δηλώσει εξ αρχής ποιος είναι το αφεντικό.

TAGS WEEKLY BET BRAND EXPERIENCE ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ EUROLEAGUE ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ